Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 22:43:40

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 22:43:40

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 51
    Συνολικά: 52
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Νεο ξεκίνημα!!!  (Αναγνώστηκε 6296 φορές)
    Rnio
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 22 Δεκ 2008, 02:13:07 »

Καλησπέρα έχω πάρει την απόφαση να ασχοληθώ με τον αερομοντελισμό το σκεφτόμουν πολύ καιρό και έκανα υπομονή για να μαζέψω χρήματα

μπορώ να διαθέσω περίπου στα  700 euro και δεν θέλω να πάνε χαμένα.

Για αρχή απο ότι διάβασα πρέπει οποιοσδήποτε να αρχίσω με ένα trainer?

Θα ήθελα να αρχίσω με κάπως μεγάλο μοντέλο(σε κλίμακα) και με θερμικό κινητήρα,  κάτι τέτοιο  είναι εφικτό ;

Επίσης με μαγεύουν τα αεροπλάνα του ΄Β παγκοσμίου πολέμου μπορώ να αρχίσω με κάτι τέτοιο ;

Είμαι απο τα Χανιά θα μου συστήνεται κάποιο τοπικό μαγαζί η απο το διαδίκτυο ;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων   
    Καταγράφηκε
    psomaras
    Aeromodeller Sr. Member

Αγοράζω ότι υπάρχει και για να δουλεύω ζω..!!

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 22 Δεκ 2008, 03:31:44 »

Το βασικοτερο ειναι μια καλη τ/κ!!!!!!! 
    Τωρα απο αεροπλανα εχει παρα πολλα...πχ calmato ή το sonic της phoenix...κτλπ.

Φιλικα Νικος!ι
    Καταγράφηκε

Δεν είναι παράξενο να τρέχει η μύτη και να μυρίζουν τα πόδια...Huh
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 22 Δεκ 2008, 05:56:36 »

λοιπον αρχικα παιρνεισ εναν εξομοιωτη 100ε περιπου δες στο πωλειται πουλαει εναν ο George αρκετα καλος...

Μετα αφου μαθεις κινησεις τον stick εννοειται κατα την γνωμη μου δεν παιρνεις τραινερ και πας σε ενα τετοιο μοντελο και απλα αναγκαστικα θα πρεπει να εινια καποιος για να σου βαλει μικρες κινησεις και exp!

Kοιτα επειδη δεν εχω πολυ καιρο εδω περα επεσα και εγω στην παγιδα αυτη να παρω τραινερ εννοειται το μετανιωσα!
    Καταγράφηκε
    freebird
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 22 Δεκ 2008, 08:00:24 »

Καλημερα,

Ειμαι περιεργος να δω αν θα βρεθει εστω και ενας "σωφρον" αερομοντελιστης να δωσει την σωστη κατευθυνση στον νεο φιλο μας που ρωτησε την πιο "κλασικη" ερωτηση που μπορει να κανει ενας νεοεισερχομενος στον χωρο του αερομοντελισμου. Αναμενω να δω αν υπαρχει τελικα αυτο που λεμε "κοινη αερομοντελιστικη λογικη". Για να δουμε....
    Καταγράφηκε
    Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 22 Δεκ 2008, 08:16:44 »

για ποια παγιδα μιλατε ρε παιδια για την παγιδα του trainer ; αν ειναι δυνατον που ειναι παγιδα το trainer - αν ηταν ολοι θα πεταγαμε σαν πρωτο μοντελο Jet

αλλιως μαθαινει ο Γιωργος αλλιως ο Δημητρης αλλιως ο Σταυρος.......

λοιπον φιλε μου καλως ηρθες στο φορουμ και σιγουρα θα λυσεις οποιες αποριες εχεις γιατι εδω μεσα υπαρχουν πραγματικα ανθρωποι που μπορουν και ξερουν να βοηθανε

εγω θα σου ελεγα να ξεχασεις τα simulators - παρε μια τ/κ 4καναλη η αν σε βγαζουν τα οικονομικα σου μια 6καναλι που θα μπορεσεις να την χρησιμοποιησεις και στο επομενο μοντελο σου και ακομα καλυτερα μια που να δουλευει στα 2.4ghz για να μην εχεις το αγχος των συχνοτητων

γνωμη μου εκανες πολυ καλη σκεψη για θερμικο μπαλσινο μοντελο μιας και το προτεινω παντα σε νεους μοντελιστες αντι των μικρων epp/foam/πλαστικων

πολυ πολυ σημαντικο ελα σε επαφη με τα παιδια απο τα Χανια και δεν θα βγεις χαμενος - θα εισαι στον αερα σε πολυ λιγο καιρο και μαλιστα Solo

λοιπον ας αφησουμε τωρα τα πολλα μπλα μπλα και να παμε στην ουσια

Τ/Κ Futaba 6ex 2.4ghz
    Trainer Super Star 40
    Engine O.S 46ax

όλα τα παραπανω ειναι ενδεικτικα απλα κοιταζα τιμες και μιας και ημουνα στο συγκεκριμενο μαγαζι σου προτεινα απο εκει κατι - επισης μοτερ & τ/κ τα χρησιμοποιεις και στο επομενο μοντελο σου ( καποιο χαμηλοπτερυγο και αυτο εκπαιδευτικο - οταν ερθει η ωρα μιλαμε )

εκτος αυτων θα χρειαστεις και field equipment μιζες/μπαταριες/καυσιμο/αντλιες κ.α

καλη αρχη καλες απο/προσγειωσεις και αν γινει καμια στραβη που ευχομαι να μη γινει μη το βαλεις κατω  Thumbs up

@ ΤΑ €700 ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗ ΣΕ ΔΑΓΚΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΕΙΟ ΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ
    Καταγράφηκε

If RC flying were drugs, it would be class A +
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 22 Δεκ 2008, 08:36:30 »

Καλώς ήρθες Rnio στην μοντελιστική οικογένεια και Χρόνια καλά  σε όλους 
    Τώρα για άρχή μπορώ να πώ ότι θεωρήσε τυχερός απο γεωγραφικής απόψεως λόγω ότι θα βρείς μια πολύ μεγάλη και αξιόλογη μοντελιστική παρέα
     για όλα τα φάσματα των δραστηριοτήτων του αερομοντελισμού στο Μάλεμε στα Χανιά όπου εκεί θα λύσεις πολλές απορίες σου, σαν αρχή το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πάς στα Σ/Κ σου να τους βρείς στο "Αεροδρόμιο" τους
    Το σίγουρο που μπορώ να σου πω ότι δέν θα ασχοληθείς τώρα με μοντέλα β'παγκοσμίου πολέμου θα έρθουν και αυτά μετά απο κάποιες ώρες πτήσεων  με ένα υψηλοπτέριγο εκπαιδευτικό, θα βρείς παμπολα θέματα εδω μέσα! δώσε μια αναζήτηση πάνω αριστερά σε αυτή εδώ την σελίδα!
    Επίσης με την ρέγουλα οι αγορές σου, αφού πάρεις τα πρώτα το εκπαιδευτικό σου μοντέλο και μια Τ/Κ που θα την έχεις για πάντα (μια 7κάναλη αποψή μου) θα συναντηθείς με την παραπάνω παρέα που σου ανέφερα, θα το ρυθμίσετε και θα πετάξετε πάντα με έναν δίπλα σου παλαιότερο και εκεί ψηλά θα το πάρεις στα χέρια σου!!
    Δέν θα "χώσεις" χρήμα για περαιτέρω αξοπλισμό παρα μόνο για καύσιμο!!!!
    και να δώσεις βάση στο "Ευαγγέλιο" του κου Γιάννη  http://jkon.aeromodelling.gr/page-3.htm
    Γενικά  πρίν αγοράσεις θα κάνεις έρευνα και για την ποιότητα του ως υλικό και σε τι τιμές αυτό θα το βρείς!!
    Επίσης να θυμάσε το ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΛΗΜΑ ΣΟΥ! http://jkon.aeromodelling.gr/page-3.htm##10
    Και πάλι καλώς ήρθες και ετοιμάσου για μεγάλες συγκινήσης με την δραστηριότητα που διάλεξες

Γιώργος

Υ.Γ:
    freebird στείλε μια  "σώφρον" απάντηση στον φίλο μας κάνοντας εσύ την αρχή συμβουλεύοντας τον πώς θα ξεκινήσει!  Wink

« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 22 Δεκ 2008, 14:10:23 από Geοrge » Καταγράφηκε
    ggeorge42
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 22 Δεκ 2008, 10:52:51 »

Καλως ήρθες κι από μένα,

Καλά τα είπαν ο Παύλος κι ο Γιώργος, αλλά να προσθέσω κι εγώ κάτι.
    Επειδή, όπως ειπώθηκε, δεν μαθαίνουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο, πιστεύω ότι είναι χρήσιμος ο simulator.
    Δεν χρειάζεται απαραίτητα να ξοδεύεσαι.
    Ο γνωστός τζάμπα FMS έχει βοηθήσει πολλούς, τουλάχιστον στις βασικές κινήσεις και τον προσανατολισμό.
    Ψάξε παλαιότερα θέματα με το λήμμα "FMS".
    Και μια και είναι και χειμώνας θα έχεις αρκετό νεκρό χρόνο έτσι κι αλλιώς.

Καλά Χριστούγεννα,
    Γιώργος
    Καταγράφηκε
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 22 Δεκ 2008, 11:36:50 »

καλως ηρθες στην παρεα μας....
    Καταρχας...οπως ειπαν και τα παιδια ,ενας εξωμιωτης θα σου μαθει να χειριζεσαι τα στικ....ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ,στην πραγματικοτητα ειναι λιγο - πολυ πιο δυσκολα...Στα χανια (απο τα οποια καταγομαι και εγω) υπαρχουν πολλοι αξιολογοι αερομοντελιστες τους οποιους πηγα και βρηκα στο μαλεμε μια κυριακη πριν καν αγορασω αεροπλανο.,αυτο σου προτεινω και εγω.Παιδια οπως ο νεκταριος,ντινος κ.α τους οποιους γνωρισα εκει με βοηθησαν πολυ στα πρωτα και πιο βασικα βηματα μου και τους ευχαριστω.
    Προσεξε την πρωτη σου αγορα..π.χ ενα calmato τις kyosho χαμηλοπτεριγο η ψηλοπτεριγο πιστευω οτι ειναι η καλυτερη αρχη.Εδω μεσα θα βρεις πολλα ποστ για τα συγκεκριμενα αεροπλανα.
    Τα αεροπλανα β' παγκοσμιου πολεμουκαι γενικοτερα τα scale,δεν ευκολα στον χειρισμο τους,και ειναι απογορευτικα για εναν αρχαριο.

ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ ΔΑΓΚΩΜΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΣ !!!
    Πρωτα καλη ενημερωση μεσω των παιδιων που σου ειπα πριν και μεσω internet και μετα αποφασιζεις.....
    Οτι θελεις εδω ειμαστε.ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΕΙΣ.
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 22 Δεκ 2008, 14:01:56 »

για ποια παγιδα μιλατε ρε παιδια για την παγιδα του trainer ; αν ειναι δυνατον που ειναι παγιδα το trainer - αν ηταν ολοι θα πεταγαμε σαν πρωτο μοντελο Jet

αλλιως μαθαινει ο Γιωργος αλλιως ο Δημητρης αλλιως ο Σταυρος.......

λοιπον φιλε μου καλως ηρθες στο φορουμ και σιγουρα θα λυσεις οποιες αποριες εχεις γιατι εδω μεσα υπαρχουν πραγματικα ανθρωποι που μπορουν και ξερουν να βοηθανε

εγω θα σου ελεγα να ξεχασεις τα simulators - παρε μια τ/κ 4καναλη η αν σε βγαζουν τα οικονομικα σου μια 6καναλι που θα μπορεσεις να την χρησιμοποιησεις και στο επομενο μοντελο σου και ακομα καλυτερα μια που να δουλευει στα 2.4ghz για να μην εχεις το αγχος των συχνοτητων

γνωμη μου εκανες πολυ καλη σκεψη για θερμικο μπαλσινο μοντελο μιας και το προτεινω παντα σε νεους μοντελιστες αντι των μικρων epp/foam/πλαστικων

πολυ πολυ σημαντικο ελα σε επαφη με τα παιδια απο τα Χανια και δεν θα βγεις χαμενος - θα εισαι στον αερα σε πολυ λιγο καιρο και μαλιστα Solo

λοιπον ας αφησουμε τωρα τα πολλα μπλα μπλα και να παμε στην ουσια

Τ/Κ Futaba 6ex 2.4ghz
    Trainer Super Star 40
    Engine O.S 46ax

όλα τα παραπανω ειναι ενδεικτικα απλα κοιταζα τιμες και μιας και ημουνα στο συγκεκριμενο μαγαζι σου προτεινα απο εκει κατι - επισης μοτερ & τ/κ τα χρησιμοποιεις και στο επομενο μοντελο σου ( καποιο χαμηλοπτερυγο και αυτο εκπαιδευτικο - οταν ερθει η ωρα μιλαμε )

εκτος αυτων θα χρειαστεις και field equipment μιζες/μπαταριες/καυσιμο/αντλιες κ.α

καλη αρχη καλες απο/προσγειωσεις και αν γινει καμια στραβη που ευχομαι να μη γινει μη το βαλεις κατω  Thumbs up

@ ΤΑ €700 ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΕΧΕ ΜΗ ΣΕ ΔΑΓΚΩΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΤΥΧΕΙΟ ΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ

μου λες οτι δεν χρειαζεται ο εξομοιωτης και χρειαζεται το trainer? καλα οκ φιλε παρτο και μετα απο καιρο θελω να μου στειλεις ΠΜ....

Κατι αλλο μια που εχεις τοσα χρηματα τουλαχιστον παρε καλο εξοπλισμο δλδ ΤΚ λογικα spektrum που εχει και τα σερβακια... τουλαχιστον να ιεναι και κατι που θα κρατησεις...!
    Καταγράφηκε
    Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 22 Δεκ 2008, 14:23:49 »

ναι φίλε μου ακριβώς αυτό λέω

δηλαδή πριν μερικά χρόνια που δεν είχαμε τα διάφορα sims πως μάθαμε να πετάμε ;

μη λέτε λοιπόν ότι ακούτε η διαβάζετε από διάφορες πηγές ότι χωρίς sim δεν μαθαίνεις ή ότι χωρίς sim θα σπάσεις σίγουρα - βλέπω και με sims τί γίνεται άστο....

τίποτα δεν αντικαθιστά τον πραγματικό χειρισμό μοντέλου με πραγματικές καιρικές συνθήκες ίσα ίσα που το sim μετά από μερικά λεπτά αρχίζει και φαίνεται σαν video game και πολύ πιστεύουν ότι αφού τα "σπάμε" ( εννοώ πάμε καλά ) τώρα στο sim θα κάνουμε τα ίδια και στην πραγματικότητα

περιμένω εμπεριστατωμένη απάντηση γιατί εγώ σου έδωσα μία

φιλικά Παύλος
    Καταγράφηκε

If RC flying were drugs, it would be class A +
    psomaras
    Aeromodeller Sr. Member

Αγοράζω ότι υπάρχει και για να δουλεύω ζω..!!

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 22 Δεκ 2008, 14:42:08 »

μη λέτε λοιπόν ότι ακούτε η διαβάζετε από διάφορες πηγές ότι χωρίς sim δεν μαθαίνεις ή ότι χωρίς sim θα σπάσεις σίγουρα - βλέπω και με sims τί γίνεται άστο....

τίποτα δεν αντικαθιστά τον πραγματικό χειρισμό μοντέλου με πραγματικές καιρικές συνθήκες ίσα ίσα που το sim μετά από μερικά λεπτά αρχίζει και φαίνεται σαν video game και πολύ πιστεύουν ότι αφού τα "σπάμε" ( εννοώ πάμε καλά ) τώρα στο sim θα κάνουμε τα ίδια και στην πραγματικότητα

φιλικά Παύλος

+1  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Δεν είναι παράξενο να τρέχει η μύτη και να μυρίζουν τα πόδια...Huh
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 22 Δεκ 2008, 15:29:24 »

Μακαρι στην πραγματικοτητα να υπηρχε ενα space-enter,να το παταμε και να ξαναξεκινουσαμε,αντι αυτου μαζευουμε οδοντογλυφηδες..... Cheesy Cheesy
    Ο εξομοιωτης καλος ειναι αλλα με μετρο,σιγουρα η παλαιοτεροι εδω μεσα ξεκινησαν χωρις αυτον και ηταν πολυ πιο δυσκολα τα πραγματα.
    Ενας νεος στο χωρο το καλυτερο που μπορει να κανει ειναι να ακουει τους παλαιοτερους και να προσπαθει να μαθει οσα πιο πολλα μπορει πανω στο αντικειμενο.
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 22 Δεκ 2008, 16:02:36 »

Λοιπόν φιλαράκι, αν και με λίγο ψάξιμο στο φόρουμ υπάρχει αρκετό υλικό που θα σε βοηθήσει να διαλέξεις, ας τα βάλουμε σε μια τάξη:

1. Χρειάζεσαι αεροπλάνο. Κατά προτίμηση 40άρι, απαραίτητα υψηλοπτέρυγο. Οι πιο δημοφιλείς επιλογές είναι οι εξής:
       http://www.dsaw-hobbies.com/article.asp?catid=4249&subid=2&tag=110&pubid=835
       http://www.ruberkon.gr/details.asp?id=1029
    Αναζήτησέ τα στα περισσότερα καταστήματα μοντελισμού στην Ελλάδα, κατά προτίμηση το κοντινότερο στο σπίτι σου, σίγουρα θα υπάρχει κάποιο που να έχει ή να μπορεί να σου φέρει έστω και ένα από τα παραπάνω.

2. Θες κινητήρα. 40άρης φυσικά. Πιο δημοφιλείς επιλογές οι εξής (όλοι καλοί είναι σου παραθέτω απλά τις πιο δημοφιλείς):
       http://www.ruberkon.gr/details.asp?id=511
       http://www.os-engines.co.jp/english/line_up/engine/air/aircraft/catalog/15480.htm
    Την έλικα που θα βάλεις τη γράφει στο εγχειρίδιο του κινητήρα το οποίο και πρέπει να διαβάσεις προσεκτικά και να το φυλάξεις κάπου, θα σου χρειαστεί όταν θα θελήσεις να τον επισκευάσεις για τα ανταλλακτικά.

3. Τηλεκατεύθυνση:
        http://www.rc.futaba.co.jp/hobby_en/01_info/p_list.cfm?PageNum_Recordset1=2&Gid=1 Για σένα οποιαδήποτε φτηνή από αυτές σου κάνει, η τσέπη σου αποφασίζει. Οι εφτακάναλες και πάνω πάντως θα σου χρησιμεύσουν και για αργότερα, ακόμα και σε ελικόπτερα.
        http://www.ruberkon.gr/details.asp?id=190 καλή και αυτή στη σχέση τιμής / απόδοσης

4. Μίζα:
        http://www.ruberkon.gr/details.asp?id=1095

5. Μπουζόπιπα:
        http://www.dsaw-hobbies.com/article.asp?catid=4262&subid=2&tag=110&pubid=998
        http://www.ruberkon.gr/details.asp?id=1112
        Δες όμως και αυτή την επιλογή με λίγα φράγκα παραπάνω: http://www.ruberkon.gr/details.asp?id=1110

6. Αντλία καυσίμου χειροκίνητη ή ηλεκτρική ανάλογα τι σου αρέσει και φυσικά φίλτρο καυσίμου και σωληνάκι:
        Ηλεκτρική:   http://www.ruberkon.gr/details.asp?id=594
        Χειροκίνητη: http://www.ruberkon.gr/details.asp?id=593
        Φίλτρο: http://www.ruberkon.gr/details.asp?id=590
        Σωληνάκι: http://www.ruberkon.gr/details.asp?id=644 (Πρόσεχε αυτό από τα νοσοκομεία ΔΕΝ κάνει)

7. Κόλλες όπως κυανοακρυλική και εποξική δύο συστατικών μισής ώρας
        Κυανοακρυλική: http://www.ruberkon.gr/details.asp?id=321
        Εποξική 2 συστ: http://www.ruberkon.gr/details.asp?id=326

8. Κοπίδια, κατσαβίδια και ότι τελιώνει τελοσπάντων σε -ίδια. Cheesy

9. Και τέλος το σημαντικότερο: Μοντελιστής και πολύ περισσότερο Αερομοντελιστής δε γίνεσαι από το φόρουμ. Βγες στο κοντινότερο μοντελοδρόμιο να έρθεις σε επαφή με άλλους μοντελιστές που θα σου εξηγήσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Και προς Θεού, όσο και να μάθεις το simulator, μην επιχειρήσεις να πετάξεις το πραγματικό μόνος, χωρίς κάποιον κοντά σου που να ξέρει, εκτός και αν είσαι αρκετά πλούσιος και γουστάρεις να πληρώνεις από αεροπλάνο μέχρι ζημιές σε τρίτους  idiot2

Επαναλαμβάνω, παραπάνω σου εξέθεσα τα υλικά που μπορείς να βρεις και πέτρα να σηκώσεις που λέει ο λόγος. ΌΛΑ θα τα βρεις σε Ελληνικά καταστήματα και σε σχετικά καλές τιμές, δε χρειάζεται να ψάχνεις έξω. Wink Αργότερα όταν μάθεις θα μπορείς μόνος να βρεις πλέον το εξεζητημένο.

Καλή τύχη. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 22 Δεκ 2008, 19:12:18 »

φιλικά Παύλος

Πιστευω οτι το παρελθον δεν μας αφορα και ο πατερασ μου στην ηλικια μου ειχε ποδηλατο ε δεν παει να πει οτι θα εχω και εγω..!

Κανεις δεν μου ειπε τπτ ισα ισα βλκια που ακουσα τους πολλους και δεν ακουσα τους λιγοτερους και πηρα trainer...
    οτι λεω ειναι προσωπικη μου αποψη..κατεμε το trainer με πηγε πισω.. Το σιμ το ειπα οτι ειναι για να μαθεις κινησεις... τπτ παραπανω και μετα ακροβατικα ειδικα για το ελικοπτερο ειναι απαραιτητο..

Τουλαχιστον για την τηλεκατευθηνση παρε μια καλη να την κρατησεις γιατι να πληρωσεις 2 φορες?για το τραινερ ακου τους πολλους!
    Καταγράφηκε
    Nikolas K
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Δευτέρα, 22 Δεκ 2008, 19:39:10 »

φιλικά Παύλος

Πιστευω οτι το παρελθον δεν μας αφορα και ο πατερασ μου στην ηλικια μου ειχε ποδηλατο ε δεν παει να πει οτι θα εχω και εγω..!

Κανεις δεν μου ειπε τπτ ισα ισα βλκια που ακουσα τους πολλους και δεν ακουσα τους λιγοτερους και πηρα trainer...
    οτι λεω ειναι προσωπικη μου αποψη..κατεμε το trainer με πηγε πισω.. Το σιμ το ειπα οτι ειναι για να μαθεις κινησεις... τπτ παραπανω και μετα ακροβατικα ειδικα για το ελικοπτερο ειναι απαραιτητο..

Τουλαχιστον για την τηλεκατευθηνση παρε μια καλη να την κρατησεις γιατι να πληρωσεις 2 φορες?για το τραινερ ακου τους πολλους!

Χμ, γιατί θέλω να έχω την εντύπωση ότι λέγοντας τρέινερ εννοείς τον εξομοιωτή;
    Καταγράφηκε

Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!

Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Εκπαιδευτικά - Trainers  |  Θέμα: Νεο ξεκίνημα!!!
    Μεταπήδηση σε: