Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.981 μηνύματα σε 12.400 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 21 Σεπ 2026, 11:17:07

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 21 Σεπ 2026, 11:17:07

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 23:43]

από Markhelis
    [Παρασκευή, 18 Σεπ 2026, 00:02:20]

από Yiannis_S
    [Πέμπτη, 17 Σεπ 2026, 09:39:45]

από alex r/c
    [Τρίτη, 15 Σεπ 2026, 11:08:29]

από UH-1H
    [Δευτέρα, 14 Σεπ 2026, 15:46:44]

από DeltaMan
    [Σάββατο, 12 Σεπ 2026, 19:28:14]

[Παρασκευή, 11 Σεπ 2026, 10:17:00]

από vilisdev
    [Πέμπτη, 10 Σεπ 2026, 10:16:31]

από CMarkop
    [Δευτέρα, 7 Σεπ 2026, 12:32:27]

[Παρασκευή, 4 Σεπ 2026, 18:01:00]

[Παρασκευή, 4 Σεπ 2026, 16:34:37]

[Παρασκευή, 4 Σεπ 2026, 13:32:28]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 4 Σεπ 2026, 12:33:10]

[Πέμπτη, 3 Σεπ 2026, 23:25:38]

από dominicm
    [Τρίτη, 1 Σεπ 2026, 16:10:58]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309981
    Σύνολο θεμάτων: 12400
    Online σήμερα: 89
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 57
    Συνολικά: 58
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: κινδυνοι ελικας  (Αναγνώστηκε 5784 φορές)
    Τηνιακός Αετός
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 5 Ιαν 2009, 21:19:37 »

Μπορει να ειναι παραξενη η ερωτηση μου αλλα γινεται αμα σε χτυπησει ελικα αεροπλανου η ελικοπτερου να σου ακρωτηριασει δαχτυλο?Για θερμικο κινητηρα μιλαμε παντα
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 5 Ιαν 2009, 21:37:03 »

Λεπίδα ελικοπτέρου όχι δάκτυλο σου κόβει αλλά υπάρχει βίντεο στο youtube που του άλλου τού έκοψε το πόδο μέχρι το κόκκαλο. Αν αληθεύει η ιστορία για την Ανάβυσσο που λεπίδα ελικοπτέρου έκοψε κολωνάκι σκεπής αυτοκινήτου βγάλε τα συμπεράσματά σου.
        Αλλά και του αεροπλάνου η έλικα μπορεί να είναι μικρότερη αλλά παίρνει πολύ περισσότερες στροφές και δουλεύει κυριολεκτικά σαν δισκοπρίονο. Πρόσφατα σχετικά ένας συμοντελιστής τραυματίστηκε σοβαρά στον αντίχειρα από έλικα αεροπλάνου.
       Προσοχή μεγάλη λοιπόν!!!

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Paradise Lost
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 5 Ιαν 2009, 21:40:53 »

Γινετε. Και καλα θα ειναι να σου κοψει κανα δαχτιλο. Τιποτα αλλο μην σου κοψει. Εχουν αναφερθει ατυχιματα που εχουν προκαλεσει τραυματα  βαθια και θελουν αρκετα ραματα. Θελει πολυ προσοχη το χομπι μας!
    Καταγράφηκε
    Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 5 Ιαν 2009, 21:50:11 »

πριν 8 χρόνια την έκανα ελαφρά με 3 ράμματα - το μοτέρ είχε περίπου 5-6.000 στροφές

πώς έγινε ; φόραγα φούτερ το οποίο στα μανίκια είχε κορδόνια με το στρογγυλό πλαστικό που το τραβάς και σφύγγει το μανίκι - ενώ είχα βάλει μπροστά πάω να τραβήξω το χέρι μου και ακουμπάει το κορδόνι με το πλαστικό στον έλικα και η συνέπεια η παρακάτω

για πότε τράβηξε ο έλικας το χέρι μου προς τα κάτω ούτε που το κατάλαβα

για βάλτε και εσείς τα σημάδια σας μη ντρέπεστε  Azn
    Καταγράφηκε

If RC flying were drugs, it would be class A +
    N/JOI
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 5 Ιαν 2009, 23:49:27 »

Απο θερμικό δοξα το θεο δεν είχα ποτε γρατσουνιά όμως στην πρωτη προσπαθεια με ηλεκτρικό (πτερυγα) καταφερα την ωρα που το σεταριζα να κανω συβερς στο Νο 3 γκαζι και μην γνωριζωντας οτι δεν βαζουμε πανω το 3 οταν ριθμήζουμε γιουπιιιιιιιιιιι η πτηρυγα ξεκινησε και στην προσπαθεια  να το σταματισω η παλαμη μου εγεινε γλυπτο απο την προπελα 5*5,5 με αποτελεσμα να γλυτοσω με 8 ραματα στο καλόοοοοο  Wink το δαχτυλο παραλιγο κομενο νευρο και σφασμενη περιφανεια !!!!!
    Αρα ποτέ ηλεκτρικά  Grin Grin Grin Grin Grin κωβουν χα χα χα χα !!!
    Καταγράφηκε

N/JOI WORKS
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 5 Ιαν 2009, 23:58:31 »

πρεπει να βαλω και εγω... αλλα ενταξει εμενα ηταν πολθ χειροτερο..!
    Λοιπον αυτο που θα δειτε ειναι η πλατη μου οποιος το βρει πως εγινε τον παραδεχομαι...

χχαχα

* aer.jpg (55 KB, 1788x1604 - εμφανίστηκε 348 φορές.)
    Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 00:02:41 »

Παρα μα παρα πολυ προσοχη θελει με τις ελικες των αεροπλανων τα τραυματα μπορει να ειναι απο γρατσουνια εως πολλα κομμενα δακτυλα ...επισης ποιο παλια κυκλοφορουσανε καποιες προπελες απο ναυλον σκετα ξυραφια τωρα δεν τις βλεπω ευτυχως ,αλλα καλου κακου ενα ελαφρυ τριψηματακη στο χειλος προσβολης ισα ισα να "σπασει " το καλουπι δεν βλαπτει .Επισης προσοχη στους βενζινοκινητηρες και αυτοι μπορει να "κλοτσησουν " αναποδα  και ας εχουν ηλεκτρονικη ...και πιστεψτε με ΠΟΝΑΕΙ!!!
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Apostolos
    Aeromodeller Hero Member

Flyyyyy!!!!

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 00:08:28 »

Belt CP vs Ntinos54!

* Ntinoaaaaa.jpg (43.41 KB, 638x393 - εμφανίστηκε 350 φορές.)
    Καταγράφηκε
    heliworld
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 00:20:58 »

Πριν αρκετα χρονια θυμαμαι,στα πρωτα μου βηματα με τα αεροπλανα  μια απροσεξια και τρια κομμενα δαχτυλα,24 ραμματα και ακομα θυμαμαι την εκπληξη του νοσοκομου στην ερωτηση του πως τα καταφερα και το εκανα αυτο οταν του ειπα απο την ελικα του αεροπλανου,βεβαια ο ανθρωπος δεν ειχε καταλαβει οτι μιλουσα για τηλεκατευθυνομενο,η απαντηση του ηταν ,φιλε μου πολυ τυχερος εισαι φτηνα την γλυτωσες ,νομιζοντας βεβαια οτι με ειχε χτυπησει ελικα πραγματικου αεροπλανου,ει χε και γελιο η υποθεση, γι αυτο πολυ προσοχη φιλοι μου επικινδυνα παιχνιδια τα ατιμα.
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 00:24:58 »

Πριν αρκετα χρονια θυμαμαι,στα πρωτα μου βηματα με τα αεροπλανα  μια απροσεξια και τρια κομμενα δαχτυλα,24 ραμματα και ακομα θυμαμαι την εκπληξη του νοσοκομου στην ερωτηση του πως τα καταφερα και το εκανα αυτο οταν του ειπα απο την ελικα του αεροπλανου,βεβαια ο ανθρωπος δεν ειχε καταλαβει οτι μιλουσα για τηλεκατευθυνομενο,η απαντηση του ηταν ,φιλε μου πολυ τυχερος εισαι φτηνα την γλυτωσες ,νομιζοντας βεβαια οτι με ειχε χτυπησει ελικα πραγματικου αεροπλανου,ει χε και γελιο η υποθεση, γι αυτο πολυ προσοχη φιλοι μου επικινδυνα παιχνιδια τα ατιμα.

Απίστευτο!
    Τι έγινε όμως; Καταφέρατε να τα κολλήσετε; Εάν ναι, είναι λειτουργικά και πάλι;
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    heliworld
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 00:31:20 »

Η διαδικασια αν θυμαμαι καλα κρατησε περιπου 2,5 ωρες ,ειχαν γινει κοσκινο,τα σημαδια εμειναν μονιμα,επειδη κοπηκαν νευρα παρολο που τα ξανακολλησαν απο τοτε παθαινω  συνεχως αγκυλωσεις  στα τρια αυτα δαχτυλα.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 00:52:13 από heliworld » Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 00:38:04 »

Λυπάμαι πολύ φίλε μου!

Το γεγονός με το παιδάκι που χτυπήθηκε από τα blades ελικοπτέρου στο ΣΕΦ με είχε σοκάρει και τώρα είναι η δεύτερη φορά. Κάποιες φορές, συχνά - πυκνά περνάει από το μυαλό μου το πόσο εύκολο είναι από μια απροσεξία να την πάθω είτε εγώ, είτε κάποιος άλλος από μια απλή απροσεξία που δεν διαρκεί παρά μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου.

Το πάθημά σου θα το κάνω θέμα στην επόμενη συνάντηση μας με τους υπόλοιπους αερομοντελιστές ώστε να λάβουμε καλύτερα μέτρα ασφαλείας και εν' τέλει η δική σου ζημιά να καθιστεί σωτήρια ως προς την συμμόρφωσή μας.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    heliworld
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 00:49:59 »

Ο πως το ειπες φιλε μου, απροσεξια μερικων δευτερολεπτων και επιπολαιοτητα πολλες φορες, γι αυτο οπου πεταμε και με οτι πεταμε κυριο μελημα μας φιλοι μου πρωτα ειναι η ασφαλεια μας και η ασφαλεια των γυρω μας, και παντα ελεγχουμε τα μοντελα μας πριν τα πεταξουμε ωστε να ειμαστε σιγουροι οτι αυτα λειτουργουν απολυτα σωστα.
    Καταγράφηκε
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

Obi-Wan Has Taught Me Well !!!

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 01:30:57 »

μία μέρα που ρύθμιζα το tracking του belt πάνω στον ουρανο αυτοκινήτου γρατζούνισα 2 δάχτυλα απο τον έλικα της ουράς ευτηχώς τίποτα άλλο αυτο που διάβασα σε φόρουμ του εξωτερικού είναι οτι ο κύριος έλικας του ελικοπτέρου σπάει κόκκαλα και ο έλικας του αεροπλάνου κόβει κρέας,  Πρόσφατα άκουσα για ένα ατοίχιμα στο μοντελοδρόμειο του εαθ πολύ πολύ σοβαρό κάτι για κόψιμο στο γόνατο μέχρι το κόκκαλο απο θερμικό αεροπλάνο
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 6 Ιαν 2009, 09:00:24 »

Δεν είναι καθόλου λογικό να τραυματίζονται φίλοι και θεατές από μοντέλα, όταν μπορούμε να αποφύγουμε το ατύχημα.

Η αποφυγή του ατυχήματος είναι συνδυασμός γνώσεων, προσοχής και υπευθυνότητας.

Διαβάστε και ξαναδιαβάστε τους κινδύνους στο έδαφος και τις ειδικές προφυλάξεις ανά κατηγορία κατ' αρχή και όλα τα άλλα κεφάλαια στην ίδια ενότητα περί ασφάλειας των πτήσεων.

Είμαι σίγουρος ότι αν οι παθόντες (που αναφέρονται στα προηγούμενα posts) και οι αυτουργοί, είχαν διαβάσει εγκαίρως αυτά τα κεφάλαια δεν θα διαβάζαμε σήμερα για τα παθήματά τους.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: κινδυνοι ελικας
    Μεταπήδηση σε: