Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.684 μηνύματα σε 12.382 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 05:24:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 05:24:46

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από spirost
    [Χθες στις 22:56]

[Χθες στις 09:28]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:42]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

[Τετάρτη, 10 Ιουν 2026, 09:01:54]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 2 Ιουν 2026, 18:13:27]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309684
    Σύνολο θεμάτων: 12382
    Online σήμερα: 1070
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 1003
    Συνολικά: 1003
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Προβλημα συνδεσης τ/κ με pc  (Αναγνώστηκε 11109 φορές)
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Playing some blues...

« στις: Πέμπτη, 27 Απρ 2006, 19:44:57 »

Καλησπερα.Εχω κατεβασει το FMS,εχω προμηθευτει και καλωδιο για την τ/κ κι ενω τα συνδεω ολα και τα xp βρισκουν την τ/κ ως rc-joystick,δυστυχως τπτ δε δουλευει.Μπορειτε να με βοηθησετε?
    Καταγράφηκε

…χαρά στον Ίκαρο αψήφιστα που υψώθη φτεροπλάστης…
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 27 Απρ 2006, 23:27:41 »

Κωστή η τ/κ θέλει καλιμπράρισμα. Υπάρχουν γι αυτό ειδικά προγράμματα (π.χ. PPJOY κ.λ.π.) που ουσιαστικά μετατρέπουν την τ/κ σου σε joystick.Το καλώδιο που έχεις είναι τύπου usb ή με συνδέεται στο Η/Υ με το κλασσικό φις ακίδων?
    (Δες και τα Posts όπως σου είπα.Είναι αρκετά αναλυτικά και εκεί). Αν δεν καταλάβεις πάλι έδω είμαστε.
    (Το PPJOY μπορείς να το κατεβάσεις και δωρεάν).
    Σίγουρα στο θέμα των Η/Υ υπάρχουνπολύ πιο ειδικοί. Και εγώ από άλλον τα έμαθα ακολουθώντας αναλυτικά οδηγίες και καλιμπράροντας την τ/κ μου βήμα-βήμα. Έκτοτε δούλεψα και σε άλλα simulators (aerofly deluxe κ.λ.π.)

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 28 Απρ 2006, 00:42:52 »

Κωστή για να αναγνωρίζει την τηλεκατεύθυνση σημαίνει ότι έχεις βάλει μαλλον και το PPJOY.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα χρειαστούν.

Λειτουργικό σύστημα; Πιό απλά ποιά Windows;
    Πομπός που χρησιμοποιείς;
    Το καλώδιο είναι για παράλληλο, σειριακό ή USB;

Έχεις εγκαταστήσει το PPJOY; http://www.geocities.com/deonvdw/Docs/PPJoyMain.htm
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 28 Απρ 2006, 04:41:48 »

Χρησιμοποιω μια hitec Focus 4,εχω εγκαταστησει και το προγραμμα και το καλωδιο που χρησιμοποιω συνδεεται σε usb θυρα.Δε γνωριζω αν ειναι παραλληλο ή σειριακο.Παντως το σημειο που συνδεεται στην usb αναβοσβηνει συνεχεια ενα μπλε φωτακι.Τα win που εχω ειναι τα ελληνικα xp με service pack 2.
    Καταγράφηκε

Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 28 Απρ 2006, 07:39:47 »

Ωραία εφ' όσον συνδέεται στην USB είναι σαφές τι είναι το καλώδιο.

Το καλώδιο είχε και το πρόγραμμα μέσα σε CD ή το κατέβασες από το Internet; Γράφεις ότι "τα xp βρισκουν την τ/κ ως rc-joystick,δυστυχως τπτ δε δουλευει". Το "rc-joystick" το βλέπεις από τις επιλογές του FMS; Μπορείς να το δεις και μέσα από τον πίνακα ελέγχου των Windows; Αν το βλέπεις στο FMS, το έχεις επιλέξει και να πατήσεις calibration; Εχεις ανάψει την τηλεκατεύθυνση;

Πιστεύω ότι, αν δεν έχεις κάνει παλιότερα άλλη εγκατάσταση, πρέπει το καλώδιο που αγόρασες να είχε CD απ' όπου και εγκατέστησες το FMS μαζί με το PPJOY (ή κάποιο αντίστοιχο driver). Βάλε το PC να κάνει αναζήτηση για PPJOY.

Καταγράφηκε

Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 28 Απρ 2006, 07:48:30 »

Κωστή έχω την υποψία ότι δεν έχεις καλιμπραρει σωστά την τ/κ.  Εγώ δουλεύα το PPJOY με παράλληλη σύνδεση(Αυτό δεν είναι το φις με τις ακίδες?). Ειλικρινά δεν ξέρω αν δουλεύει με usb.(Ανοίγοντας το PPCOM σου δίνει κάποιες επιλογές σύνδεσης και διάλεγα το FMS 19200...Με αυτή την επιλογή ξεκινούσε η επικοινωνία της τ/κ με τον η/υ. Απλά πρέπει να έχεις το ppcom μονίμως ανοικτό).

Συγχωρέστε αν κάνω λάθος με τα σειρικακά και τα παράλληλα αλλά έχω ξεχάσει πια την ορολογία και ποια θύρα είναι τι. Huh

Κ. Κωστόπουλε?

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 28 Απρ 2006, 08:35:22 »

Δούλευες με μικρό σειριακό RS232 (φις στο μέγεθος αυτού της οθόνης κατά προσέγγιση, αν και υπήρχε και μεγάλο RS232 και σχετικοί adaptors). Το παράλληλο ή Centronics ήταν παλιότερα η θύρα σύνδεσης του εκτυπωτή (μεγάλο φις).

Γι αυτό έχω ζητήσει για ανίχνευση του PPJOY, πιστεύω οτι είναι εγκατεστημένο, όπως και ένα driver για να κάνει αντιστοίχιση του USB (επίσης σειριακού αλλά άλλης τεχνολογίας) καλωδίου σε σειριακό COM1 ή COM2 για να χρησιμοποιηθεί το PPJoyCom. Δεν το έχω δουλέψει με USB.
    Καταγράφηκε

Serafim
    Administrator

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 28 Απρ 2006, 09:15:06 »

Καλημέρα

Το USB δεν λειτουργεί όπως οι παράλληλες ή σειριακές.  99% δεν χρειάζεται driver και σίγουρα δεν χρειάζεται PPJOY ή PPCOM.  Από την στιγμή που λες ότι το βλέπουν και σαν joystick φαντάζομαι ότι έχουν βάλει κάποιον default driver και είναι εντάξει.

Πρώτα απ' όλα πρέπει να πας στον Πίνακα Ελέγχου (Control Panel), στα Joysticks, και στις Ιδιότητες του joystick που σου έχει εγκαταστήσει θα πρέπει να δεις αν κινώντας τα stick κουνιέται ο σταυρός που έχει εκεί για να το ρυθμίσεις.  Δεν έχει σημασία να κουνιέται προς τις σωστές κατευθύνσεις, απλά να κουνιέται αναλογικά και χωρίς 'νευρικές' κινήσεις.   Αν δεν κουνιέται υπάρχει πρόβλημα στην σύνδεση με τον πομπό.  Αν κουνιέται τότε οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση που πρέπει να γίνει είναι μέσα από το FMS.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    γιαννης κουσουρλης
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Παρασκευή, 28 Απρ 2006, 09:25:29 »

καλημερα
    το joystick της hitec το βλεπει το κομπουτερ σαν αναλογικο  το τσεκαρισες αυτο
    Καταγράφηκε
    Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #9 στις: Παρασκευή, 28 Απρ 2006, 12:54:34 »

Στον πινακα ελενχου,υπαρχει το joystick αλλα κανει πολυ νευρικες κινησεις,το σταυρουδακι κουνιεται απο μονο του και ελαχιστα καθως και δεν δουλευουν ολα τα καναλια.Τι μπορει να φταιει?CD δεν ειχα με το καλωδιο γιατι μου ειπαν οτι θα βρεθει αυτοματα απο τα win.Το ppjoy το εγκατεστησα και το τρεχω.Εχω φτιαξει κι απο εκει ενα joystick σλλσ μου το βγαζει νεκρο!
    Καταγράφηκε

Serafim
    Administrator

« Απάντηση #10 στις: Παρασκευή, 28 Απρ 2006, 13:17:06 »

Το PPJoy να το βγάλεις, μπορεί να μπερδεύει τα πράγματα.  Από την στιγμή που είναι USB δεν χρειάζεται, όπως σου έγραψα και παραπάνω.  Από κει και πέρα δεν ξέρω αν ο πομπός σου έχει επιλογή FM/PCM, αν έχει καλό είναι να τον έχεις στα FM.  Δεν είναι απαραίτητο να βλέπεις κανονικά τις κινήσεις όταν είσαι στα joysticks των Windows.  Οι κινήσεις θέλουν ρύθμιση μέσα από το FMS για το τι κίνηση κάνει το κάθε stick.  Αν μετά από όλα αυτά δεν βγάλεις άκρη μάλλον κάποιο πρόβλημα υπάρχει στο καλώδιο ή στον πομπό.  Τα USB καλώδια είναι τα πιο απλά στην λειτουργία τους, απλά τα βάζεις και παίζουν με κάποιες ρυθμίσεις μέσα από το όποιο πρόγραμμα sim χρησιμοποιείς.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 28 Απρ 2006, 13:26:15 »

Αφού υπάρχει driver εγκατεστημένο κάνε επιλογή από το FMS το rc-joystick και κάνε calibration. Δεν έχω χρησιμοπιήσει USB αλλά και με το PPJOY ένώ στα Windows δεν μπορείς να κάνεις σωστό calibration στο virtual joystick στο FMS πάει μια χαρά.

Οταν πρωτοδείς την οθόνη του calibration οι δείκτες στην αρχή θα παίζουν και θα ομαλοποιηθούν με το calibration.
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 28 Απρ 2006, 13:29:10 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 28 Απρ 2006, 13:34:33 »

Χμμ... ώστε το USB παίζει κατευθείαν Σεραφείμ   

Ισως πάρω φορητό PC να το έχω στην λέσχη για εκπαίδευση.
    Καταγράφηκε

Κωστης
    Aeromodeller Hero Member

Playing some blues...

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 28 Απρ 2006, 13:37:39 »

Δυστυχως το προβλημα ειναι στο βισμα του πομπου και του καλωδιου.''Πιανει για λιγο σε ενα σημειο και αυτο οταν ειναι οταν μπει λιγο το βισμα στην υποδοχη αλλα και παλι μου κανει κολπα.Καλυτερα να το παω σε καποιον ηλεκτρονικο.Πιθανοτατα αυτο να φταιει
    Καταγράφηκε

tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 28 Απρ 2006, 15:43:31 »

Κωστή κάτι ακόμα που ίσως βέβαια το ξέρεις αλλά καλό είναι να το δουν και κάποιοι πιο καινούργιοι. Όταν δουλεύεις την τ/κ στον υπολογιστή αφαιρείς τον κρύσταλλο της συχνότητας κάνοντας έτσι μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση των μπαταριών της τ/κ.

Γιώργος.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Λογισμικό και εξομοιωτές πτήσεων (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: Προβλημα συνδεσης τ/κ με pc
    Μεταπήδηση σε: