Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 11:02:10

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 11:02:10

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 39
    Συνολικά: 41
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Νεος στο χωρο με προβλημα στον πανω ελικα  (Αναγνώστηκε 2293 φορές)
    stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 29 Δεκ 2008, 01:27:16 »

Καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα!
    Ειμαι νεος στον χωρο κι αγορασα προχθες ενα Lama v4 και μετα απο μια ΕλΑφΡιΑ πλαγια συγρουση με τη ντουλαπα κι απο χαμηλο υψος (40 εκ.) σταματησε να περιστρεφεται ο πανω ελικας! Sad Sad Sad Sad
    Το απενεργοποιησα εκλεισα και την R/C παλι τιποτα.Περιστρεφεται μονο ο κατω.Θα θελα τα φωτα σας σε οποιν γνωριζει κατι.
    Ευχαριστω και καλη χρονια σε ολους!!!
    Καταγράφηκε
    christos77
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 29 Δεκ 2008, 01:42:09 »

αν και δεν ξερω πολλα απο lama, θα σου ελεγα να κοιταξεις αν τα βυσματακια ειναι στη θεση τους στον δεκτη του ελικοπτεροθ... (γιατι ειχα και εγς ενα ελικοπτερο και καθε φορα που ισα ισα ακουμποθσε καπου ..δεν εκανε επαφη και σταματουσε ο ενας ελικας)

δοκιμασε το και πες μας...
    Καταγράφηκε

Belt cp - Παλευω να κανω ενα αξιοπρεπες hover...
    Προσεχως FPV plane...
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 29 Δεκ 2008, 01:47:05 »

Κταρχήν να σε καλοσορίσουμε στο χώρο του ελικοπτερικού αερομοντελισμού. Και τώρα μία ερώτηση. Οταν έγινε η "στενή επαφή" με τη ντουλάπα έκλεισες αμέσως το γκάζι? Γιατί αν το γκάζι ήταν ανοιχτό και το στροφείο μπλοκαρισμένο κι ακόμη χειρότερα αν έκλεισες την τηλεκατεύθυνση πριν αποσυνδέσεις τη μπαταρία με το ελικόπτερο καρφωμένο στη ντουλάπα μπορεί να έκαψες μοτέρ ή την ηλεκτρονική μονάδα.
       Αν περιστρέψεις το πάνω στροφείο με το χέρι γυρνάει ή είναι μπλοκαρισμένο? Βγάλε την καλύπτρα για να φανούν τα μοτέρ άνοιξε πομπό, σύνδεσε μπαταρία , κράτα το ελικόπτερο από τα πέδιλα καλά και άρχισε να δίνεις γκάζι. Το μοτέρ που κινεί το πάνω στροφείο περιστρέφεται? Αν ναι είσαι τυχαιρός και η ζημιά θα είναι κανένα γρανάζι. Αν όχι και το στροφείο δεν είναι μπλοκαρισμένο (γυρίζει με το χέρι) τότε μάλλον έκαψε ηλεκτρονική (το 4 σε 1).
       Μην ξεχάσεις όμως να κοιτάξεις πρώτα τα βυσματάκια όπως σου είπε και ο Χρήστος.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 29 Δεκ 2008, 02:02:40 »

συγγνωμη αλλα ειμαι και νεος στο χωρο αλλα θελω πολυ ν ασχοληθω.Για ποια βυσματακια στο δεκτη  μιλατε?
    Που βρισκονται?
    Και Κωστα ευχαριστω κι εσενα για το ενδιαφερον!
    Το throttle στο R/C ναι ηταν κλειστο πριν ακομα χτυπησει στη ντουλαπα.Κι οταν το ενεργοποιησα ηταν παλι κλειστο.
    Επισης ο πανω ελικας με το χερι περιστρεφεται.Αλλα να σας πω εχω την απορια μου πως περιστρεφεται αφου δεν εχει καποιους αξονες οπως ο κατω.
    Αλλα οταν τον περιστρεφω με το χερι δεν ακουω καποιο γραναζι να γυριζει οπως ακουω στον κατω..
    Αλλα επειφδη γουσταρω ν ασχοληθω τωρα θα τ ανοιξω οπως ειπες Κωστα να δω κι αυτο που λες!
    Ευχαριστω και τους δυο! Thumbs up
    Καταγράφηκε
    newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 29 Δεκ 2008, 02:12:09 »

Κάτω από τη καλύπτρα στο μπροστά μέρος υπάρχει ένα γκρι κουτάκι με δύο ρυθμιστικές βίδες πάνω του και ένα λαμπάκι. Αυτός είναι ο 4in1 controller(ή αλλιώς δέκτης) και στις άκρες του έχει υποδοχές για βυσματάκια. Κάθε μοτέρ έχει ένα καλώδιο το οποίο συνδέεται με αυτόν τον 4in1 controller. Κοίτα όπως σου είπαν και τα παιδιά, μήπως βγήκε το καλώδιο του μοτέρ.

Για να δεις αν γυρνάνε τα γρανάζια, κοίτα το ελικόπτερο από κάτω, στο σημείο που μπαίνει η μπαταρία και γύρισε διαδοχικά τους άνω και κάτω έλικες. Κάθε φορά που θα γυρνάς διαφορετικούς έλικες(πάνω ή κάτω) θα πρέπει να κινείται και διαφορετικό γρανάζι. Τα γρανάζια είναι δύο, ένα για τους άνω έλικες και ένα για τους κάτω.
    Καταγράφηκε
    christos77
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 29 Δεκ 2008, 02:18:54 »

οταν δινεις γκαζι και λες οτι γυριζει ο ενας ελικας... ο αλλος ειναι τελειως νεκρος ή κινειται το μοτερ απλα δεν δινει το γραναζι κινηση στον ελικα??

Καταγράφηκε

Belt cp - Παλευω να κανω ενα αξιοπρεπες hover...
    Προσεχως FPV plane...
    stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 29 Δεκ 2008, 02:29:18 »

Λοιπον παιδες το ανοιξα ειδα και βρηκα τα βυσματακια ηταν καπως βγαλμενα τα κουμπωσα αλλα παλι τιποτα  Sad
    Επισης ανοιγμενο απο κατω οπως το βλεπω οταν δινω throttle δεν γυριζει το κατω γραναζι το οποιο ειναι κι αυτο που γυρνα τον πανω ελικα.Το γυρισα με το χερι και ο πανω ελικας γυρνα!!!
    Τι παιζει τωρα?? worry worry worry
    Καταγράφηκε
    stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 29 Δεκ 2008, 02:49:14 »

To βρηκαααααααα!!!!!!!
    Διαβαστε τωρα τι ειχε γινει.Το εψαξα αλυσιδωτα και διαπιστωσα οτι το μεγαλο μαυρο γραναζι του πανω ελικα κινειται με ενα μιρο χρυσαφι που ειναι απ την πλευρα της ουρας ενω το μπροστα μικρο χρυσαφι κινει το μαυρο του κατω.
    Ο αξονας λοιπον ΜΑΛΛΟΝ ειχε μπει πιο μεσα να το πω παντως οταν τον εκανα λιγο πανω γυρισαν κανονικα και οι δυο ελικες!! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
    Ολα ενταξει μαλλον τωρα εεεεεεεε?Huh
    Ελπιζω!Ευχαριστω ολους για την ανταποκριση σας!!!
    Καλη χροναι σε ολους,
    Στρατος
    Καταγράφηκε
    stratosm
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 2 Ιαν 2009, 16:47:54 »

Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια! Wink
    Ηθελα να σας πω οτι απογοητευτηκα τελειως απο το Lama v4 σε εξωτερικο χωρο!Πηγα χθες στο ΣΕΦ και διαπιστωσα οτι παρολο τον λιγο αερα εως αερακι θα το ελεγα το λαμα με το elevation trim ΤΕΡΜΑ πανω και το στικ ΕΠΙΣΗΣ  το λαμα δεν πηγαινε μπροστα με καμια Παναγια!!!!Σαν Νεοπας λοιπον χεχεχε ειπα να τσεκαρω το σερβο κι ετσι οταν το κρατησα στο χερι μου να δω αν κανει καποια κινηση οταν κουνω το στικ του ele ειδα οτι ολα οκ!Ισως να φταιει οτι δεν εχω παρει τον μακρυτερο αξονα,τι να πω?
    Παρενθεση ειπα να παω στο ΣΕΦ για να εχω ανεση χωρου γιατι σπιτι μου δεν το καταφερνα! Sad Sad Sad Sad Sad Sad
    ΜΕΤΑ απο ολα αυτα πεισμωσα τοσο και ειπα δεν Γ@μιε..... αφου του σπαω που του σπαω τουσ ελικες ας το κανω σπιτι μου.Πηγα και ειδα οτι τα πηγαινα πολυ μα πολυ καλυτερα!!!! Grin Grin Grin
    Τεσπα επειτα δημιουργηθηκε το εξης προβλημα.Το ελικοπτερακι κανει αριστερους κυκλους και το κρατω ισιο οταν το τριμ το εχω τερμα δεξια και το στικ του γκαζιου κι αυτο λιγο δεξια!!!!Διαβαζοντας απο εδω καταλαβα οτι πρεπει να θελει ρυθμιση το proportion σωστα?Τσεκαρα γραναζια αξονες αλλα αυτο που με κανει να πιστευω οτι ειναι το proportion,ειναι οτι οταν ανοιγω γκαζι στο ελαχιστο ξεκινουν και οι 2 ελικες αλλα νομιχω ο κατω εχει πιο πολλες στροφες.Εδω λοιπον θα  θελα να ρωτησω το εξης?Γυρνωντας το proportion προς + δινω στροφες περισσοτερες στον πανω η κατω ελικα??
    Επισης θα θελα να αναφερω την απογοητευση που πηρα απο ενα μαγαζι οταν τον ρωτησα να με βοηθησει!!!!!!"Αυτα μην τα πειραζετε γιατι δεν ξερετε πως,να το φερεις ΕΔΩ".Οχι ρε φιλε δεν το φερνω νομιζω οτι η μαγεια του μοντελισμου ειναι να ασχολησαι με το ελικοπτερακι η το αντικειμενο τελοσπαντων εσυ ο ιδιος!!!!
    Δεν νομιζω οτι υπερβαλλω ρε παιδια γιατι οταν ρωτησα εδω το παραπανω προβλ. που ειχα αμεσως 3 4 φιλοι να πω δεν ξερω εσπευσαν να βοηθησουν να το συζητησουμε τελοσπαντων!!
    Μαλιστα οταν του ανεφερα για το πως εχω τα switchers sto R/C( ail,ele,thr,rud τα εχω rev,nor,rev,nor,rev και πεταει σωστα)μου ειπε καθετα "γι αυτο τα κανει αυτα,τα switchers πρεπει να ειναι rev,rev,nor,nor"
    Συγγνωμη ρε παιδια made in China ειναι εγω πιστευω πως τα ενωσαν αναποδα και το φιξαραν στα switchers!!δεν ξερω τι να πω!Η βοηθεια που ηθελα παντως ειναι στο θεμα του prop τι να κανω?+ η -?
    Ευχαριστω και συγγνωμα αν σας ζαλισα  buck2 buck2 buck2
    Καλη χρονια σε ολους!
    Καταγράφηκε
    papabill
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 2 Ιαν 2009, 17:29:20 »

Διαβασε εδω και θα σου σου λυθουν οι περισσοτερες ή ολες οι αποριες. To lama πεταει καλα μονο μεσα σε κλειστο χωρο! Εξω αδυνατον!

Ξεκινα το διαβασμα!!

http://www.modelteam.gr/index.php?topic=3282.msg28602;topicseen#msg28602

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=6335.0
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Νεος στο χωρο με προβλημα στον πανω ελικα
    Μεταπήδηση σε: