Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.909 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 11 Αυγ 2026, 16:23:43

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 11 Αυγ 2026, 16:23:43

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 23:48:11]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309909
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 127
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 51
    Συνολικά: 53
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: newb , τηλεκ/ση απο esky belt kai beeking  (Αναγνώστηκε 6454 φορές)
    kas9406
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 28 Δεκ 2008, 01:45:51 »

λοιπον εχω μερικες πτησεις μεχρι τωρα με ενα κινεζικο τρικαναλο (sky beez) και επειδη πλεον δεν πεταει κ εεπειδη πιστευω οτι μπορω να παω σε κατι πιο σοβαρο ...ειμαι στο ψαξιμο .

σκευτομαι να παρω κατι μεταξυ honey bee king ,honey bee king2 και belt .
    ποιο απο τα 3 ειναι πιο ιδανικο για αρχαριο ?ποιε ς ειναι οι κυριες διαφορες τους.
    δευτερων η τηλεκατευθυνση που δινουν στη RTF εκδοχη(λογικα ειναι η ιδια κ στα3) ειναι καλη ?
    μπορει να χρησιμοποιηθει κ σε αλλα μοντελα ? πχ καποιο trainer αεροπλανο η αλλο heli?.
    ειπα να παρω κατι καλο στα 2.4ghz αλλα κατω απο 200 για 6ch δε πεφτεις ...και ψαχνω λυσεις ...

to sky beez που εχω σταματησε να πεταει κ δεν μπορω να καταλαβω το λογο βασικα εχει απιστευτες βουτες και κακομεταχειρηση στη φορτιση αλλα δε ξερω τι μπορει να φταιει ...δε σηκονετε πανω απο 50εκ(κ αυτο μονο τα πρωτα λεπτα,μετα ισα που σηκωνεται απο το εδαφος) κ εκει που σηκωνεται δε ειναι σταθερο καθολου για χοβερ ...επεισης αν προσπαθησεις να προχωρησεις κανει πως παει να προχωρησει και κανει κοιλια και ξανακανει κινηση προς τα πισω.. νομιζω!!! πως το λετε στολαρισμα αν εχω καταλαβει σωστα απο τα γραφομενα σε διαφορα θεματα .
    εχουν φαγωθει/φθαρει οι ελικες στις ακρες απο τα τρακαρισματα στους τοιχους και νομιζω μπορει να εχει στραβωσει ο αξονας ,μεσα εξω δε ξερω (εχει 2 ειναι τυπου λαμα) επειδη οταν το βαλω να γυρναει στο ρελαντι χωροπηδαει ολοκληρο .
    τι λετε να φταιει κ δε πεταει πλεον ,οχι οτι με νοιαζει ,απλα εμπειρικα ....
    το τι θα παρω με καιει πιο πολυ ...
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 28 Δεκ 2008, 02:00:04 »

Αν έχεις ελεύθερο το υπόλοιπο βράδυ σου. Πάρε βαθιά ανάσα και ξεκίνα το διάβασμα εδώ: https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=2299  Thumbs up

Όσο για τα προβλήματα του παλιού ελικοπτέρου σου, απ' ότι καταλαβαίνω εγώ...
    Α) Για το ότι δεν έχει δύναμη οφείλεται είτε στο ότι έχει εξασθενήσει η μπαταρία, είτε τα μοτέρ σου έχουν φτάσει στο τέλος τους.
    Β) Για το ότι είναι τελείως ασταθές και από την συμπεριφορά που περιγράφεις μου φαίνεται πως είναι στραβωμένοι οι κάθετοι άξονες του στροφείου.

Φαντάζομαι όμως πως δεν θα βρεις ανταλλακτικά, οπότε προχώρα στο Belt. Για τα υπόλοιπα που ανέφερες δεν το συζητώ, δεν αξίζουν.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    kas9406
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 28 Δεκ 2008, 02:28:16 »

πες τιποτα για την τηλεκατευθυνση ....τι συστημα ειναι..παρεμβολες.. κτλ τι να κανω να παρω αυτη που εχει η ειναι χαλια  ? υπαρχει περιπτωση να τη χρησιμοποιησω πουθενα αλλου σε κανενα αεροπλανακι πχ ?
    οσο αυτο που λες οτι δε τα σχολιαζεις τα αλλα 2 εκτος το belt το εχω διαβασει οτι το belt ειναι πολυ καλο και μαλλον γ αυτο ειναι κ κατα πολυ πιο ακριβο ..μαλλον..
    απλως εγω ειμαι μαθητευομενος δε προκειται να κανω τρελα ακροβατικα κ τετια οποτε ειπα οτι ισως μου κανει και καποιο απο τα king , καθαρα λογω μη μεγαλων απαιτησεων και ευκολιας για αρχαριο

και κατι ακομα οταν λεμε ΚΙΤ η ARF τι εξαρτηματα θελει ακομα για να πεταξει το ελικοπτερακι ..
    Καταγράφηκε
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 28 Δεκ 2008, 09:20:12 »

Οταν λεμε κιτ ενουμε ειναι διαλυμενο κοματια και το δενεις ολο εσυ.(μονο το ελικοπτερο χωρις ηλεκτρονικα).
    Οταν λεμε ARF(almost ready to fly) συνηθως εχει: τo ελικοπτερο, μοτερ,speed control και θελει γυροσκοπιο,σερβο,δεκτη,μπαταρια, φορτιστη και τηλ/νση.
    Η τηλ/νση του belt ειναι μονο για το συγκεκριμενο αν θες να ασχοληθεις σοβαρα θα παρεις μια ψηφιακη που θα την εχεις για ολα τα μοντελα αεροπλανα-ελικοπτερα. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 28 Δεκ 2008, 10:25:59 »

Με τα χρήματα που είπες πως διαθέτεις, όχι δεν σου προτείνω καμιά τηλεκατεύθυνση. Αν θέλεις δώσε κάτι παραπάνω και πάρε μια spektrum DX7 ή μια Futaba FASST 2.4GHz.

Όταν λέω σου προτείνω το Belt, δεν εννοώ πως είναι κορυφή. Εννοώ πως τρώγεται. Τα υπόλοιπα δεν τρώγονται.
    Δεν είναι θέμα να κάνει τρελά ακροβατικά, άσε που δεν κάνει. Απλά πετάει έτσι όπως πουλιέται. Αν πάρεις το King θα χρειαστείς πολύ γρήγορα μοτέρ, με το μοτέρ πάει και το speed control. Θα χρειαστεί και μια μεγαλύτερη μπαταρία. Ε σιγά σιγά θα το κάνεις Belt με τα διπλάσια λεφτά, ενώ τουλάχιστον το belt το αγοράζεις από την αρχή έτσι.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 28 Δεκ 2008, 10:29:50 »

φιλε kas9406,

πάρε το belt ,και για αρχή η τηλ/νση της esky κάνει την δουλεία της..

αυτό που θα σου προτείνω είναι να αλλάξεις άμεσος το γυροσκόπιο με ένα καλύτερο για να έχεις ένα σταθερό ελικόπτερο από άποψη ουρας, και θα σε βοηθήσει πολύ....

καλή συνέχεια...
    Καταγράφηκε

AVANT aurora
    kas9406
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 28 Δεκ 2008, 16:26:27 »

η τ/κ που εχει μπορει να συνδεθει με η/υ για simulator ?

to γυροσκοπιο παντου διαβαζω οτι θελει αμεσως αλαγμα ..οκ πειτε ομως τι ακριβως δουλεια κανει γιατι δεν εχω καταλαβει ..

βρηκα μια προσφορα σε καλη τιμη απο εξωτερικο κ πολυ π[ιθανον να το χτυπησω συντομα ... τι αλλο ειναι καλο να παρω κατευθειαν να εχω εκτος πχ απο ενα ζευγαρι ελικες εξτρα ...

ps
    προτεινετε καποιο γυροσκοπιο ..βλεπω ολοι futaba βαζουν
    κανουν ολα τα gyro σε ολα τα heli ? ειναι συγκεκριμενα ?
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 28 Δεκ 2008, 18:07:55 »

Όσα έχουν Heading Hold καλά είναι και για κάποιον που θέλει μια απλή πτήση άντε και με λίγα λουπάκια και ρολλάκια αρκούν. Απλά μερικοί που θέλουμε το εξεζητημένο για αγώνες, extreme 3D κλπ βάζουμε λίγο ακριβότερα και συνήθως το FUTABA βολεύει γιατί αυτό έχουν οι περισσότεροι και μπορούμε να συνεννοηθούμε.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 28 Δεκ 2008, 18:39:53 »

Εγώ λέω να μη βάλεις τίποτα λιγότερο από ένα futaba GY-240 αν θες γυροσκόπιο που να μπορεί να δουλέψει σαν head hold και να μην κλαις τα λεφτά σου. Θυμάμαι το μαμίσιο γυροσκόπιο που είχε το walkera 60  εκείνο το wk-gyro kotopoulo. Φτηνό μεν για τα μπάζα δε. Υποτίθεται ότι ήταν head hold αλλά σε νόρμαλ και με το κατάλληλο rudder mixing δούλευε πολύ καλύτερα απότι σε AVCS (heading hold) που νόμιζες ότι πιλοτάρεις ένα στρεπτικό ελατήριο. Το άλλαξα με ένα GY-240 και βρήκα την υγειά μου. Το ίδιο γυροσκόπιο το έχω τώρα σε ένα μίνι τιτάν και δουλεύει άψογα. Μακρυά λοιπόν από φτηνά head hold για να μην κλαις τα λεφτά σου.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Paradise Lost
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 29 Δεκ 2008, 11:12:10 »

Μερικα gyro οπως το 240 δεν ειναι συμβατα με μερικα σερβο, πχ της esky. Οταν εβαλα στο belt to 240 και ενα σερβο καλο στην ουρα απορισα πως πεταγα πριν. Συνεχεια ριθμιζα την ουρα γιατι ξαφνικα γιριζε μια απο τιν μια και μια απο την αλλη.
    Ολη αυτη η ταλεπωρια τελιωσε με το 240. παιζει μεγαλο ρολο το καλο γυροσκοπιο.
    Καταγράφηκε
    coolvag
    Aeromodeller Hero Member

Ευάγγελος Κουλάδης

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 29 Δεκ 2008, 13:28:21 »

εγω να πώ οτι μπορείς να το πάρεις οπως ειναι με το μαμισιογυροσκοπιο , και με μπαλακια  ξεκινας την διαδικασία να μαθεις χοβερ, αφου μαθεις και το ξεκολλας, μετα βάλε ενα καλό γυροσκοποιο , πιστευω οτι για αρχη να ξεκινησεις να δουλευεις το rudder ειναι καλο για εκμαθηση!!!

Φυσικα ενα καλο γυροσκοπιο οπως το 240 ειναι μερα με την νυχτα με το μαμισιο,  αλλα αν θα παρεις το 240 θα παρεις και ενα αναλογικο σερβακι φθηνό οχι κατι ακριβο για την ουρα διοτι το 240 δεν παιζει με ψηφιακο σερβο που εχουν πανω εγκατεστημένα τα νεα cp-belt.

για τα μικρότερα μοντελα..... honey bee king ,honey bee king2  ουτε να το συζητας !!!!!!!  προσωπικη μου αποψη

Καλημέρα σας !!!!
    Καταγράφηκε
    kas9406
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 30 Δεκ 2008, 22:34:17 »

προβλημα.....

πηρε το ματι μου το blade 400 3d, RTF ,με την dx6i

και ιδου το δυλειμα.... ,,,,,,,......γμτ
    Καταγράφηκε
    kas9406
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 30 Δεκ 2008, 23:54:06 »

καποιο σχολιο ρε παιδια ??  Undecided

ειδα οτι στην dx6i εχει mode1 + 2(σε ολες τις τ/κ υπαρχει αυτη η διαφοροποιηση?) kαι απ οτι καταλαβα σημαινει απο ποια μερια ειναι το γκαζι ... ποιο ειναι πιο σωστο για δεξιοχειρα ?
    εγω αυτο που επιαζα μεχρι τωρα το γκαζι ηταν στο αριστερο στικ (mode2 δλδ!?) και μπροστα πισω δεξια αριστερα με το αλλο(το δεξι)
     πιστευω....οτι με βολευε ...
    στο πακετο του blade 400 3d εχει mode1 κ ψιλοκολωσα τωρα ξαναγερνει η ζυγαρια προς το belt ,εκτος κ αν το σωστο για δεξιοχειρες ειναι το mode1 ...αν υπαρχει "σωστο" καθως σιγουρα οπως συνηθισει κανεις ..απλα γενικως συνηθως τι βολευει τον πολυ κοσμο ....
    Καταγράφηκε
    newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 31 Δεκ 2008, 01:46:33 »

Το mode2 έχει το throttle αριστερά. Δεν είναι θέμα σωστού και λάθους αλλά θέμα προτίμησης.
    Οι πιο πολλοί χρησιμοποιούν το mode2.

Ρίξε μια ματιά εδώ http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-modes.htm
    Καταγράφηκε
    kas9406
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 2 Ιαν 2009, 11:09:53 »

ok..το belt-ακι ειναι καθοδον απο Αγγλια λογικα την αλλη βδομαδα θα το εχω ...  Thumbs up
    τωρα θα ειμαι κ ουσιαστικα μελος και μοντελιστης

καθε σχολιο δεκτο...
    υπαρχει καποιο αρθρο για να μου πειργραψει τις πρωτες κινησεις που πρεπει να κανει ενας αρχαριος ...
    πως που να το τσεκαρει ,πως να προσπαθησει να το ρυθμισει πρωτες κινησεις κτλ κτλ κτλ
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: newb , τηλεκ/ση απο esky belt kai beeking
    Μεταπήδηση σε: