Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.358 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 22:22:07

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 22:22:07

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 17:09]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 12:33]

[Σήμερα στις 12:22]

από dominicm
    [Χθες στις 12:17]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

από vtr
    [Τετάρτη, 8 Απρ 2026, 15:51:36]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309358
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 816
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 299
    Συνολικά: 299
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ποιό είναι καλό μοντέλο για αρχάριο σε pattern ?  (Αναγνώστηκε 50309 φορές)
    dpats
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #105 στις: Πέμπτη, 19 Μαρ 2009, 10:19:31 »

Προς gowmt - Περί Spot On 50. Καλή και φθηνή επιλογή. Όσον αφορά την τοποθέτηση της δεξαμενής καυσίμου, το κατασκευαστικό λάθος είναι ο 2ος εγκάρσιος νομέας πίσω από το firewall. Φάτον με Dremel (ή Do-it, ότι έχεις) και η δεξαμενή θα έρθει στο σωστό ύψος και οριζόντια, χωρίς να θυσιάσεις τίποτε από την ακαμψία ή την αντοχή του μοντέλου (εμπειρία 2 ετών). Αν είναι ένα πράγμα που θα σου σπάσει τα νεύρα είναι ότι όλα τα διακοσμητικά του ξεκολάνε )το έχουν όλα τα μοντέλλα της World Models). Λύση: αγόρασε balsalock και σιδέρωνέ τα ή πέρνα τα με Thin CA (έτσι θα πάρει βάρος). Μη σε απασχολεί το θέμα και νομίσεις ότι έπρεπε να πάρεις Oxalys-τα περισσότερα μοντέλα της Kyoshο είναι κατασκευασμένα από την World Mοdels στην Κίνα (ψάξε αν θέλεις για το θέμα στο RCU).   
    Καταγράφηκε
    Hobby-Shop.gr
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #106 στις: Πέμπτη, 19 Μαρ 2009, 10:44:43 »

Kyosho Oxalys 50 για μικρό πατερνατζίδικο αλλά όχι με κανα φθηνό κινητήρα αλλά με τον 50Τ το κτήνος της Weston Uk , παιδιά όταν συντονίσει η προπέλα στο σφύριγμα κάτω, βγάζει μια βοή υπόκοφη η οποία με κουφαίνει , σα να μπαίνουν τα αυτιά μου σε κενό αέρος, ενα παράξενο πράγμα..
    Καταγράφηκε
    gowmt
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #107 στις: Σάββατο, 21 Μαρ 2009, 22:30:53 »

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές.

Παρακάτω είναι τρείς φωτογραφιές από τα στάδια ελάττωσης του πλάτους τοιυ 2 νομέα.

1. Αρχική ελάττωση τοπυ νομέα η δεξαμενή δεν κάθετε τελείως ορζόντια αλλά έχει μια μικρή κλίση,

* DSC03053.JPG (65.46 KB, 1036x777 - εμφανίστηκε 545 φορές.)
    Καταγράφηκε
    gowmt
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #108 στις: Σάββατο, 21 Μαρ 2009, 22:32:26 »

2. Φωτογραφία φένεται η μικρή κλίση της δεξαμενής, ίσως 2 - 3 μοίρες ως προς τον ορίζοντα.

* DSC03056.JPG (66.53 KB, 1036x777 - εμφανίστηκε 534 φορές.)
    Καταγράφηκε
    gowmt
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #109 στις: Σάββατο, 21 Μαρ 2009, 22:34:27 »

3. Ελάττωσα λίγο ακόμη τον νομέα, μάκάρι τώρα να είναι τελείως οριζόντια, διαφορετικά
    ο κινητήρας θα σβήνει πριν να τελειώσει όλο το καύσιμο (άραγε?)

* DSC03057.JPG (56.1 KB, 1036x777 - εμφανίστηκε 551 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Elias Sopeoglou
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #110 στις: Σάββατο, 28 Μαρ 2009, 00:44:30 »

Καλησπερα
    Καλα αυτα που γραφονται αλλα νομιζω οτι εχετε ξεφυγει πολυ απο το αρχικο τιτλο του θεματος ,παρακαλω αν θελετε να ανοιξετε νεο θεμα με κατασκευες και λοιπα προβληματα προπονησεων και αν γινετε να μεταφερετε εκει τα μηνυματα σας.

Tο προβλημα με τον συντονισμο στο εδαφος ειναι καθαρα θεμα βασης κινητηρα ,ηλεγξε την σκληροτητα της βασης του κινητηρα (επισης αν ειναι καλα βιδομενη  )η  αντικατεστησε την με μια αλλη σκληροτερη  και θα λυθει το προβλημα σου.
     καπιος να μεταφερει και την δικη μου απαντηση στο νεο θεμα ..
    φιλικα
    Ηλιας
    Καταγράφηκε
    Elias Sopeoglou
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #111 στις: Σάββατο, 28 Μαρ 2009, 00:47:02 »

Καλύτερα να μην μπερδεύουμε και φοβίζουμε τα παιδιά που θέλουν να ξεκινήσουν τώρα
    με το F3A ακούγοντας για προπονητές και για χορηγούς!!!!

Το θέμα είναι απλό για εσάς που ξεκινάτε τώρα, πάρτε ένα μοντέλο που να μπορεί να εκτελέσει το F3A GRA και κάντε όση περισσότερη προπόνηση μπορείτε.....

Εάν υπάρχει κάποιος να σας δείξει και πέντε πράγματα ακόμη καλύτερα...

Τη διαφορά θα την κάνετε μέσα απο την προπόνηση και όχι ψάχνοντας μέσα
    στα forum για το ποιό μοντέλο σας κάνει...

Μην ξοδέψετε πολλά λεφτα για εξοπλισμό γιατί μπορεί στο τέλος να μην σας αρέσει
    και να πάει το μοντέλο τζάμπα..

Δώστε τα λεφτά σας για καύσιμο... 

Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη και αν πιστεύετε εσείς κάτι άλλο μην τη λάβετε κάθολου
    υπ'οψιν σας.

Φιλικά Χάρης   
    Καλυτερα δεν θα μπορουσε να τα πει καποιος ,μπραβο Χαρη !
    Καταγράφηκε
    NikZan
    Aeromodeller Jr. member
    **

life is a beach

« Απάντηση #112 στις: Τρίτη, 26 Μαΐ 2009, 13:22:46 »

καλησπερα
    εχω μπει εδω και λιγο καιρο στον χωρο του αερομοντελισμου, λιγο πιο σοβαρα απο οτι παλαιοτερα...
    μου αρεσουν πολυ τα ακροβατικα και θελω να δοκιμασω να στησω ενα μικρο pattern. ειμαι αναμεσα στα kyosho osmose και sebart angel (glow).

γνωριζω για τις ηλεκτρικες εκδοσεις τους, δεν με ενδιαφερουν ομως. η πιθανοτερη επιλογη για κινητηρα και στις 2 περιπτωσεις θα ειναι μια διχρονη os 55ax ωστε να μην ξεφυγει το κοστος κτησης και χρησης υπερβολικα υψηλα, ο υπολοιπος εξοπλισμος θα ειναι επισης κοινος, ητοι ψηφιακα σερβο 6-7 κιλων, οπου νομιζω ειναι ενταξει και για τα 2 μοντελα.
    η τιμη των μοντελων δεν ειναι πολυ κοντα, το kyosho ειναι λιγο ακριβοτερο.

το μεγαλυτερο μεγεθος του angel θα κανει την διαφορα ωστε καποιος να το προτιμησει εναντι του osmose ακομα και αν το πρωτο δεν ειναι σχεδιασμενο για glow κινητηρα? αξιζει να μπει κανεις στην διαδικασια να το "μετατρεψει" και βεβαια και να πειραματιστει με θεσεις τεποζιτων και αγορα εξτρα υλικων (που μου φαινονται και λιγο δυσκολα να ειμαι ειλικρινης), η το osmose ειναι οσο καλο πρεπει?
    η 2χρονη 55αρα που φαινομενικα ειναι αρκετη για το osmose "φτανει" και για το μεγαλυτερο angel?
    θεωρω πως και τα 2 εχουν ιδιο βαθμο δυσκολιας στην κατασκευη, ισως λιγο πιο δυσκολο το angel λογω της παραπανω δουλειας για την μετατροπη, αλλα και τα 2 ειναι πληρεστατα με την αγορα τους απο οσο εχω διαβασει - ρωτησει.

το angel το εχω δει πολλες φορες στην ηλεκτρικη του εκδοση να πεταει απο κοντα και με τα λιγα που ξερω μου φαινεται οτι πεταει εκπληκτικα, το kyosho δεν το εχω δει, ουτε αυτο ουτε το oxalys του οποιου ειναι ο διαδοχος και βεβαια δεν εχω ιδεα ποσο κοντα ειναι πτητικα μεταξυ τους... (το να τα δω εν πτηση σε βιντεο απο τον σχεδιαστη δεν μου λεει κατι).

ειναι σιγουρο οτι και τα 2 μοντελα ειναι πολυ καλα για αυτο που ειναι, καμια αμφιβολια περι αυτου, ρωταω πιο απο τα 2 θα προτεινε η θα προτιμουσε κανεις και γιατι, παντα υπολογιζοντας οτι ειναι για glow κινητηρα.

εχω διαβασει τα παρομοια θεματα, δεν υπαρχει συγκριση ομως των παραπανω (για το osmose περα απο καποια σχολια δεν εχω δει καμια αναφορα στο φορουμ).

ευχαριστω

Νικος
    Καταγράφηκε

It is so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it.
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #113 στις: Τρίτη, 26 Μαΐ 2009, 13:41:44 »

Πολυ ομορφα μοντελα και σιγουρα θα σε βοηθησουν πολυ στην αρχη. Τα 6-7 κιλα ψηφιακα, κατα τη γνωμη μου, δε σου χρειαζονται με εξαιρεση το rudder που θα χρειαστεις το πολυ ενα 5κιλο ψηφιακο. Στη θεση σου, γλυτωνοντας χρηματα απο τα μεγαλα ψηφιακα, θα επαιρνα μια osmax 61 FX για κινητηρα. Οπως και να το κανουμε, το pattern θελει κινητηρα! Καλη αρχη σου ευχομαι  και με το καλο στην F3A GRA
    Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #114 στις: Τρίτη, 26 Μαΐ 2009, 15:16:11 »

καλησπερα
    εχω μπει εδω και λιγο καιρο στον χωρο του αερομοντελισμου, λιγο πιο σοβαρα απο οτι παλαιοτερα...
    μου αρεσουν πολυ τα ακροβατικα και θελω να δοκιμασω να στησω ενα μικρο pattern. ειμαι αναμεσα στα kyosho osmose και sebart angel (glow).

γνωριζω για τις ηλεκτρικες εκδοσεις τους, δεν με ενδιαφερουν ομως. η πιθανοτερη επιλογη για κινητηρα και στις 2 περιπτωσεις θα ειναι μια διχρονη os 55ax ωστε να μην ξεφυγει το κοστος κτησης και χρησης υπερβολικα υψηλα, ο υπολοιπος εξοπλισμος θα ειναι επισης κοινος, ητοι ψηφιακα σερβο 6-7 κιλων, οπου νομιζω ειναι ενταξει και για τα 2 μοντελα.
    η τιμη των μοντελων δεν ειναι πολυ κοντα, το kyosho ειναι λιγο ακριβοτερο.

το μεγαλυτερο μεγεθος του angel θα κανει την διαφορα ωστε καποιος να το προτιμησει εναντι του osmose ακομα και αν το πρωτο δεν ειναι σχεδιασμενο για glow κινητηρα? αξιζει να μπει κανεις στην διαδικασια να το "μετατρεψει" και βεβαια και να πειραματιστει με θεσεις τεποζιτων και αγορα εξτρα υλικων (που μου φαινονται και λιγο δυσκολα να ειμαι ειλικρινης), η το osmose ειναι οσο καλο πρεπει?
    η 2χρονη 55αρα που φαινομενικα ειναι αρκετη για το osmose "φτανει" και για το μεγαλυτερο angel?
    θεωρω πως και τα 2 εχουν ιδιο βαθμο δυσκολιας στην κατασκευη, ισως λιγο πιο δυσκολο το angel λογω της παραπανω δουλειας για την μετατροπη, αλλα και τα 2 ειναι πληρεστατα με την αγορα τους απο οσο εχω διαβασει - ρωτησει.

το angel το εχω δει πολλες φορες στην ηλεκτρικη του εκδοση να πεταει απο κοντα και με τα λιγα που ξερω μου φαινεται οτι πεταει εκπληκτικα, το kyosho δεν το εχω δει, ουτε αυτο ουτε το oxalys του οποιου ειναι ο διαδοχος και βεβαια δεν εχω ιδεα ποσο κοντα ειναι πτητικα μεταξυ τους... (το να τα δω εν πτηση σε βιντεο απο τον σχεδιαστη δεν μου λεει κατι).

ειναι σιγουρο οτι και τα 2 μοντελα ειναι πολυ καλα για αυτο που ειναι, καμια αμφιβολια περι αυτου, ρωταω πιο απο τα 2 θα προτεινε η θα προτιμουσε κανεις και γιατι, παντα υπολογιζοντας οτι ειναι για glow κινητηρα.

εχω διαβασει τα παρομοια θεματα, δεν υπαρχει συγκριση ομως των παραπανω (για το osmose περα απο καποια σχολια δεν εχω δει καμια αναφορα στο φορουμ).

ευχαριστω

Νικος

Γεια σου Νίκο.
     Να σου πω και την δικιά μου άποψη.
    Το Angel πετάει φανταστικά και υπερτερεί σε μέγεθος. Η μετατροπή του σε glow νομίζω θα χάσει λιγάκι
    έναντι του osmose , το οποίο ουσιαστικά είναι το βελτιωμένο oxalys.
    Η πτήση του δεν θα σε κάνει να μετανοιώσεις για τα χρήματα που έχεις δώσει.Το ίδιο και με το angel.
    To οsmose είναι το μοναδικό αεροπλάνο που έχω μετανοιώσει που το πούλησα.Απλά φανταστικό  Thumbs up
     Νομίζω ότι η 55ΑΧ για το osmose είναι άψογος και κυρίως απροβλημάτιστος συνδιασμός!
     Καλή συνέχεια  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #115 στις: Τρίτη, 26 Μαΐ 2009, 15:45:54 »

Νομίζω ότι η 55ΑΧ για το osmose είναι άψογος...
    Και τι έλικα  Γιάννη ;
    Καταγράφηκε
    NikZan
    Aeromodeller Jr. member
    **

life is a beach

« Απάντηση #116 στις: Τρίτη, 26 Μαΐ 2009, 16:01:10 »

Νομίζω ότι η 55ΑΧ για το osmose είναι άψογος...
    Και τι έλικα  Γιάννη ;

12 η 13 Χ 7?
    Καταγράφηκε

It is so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it.
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #117 στις: Τρίτη, 26 Μαΐ 2009, 16:50:00 »

13x6 νομίζω είναι μια χαρά..
    ή 12χ7 ..
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    NikZan
    Aeromodeller Jr. member
    **

life is a beach

« Απάντηση #118 στις: Τρίτη, 26 Μαΐ 2009, 17:19:23 »

ευχαριστω για τις απαντησεις

Τα 6-7 κιλα ψηφιακα, κατα τη γνωμη μου, δε σου χρειαζονται με εξαιρεση το rudder που θα χρειαστεις το πολυ ενα 5κιλο ψηφιακο.

για τα σερβο σκεφτομαι πως αν θελω να τα βαλω σε μεγαλυτερο μοντελο να μην χρειαστει να παρω καινουρια... γι αυτο και τα παραπανω κιλα.  ολα βεβαια ειναι ακομα στην σκεψη.
    Καταγράφηκε

NikZan
    Aeromodeller Jr. member
    **

life is a beach

« Απάντηση #119 στις: Τετάρτη, 27 Μαΐ 2009, 15:37:58 »

τελικα το μονο κομματι που ειχα "αποφασισει" τι θα ειναι και ηταν η μηχανη, αλλαξε... μια ys 63 θα κινησει τελικα ειτε το ενα ειτε το αλλο... απο οσο διαβαζω το osmose το παει ανετα, για το angel δεν γνωριζω...
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 5 6 7 [8] 9 10     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μοντέλα για αγώνες  |  Ακροβατικά ακριβείας - F3A - F3A GR (Συντονιστές: 3DJunk, stavros)  |  Θέμα: Ποιό είναι καλό μοντέλο για αρχάριο σε pattern ?
    Μεταπήδηση σε: