|
skopos-Komotini
|
 |
« στις: Δευτέρα, 1 Δεκ 2008, 17:07:31 » |
|
14/11/08 παρασκευή παραγγελία 17/11/08 δευτέρα έγινε η είσπραξη τον χρημάτων από την κάρτα 18/11/08 τρίτη έγινε η παραλαβή από την εταιρία Track & Trace κάτι σαν το πόρτα-πόρτα 19/11/08 η Track & Trace τα έστειλε Ελλάδα 20/11/08 σύμφωνα με την Track & Trace έφτασαν Ελλάδα ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΛΑ Αλλά στο site της εταιρίας Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ το δέμα φαίνεται 23/11/08 που ήταν το δέμα δυο μέρες ? Αποκλείεται το δέμα να ήρθε κατευθείαν Αλεξανδρούπολη 1/12/08 ήρθε το ειδοποιητήριο για την παραλαβή του δέματος Ας υποθέσουμε ότι το δέμα έφτασε στην Αλεξανδρούπολη 23/11/08 Μια εβδομάδα για να έρθει 50 χιλιόμετρα μέχρι την Κομοτηνή ? Μυστήρια πράγματα ρε παιδάκι μου ! ! !
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος
|
 |
« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 1 Δεκ 2008, 20:05:43 » |
|
Αν ήταν από τρίτη χώρα θα έμεινε στο τελωνείο. Αν ήταν από Ευρώπη, το πιθανότερο που μου έχει συμβει και εμένα είναι να αργούν να στείλουν το ειδοποιητήριο, που πάει σε υπηρεσία διανομέων, και αυτοί με τη σειρά τους αργούν να το επιδόσουν.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος Πρόεδρος Ε.Α.Α.
|
|
|
|
skopos-Komotini
|
 |
« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 1 Δεκ 2008, 20:19:31 » |
|
Ξέχασα να γράψω ότι η παραγγελία είναι από www.lindinger.atΑυστρία Ελλάδα Στο Ελλαντα δεν το βγάζει απευθείας πρέπει να δώσεις αριθμό CA459162809AT
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Roinides
|
 |
« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 1 Δεκ 2008, 21:02:08 » |
|
Eγώ πάντως έστειλα και παρέλαβαν σήμερα δύο δέματα, ένα από USA και ένα από Honk Kong . Είχαν έρθει από τις 11 Νοεμβρίου και με "περίμεναν" στο ταχυδρομείο. Έγινε μια μικρή φασαρία αλλά δε βαριέσαι... Αυτά ήταν απλό priority mail international.
Ότι έχω φέρει με EMS (Express Mail Service) έρχεται κανονικά [γιατί είναι κούριερ μάλλον]...
Πρέπει τελικά να το ψάχνεις και να μην αφήνεις στην τύχη ή στην καλή διάθεση των ταχυδρομείων, τίποτα.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
| 700e-MJ3 |
|
|
|
|
Geοrge
|
 |
« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 1 Δεκ 2008, 21:49:30 » |
|
skopos να ξέρεις τον τελευταίο μήνα το Truck & Trace των ΕΛΤΑ δεν ενημερώνεται για όλη την ταξινόμηση που τρώει το δέμα στο "εσωτερικό" τους σύστημα όμως φαίνεται, μόλις παρέλθουν 2 εργάσιμες από την παρουσία του στο τελωνείο καλείς στο 800 11 83000 και σου λένε που βρίσκεται  Να ξέρεις τα EMS είναι εγγύηση ΔΕΝ χάνεται δέμα τουλάχιστον για Ελλάδα, ενώ π.χ Ιταλία τα Δέματα "χάνονται" σχεδόν όλα και πολλά μαγαζιά δεν αναλαμβάνουν πώληση μέσω Ίντερνετ εάν ο αγοραστής δέν επιλέξει ΙΔΙΩΤΙΚΟ COURIER ή ασφαλισμένο ή "συστημένο"(register mail) 
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 1 Δεκ 2008, 22:06:30 από Geοrge »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Αντώνης Σπύρου
|
 |
« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 2 Δεκ 2008, 12:48:46 » |
|
Καλησπέρα, Η διαδικασία για Αθήνα τουλάχιστον είναι ώς εξής:
Το δέμα φτάνει Βενιζέλο. +1 μέρα τελωνείο. +1 μέρα αποστολή στα κεντρικά των ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ και συνήθως την επομένη πάει στον Διανομέα.
Τώρα για Αλεξανδρούπολη εικάζω ότι:
Βενιζέλος -> Μακεδονία (ή Αλεξανδρούπολη) -> κεντρο ΕΛΤΑ -> διανομέας...
Αντώνης
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Stargazer
|
 |
« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 2 Δεκ 2008, 14:57:44 » |
|
παραγκελία με ems 7 μέρες στο τελωνίο 4 μέρες να έρθει θεσσαλονίκη 9 μέρες για να μου το φερουν σπίτι σύμβουλή ποτέ με κούριερ εκτός ευρόπης γιατι πέρνουν προμείθεια στον εκτελονισμό ειδικά η ems και απέφευγε τις αργομεταφορές ελτά όπως ο διάολος το ληβάνι για να μην βγάζουν κάποιοι (π.χ. οι τελονιακοί , π.χ..... λέμε τώρα) εξοχικά στην πλάτη μας
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Live To Fly, Fly To Live
|
|
|
panserraikara
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 2 Δεκ 2008, 16:33:42 » |
|
παραγκελία με ems 7 μέρες στο τελωνίο 4 μέρες να έρθει θεσσαλονίκη 9 μέρες για να μου το φερουν σπίτι σύμβουλή ποτέ με κούριερ εκτός ευρόπης γιατι πέρνουν προμείθεια στον εκτελονισμό ειδικά η ems και απέφευγε τις αργομεταφορές ελτά όπως ο διάολος το ληβάνι για να μην βγάζουν κάποιοι (π.χ. οι τελονιακοί , π.χ..... λέμε τώρα) εξοχικά στην πλάτη μας
3 φορές έχω παραγγείλει από Hong Kong και της τρεις φορές ήρθε σε 7 ακριβώς μέρες με EMS…
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
skopos-Komotini
|
 |
« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 2 Δεκ 2008, 21:48:53 » |
|
Ένας φίλος που έκανε αγορά από Καναδά δυο αισθητήρες για τον αετό του έστειλαν το δεματάκι με κουριερ και πλήρωσε 30 ευρώ τελωνείο και 70 για τον εκτελωνιστή Νομίζω ότι 50 δολάρια είχε αξία το δέμα συν τα μεταφορικά
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Alekos
|
 |
« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 2 Δεκ 2008, 22:41:40 » |
|
Εγω παντος παιδια επειδη παιρνω συχνα πραγματα απο USA με priority mail internasional και μεσω ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ φυσικα (παντα Ταχυδρομειο) τα πραγματα μου τα εχω στο σπιτι μου μεσα σε 7 μερες. Ειτε περασουν τελωνειο ειτε οχι !! Το ταχυδρομειο δουλευει αψογα. Ενταξη θα υπαρχουν μερικες φορες και καποιες μικροκαθηστερησεις αλλα οχι παντα !! Προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Stargazer
|
 |
« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 3 Δεκ 2008, 11:07:23 » |
|
και γώ με USPS δεν είχα ποτέ πρόβλημα αλλα μια φορά με ems την πάτισα και δεν το ξανακάνω πλήρωσα 80 ευρο τελωνείο για αεροπλάνο αξίας στην ελλάδα 180 εβρο και αυτό γιατι μου το εκτελονίσανε για 320 ευρο στους γιατρούς να τα φάνε!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Live To Fly, Fly To Live
|
|
|
|
Geοrge
|
 |
« Απάντηση #11 στις: Τετάρτη, 3 Δεκ 2008, 11:08:56 » |
|
και γώ με USPS δεν είχα ποτέ πρόβλημα αλλα μια φορά με ems την πάτισα και δεν το ξανακάνω πλήρωσα 80 ευρο τελωνείο για αεροπλάνο αξίας στην ελλάδα 180 εβρο και αυτό γιατι μου το εκτελονίσανε για 320 ευρο στους γιατρούς να τα φάνε!
Απο ποιό μαγαζί έγινε η αποστολή?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
panserraikara
Aeromodeller Jr. member

Αποσυνδεδεμένος
|
 |
« Απάντηση #12 στις: Τετάρτη, 3 Δεκ 2008, 11:28:34 » |
|
Πάντως είναι και θέμα τύχης όσο αφορά τον τελωνιακό στον οποίο θα πέσεις… Έχει τύχη σε φίλο μου να φέρει από Αμερική υπολογιστή Imac(αξίας κοντά στα 2000 ευρώ) και οι τελωνιακοί δεν πίστευαν ότι είναι υπολογιστής και το πέρασαν για τηλεόραση και το χρέωσαν 50 ευρώ μόνο στο τελωνείο( και την μάνα του φύλου μου σαν τίμια ελληνίδα να προσπαθεί να τους πείσει ότι όντος είναι υπολογιστής).  Πάντως θέλει προσοχή σε αυτό το θέμα να ξέρουμε το μαγαζί από το οποίο παραγγέλνεις για το αν κάνει υπoτιμολόγηση…
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Stargazer
|
 |
« Απάντηση #13 στις: Τετάρτη, 3 Δεκ 2008, 11:48:29 » |
|
η υποτιμολόγιση είναι μύθος ρώτισα στο τελωνείο ότι είχει αξιά πανω απο 20 ευρο (την αξία την βγάζει απο το <<μυαλό>> του ο τελονιακός) περνάει εκτελονισμό και μάλιστα ανοίγουν τα πακέτα σαν γνήσιοι νταβατζίδες κάνοντας και ζυμίες που δεν πληρώνουν φυσικά το κάλο είναι ότι δεν ανοίγουν φακέλους στο κανονικό ταχυδρομείο και μικρά κουτάκια είχα πάρει γυροσκόπειο 100 εβρα εδω 300 κατι και δεν πλήρωσα τελωνείο πολύ το χάρικα αφίστε τα σέρβο τους δέκτες και τα μοτέρ
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Live To Fly, Fly To Live
|
|
|
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος
|
 |
« Απάντηση #14 στις: Τετάρτη, 3 Δεκ 2008, 13:40:37 » |
|
Θυμάστε την κουβέντα που είχαμε για την "παράσταση τελωνείου" για δέματα από τρίτες χώρες που πληρώνουμε 3 ευρώ?
Τώρα έγινε 6 ευρώ.
Σήμερα που πήγα ξανά ταχυδρομείο με ενημέρωσαν ότι η παράσταση τελωνείου ορίστικε ξανά στα 3 Ευρώ. Φαίνεται ότι κάποιοι φώναξαν πολύ.
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 19 Δεκ 2008, 21:35:04 από Γιάννης Κωνσταντακάτος »
|
Καταγράφηκε
|
Γιάννης Κωνσταντακάτος Πρόεδρος Ε.Α.Α.
|
|
|
|