Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.358 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 23:23:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 23:23:31

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 17:09]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 12:33]

[Σήμερα στις 12:22]

από dominicm
    [Χθες στις 12:17]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

από vtr
    [Τετάρτη, 8 Απρ 2026, 15:51:36]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309358
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 816
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 5
    Επισκέπτες: 152
    Συνολικά: 157
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 10     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ποιό είναι καλό μοντέλο για αρχάριο σε pattern ?  (Αναγνώστηκε 50323 φορές)
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #75 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 10:26:18 »

Καλημέρα Γιάννη έχεις περισσότερα στοιχεία  για το μοντέλο που αναφέρεις ;
    ή κάποια ιστοσελίδα

Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #76 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 10:27:54 »

το προβλημα με τα "μικρα" ακροβατικα μοντελακια ειναι οτι βγαινουν βαρια ,και αυτο δεν ειναι και οτι καλυτερο οταν σβησει το μοτερ δεν εχουν ολισθηση ενως ας πουμε κατοπτερυγου εκπαιδευτικου.Αν εχει μεγαλη ταχυτητα οπως λες σβηστο ...να υποθεσω οτι ειναι και εμπροσθοβαρο αρκετα ..τωτε σβηνει βυθιζει αρχιζει να τρεχει αλλα λογο βαρους και οπισθελκουσας χανει γρηγορα ταχυτητα και εσυ προσπαθωντας να ερθεις γαι προσγειωση του αφαιρεις κιαλη ...οπωτε στολ και μπαμ Το συγκεκριμενο ειναι ελαφρυ βαση των τεχνικων στοιχειων εχει 14% αεροτομη προς το λεπτο δηλ οπωτε υποθετικα θα εχεις αρκετα ελγχομενη ολισθηση ..Αυτο με την προυποθεση οτι δεν θα "τραβας" elevator οταν σβησει ....ειμαι σιγουρος οτι θα εχει πολυ καλυτερη συμπεριφορα απο το 330(πολυ σιγουρος)

καλα θα ηταν ομως να μην εσβηνε και το μοτερ ε? Grin
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #77 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 10:34:09 »

....  οπότε στολ και μπαμ .....
      Μην τις λές αυτές τις λέξεις μου δημιουργούν "ψυχολογικά" 

Γιώργος

Υ.Γ : Γιάννη για αυτο δεν μιλάς, που το βρίσκουμε εδώ μήπως γνωρίζεις ? http://www.theworldmodels.com/para/products/airplanedetails.php?airplaneid=175

* A249R.jpg (72.25 KB, 450x450 - εμφανίστηκε 414 φορές.)
    Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #78 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 10:37:40 »

aaaaa δεν πρεπει  εγω τι ναπω ... Grin
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #79 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 10:41:12 »

....  οπότε στολ και μπαμ .....
      Μην τις λές αυτές τις λέξεις μου δημιουργούν "ψυχολογικά" 

Γιώργος

Υ.Γ : Γιάννη για αυτο δεν μιλάς, που το βρίσκουμε εδώ μήπως γνωρίζεις ? http://www.theworldmodels.com/para/products/airplanedetails.php?airplaneid=175
    Μολις ειδα το εχτρα που ειχες ......βρε αυτο ειναι τουβλο πως να πλαναρει ..... Huh
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #80 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 10:44:50 »

Γιώργο καλημέρα

Το Active δεν υπάρχει στην Ελλάδα, μόνο από Γερμανία, όπως έχουν έρθει και τα δικά μου.  Είναι πολύ καλό μοντέλο, ειδικά για την τιμή του αλλά θέλει κάποιες μετατροπές για να γίνει σωστό.

Το Spot-on είναι αυτό που έχεις στην φωτογραφία, εμένα αυτή θα ήταν η επιλογή μου σε αυτό το μέγεθος.  Θα το βρεις στο www.powermodel.gr (ΤΗΛ. 210 4296118)

Όσο για το πλανάρισμα, τα pattern μοντέλα είναι μια μέτρια κατάσταση.  Δεν είναι και fyn-fly αλλά δεν είναι και πέτρες.  Δεν νομίζω να έχεις ιδιαίτερο πρόβλημα.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #81 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 10:49:08 »

δες και μια αλλη αποψη για το quest
    http://www.rcuniverse.com/product_guide/kitratings.cfm?kit_id=4420
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #82 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 10:50:48 »

Ρώτα τον Τρύφωνα που του το έδωσα να το ρίξει στον αγρό.. (Για τον Ανδρέα)

Ευχαριστώ πολύ θα τα ψάξω όλα και τα ξαναλέμε

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    3DJunk
    Moderator

« Απάντηση #83 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 11:50:02 »

Γεια σας,

Ενα μικρο Pattern μοντελο μεγεθους 40, πλαναρει καλα αν βγει ελαφρυ σηλαδη γυρω στα 2.5Κg. Αρα δεν υπαρχει λογος ανησυχιας κατα τη γμωμη μου σε σχεση με αυτο.

Εγω απορω για κατι, απο τη στιγμη που υπαρχουν καποια μοντελα 40 και 90 μεγεθους που εχουν δοκιμαστει με επιτυχια εντος και εκτος ελληνικου εδαφους γιατι προβληματιζεστε και αναρωτιεστε για το πως πετανε τα no name κινεζικα που βρισκετε σε διαφορα καταστηματα στο net?

Τα μοντελα στα οποια αναφερομαι ειναι:

- Kyosho Oxalys - (Πλεον υπαρχει και Κyosho Οsmose)
    - Great Planes Venus 40 και 90 (το 90αρι πεταει σαν διμετρο)
    - Τhunder Tiger Imagine 40 (το εχω πεταξει και πεταει αρκετα καλα)

Επισης κοιταξτε τα μοντελα της Fliton (Inspire 90 F3A).

Ελπιζω να βοηθησα, παρτε ενα γνωστο και σχετικα φτηνο μοντελο και βαλτε ωρες σε αυτο. Τα υπολοιπα ειναι απλως συζητησεις για να περναμε την ωρα μας στο forum. Στο επιπεδο του αρχαριου σε F3A δε παιζει ρολο τoσο το μοντελο και ο εξοπλισμος αλλα η τριβη του με το μοντελο. Χαρακηριστικο ειναι το παραδειγμα πριν μερικα χρονια  στην Αμερικη οταν ενα GP Venus 40 κατελαβε την πρωτη θεση στην καηγορια senior (αν δε κανω λαθος) συναγωνίζοντας 2μετρα μοντελα.

Ευχομαι καλη συνεχεια σε ολους,
    Νικος

Καταγράφηκε
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #84 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 12:17:05 »

Συμφωνώ για τις ώρες που πρέπει να έχει στα stick συμφωνώ ότι υπάρχουν αξιόπιστα και επώνυμα Μοντέλα
    Απλά είναι θέμα αξίας και πόσα Ο ΚΑΘΕΝΑΣ διαθέτει και να πληρώσει για να πάρει το "αξιόπιστο" όταν είναι αρχάριος όπως λέει
    και το θέμα
    Mε πολλές πιθανότητες για ζημίες ΚΑΙ ΤΟ το μόνο ΠΟΥ θα εχει καταφέρει είναι να πληρώνει και δέν θα έχει εξοικειωθεί ΑΚΟΜΑ
    Οταν γίνει το θέμα "Ποιό είναι καλό μοντέλο για ΕΜΠΕΙΡΟ σε pattern"  τα ξαναλέμε

Φιλικά
     Γιώργος
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 12:29:31 από rcegaleo » Καταγράφηκε
    3DJunk
    Moderator

« Απάντηση #85 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 12:41:47 »

Γιωργο,

Τα μοντελα που παρεθεσα, απευθυνονται σε αρχαροιυς σε pattern και οχι σε αρχαριους στην πτηση ΤΚ μοντελων και η τιμη τους δε διαφερει πολυ απο τα no name κινεζικα. Τα μοντελα αυτα μπορουν με προπονηση και σωστο τριμμαρισμα να χρησιμοποιηθουν και στις προχωρημενες κατηγοριες αργοτερα.

Σημειωνω πως το θεμα δεν αφορα στο πρωτο χαμηλπτερυγο μοντελο μετα το trainer αλλα στο πρωτο μοντελο pattern αρα εξυπακουεται πως ο χειριστης γνωριζει τα βασικα της ακροβατικης πτησης και οχι μονο.

Αν μιλαμε για ενα απλο sport χαμηλοπτερυγο τοτε φοβαμαι πως ο τιτλος του θεματος ειναι εσφαλμενος αρα ισως κλειθω στο μελλον να τον αλλαξω...σε "Ποιο ειναι καλο πρωτο χαμηλοπτερυγο μοντελο μετα το Trainer?" Οι συμμετεχοντες στο συγκεκριμενο θεμα συμφωνουν με αυτο αληθεια???

Νικος

Καταγράφηκε
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #86 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 12:52:52 »

Ναι Νίκο,και εγώ για αρχάριος σε pattern μιλώ για να καταλάβω τι παίζει μετά τα χώνουμε.. Thumbs up(Εαν έχουμε..)
    Γιάτι άκουγα που έλεγες για κάτι setup 5000€++ τι αρχάριος σε pattern λέω, σε λίγο θα έχουμε pattern και δέν θα έχουμε σπίτι....

Ευχαριστώ
    Γιώργος
    Καταγράφηκε
    3DJunk
    Moderator

« Απάντηση #87 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 12:59:01 »

Γιωργο,

Ποτε ανεφερα για 5000 ευρω? Τα παραπανω μοντελα στοιχιζουν γυρω στο 1/20 αυτου του ποσου μονο το ΑRF.

Ναι υπαρχουν μοντελα που κοστιζουν τοσο αλλα ειναι για πολυ εξειδικευμενη χρηση επαγγελματικες κατασκευες και σε καμια περιπτωση δεν απευθυνονται σε αρχαριο σε παττερν.

Ενα καλοστημενο pattern 40αρι για αρχαριο με σχετικα καλα σερβο και κινητηρα δε προκειται να στοιχισει σε συνολο πανω απο 600-700 ευρω.

Τα λεμε,
    Νικος
    Καταγράφηκε
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #88 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 13:05:34 »

Συμφωνω και επαυξανω. Το συγκεριμενο μοντελο της φωτογραφιας για να ξερουμε για τι κοστη μιλαμε, κοστολογειται με πολυ καλο εξοπλισμο πανω απο  5,000 ευρω. Απο'κει και μετα για τη YS-170 DZ που εχει επανω χρειαζεται κανεις καποιες δεκαδες κουτες καυσιμα αν λαβουμε υποψιν την καταναλωση που εχει ενας τετοιος κινητηρας και τις πτησεις που πρεπει να κανουμε. Ενταξει αν το καλοσκεφτει κανεις το ποσο αυτο συγκριτικα με ενα ελικοπτερο της κατηγοριας F3C δεν ειναι υπερβολικο, ειναι σχετικα κοντα θα ελεγα.

Σχετικα με τις προδιαγραφες του Ζeque (Σχεδιαση του Suzuki μελους της ομαδας F3A της Ιαπωνιας) παραθετω μερικες πληροφοριες :

Wingspan 1850mm
    Length 1990mm
    Wing Area 66.13dm
    Empty Weight 2300g

Αν θεωρησουμε οτι το μοντελο θα βγει γυρω στα 4.8 Κg στη χειροτερη περιπτωση με ολο του τον εξοπλισμο, ο πτερυγικος φορτος παει γυρω στα 72 γρ/ τετρ. παλαμη. Η τιμη αυτη ειναι μεσα το ευρος που ειχα προαναφερει σε αλλο post του ιδιου θεματος. Με λιγα λογια αν σε ενα απο τα καλυτερα αεροπλανα F3A ο πτερυγικος φορτος  βγανει σε αυτη τη τιμη και ο δικος σας  στο ταδε κινεζικο μοντελο βγει για παραδειγμγα στα 75 τοτε δε χαλασε και ο κοσμος. Ενα καλο ευρος οπως ειχα προαναφερει μετα απο ψαξιμο ειναι στα 70-75 γρ/ τετρ.παλαμη κι εκει θα στοχευσω προσπωπικα στο επομενο μου μοντελο.

zzzzz παω για υπνο ειναι αργα...καληνυχτα...

Είπα απλά ειπώθηκε δέν είπα ότι το πρότεινες...

Ευχαριστώ πολύ Νίκο,αλλά και στα άλλα παιδιά για τις απαντήσεις με βοήθησαν πολύ

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    kostas M.
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #89 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 13:31:07 »

Είμαι και εγώ αρχάριος στο Pattern. Έτυχε μετά το trainer να πέσει στα χέρια μου ένα 3D. Τότε σκεφτόμουν αν πρέπει να το αφήσω και να πάρω ένα καθαρό pattern. Τελικά το έστησα και κάθε φορά που το πετάω αισθάνομαι ότι μου προσφέρει καινούριες ανακαλύψεις.

Πράγματι, σημασία έχει να πειραματίζεσαι και να ψάχνεις.

... καλές πτήσεις!
    Καταγράφηκε

Κώστας Μιχαηλίδης
    http://www.redstar.gr/Foto_red/Mod.html
    Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 10     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μοντέλα για αγώνες  |  Ακροβατικά ακριβείας - F3A - F3A GR (Συντονιστές: 3DJunk, stavros)  |  Θέμα: Ποιό είναι καλό μοντέλο για αρχάριο σε pattern ?
    Μεταπήδηση σε: