Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 22:46:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 22:46:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 54
    Συνολικά: 55
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: πιο μεγαλη διαρκεια πτησης.  (Αναγνώστηκε 7285 φορές)
    MarD
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Σάββατο, 7 Μαρ 2009, 18:33:51 »

Maximum current είναι το συνεχές ρεύμα που καταναλώνει στα τέρματα. Μπορεί να καταναλώσει λίγο περισσότερα σε μεγαλύτερα ζόρια, οπότε επιλέγεις ESC με μερικά Ampere περισσότερα για να αποφύγεις cut off λόγω υπερθέρμανσης.

Το μοτέρ που φοράς αν και δεν είδα πόσα Watts είναι, σύμφωνα με το ρεύμα που καταναλώνει το θεωρώ σχετικά μικρό. Λογικά κάπου στα 150W. Για trainer κάνει δουλειά.

Τώρα για να εξοικονομήσεις χρόνο πτήσης αυτό εξαρτάται από πολλά. Διάβασα παραπάνω που έλεγες πως το ESC σου έκοβε. Άρα είτε το ESC του έπεσε μικρό, είτε ζορίζεται το μοτέρ λόγω λανθασμένης επιλογής έλικας.

Δεύτερος και κυριότερος παράγοντας είναι το βάρος του μοντέλου. Αν πρόκειται για foamy το οποίο έχει φάει και κόλλες μετά από πτώσεις, τότε εκεί αρχίζει να δημιουργείται πρόβλημα.
    Πάντως 1300mAh μπαταρία για 500γρ. μοντέλο είναι μια χαρά.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    stinger----
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #16 στις: Σάββατο, 7 Μαρ 2009, 18:52:10 »

ειχα το TowerPro Brushless Outrunner 2408-21 1750 kv το οποιο δεν ξερω ποσα wat ειναι ακριβως και εβαλα το TowerPro Brushless Outrunner 2410-12 1000 kv 90 Wat  που πιστευω πως η καταναλωση ρευματος θα ηταν μικροτερη με την ιδια ελικα 8χ6...το esc μου ειναι 25Α αρα πιστευω πως ειμαι καλυμενος για τα Α που τραβαει το μοτερ.....τωρα αυτο που δεν γνωριζω ειναι αν εκανα σωστα η λαθος με την επιλογη μου αυτη η αν θα μπορω να βαλω και μεγαλυτερη προπελα σε αυτο....το αεροπλανο ειναι φοαμενιο στα 500 γρ περιπου.....

με το πρωτο μοτερ που ειχα και 8χ6 ελικα με εκοβε στα 8 λεπτα περιπου....
    iσως θα πρεπει να του βαλω μια 11χ4.7 η 10χ4.7 που προτεινεται για αυτο το μοτερ....
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 7 Μαρ 2009, 19:17:35 από stinger---- » Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #17 στις: Σάββατο, 7 Μαρ 2009, 21:00:43 »

ειχα το TowerPro Brushless Outrunner 2408-21 1750 kv το οποιο δεν ξερω ποσα wat ειναι ακριβως και εβαλα το TowerPro Brushless Outrunner 2410-12 1000 kv 90 Wat  που πιστευω πως η καταναλωση ρευματος θα ηταν μικροτερη με την ιδια ελικα 8χ6...το esc μου ειναι 25Α αρα πιστευω πως ειμαι καλυμενος για τα Α που τραβαει το μοτερ.....τωρα αυτο που δεν γνωριζω ειναι αν εκανα σωστα η λαθος με την επιλογη μου αυτη η αν θα μπορω να βαλω και μεγαλυτερη προπελα σε αυτο....το αεροπλανο ειναι φοαμενιο στα 500 γρ περιπου.....

με το πρωτο μοτερ που ειχα και 8χ6 ελικα με εκοβε στα 8 λεπτα περιπου....
    iσως θα πρεπει να του βαλω μια 11χ4.7 η 10χ4.7 που προτεινεται για αυτο το μοτερ....

αν βάλεις μεγαλύτερη προπέλα θα τραβάει περισσότερα Α. Το esc σου το προγραμματισες? Όταν σε κόβει και το κατεβάζεις το μοτέρ και το esc τι θερμοκρασία έχουν?
    Καταγράφηκε
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

Obi-Wan Has Taught Me Well !!!

« Απάντηση #18 στις: Σάββατο, 7 Μαρ 2009, 21:08:27 »

φίλε τα tower pro είναι πολύ ενεργοβόρα δεν ξέρω γιατί , είχα το tower pro που είναι 200w 1200KV με αυτό και προπέλλα 8χ6 πάνω σε ένα estarter και 1500ara 3σελη έβγαζα 8 λεπτά πτήσης μέχρι τα 3.7v ανα στοιχείο έβαλα 1800αρα και πήγε 11 λεπτά έβαλα 2200 και πήγε πάλι 8 λεπτα ισως λόγω βάρους, θα έλαγα πηραματίσου με μπαταρίες απο κάποιο φίλο για να μην αγοράζεις τζάμπα και κράτα την καλήτερη
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Σάββατο, 7 Μαρ 2009, 21:11:14 »

8x6 ε; Όντως έχει μεγάλο βήμα αυτή η προπέλα και ίσως το ζορίζει. Δοκίμασε να μειώσεις το βήμα.
    Το να αυξήσεις την διάμετρο είναι ανώφελο αν έχεις ικανοποιητικά τραβήγματα με αυτήν. Αν δεν έχεις όμως και το κάνεις σε συνδυασμό με μείωση του βήματος τότε ναι ίσως κερδίζεις χρόνο πτήση αλλά θα είναι πολύ αργό, αν δεν σου είναι πρόβλημα αυτό.
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Σάββατο, 7 Μαρ 2009, 21:14:19 »

φίλε τα tower pro είναι πολύ ενεργοβόρα δεν ξέρω γιατί , είχα το tower pro που είναι 200w 1200KV με αυτό και προπέλλα 8χ6 πάνω σε ένα estarter και 1500ara 3σελη έβγαζα 8 λεπτά πτήσης μέχρι τα 3.7v ανα στοιχείο έβαλα 1800αρα και πήγε 11 λεπτά έβαλα 2200 και πήγε πάλι 8 λεπτα ισως λόγω βάρους, θα έλαγα πηραματίσου με μπαταρίες απο κάποιο φίλο για να μην αγοράζεις τζάμπα και κράτα την καλήτερη

Μήτσο στο e-starter με Turnigy το 2207 και 1600mAh 20C μπαταρία έχω απεριόριστη κάθετη άνοδο και 20 λεπτά χαλαρή πτήση!  Grin
    Καταγράφηκε

- Igor Sikorsky

j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #21 στις: Σάββατο, 7 Μαρ 2009, 21:18:58 »

Βασικα stinger βάλε ένα μοτέρ turnigy να βρείς την υγειά σου.
    Καταγράφηκε
    Stargazer
    Aeromodeller Hero Member

Obi-Wan Has Taught Me Well !!!

« Απάντηση #22 στις: Σάββατο, 7 Μαρ 2009, 21:26:36 »

Μήτσο στο e-starter με Turnigy το 2207 και 1600mAh 20C μπαταρία έχω απεριόριστη κάθετη άνοδο και 20 λεπτά χαλαρή πτήση!  Grin
    φίλε σίγουρα φταιει το μοτερ γιατι φίλος που είχε μοτερ με τα ίδια ακριβος στοιχεια πετούσε 15 λεπτά με 1500αρα άσε που απο ζύγισμα χάλια είχε πολλους κραδασμους
    Καταγράφηκε

Live To Fly, Fly To Live
    stinger----
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #23 στις: Σάββατο, 7 Μαρ 2009, 22:15:37 »

κι εγω εκει καταληγω τελικα πως τα συγκεκριμενα μοτερ τραβανε πολυ ρευμα...θα πειραματιστω λιγο βαζοντας και μια προπελα 1047 η 9047 και θα δουμε..υπαρχει καποιο οργανο να μετραω την ταση των στοιχειων οταν κατεβαζω το αεροπλανο η με κοβει το esc? η 7χ5 δινει το ιδιο τραβηγμα με την 8χ4?
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #24 στις: Σάββατο, 7 Μαρ 2009, 23:07:23 »

κι εγω εκει καταληγω τελικα πως τα συγκεκριμενα μοτερ τραβανε πολυ ρευμα...θα πειραματιστω λιγο βαζοντας και μια προπελα 1047 η 9047 και θα δουμε..υπαρχει καποιο οργανο να μετραω την ταση των στοιχειων οταν κατεβαζω το αεροπλανο η με κοβει το esc?

με κάτι σαν αυτό http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=22&products_id=1762

Καταγράφηκε
    stinger----
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #25 στις: Σάββατο, 7 Μαρ 2009, 23:19:43 »

ασε με φιλε joe τι επαθα..παρειγγειλα απο αυτο το μαγαζι ενα lipo cell meter και μου εστειλαν ενα lipo saver 9v-3cell και μια καρτα προγραμματισμου για το esc και μου εστειλαν μια toyrnigy η οποια δεν μου κανει...και τωρα δεν ξερω τι να τα κανω αυτα..αυτο που μου προτεινεις παντως ειναι sold out   εγινε λαθος απο μερια τους παντως και το αναγνωρισε ο κυριος που εχει το μαγαζι...
    Καταγράφηκε
    j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #26 στις: Σάββατο, 7 Μαρ 2009, 23:36:26 »

ασε με φιλε joe τι επαθα..παρειγγειλα απο αυτο το μαγαζι ενα lipo cell meter και μου εστειλαν ενα lipo saver 9v-3cell και μια καρτα προγραμματισμου για το esc και μου εστειλαν μια toyrnigy η οποια δεν μου κανει...και τωρα δεν ξερω τι να τα κανω αυτα..αυτο που μου προτεινεις παντως ειναι sold out   εγινε λαθος απο μερια τους παντως και το αναγνωρισε ο κυριος που εχει το μαγαζι...
    '
    Το έχει και εδώ σε μισή τιμή αλλά απότι θυμάμαι δε θες από εξψτερικό.
    http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6589

Α και αφού έγινε λάθος γιατί δεν τα στέλνεις πίσω?
    Καταγράφηκε
    stinger----
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #27 στις: Σάββατο, 7 Μαρ 2009, 23:50:24 »

απο εξωτερικο δεν θελω διοτι εχει μια διαδικασια για να κανεις παραγγελεια απο οτι εχω διαβασει εδω και δεν θελω να μπω σε τετοια διαδικασια...η αξια τους ειναι 16 ευρω αν τα στειλω πισω θα πληρωσω ταχυδρομικα εξοδα παλι  και θα ξαναπληρωσω να μου τα στειλουν οποτε  και δεν αξιζει...εκτος κι αν ποτε περασω απο αθηνα και τα παω εγω απο εκει.....καποιο αλλο μαγαζι παντος δεν ειδα να το εχει απο ελλαδα η κανω λαθος? η αν βρω καποιον που παραγγελνει απ εξω και μου παρει κι εμενα αυτο το πραγματακι
    Καταγράφηκε
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Κυριακή, 8 Μαρ 2009, 05:41:09 »

Αν έχουν κάνει λάθος αυτοί τότε το λογικό είναι να αναλάβουν όλα τα κόστη προκειμένου να σε αποκαταστήσουν.
    Δεν ξέρω αν στους όρους υιοθετούν κάτι διαφορετικό αλλά αυτό είναι το δεοντολογικά σωστό.
    Καταγράφηκε

- Igor Sikorsky

j0e
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #29 στις: Κυριακή, 8 Μαρ 2009, 12:28:16 »

απο εξωτερικο δεν θελω διοτι εχει μια διαδικασια για να κανεις παραγγελεια απο οτι εχω διαβασει εδω και δεν θελω να μπω σε τετοια διαδικασια...η αξια τους ειναι 16 ευρω αν τα στειλω πισω θα πληρωσω ταχυδρομικα εξοδα παλι  και θα ξαναπληρωσω να μου τα στειλουν οποτε  και δεν αξιζει...εκτος κι αν ποτε περασω απο αθηνα και τα παω εγω απο εκει.....καποιο αλλο μαγαζι παντος δεν ειδα να το εχει απο ελλαδα η κανω λαθος? η αν βρω καποιον που παραγγελνει απ εξω και μου παρει κι εμενα αυτο το πραγματακι

φίλε μου αφού έκαναν λάθος είναι υποχρεωμένοι να αναλάβουν αυτοί τα έξοδα. Τους πήρες τηλέφωνο και σου είπαν ότι θα αναλάβεις εσύ τα έξοδα?
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Εκπαιδευτικά - Trainers  |  Θέμα: πιο μεγαλη διαρκεια πτησης.
    Μεταπήδηση σε: