Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 06:15:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 06:15:51

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 90
    Συνολικά: 90
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση για κομπιουτεράδες  (Αναγνώστηκε 9142 φορές)
    Dimitris87
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τετάρτη, 31 Δεκ 2008, 20:29:10 »

Μπορεί το pc μου (2 χρόνων) να χαλάσει-κάψει την JR-9303???
    Το ρωτάω αυτό γιατι όταν συνδέω την τκ (τα μετάλικά της μέρη-βίδες κλπ) με "τινάζουν" λιγάκι σαν τσίμπημα από το ρεύμα.Μάλλον κάτι γίνετε επεδή και videocamera που συνδέω στο pc παθαίνω το ίδιο πράγμα. Κάτι σαν διαρροή να το πω???

Δεν με ενοχλει πολύ απλά ρωτάω μην πάθει τιποτα η τκ και πάθω καρδιακή ανακοπή!!!

Ευχαριστώ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ με ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ!!!
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 1 Ιαν 2009, 19:45:49 από evan » Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 31 Δεκ 2008, 21:07:13 »

Γείωσε το pc σου. Κοίτα αν είναι εντάξει η πρίζα, αν είναι σουκο ώστε να έχει και γείωση. Αν βάζεις το δοκιμαστικό κατσαβίδι στο σασσι του pc και ανάβει το κατσαβίδι τότε θέλεις καλή γείωση. Αυτό δε θα δημιουργήσει πρόβλημα μόνο στην τ/κ σου αλλά ίσως και σε ολόκληρο το pc σου αν δε λάβεις μέτρα για γείωση.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 31 Δεκ 2008, 21:27:36 »

αν δεν ειχε γειωση 2 χρονια θα ειχαν καει τα παντα...

Βασικα δεν παιζει να μην εχει... Ειναι οπως εναν που ζαλιζοταν στο αμαξι και γυρναει και λεει εχεις γυωση στο αμαξι...

χαχαχα εντομεταξυ το αμαξι 2006 μοντελο!
    Καταγράφηκε
    DUKE
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 31 Δεκ 2008, 21:43:40 »

Μάλλον κάποιο γυμνό μέρος του σώματος σου ακουμπάει σε γη. Ίσως να μην φορούσες παπούτσια η να ήσουν ιδρωμένος
    Το ίδιο παθαίνω και εγώ όταν είμαι ξυπόλυτος και ακουμπάω στο pc
    Φιλικα
    Γιαννης  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Η μόνη διαφορά μεταξύ της ηλιθιότητας και της ιδιοφυΐας είναι ότι η ιδιοφυΐα έχει και τα όριά της
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 31 Δεκ 2008, 21:50:59 »

Καλησπέρα,
    δεν είναι απόλυτο ότι χωρίς γείωση θα είχαν καεί τα πάντα. Επιπλέον σε παλιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις ακόμη και σε σούκο πρίζες έχω δει προβληματικές γειώσεις. Ίσως το ηλεκτρολογικό πρόβλημα οφείλεται ακριβώς σε προβληματική γείωση σε συνδυασμό με κάποια πρόσφατη διαρροή από ηλεκτρική συσκευή. Μην τοποθετείς την τηλεκατεύθυνση μέχρι να λύσεις το πρόβλημα!

Καλή χρονιά !!
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 1 Ιαν 2009, 09:31:36 »

1 το pc δεν έχει μονώσεις και δεν τις χρειάζεται γιατί πολύ απλά δεν δουλεύει με ασύμμετρα η όγκο "λευκομενα" κυκλώματα. αυτό που έχει γιόσι μέσα στο pc σου είναι μονο το τροφοδοτικό και σε περίπτωση που είχε πρόβλημα η γιόσι δεν θα σου δούλευε το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού, είναι κατασκευή που υπάρχει σε όλα τα τροφοδοτικά για υπολογιστές από το 2004.

2 τα usb που χρησιμοποιείς στον υπολογιστή σου έχουν τάση 9 vat το πολύ και δεν είναι εναλλασσόμενο αλλα σταθερό που σημαίνει ότι δεν έχει παλμικές συστάσεις ούτε προαιρετικούς πυκνωτές ώστε να σου δώσουν στιγμιαία περισσότερο από 9 vat.

πάμε λοιπόν λίγο πιο κάτω.... σε περίπτωση που το TOWER σου είναι αλουμινένιο δεν υπάρχει  η παραμικρή  περίπτωση να έχεις πρόβλημα από το pc.

στην περίπτωση που το κουτί σου είναι μεταλλικό έχεις "απογεφιρομενες" τις ram σου δηλαδή κάποια από αθές έχει πρόβλημα,μονο έτσι θα μπορούσε να έρθει ρεύμα στα χερια σου και έξω από το κουτί. μην ξεχνάμε ότι την μεγαλύτερη κατανάλωση σε ένα TOWER  την έχουν  ο επεξεργαστής και η μνήμες. ο επεξεργαστής όμως τουλάχιστον από p4 η p5 δεν παίζει να περίπτωση να σου έχει διαρροή λόγο του ότι θα σου είχε διάλυση κάποια αγκίδα οι οποιες είναι πολύ ευαίσθητες σε κάποια σπινθηρίσει. με λίγα λόγια θα το είχες καταλάβει και δεν θα δούλευε ο επεξεργαστής.η μνήμες όμως έχουν τι δυνατότητα κάποιο από τα cros (τσιπάκια)να έχει καεί με αποτέλεσμα να δίνη πίσω την τάση που έπρεπε να συσσώρευση- και εδώ η μονη παράγοντες αποφυγής τάσης είναι οι έξοδοι τον usb η το 15 πινού

ντίνο λοιπόν περισσότερες πιθανότητες να έχει η τηλεκατεύθυνση σου πρόβλημα αποβολής τάση και σε συνδυασμό με το ρεύμα που έρχεται από το usb κάνει μια μικρή ανάκλαση η τάση και γυρίζει πίσω με λιγότερη τάση αλλα με μεγαλύτερη δύναμη λόγο ότι η τηλεκατεύθυνση είναι pol ποιο ανίσχυρη σε θέμα strong.

με λίγα λόγια η τηλεκατεύθυνση είναι αυτή που πρέπει να έχει πρόβλημα και όχι το pc σου, επίσης μην ξεχνάμε πως η "τελεκατεφθινσι" έχει γειώσει,

κάποτε στο studio του πατέρα μου "υπηρχε" μια κονσόλα recording που είχε πρόβλημα δηλαδή μας χτύπαγε το ρεύμα φωνάξαμε μέχρι και τον γερμανό που την προμηθευτήκαμε αλλα τίποτα την λύση μας την έδωσε το διαδίκτυο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που σου έγραψα παραπάνω

« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 2 Ιαν 2009, 07:26:06 από Dimhack » Καταγράφηκε
    cougar
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 1 Ιαν 2009, 11:17:55 »

Λοιπόν, κατ'αρχη
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ,ΜΕ ΥΓΕΙΑ , ΑΓΑΠΗ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.
    Μετά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΣΗ 9 Βατ. Ταση =Volt, Ενταση= Watt.
    Τώρα εάν σε χτυπάει ο πύργος του υπολογιστή σου,το πρόβλημα πρέπει να είναι στο πρωτευον πηνείο του τροφοδικού το οποίο είναι φυσικά για ταση 220Volt και για ένταση η κατανάλωση το ανώτερο απο οσο γνωρίζω εως 450-500 watt.
    Εαν συμβαινη αυτό θα έπρεπε να πεφτη ο αυτόματος διαρροης ρευματος στον γενικό πινακα( εάν υπαρχη αυτός)
    Απο εκει και πέρα γνώμη μου ειναι οτι κάτι παιζεται με την καρτα μνήμης. Εάν εχεις περισσότερες απο μια μνημες, βγάζε μια μια δοκιμάζοντας εάν σταματαει το πρόβλημα.Εγώ πάντως προτείνω να δοκιμάσης την web camera H την τηλ/κατ σου σε κάποιο άλλο υπολογιστή να δης εάν συνβαινη το ιδιο και με άλλον.

Καταγράφηκε

ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ  Δ Ι Κ Ο Ι  Μ Α Σ  ( Μπροστάρηδες και ΠΡΩΤΟΙ,  Δαίδαλος & Ικαρος)
     de SV8EUA
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 1 Ιαν 2009, 13:41:11 »

laugh
    Γείωσέ το εσύ και δεν θα σε τινάζει πλέον. Είναι δοκιμασμένο, μη μπερδεύεσαι Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 1 Ιαν 2009, 17:11:20 από sfyris » Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    kostaslbc
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 1 Ιαν 2009, 15:25:49 »

Λοιπόν, κατ'αρχη
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ,ΜΕ ΥΓΕΙΑ , ΑΓΑΠΗ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ.
    Μετά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΑΣΗ 9 Βατ. Ταση =Volt, Ενταση= Watt.
    Τώρα εάν σε χτυπάει ο πύργος του υπολογιστή σου,το πρόβλημα πρέπει να είναι στο πρωτευον πηνείο του τροφοδικού το οποίο είναι φυσικά για ταση 220Volt και για ένταση η κατανάλωση το ανώτερο απο οσο γνωρίζω εως 450-500 watt.
    Εαν συμβαινη αυτό θα έπρεπε να πεφτη ο αυτόματος διαρροης ρευματος στον γενικό πινακα( εάν υπαρχη αυτός)
    Απο εκει και πέρα γνώμη μου ειναι οτι κάτι παιζεται με την καρτα μνήμης. Εάν εχεις περισσότερες απο μια μνημες, βγάζε μια μια δοκιμάζοντας εάν σταματαει το πρόβλημα.Εγώ πάντως προτείνω να δοκιμάσης την web camera H την τηλ/κατ σου σε κάποιο άλλο υπολογιστή να δης εάν συνβαινη το ιδιο και με άλλον.

ΤΑΣΗ =VOLT
    ΕΝΤΑΣΗ =AMPERE
    ΙΣΧΥΣ =WATT Thumbs up

Καταγράφηκε
    "PAPPY"
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 1 Ιαν 2009, 19:32:30 »

η φράση είναι κατ'αρχήν όχι κατ'αρχή
    και το amber δεν θέλει e στο τέλος!!!! Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Και γω ηλεκτρονικός έιμαι και πολλές φορές αθελά μου μπερδεύομαι!!
    Ειλικρινά πολύ με χαλάει όταν καθομαι να γράψω ένα κείμενο και μετα από 3 σελίδες και ενώ
    αυτός που το διαβάζει έχει καταλάβει τα πάντα απλά μου πετάει αυτό το περί αμπέρ βατ και Βόλτ!!!

Ο Dimhack ο κακομοίρης τα έκανε όσο πιό λιάνα μπορούσε και μεις κολλάμε σε λέξεις?

Ημαρτον!!!!
    Καταγράφηκε

Dimitris87
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 1 Ιαν 2009, 20:11:09 »

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΑ - Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πραγματικά είναι πολύ ωραίο να έχεις μια απορία , να την γράφεις εδω και όλοι να απαντάνε, Φίλε Dimhack, RESPECT για το τεράστιο κειμενο που έγραψες!!!

Αλλά ρε παιδιά, πώς δηλαδή να γειώσω το pc?Huh SORRY αλλά δεν καταλαβαίνω!!!!

Δημητρης
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 1 Ιαν 2009, 20:30:54 »

laugh laugh laugh

Ξεκίνα από την πρίζα. Πρέπει να είναι σουκο πρώτον και κύριον. ΑΝ είναι σουκο κοίτα τα "αυτάκια" της γείωσης της πρίζας να είναι αρκετά έξω ώστε να εφάπτονται στις πλάγιες επαφές γείωσης του φις. Συνήθως αυτά τα "αυτάκια" με την πολυχρηστία μπαίνουν μέσα στην πρίζα και έτσι δεν εφάπτονται καλά στις επαφές του φις. Στην ανάγκη αν δεν πετύχει αυτό σφίξε ένα καλώδιο σε μια από τις βίδες του pc και σύνδεσέ το σε κάτι που να μπαίνει στη γη, μια σωλήνα πχ. Αλλά βασικά και το κυριότερο η γείωση πρέπει να γίνει στην πρίζα σου. Αν δεν πετύχει τίποτα καλύτερα να δει ένας ηλεκτρολόγος την ηλεκτρική σου εγκατάσταση, δε δικαιολογείται να μην έχεις γείωση, δεν είναι καλό γενικότερα ακόμα και για την υγεία σου.
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 1 Ιαν 2009, 20:51:10 από sfyris » Καταγράφηκε

cougar
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 1 Ιαν 2009, 21:03:03 »

η φράση είναι κατ'αρχήν όχι κατ'αρχή
    και το amber δεν θέλει e στο τέλος!!!! Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Και γω ηλεκτρονικός έιμαι και πολλές φορές αθελά μου μπερδεύομαι!!
    Ειλικρινά πολύ με χαλάει όταν καθομαι να γράψω ένα κείμενο και μετα από 3 σελίδες και ενώ
    αυτός που το διαβάζει έχει καταλάβει τα πάντα απλά μου πετάει αυτό το περί αμπέρ βατ και Βόλτ!!!

Ο Dimhack ο κακομοίρης τα έκανε όσο πιό λιάνα μπορούσε και μεις κολλάμε σε λέξεις?

Ημαρτον!!!!
    Κατ'αρχήν ( οπως και εσυ γράφης) δεν ΗΘΕΛΑ διολου να θίξω τον αγαπητο Dimhack!!!!!
    Συμφωνω απόλυτα, Αλλά διαβασε την συνεχεια και θα καταλάβης οτι ο ερωτών, μάλλον δεν γνωρίζη ΟΥΤΕ τα στοιχειώδη περι ηλεκτρισμού!!!!!!!
    Οσο για μένα??Μαγειρος εμπορικού ναυτικού ειμαι και οχι ηλεκτρονικός!!!!!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ, Που σήμερα κάναμε τα εγκαίνια!!
    Νικος

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=7813.new;topicseen

* Aaeaeiea1.php.jpg (55.98 KB, 700x525 - εμφανίστηκε 324 φορές.)
    Καταγράφηκε

ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ  Δ Ι Κ Ο Ι  Μ Α Σ  ( Μπροστάρηδες και ΠΡΩΤΟΙ,  Δαίδαλος & Ικαρος)
     de SV8EUA
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 1 Ιαν 2009, 21:18:58 »

laugh laugh laugh

Ναστε καλά ρε παιδιά σήμερα  laugh
    Λοιπόν ξέχασα φίλε μου να σου πω πως υπάρχει πιθανότητα να φταίει ακόμα και το καλώδιο που συνδέει το pc στην πρίζα. Αν έχεις UPS κοίτα και το καλώδιο που συνδέει το UPS στο pc. Αν τα αλλάξεις και έχεις πάλι τίναγμα και αφού κοίταξες την πρίζα και είσαι σίγουρος πως είναι ΟΛΑ εντάξει, τότε φώναξε ηλεκτρολόγο. Το τονίζω: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΓΕΙΩΣΗ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ PC ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΣΑΒΙΔΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΒΕΙ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΞΥΠΟΛΗΤΟΣ). Καλά ξεμπερδέματα Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 1 Ιαν 2009, 21:50:16 από sfyris » Καταγράφηκε

kostas M.
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 1 Ιαν 2009, 21:53:23 »

Με την γείωση δεν λύνεται και δεν πρέπει να λύνεται το πρόβλημα. Ο ρόλος και ο σκοπός της γείωσης είναι να προστατεύει τον χρήστη μιας ηλεκτρικής/ηλεκτρονικής συσκευής από την ηλεκτροπληξία. Η γείωση ουσιαστικά δεν χρειάζεται για την λειτουργία της συσκευής, χρειάζεται μόνο για να προστατεύει τον χρήστη σε περίπτωση που περάσει ρεύμα στο σασί της συσκευής.

Συνεπώς θα πρέπει κατ'αρχήν να βρεις το πρόβλημα στο PC, αν δεν έχεις γνώσεις, ζήτα την βοήθεια ειδικού. Μέχρι να βρεθεί και να αποκατασταθεί το πρόβλημα στο PC, δεν θα συνδέσεις καμία συσκευή στο PC και ούτε το PC θα λειτουργήσεις.
    Καταγράφηκε

Κώστας Μιχαηλίδης
    http://www.redstar.gr/Foto_red/Mod.html
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Λογισμικό και εξομοιωτές πτήσεων (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: Ερώτηση για κομπιουτεράδες
    Μεταπήδηση σε: