Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.359 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 05:35:58

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 18 Απρ 2026, 05:35:58

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:21]

[Χθες στις 17:09]

[Χθες στις 12:22]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

από vtr
    [Τετάρτη, 8 Απρ 2026, 15:51:36]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309359
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 1108
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 758
    Συνολικά: 758
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ ΣΕ AIR SHOW  (Αναγνώστηκε 9877 φορές)
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 15 Μαΐ 2006, 23:55:20 »

Ναι σίγουρα έρχονται έχω δει και γω .... αλλά από μικρά κανάλια όμως. Αυτοί των μεγάλων δεν καταδέχονται αν δεν υπάρχει η πιθανότητα για τουλάχιστον ένα σκωτομό ή έστω ένα βαρύ τραυματισμό βρε αδερφέ πώς να το κάνουμε δηλαδή...κυριλε καταστάσεις  laugh laugh laugh
    Καταγράφηκε
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #16 στις: Τρίτη, 16 Μαΐ 2006, 21:44:08 »

Παιδιά δεν το είχα ακούσει. Τώρα το είδα και είναι πράγματι λυπηρό. Δεν μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκα γιατί είναι κάτι που πάντα φοβάμαι πετώντας αρκετά μεγάλα μοντέλλα.

Μάνο να σε ρωτήσω το εξής. Επειδή φέρνω από Γερμανία ένα αεροπλάνο με κινητήρα 30cc και 8 kg βάρος, εξήγησε μου αυτό που είπες για τους δέκτες FM. Που επηρεάζουν τις gas μηχανές?
    Μέχρι τώρα το μεγαλύτερο μοντέλλο που έχω πετάξει είναι γύρω στα 4.5 Kg και εκπέτασμα 1.90μ. και η αλήθεια είναι ότι αυτό που φέρνω θα είναι το πρώτο μου gas plane.

Aν θέλεις με βοηθάς στο τι να προσέξω...

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #17 στις: Τρίτη, 16 Μαΐ 2006, 23:04:26 »

Το αντίστροφο συμβαίνει. Οι gas μηχανές επηρρεάζουν τη λειτουργία του δέκτη και περισσότερο όταν είναι FM επειδή έχουν μπουζί το οποίο ως γνωστό παράγει σπινθήρα για την ανάφλεξη και ο οποίος με τη σειρά του παράγει αρκετά παράσιτα που αλλοιώνουν το σήμα που λαμβάνεται από τους δέκτες. Γιαυτό προσπάθησε σε μοντέλα που φέρουν τέτοια μηχανή να βάζεις πάντα PCM δέκτη (και αντίστοιχο πομπό εννοείται). Όχι πως είναι 100% ασφαλής αλλά o συνδιασμός πομπού - δέκτη PCM έχει καλύτερη απόρριψη παρασιτικών σημάτων σε σχέση με τους συνδιασμούς FM.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 16 Μαΐ 2006, 23:08:05 από sfyris » Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 17 Μαΐ 2006, 00:04:15 »

Το μόνο πρόβλημα που έχουν οι PCM δέκτες είναι ότι πολλές φορές κρύβουν κάποια κατασκευαστικά προβλήματα που μπορεί να δημιουργούν τα μακριά καλώδια, τα παράσιτα από το μπουζί κ.λ.π. τα οποία μπορεί κάποια στιγμή σε συνδιασμό με άλλους παράγοντες να προκαλέσουν απώλεια σήματος και κλείδωμα σε failsafe.  Μια πολύ σωστή κατά την γνώμη μου τεχνική είναι το στήσιμο του μοντέλου και range check με δέκτη FM και φυσικά την μηχανή αναμένη σε διάφορες στροφές.  Διόρθωση οποιουδήποτε προβλήματος (φερίτες, μετακίνηση ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, καλωδίων) και μετά αλλαγή σε PCM δέκτη και πτήση.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 17 Μαΐ 2006, 02:55:08 »

Παιδιά δεν το είχα ακούσει. Τώρα το είδα και είναι πράγματι λυπηρό. Δεν μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκα γιατί είναι κάτι που πάντα φοβάμαι πετώντας αρκετά μεγάλα μοντέλλα.

Μάνο να σε ρωτήσω το εξής. Επειδή φέρνω από Γερμανία ένα αεροπλάνο με κινητήρα 30cc και 8 kg βάρος, εξήγησε μου αυτό που είπες για τους δέκτες FM. Που επηρεάζουν τις gas μηχανές?
    Μέχρι τώρα το μεγαλύτερο μοντέλλο που έχω πετάξει είναι γύρω στα 4.5 Kg και εκπέτασμα 1.90μ. και η αλήθεια είναι ότι αυτό που φέρνω θα είναι το πρώτο μου gas plane.

Aν θέλεις με βοηθάς στο τι να προσέξω...

Γιώργος

Γιώργο καλημέρα!
    Οι Δέκτες ποτέ δεν επηρεάζουν τις μηχανές.Απλά αυτοί επηρεάζονται από "θόρυβο" / Rf που βγάζει η ηλεκτρονική του εκάστοτε κινητήρα. Εξαρτάτε λοιπόν τι μάρκα και πόσες ηλεκτρονικές θα έχεις. Στα 30cc σίγουρα έχεις ένα μπουζί άρα μια ηλεκτρονική ή  καθόλου εάν αγόρασες ZG26.
    Πες μου μάρκα να σου δώσω πληροφορίες. Στειλε μου priv msg γιατι θα ξεφύγουμε από το θέμα ασφάλειας πτήσεων εάν αρχίσω και μακρυλογώ.Και είναι πολλά παραπάνω τα προβλήματα με gas  μηχανές λόγω μεγέθους μοντέλων.
    Αναφορικά:
    1. Fm δέκτες σε μοντέλο με πάνω από 6 digi servo > Problem!
    2. Fm δέκτες σε μοντέλο με Gas μηχανή και με ηλεκτρονική χωρίς μπλεντάζ και πυκνωτές στις πίπες => Problem!
    3. Fm δέκτες σε μοντέλο πάνω από 7 κιλά =>Problem  (Δεν έχεις Fail Safe σύμφωνα με κανονισμούς FAI 2003, για 2006 δεν ξέρω αλλά ευκολο να το βρούμε)
    4.Fm δέκτης σε μεγάλο μοντέλο με περισσότερα από 12 σέρβο analogue alla Hi Torque => Problem!
    5.PCM δέκτης σε μοντέλο με πάνω από 8 σέρβο ψηφιακά => Problem!
    6.PCM δέκτης σε μοντέλο με μήκος ατράκτου πάνω από 1.40 (δηλαδή κάνεις χρήση προεκτάσεων μέτρου και πάνω) και με παραπάνω από 4 σέρβο πίσω => Problem
    7.PCM δέκτης σε μοντέλο με wingspan πάλι μεγάλου μήκους τα ίδια...
    Και πολλά άλλα.......θα σου τα αναλύσω όλα εάν θέλεις  αλλά σε άλλο post...

Εάν υπάρχει thread gia Giant/Gas issues τότε μπορούμε να παμε εκέι.

Μάνος
    Καταγράφηκε
    kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 17 Μαΐ 2006, 03:00:17 »

Προς όλους που έχουν άποψη/γνώση/updated ενημέρωση:

Έχουμε τίποτα νεότερο από το "συνάδελφο" του ατυχήματος?

Μίλησα με Gerhard kai me Kuman (3W & Volz) και μου είπαν ότι μάλον προφυλακίστηκε και μου φάνηκε περίεργο...απλά επειδή είναι και οι δύο γερμανοί πιστεύω ότι κάτι θα ξέρουν..

Επίσης θα παρακαλούσα όποιος μπορεί να μου δώσει έγκυρη απάντηση στο παρακάτω να το κάνει  ASAP!

Περιμένω ένα Edge 540 50%, το οποίο θα πετάει με 300cc κινητήρα. Τελικό βάρος  στα 24-26 κιλά και με wingspan ~3.85m.

Ελπίζω να έχει τελειώσει μέχρι τον Μάρτιο του 07. Τι άδεια θα χρειαστώ για να το πετάξω νόμιμα? Εδώ πετάμε στο Μάλεμε αλλά με περιορισμό για το βάρος λόγο ασφάλισης από την ΕΛΑΟ.Επειδή μπαίνω σε πεδίο άγνωστο θα ήθελα την βοήθειά σας.

Μάνος
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 17 Μαΐ 2006, 03:11:53 από kerpinis » Καταγράφηκε
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 17 Μαΐ 2006, 06:25:09 »

Μάνο καλημέρα,

Ξεκινάς ένα θέμα αρκετά δύσκολο όχι μόνο για δώ αλλά και γενικά για όλες τις χώρες.

Ο ορισμός κατά FAI για αερομοντέλο σταματά στα 15 κιλά που είναι και το μέγιστο βάρος που επιτρέπεται και αυτό στην κατηγορία των scale.

Μέχρι εκεί είσαι και ασφαλισμένος. Από κεί και πέρα το θέμα ξεφεύγει και πηγαίνει σε άλλη κατηγορία την UAV (unamned air vehicule) όπου το θέμα είναι ακόμα σε εξέλιξη γιατί είναι σχετικά νέο.

Στις περισσότερες χώρες υπάρχει επίσης και έλλειψη νομικού πλαισίου για τα μοντέλα της συγκεκριμένης κατηγορίας. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα. Στην πράξη σε όσες χώρες υπάρχει και εφαρμόζεται κάποια νομοθεσία τα μοντέλα αυτά χαρακτηρίζονται σαν πειραματικές κατασκευές και πρέπει να ελέγχονται σε κάθε φάση της κατασκευής τους από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο το οποίο στο τέλος θα πιστοποιεί και την αξιοπλοία της κατασκευής (airworthiness) και να εκδόσει και το σχετικό πιστοποιητικό, το οποίο είναι και απαραίτητο για να ασφαλιστείς από κάποια εταιρεία.

Η έλειψη συγκεκριμένου νομικού πλαισίου εδώ αυτή την στιγμή από την ΥΠΑ καθιστά την συγκεκριμένη κατηγορία μοντέλων προβληματική τουλάχιστον με την παρουσία κοινού, όπου δεν καλύπτεσαι και ασφαλιστικά. Θα κάνω πάντως ερώτημα στην ΥΠΑ/Δ2 (Διεύθυνση Πτητικών Προτύπων) και θα σε ενημερώσω για ότι σχετικό μου πούν.

Τώρα για τον άτυχο γερμανό μοντελιστή, όντως έχει προφυλακιστεί και πρακτικά δεν γινόταν και τίποτα άλλο. Οπουδήποτε στον κόσμο και να συνέβαινε το ίδιο θα γινόταν. Ξένος που προκαλεί θανατηφόρο ατύχημα, άσχετα αν φταίει ή όχι, μόνο και μόνο ότι υπάρχει κίνδυνος να αποχωρήσει από την χώρα και να μην επιστρέψει ξανά για να βοηθήσει τις έρευνες στην διερεύνηση του ατυχήματος και πιθανότατα στην απονομή της δικαιοσύνης δεν μπορεί να έχει διαφορετική αντιμετώπιση τουλάχιστον σε αυτή την φάση. ΑΠό ότι γνωρίζω όταν θα τελειώσει η προανάκριση και μέσω διπλωματικής οδού δοθούν οι απαραίτητες εγγυήσεις μάλλον θα ζητηθεί και ένα σημαντικό χρηματικό ως εγγύηση και θα αποφυλακιστεί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως δείχνει να το έχουν οι οργανωτές της εκδήλωσης αυτής που δεν έλαβαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας που θα ήταν δυνατόν να ληφθούν.

Δυστυχώς παντού υπάρχει η νοοτροπία του δεν είναι δυνατόν να συμβεί αυτό σε μάς. Οταν όμως συμβεί τότε όλοι τρέχουνε.

Μόλις έχω φυσικά νεότερα για το ερώτημα σου θα σε ενημερώσω μέσω του forum γιατί σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι για αυτό.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #22 στις: Τετάρτη, 17 Μαΐ 2006, 07:51:19 »

Μάνο και στους υπόλοιπους καλημέρα και ευχαριστώ πολύ. Όπως κατάλαβα έχω αρκετά να μάθω στα giant scale.

Μάνο για να μην μακρυγορούμε εδώ, μόλις πάρω στα χέρια μου το αεροπλάνο (είναι μεταχειρισμένο από Γερμανία με τα ηλεκτρονικά του όλα μέσα), θα σου πω αναλυτικά τι υπάρχει στο μοντέλλο για να μου πεις λεπτομερώς αν χρειάζεται κάτι. Ευτυχώς η τ/κ μου είναι pcm (JR 8103).

Γιώργος.
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #23 στις: Τετάρτη, 17 Μαΐ 2006, 10:27:10 »

Πώ , Πώ βρέ παιδιά ...
    Τί κεραυνός ήταν αυτός ??  Τί θα κάνουμε ? Αναλαμβάνω και 'γώ τώρα τελευταία τέτοιες διοργανώσεις - εκφωνήσεις εκδηλώσεων , και ΤΡΕΜΩ Κυριολεκτικά αυτή τη στιγμή .
    1. Πιστεύω πως το Fail-Safe που περιγράφει ο Μάνος Κερπινής  βάζει το μοντέλο σε Spin (Περιδίνηση) ή Κάνω λάθος ? Άν είναι έτσι τότε ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ . Εσείς τί Λέτε ??
    2. Να δώσουμε όλοι Λεφτά για να μας φτιάξουν Δέκτες - Scanners που θα προβάλλουν την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ Συχνότητα σε Οθόνες ?

Διάβασα τα Καταπληκτικά κείμενα του Κου Κωνσταντακάτου , αλλά ίσως χρειαζόμαστε προφυλάξεις από τους Νέους ,κρυφούς ή άγνωστους Κινδύνους της εποχής μας …

* Τί πρέπει να Κάνω σάν Διοργανωτής - Εκφωνητής ? Να απαγορεύω τα Κινητά τηλέφωνα ή τα Ραδιοταξί στο χώρο ??    ΒΟΗΘΗΣΤΕ ... και οι Υπεύθυνοι Φορείς επίσης ... 
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 17 Μαΐ 2006, 12:11:16 »

Ελάτε στη Λήμνο να πετάμε παρέα. Το πολύ πολύ να πέφτουν στη θάλασσα και όπως όλοι ξέρουμε τα ψάρια δεν κάνουν μηνύσεις  laugh laugh laugh
    Καταγράφηκε
    modeller2
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 17 Μαΐ 2006, 17:04:58 »

Καλησπερα και απο εμενα
    Το ατυχημα στην ουγγαρια συγουρα εινε λυπηρο σαν γεγονος αλλα με το
    μεγεθος των μοντελων που πετουν αυτη την στιγμη ηταν θεμα χρονου να γινει.
    Στη Γερμανια περυση εμφανηστηκε μοντελο PITS SPESIAL σε κλιμακα 1/1.1
    με 5.5 μετρα φτερο και 70 ιππους μηχανη απο ultralite.
    Και εγω πριν 2 μηνες στουκαρα ενα ULTIMATE δυμετρο απο συστημα
    μαλον κλειδωσε το faile safe χαμηλα και δεν ξανακουσε το μοντελο.
    Περισοτερη προσοχη και παντα ελεγχος σε ολα το μοντελο πριν την
    απογειωση και πτησεις με τη λογικη του πραγματικου αεροπλανου
    (οπου πεσει θα κανει μεγαλη ζημια) .
    Φιλικα Βσιλης.
    Καταγράφηκε

Εγω πεταω τα δικα μου ανεμοπτερα........https://www.facebook.com/pages/Sparti-F5J-glider/170739626465835

SPARROW320REF SPARROWIII TANGOXL 3,40 EAGLET230 EAGLET 250REF TANGOXV 3,4
    kerpinis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Τετάρτη, 17 Μαΐ 2006, 20:24:18 »

Που να δείτε το Edge 70% χεχε!! τρέλααααα....

Απλά θέλω να πώ ότι ΟΤΙ και να τσεκάρεις δεν υπαρχει περίπτωση να γλυτωσεις προβληματα παρεμβολών κλπ...Μετά από πολλά σπασίματα όμως και μετά από δυστυχήματα όπως αυτό επίζω και ξαναλέω ελπίζω να βαλουμε μυαλό όλοι μας και να 2πλο ελέγχουμε τα πάντα προς αποφυγήν της όποια "κακής" κατάστασης...

Μάνος
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #27 στις: Τετάρτη, 17 Μαΐ 2006, 20:55:57 »

Πώ πώ ... τί λέτε βρέ παιδιά ...
    70% Extra ??  5,5 μέτρα Διπλάνα ... Μα καλά , μοντέλα είναι αυτά ? Αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται ΟΝΤΩΣ σάν Πραγματικά αεροπλάνα ...

Και ερωτώ :  Τα κανονικά αεροπλάνα έχουν ολόκληρα συνεργεία να τα προσέχουν ... για τα Τεράστια αυτά μοντέλα υπάρχει ομάδα ανθρώπων ή τα κάνει Όλα ο ένας και μοναδικός πιλότος και Κάτοχός του ??

Και Ξαναρωτώ ... Οι Διοργανωτές που μάλλον θα τη πληρώσουν τη Νύφη , Πώς θα ελέγξουν όλα αυτά τα αεροπλάνα ? Υπάρχει τρόπος ? Άν δούν κάτι Λάθος μπορούν να τους ματαιώσουν την πτήση ?
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Τετάρτη, 17 Μαΐ 2006, 21:59:02 »

Απόστολε είναι απλό,

Αν ως διοργανωτής δεν είσαι σε θέση να κάνεις έλεγχο ή να διασφαλίσεις το ανυποψίαστο κοινό τότε ναί δεν θα αφήσεις να πετάξουν αυτά τα μοντέλα. Επίσης ως διοργανωτής οφείλεις να έχεις αποδείξεις ότι ο κάτοχος ενός μοντέλου αυτής της κατηγορίας έχει ασφάλιση που να καλύπτει την αστική ευθύνη. Γιατί μην πάει ο νούς μόνο στο κακό (εννοώ τον τραυματισμό ή τον θάνατο προσώπου) σκέψου όμως πχ να πέσει ένα μοντέλο σε ένα αυτοκίνητο τι ζημιά θα προξενήσει. Αν δεν είναι ο κάτοχος ασφαλισμένος τότε την νύφη την πληρώνει ο οργανωτής. Η αστική ευθύνη καλύπτει επίσης και τα έξοδα για την περίθαλψη ενός τραυματία. Σε αντίθετη περίπτωση την νύφη πάλι ο οργανωτής και ο κάτοχος του μοντέλου από κοινού. Το ποινικό όμως μέρος που σε παρόμοιες περιπτώσεις γίνεται αυταπάγγελτα δεν το γλυτώνεις με τίποτα. Και αυτό ισχύει είτε το μοντέλο σου είναι 1 γραμμαρίου είτε όσο θέλεις εσύ να είναι. Γιαυτό προσοχή και δεν είναι όλα τα πράγματα μόνο για πανηγύρι γιατί αν συμβεί κάτι στραβό και δεν το έχεις προβλέψει τότε ....... ασκημα τα πράγματα.

Δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να σταματήσουν οι αγώνες ή οι συναντήσεις ή οι επιδείξεις. Απλά χρειάζεται μεγαλύτερη εξασφάλιση για την κακιά στιγμή.

Ισως κάποιος στεναχωρηθεί αλλά σίγουρα οι περισσότεροι θα ύποστηρίξουν τον οποιονδήποτε οργανωτή για τα μέτρα ασφαλείας που θα λάβει.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    rookie
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #29 στις: Τετάρτη, 17 Μαΐ 2006, 23:44:03 »

Αγαπητοί φίλοι παρακολουθώ το forum και μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: υπάρχει δυνατότητα ασφάλισης αστικής ευθύνης για κάθε αερομοντελιστή ξεχωριστά ? Θα μπορούσα δηλαδή να απευθυνθώ σε κάποια ασφαλιστική εταιρεία και να ασφαλιστώ ? Αν γίνεται κάτι τέτοιο θα εκτιμούσα περισσότερες πληροφορίες.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση  |  Ανακοινώσεις (Συντονιστές: Γιώργος Κανδυλάκης, andreas)  |  Θέμα: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ ΣΕ AIR SHOW
    Μεταπήδηση σε: