Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.358 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 22:20:50

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 22:20:50

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 17:09]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 12:33]

[Σήμερα στις 12:22]

από dominicm
    [Χθες στις 12:17]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

από vtr
    [Τετάρτη, 8 Απρ 2026, 15:51:36]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309358
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 816
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 336
    Συνολικά: 336
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 10     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ποιό είναι καλό μοντέλο για αρχάριο σε pattern ?  (Αναγνώστηκε 50303 φορές)
    Χάρης Κωσταντίνου
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

www.rcteam-cy.com

« Απάντηση #60 στις: Δευτέρα, 9 Ιουλ 2007, 17:27:00 »

Ρε Νικο εσενα ποσο σου στοιχισε για να τελειωσει το otop?
    Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #61 στις: Δευτέρα, 9 Ιουλ 2007, 23:37:18 »

Φιλε serafim σε ευχαριστω για την προταση που μου εκανες για το tojeiro απλα το θεμα με μενα ειναι οτι σαν εμφανισει το συνγεκριμενο δεν μου πολυ αρεσει. Αν ανεβασο τον πηχη μεχρι τα 2000 ευρω γινετε τιποτα?

Εσυ δεν εισαι με το leo το 90αρι με τα χρωματα της ελλαδος?

Ναι Χάρη, εγώ είμαι.  Βέβαια πλέον το Leo παροπλίστηκε, γιατί είχα κουραστεί κάθε λίγο και λιγάκι να ασχολούμαι με προβληματάκια που έβγαζε η κακή ποιότητα κατασκευής του.  Σαν πτήση είναι πολύ καλό αλλά μέχρι εκεί.  Έκανε βέβαια και 130 πτήσεις οπότε μάλλον τα έβγαλε τα λεφτά του.

Τώρα έχω φτιάξει (αλλά δεν έχω πετάξει ακόμα) αυτό:

http://www.global-rc.com/onlineshop/index.php?sid=af96355fabb61892623c037d9b954bf1&cl=details&cnid=&anid=0ba4561baa0d93aa5.42588196

Το έχει και ο Γιάννης Παξιμαδάκης, θα δείς και φωτογραφίες στο άλμπουμ του, για τα 165 ευρώ που κόστισε είναι πάρα πολύ καλό.  Χρειάστηκε κάποιες μετατροπες για τα σέρβο της ουράς αλλά τίποτα φοβερό.  Του έχω βάλει τα σέρβο που έχω πάρει για το Tojeiro προς το παρόν και μια OS 91FX, και βλέπουμε.  Καλό το Tojeiro, αλλά μπελάς και στην κατασκευή και στην μεταφορά, και η 140RX θα καίει αρκετά περισσότερο από την 90άρα.  Οπότε θα χρησιμοποιήσω αυτό για προπόνηση, που δεν θα το κλάψω κιόλας αν πάθει κάτι.

Τέλος να σου πω ότι το Tojeiro δεν στο έδειξα σαν πρόταση.  Στο έδειξα μαζί με όλα τα υπόλοιπα για να έχεις μια εικόνα του κόστους, το οποίο όπως είπαν και οι Νίκος και Χάρης ανεβαίνει πολύ στα καλά δίμετρα pattern μοντέλα.  Όπως λέει και ο Χάρης, τώρα στην αρχή καλύτερα να τα κάψουμε τα λεφτά μας ... σε καύσιμο φυσικά  Grin.  Αν πάλι μπορείς να τα δώσεις εγώ έχω και μια άλλη λογική:  Καλύτερα να πάρει κάποιος αρχάριος στο pattern (εγώ π.χ.) όσο πιο καλό μοντέλο μπορεί, γιατί έχει που έχει την δυσκολία της ασχετοσύνης, ας μην τον παιδεύει και το μοντέλο.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    Χάρης Κωσταντίνου
    Aeromodeller Full Member

www.rcteam-cy.com

« Απάντηση #62 στις: Τρίτη, 10 Ιουλ 2007, 03:05:48 »

Φιλε Σεραφειμ μαλλον θα παω σε κανενα σαν αυτο που εχει ο Νικος και ενας απο τους κυριοτερους λογους ειναι οτι θελω να εχω διερουμενο φτερο γιατι με βολευει στην μεταφορα.

Ειχα δει ενα 90αρι πριν λιγες μερες που μου τραβειξε το ενδιαφερον(δεσ foto απο κατω) αλλα σκεφτηκα το διερουμενο φτερο.Απο την αλλη οταν παρεις ενα σοβαρο pattern εποξικο η απο carbon ξενιαζεις απο τα κλασσικα προβλειματα του μονοκοτ.

Και οπως ειπες και εσυ καλυτερα αμα μπορεις να παρεις ενα καλο πραμα τουλαχιστον ειμαστε που ειμαστε αρχαριοι, τουλαχιστον το plane να μας ανεβαζει λιγο. Grin

τα λεμε Χαρης

* i0.jpg (31.84 KB, 400x300 - εμφανίστηκε 586 φορές.)
    Καταγράφηκε
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #63 στις: Τρίτη, 10 Ιουλ 2007, 07:08:48 »

Καλημέρα,

Το άλλο επίσηςπου πρέπει να λάβει κανείς υπόψη είναι ότι το ένα μοντελλο ίσον κανένα για όποιον θέλει να ασχοληθεί με αγώνες, και όχι απλά πτήση pattern. Τα ύο μοντέλλα (κατά προτίμηση ίδια) είναι απαραίτητα αν όχι και τρία.

Και ξέρετε κάτι, συνήθως οι κακές στγμές συμβαίνουν 2 με 3 ημέρες πριν τον αγώνα.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    kostas M.
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #64 στις: Τρίτη, 10 Ιουλ 2007, 10:40:23 »

Καλημέρα σε όλους,

στο http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?kategorie=26
    υπάρχει το αεροπλάνο SeaBee 40 της Phoenix Models με το οποίο θα ήθελα να ξεκινήσω το pattern.
    Γνωρίζει κανείς περισσότερα γι'αυτό το μοντέλο;

Κώστας Μιχαηλίδης
    Καταγράφηκε

Κώστας Μιχαηλίδης
    http://www.redstar.gr/Foto_red/Mod.html
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #65 στις: Τρίτη, 10 Ιουλ 2007, 10:49:23 »

Γνωρίζει κανείς περισσότερα γι'αυτό το μοντέλο;

Κώστας Μιχαηλίδης

Εδω  βλέπεις οτι
    το φτερό ειναι μεγαλύτερο απο την άτρακτο . Σ ενα  pattern πρέπει η άτρακτος να εχει μήκος,  αν οχι μεγαλύτερο , τουλάχιστον ίσιο με το φτερό
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #66 στις: Τρίτη, 10 Ιουλ 2007, 11:56:09 »

Δυστυχώς το συγκεκριμένο μοντέλο δεν το ξέρω, αλλά σε αυτό το μέγεθος (και ελάχιστα ακριβότερο) θα σου πρότεινα το Venus της Great Planes

http://bestrcshop.com/eshop/product_info.php?products_id=8

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το Phoenix είναι κακό, απλά το άλλο το έχω δει να πετάει και πετάει καλά.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    prwtem
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #67 στις: Τρίτη, 25 Μαρ 2008, 17:33:48 »

Χαιρετω τον Κυριο Γιαννη και τους υπολοιπους φιλους του forum. 

Το θεμα του πτερυγικου φορτου ειναι κατι που με εχει απασχολησει αρκετα κι εμενα. Ενα καλο ευρος για pattern αεροπλανα ειναι 70-75 γρ/τετραγωνικη παλαμη για 3D αεροπλανα ειναι αρκετα μικροτερος. To Kyosho Oxalys που πεταω εχει πτερυγικο φορτο περιπου 73γρ/τετραγωνικη παλαμη και πεταει πολυ καλα. Αυτος  ειναι αρκετος για αργη πτηση στις ευθειες, εχει ενα προβλημα ομως, δε μπαινει ευκολα σε απωλεια στηριξης λογω χαμηλου φορτου και συντηρητικου κεντρου βαρους με αποτελεσμα καποιες φορες στα spin να γινεται forced entry, (οχι stall αλλα snap) και συνεπως μηδενισμος .

Πιστευω οτι το μοντελο αυτο (Lark 70 ) δε θα εχει προβλημα για το GR-A. Υπαρχουν και αλλα μοντελα στην κατηγορια 50 που πετανε αρκετα καλα μερικα απο αυτα ειναι:

- Kyosho Oxalys 50
    - Thunder Tiger (Υοshioka) Imagine 50
    - Great Planes Venus 40
    - Protech Summit 40
    - World Model Groovy F3A 40

Οσο για τη Webra 50 δε την γνωριζω, αν ειναι ιδια με την West Eurotech 50 (που ειναι της Webra) σιγουρα θα μπορεσει να σηκωσει προπελες σχετικα μεγαλης διαμτετρου (12''-13'' περιπου) ειδικα αν βαλεις τη συντονισμενη πιπα της Weston.

Αυτα προς το παρον τα λεμε παλι,

Νικος

Τι μηχανή είχες στο Oxalys ;Μόλις Το πήρα και εγώ και σκέφτομαι τη μηχανή να βάλω .

Eυχαριστώ
    Καταγράφηκε
    _ΤΑΣΟΣ_
    Global Moderator

« Απάντηση #68 στις: Τρίτη, 25 Μαρ 2008, 21:26:24 »

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μην φτιάξω το Oxalys

Ειναι η Gold version.

Θα το δώσω MONO πακέτο με το hardware και όλα τα παρελκόμενα !!!

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=1546.msg35098#msg35098

Οποιος φίλος ενδιαφέρεται, θα το δώσω όσο μου κόστισε. ΔΩΡΟ τα μεταφορικά που κόστισε !!!

Καταγράφηκε

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.
    GRE-F-0611
    3DJunk
    Moderator

« Απάντηση #69 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 00:16:09 »

Χαιρετω τον Κυριο Γιαννη και τους υπολοιπους φιλους του forum. 

Το θεμα του πτερυγικου φορτου ειναι κατι που με εχει απασχολησει αρκετα κι εμενα. Ενα καλο ευρος για pattern αεροπλανα ειναι 70-75 γρ/τετραγωνικη παλαμη για 3D αεροπλανα ειναι αρκετα μικροτερος. To Kyosho Oxalys που πεταω εχει πτερυγικο φορτο περιπου 73γρ/τετραγωνικη παλαμη και πεταει πολυ καλα. Αυτος  ειναι αρκετος για αργη πτηση στις ευθειες, εχει ενα προβλημα ομως, δε μπαινει ευκολα σε απωλεια στηριξης λογω χαμηλου φορτου και συντηρητικου κεντρου βαρους με αποτελεσμα καποιες φορες στα spin να γινεται forced entry, (οχι stall αλλα snap) και συνεπως μηδενισμος .

Πιστευω οτι το μοντελο αυτο (Lark 70 ) δε θα εχει προβλημα για το GR-A. Υπαρχουν και αλλα μοντελα στην κατηγορια 50 που πετανε αρκετα καλα μερικα απο αυτα ειναι:

- Kyosho Oxalys 50
    - Thunder Tiger (Υοshioka) Imagine 50
    - Great Planes Venus 40
    - Protech Summit 40
    - World Model Groovy F3A 40

Οσο για τη Webra 50 δε την γνωριζω, αν ειναι ιδια με την West Eurotech 50 (που ειναι της Webra) σιγουρα θα μπορεσει να σηκωσει προπελες σχετικα μεγαλης διαμτετρου (12''-13'' περιπου) ειδικα αν βαλεις τη συντονισμενη πιπα της Weston.

Αυτα προς το παρον τα λεμε παλι,

Νικος

Τι μηχανή είχες στο Oxalys ;Μόλις Το πήρα και εγώ και σκέφτομαι τη μηχανή να βάλω .

Eυχαριστώ

Στο Oxalys ειχα μια OS 70 Ultimate Pump. Αρκετα δυνατη μηχανη για το μεγεθος και ελαφρυα, αλλα με ταλαιπωρησε λιγο στη ρυθμιση. Τη δουλευα απ'οτι θυμαμαι με προπελα APC 13x8 και 30% νιτρο.

Καταγράφηκε
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #70 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 00:58:27 »

Μια ερώτηση και εγώ:
    Σχεδιαστικά αυτό το μοντέλο μπορεί να σταθεί σωστά στην κατηγορία;
    "Συγχωρεί"  λάθη ;

http://www.cmpairplane.com/aerobatic/Quest.html
    http://www.lindinger.at/shopexpand.php?artikelnr=58829
    είναι ένα οικονομικό μοντέλο

Με στοιχεία :   
    Wingspan:1392mm
    Length:1374mm   
    Weight:2~2.2 kg   
    Wing Loading:54~59 dm/2   
    Airfoil:Naca 0014   
    Wing Area:37.2 dm/2

* Quest_a.jpg (59.67 KB, 400x178 - εμφανίστηκε 392 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 07:53:57 από rcegaleo » Καταγράφηκε
    andreas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #71 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 09:05:32 »

Φισικα και μπορει να "σταθει"στην κατηγορια ειδικα οταν μιλαμε για την Α .Το συγκεκριμενο ειναι κατα τα φαινομενα ενα ιβριδικο ας πουμε pattern με 3D δυνατοτητες η και το αναποδο ΔΕΝ ειναι ομως ουτε το ενα ουτε το αλλο με οτι αυτο συνεπαγετε .Με ενα δυνατο μοτερ προσεκτικο ζυγισμα και καλη κατασκευη μπορει να πεταξει πολυ καλα
    Καταγράφηκε

Fly hard ...land soft!
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #72 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 09:21:11 »

Η πρώτη εμφανής διαφορά στο σχεδιασμό ενός 3D σχετικά με το καθαρόαιμο pattern F3A, βρίσκεται στο μέγεθος των πηδαλίων.
    Τα μεν πρέπει να έχουν ανταπόκριση σε χαμηλές ταχύτητες πτήσεως άρα τα πηδάλια πρέπει να είναι μεγάλα, ενώ τα δεύτερα πετάνε γρήγορα και αρκούνται στα μικρά πηδάλια, για να μην πω ότι ενοχλούνται από τα μεγάλα πηδάλια.

Αρα για να τριμάρω το συγκεκριμένο μοντέλο για F3A, εγώ θα άφηνα τα ailerons όπως είναι με την αναγκαία μικρή κίνηση, και σίγουρα θα τροποποιούσα το stabilizer προσθέτοντας την επιφάνεια που του λείπει στα ακροπτερύγια , και αφαιρώντας το αεροδυναμικό αντιστάθμισμα από τα elevators, τα οποία και πάλι πρέπει να μικρύνουν κατά κάποιο ποσοστό.

Το ερώτημα είναι δεν υπάρχει καθαρόαιμο F3A για αγορά;
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #73 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 09:57:41 »

Ευχαριστώ για της απαντήσης σας

Εαν και δέν είμαι σε θέση να κάνω αξιόπιστες "χειρουργικές" επεμβάσεις καταλαβαίνω ότι θα τα πάει καλά
    και με την αρχική του κατάσταση, σωστά?

Αυτό που με φοβίζει είναι σε ένα (πολύ πιθανό) σβήσιμο κινητήρα θα κατέβει σώο? θα πλανάρει σωστά?
     ( Ο Νικόλας και ο Τρύφωνας θα καταλάβουν με  την ατυχία που είχα με το Extra 330L τις προάλες) ή θα τρελαθεί στα "ρηξίματα" φτερού γιατί το 330L της CMP το 40"  αυτά έκανε, είναι βέβαια και !! τα "χέρια" του κάθε χειριστή !!

Υ.Γ: 1) ένα περιέργο πράγμα αυτό το 330L είχε μεγαλύτερη ταχύτητα με σβηστή μηχανή !!!, για πλανάρισμα ούτε λόγος
           2)Το Active που επίσης μου αρέσει πολύ και λόγω κόστος http://www.youtube.com/watch?v=4l_seVnEUhA
           (δείτε το σημείο στα 4' 50"
    Το Active εδώ στην Ελλάδα που μπορώ να το προμηθευτεί κανείς?
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 10:20:21 από rcegaleo » Καταγράφηκε
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #74 στις: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 10:23:32 »

To spot on 50 ειναι πολυ καλο μοντελο για εισαγωγικό  στην κατηγορία F3A,
    και φυσικά , σαν καλοσχεδιασμενο μοντελο με σβηστή μηχανή "πλαναρει" αρκεί να μην το παρακάνειςι με το Up elevator  Wink

και δεν νομίζω οτι έχει μεγάλη διαφορά τιμής (η οποια διαφορά δικαιολογείται απο την διαφορά στην ποιότητα ) απο το quest .

* bill-046.jpg (33.11 KB, 800x600 - εμφανίστηκε 381 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 26 Μαρ 2008, 10:42:37 από Γιάννης Παξιμαδάκης » Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    Σελίδες: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 ... 10     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Καύσιμο  |  Μοντέλα για αγώνες  |  Ακροβατικά ακριβείας - F3A - F3A GR (Συντονιστές: 3DJunk, stavros)  |  Θέμα: Ποιό είναι καλό μοντέλο για αρχάριο σε pattern ?
    Μεταπήδηση σε: