Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.795 μηνύματα σε 12.387 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 23:47:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 23:47:09

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Demetre
    [Σήμερα στις 23:06]

[Σήμερα στις 18:50]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:07]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309795
    Σύνολο θεμάτων: 12387
    Online σήμερα: 139
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 80
    Συνολικά: 83
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μοτέρ Χωρίς Κάρβουνα (Brushless)  (Αναγνώστηκε 28710 φορές)
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #45 στις: Πέμπτη, 18 Μαΐ 2006, 02:03:30 »

Η αχαριστία στο μεγαλείο της. Δεν βράζουν όλοι στο ίδιο καζανι να μη γινόμαστε απόλυτοι.
    Καταγράφηκε
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #46 στις: Πέμπτη, 18 Μαΐ 2006, 08:28:55 »

Για να τα ξεκαθαρίσουμε για ακόμα μία φορά τα πράγματα.

Δεν είναι όλοι το ίδιο.Δεν υπάρχει aftermarket υποστήριξη για όλους τους εμπόρους ακόμα και αν ψωνίσεις από αυτούς. Ο DM είναι εξαίρεση και μαζί με ακόμα κάποιες τετοιες μετρημένες φωτεινές εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα για τους Έλληνες εμπόρους.
    Οι πιο παλιοί ξέρουμε ποιές είναι οι εξαιρέσεις...
    Αγοράζοντας λοιπόν από αυτούς ξέρουμε ότι μας προσφέρουνε την υποστήριξη τους όχι μόνο τεχνική αλλά και συμβουλετική σε κάποια θέματα.

Στον αντίποδα πολλοί Έλληνες έμποροι θεωρώντας ότι πρέπει να δουλεύουν με κέρδος 100% και πιστεύοντας ότι απευθύνονται σε ηλίθιους(να το πω ευγενικά) έχουν κάνει τους μοντελιστές να στραφούν έξω. Και το έξω τώρα πια είναι πολύ κοντά όταν σε 1-2 βδομάδες παραλαμβάνεις από ποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Βέβαια και έξω υπάρχουν οι καλοί και οι κλέφτες. Οπότε και εκεί θέλει μεγάλη προσοχή.

Εν κατακλείδι, πράγματι ορισμένους Έλληνες επαγγελματίες αξίζει πραγματικά να τους στηρίζουμε. Για τους περισσότερους όμως δεν θα μπορέσουμε αν δεν ξυπνήσουν! Δεν πουλάνε όπλα...

Γιώργος   
    Καταγράφηκε
    panelpni
    Aeromodeller Sr. Member

Γνώμη εχουν όλοι, γνώση έχουν λίγοι.

« Απάντηση #47 στις: Πέμπτη, 18 Μαΐ 2006, 10:02:50 »

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΥΝΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΚΑΛΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΜΟΤΕΡ BRUSHLESS ΚΑΙ ΕΝΟΣ BRUSHLESS ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΤΙΛΙΓΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ. (ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΤΙΛΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ....  )
    Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΕΖΙΚΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΟ ΜΕΤΑΞΗ ΜΑΓΝΗΤΗ ΚΑΙ ΠΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΦΤΗΝΟΣ
    ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΠΟΣ ΣΤΙΡΗΞΗΣ ΤΟΝ ΔΥΟ ΑΦΗΝΗ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ. ΝΑ ΧΤΥΠΑΗ ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΚΑΘΩΣ ΣΤΡΑΒΟΓΥΡΙΖΗ.
     ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΟ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΝΗ ΑΠΩΛΙΕΣ
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΡΜΑΤΑ ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΙΣΙΜΟΠΟΙΩ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΟΥ ΣΤΟΥΣ 80 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΒΕΡΝΙΚΙΑ......................................
    ΤΑ ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΛΗΤΟΥΡΓΙΑΣ ΝΑ ΝΟΜΙΖΗΣ ΟΤΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΑΜΜΟ...............ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ JAPAN.TA BAZΕΙΣ KAI TA ΞEXNAΣ
    ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΑ. ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΦΤΗΝΟ ΜΑΛΑΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΜΕ ΜΟΛΥΒΔΟ Η ΣΚΛΗΡΟ ΑΓΓΛΙΑΣ ΜΕ ΑΣΗΜΙ?
    ΚΑΜΠΑΝΑ ΑΠΟ ΤΣΙΓΚΟ ΚΑΛΟΛΑΔΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΝ ΣΚΟΥΡΙΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΩΛΛΗΝΑ ΣΕΛΗΝΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΑΚΑ ΓΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑ?
    ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΚΡΙΒΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ
    ΠΧ: ΜΟΤΕΡΑΚΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΧΕΙ 900 Xιλιογραμμα THRUST ΜΕ 3 LIPO ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΗ 9 ΑΜΠΕΡ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΠΕΛΑΣ ΣΤΟ COMPUTER ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΕ ΖΥΓΑΡΙΑ ΑΚΡΙΒΙΑΣ. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ-ΕΣΑΣ ΑΚΟΥΣΗ -ΔΙΑΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΟΤΕΡΑΚΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ?
     ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ   (εγω δηλαδή) ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΟΥΝ, ΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ,ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ, ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ Η ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ.
    ΦΙΛΙΚΑ
    TAKIS G. 

« Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 18 Μαΐ 2006, 10:31:20 από panelpni » Καταγράφηκε
    bleriot
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #48 στις: Πέμπτη, 18 Μαΐ 2006, 17:07:05 »

τί βάρος έχει αυτό το μοτέρ με πόσες στροφές γυρίζει και με ποιά έλικα? 
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #49 στις: Πέμπτη, 18 Μαΐ 2006, 22:29:36 »

ΠΧ: ΜΟΤΕΡΑΚΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΕΧΕΙ 900 Xιλιογραμμα THRUST ΜΕ 3 LIPO ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΗ 9 ΑΜΠΕΡ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΠΕΛΑΣ ΣΤΟ COMPUTER ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΣΕ ΖΥΓΑΡΙΑ ΑΚΡΙΒΙΑΣ. ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ-ΕΣΑΣ ΑΚΟΥΣΗ -ΔΙΑΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΟΤΕΡΑΚΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΔΟΣΗ?

Αγαπητέ Τάκη έχω κάθε καλή διάθεση για υποστήριξη των ελληνικών προσπαθειών αλλά 900 gr thust με 11,1V στα 9A, δηλαδή από μοτέρ με εισαγόμενη ισχύ 99,9W, μου φαίνεται κάπως εξωπραγματικό. Κοντά στα διπλά αμπέρ με 3 στοιχεία μοιάζει λογικό.

Θα πρότεινα ν' ανοίξεις ένα νέο θέμα με τα μοτέρ που φτιάχνεις και περισσότερα στοιχεία για τα μοντέλα που διατίθενται.
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 18 Μαΐ 2006, 22:32:33 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #50 στις: Παρασκευή, 19 Μαΐ 2006, 00:16:11 »

Καλησπέρα παιδιά .
    Εντάξει ... άς ρίξουμε λίγο τους Τόνους περί Εμπορίου κ.λ.π. και άς έρθουμε στην Ελληνική Πραγματικότητα που τόσο πολύ Θέλω να Γεύομαι και να Οσφρήζομαι Καθημερινά ... 
    Και αυτή η Πραγματικότητα είναι ο Τάκης Γ.   Thumbs up  Πολύ ωραία τα λέει παραπάνω ...

Κε Κωστόπουλε έχετε Δίκιο  ... Και εγώ Θέλω να ΤΟ ΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ . Το Αγοράζω Αμέσως τώρα άν είναι 900 γραμ. με 9 Αμπέρ ... 

ΤΑΚΗ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΘΕΜΑ . ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ... Ή στείλε μας το Υλικό να σε βοηθήσουμε να το δημοσιεύσεις ... ΤΩΡΑΑΑΑΑ ....  Cheesy
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 19 Μαΐ 2006, 00:18:01 από DeltaMan » Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    panelpni
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #51 στις: Παρασκευή, 19 Μαΐ 2006, 10:11:01 »

ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ. ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΧΑΡΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΙΩΝ 6 ΜΗΝΩΝ.
    ΚΑΠΟΤΕ Ο TOYOTA 9 ( japanese car) ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ ΕΝΑΝ ΚΙΝΙΤΗΡΑ 5000 ΚΥΒΙΚΩΝ ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ 20 ΙΠΠΟΝ ΓΙΑ ΕΛΑΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΗΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΙΠΠΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΙΤΗΡΕΣ 5000 ΚΙΒΗΚΩΝ?

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΜΟΤΕΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΦΟΤΩΓΡΑΦΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΨΟΓΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ'Ι'ΟΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΝ ΤΕΛΙΩΣΕ ΑΚΟΜΑ. ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΗ 1900gramm THRUST ΣΤΑ 25 ΑΜΠΕΡ ΠΑΝΤΑ ΜΕ 3 LIPO. ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ 71 gramm,(ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΗ ΧΡΗΣΗ CEBLAR H CARBON)  ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΙΣΩΣ ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΗ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΩ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΩ ΟΡΙΜΕΝΑ ΜΟΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΛΟΓΩ ΥΨΙΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ( ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ). 

ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΕΙΜΟΥΝ ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ Η ΠΡΩΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ  ΚΡΥΒΕΣΑΙ ΣΤΟ ΑΝΩΝΗΜΟ ΦΟΡΟΥΜ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΥΣ. ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ  ΚΟΡΟ'Ι'ΔΕΥΗΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΗΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
    (ΑΝΑΦΕΡΟΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΟΜΜΕΝΑ)

ΕΧΘΕΣ ΕΙΧΑ ΜΙΑ (ΕΚ ΤΟΝ ΠΟΛΛΩΝ) ΠΑΤΑΓΩΔΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΟΤΕΡΑΚΙ ΜΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕ 19 ΑΜΠΕΡ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΣΗ 290 gramm thrust ΜΕ 7Χ3,5 ΠΡΟΠΕΛΑ  ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΗ  ΙΔΙΕΤΕΡΑ ΟΜΟΡΦΟ ΤΡΥΠΟΥΛΕΣ ΣΤΗ ΦΡΕΖΑ...ΣΚΑΛΙΣΜΑΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑ'Ι'.....ΑΞΟΝΑΚΙ ΤΙΤΑΝΙΟΥ...ΚΤΛΠ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΠΑΗ Η ΝΥΦΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.......ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΗΚΑΜΕ. ΑΥΤΑ ΠΑΘΕΝΗΣ ΟΤΑΝ Ο ΜΑΓΝΗΤΕΜΠΟΡΟΣ ΟΡΚΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΕΞΩΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ  0,5 mm ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΥΣΧΙΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ 2,5mm  Ν50 ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΟΥ-ΛΕΠΤΟΥΡΓΟΥ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟΝ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΡΕΛΕΝΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΟΣΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΗ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΠΙΣΜΟΝΩ

DELTAMAN ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΤΟΙΜΑΣΩ( να ειχε η μερα 36 ωρες ποσα πραγματα θα εκανα....) 

P.S. Η ΠΡΟΠΕΛΑ ΗΤΑΝ 11Χ4,7 GWS. ΤΑ VOLT ΔΕΝ ΗΤΑΝ 11,1 ΗΤΑΝ 12,2 MΠAΤΑΡΙΕΣ ΗΤΑΝ HYPERION  ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ?
           ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ LIPO ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 

ΚΑΛΟ ΣΑΒ/ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ!!!
    TAKIS G.
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 19 Μαΐ 2006, 10:53:51 από panelpni » Καταγράφηκε
    bleriot
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #52 στις: Παρασκευή, 19 Μαΐ 2006, 14:16:45 »

με αυτές τις στροφές (5900-6000 rpm) θα μπορούσε και να βγεί η προαναφερόμενη ώση

http://www.badcock.net/cgi-bin/powertrain/propconst.cgi?C_prop=149&RPM=+5930&Volts=12.20&Current=9.00&Watts=109.80&Height=+++0&Temp=20.0

αλλά η αποδοτικότητα πλησιάζει σε μυθικές περιοχές.
     Ανάλογα μοτέρ είναι τα τύπου LRK (από τα αρχικά 3 γερμανών που δημοσίεσαν το σχέδιο πριν αρκετά χρόνια) με περισσότερους μαγνήτες και διαφορετικό τύλιγμα από τα "απλά" outrunner. Αυτοί λένε αποδοτικότητα 86%.
    Oπότε δες αυτήν την σελίδα pαnelpni ίσως υπάρχει κάτι χρήσιμο και κυρίως πρίν κοστολογήσεις το μοτέρ ή και το κίτ.

http://www.aerodesign.de/peter/2001/LRK350/
    και
    http://www.aerodesign.de/peter/2001/LRK350/Drehteilesatz_eng.html

Αυτή ακούγεται πραγματικά αξιόλογη ελληνική προσπάθεια που θα μπορούσε να έχει νόημα και μέλλον σύμφωνα με αυτά που έγραφα παραπάνω. 
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 19 Μαΐ 2006, 14:24:27 από bleriot » Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #53 στις: Σάββατο, 20 Μαΐ 2006, 09:01:12 »

Πράγματι Αυτά είναι ΝΕΑ ΤΡΟΜΕΡΑ ...  Thumbs up
    Άν ήξερα πως Υπάρχει Ελληνική Προσπάθεια , έστω και Ανταλλακτικά , Δέν θα έφερνα απ'έξω ...
    ΤΑΚΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ .
    Θέλεις να σου Τυλίγω εγώ τους Στάτορες ? Έχω βοηθό σ'αυτό ... Απλά να μου πείς άν είναι των 22,7 χιλιοστών ή ποιούς να πάρω τέλος πάντων , Τί πηνίο θέλεις (swg) , πόσες στροφές και άν θα είναι τυλιγμένο σε Αστέρα ή Δέλτα ...
    Δέν θέλω να χαθεί η Προσπάθεια αυτή . Ο χρόνος μερικών Φίλων είναι Λιγοστός γι'αυτό να συνεισφέρουμε όλοι όπως μπορούμε ... 

Προς το παρόν , δείτε και τη δική μου προσπάθεια εδώ :

http://www.greekwings.gr/HMSnew1/Motors/GWOutrunners/KH278_01.htm
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 20 Μαΐ 2006, 09:03:04 από DeltaMan » Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    bleriot
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #54 στις: Σάββατο, 20 Μαΐ 2006, 13:52:46 »

λοιπόν κάτι φαίνεται να βγαίνει από αυτό το θέμα:
    ο deltaman συναρμολογεί και τυλίγει (κατά παραγγελία σύμφωνα με την χρηση που προορίζονται) κιτ από το εξωτερικό.
    ο panelpni φτιάχνει μόνος του εξαρτήματα και συναρμολογεί υποσχόμενα μοτέρ με καλά υλικά.

με δεδομένες τις τιμές από το εξωτερικό τι μέλλον μπορεί να έχει μια ελληνική προσπάθεια για κατασκευή εξαρτημάτων ή και συναρμολόγηση μοτέρ για μοντελισμό?

Ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε όλοι (κατασκευαστές, συναρμολογητές, έμποροι, και καταναλωτές-μοντελιστές) σε αυτό το ερώτημα με ειλικρίνεια και να βοηθήσουμε με απόψεις, ιδεες και πληροφορίες. 

ανοιγω καινούριο θέμα και όσοι πιστοί προσέλθετε
    https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=779.msg5430#msg5430

« Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 20 Μαΐ 2006, 14:01:19 από bleriot » Καταγράφηκε
    panelpni
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #55 στις: Δευτέρα, 22 Μαΐ 2006, 11:58:53 »

Καλή εβδομάδα σε ολους! Δεν εχω ακόμα πιστή για το πως η εταιρίες μετρανε την απόδοση ενός μοτερ...
    Περνουνε της στροφες χωρις προπέλα και μετα της μετρανε με προπέλα? και βλεπουν ποσο απεχουν απο την αρχική τους μετρηση (με ιδια ταση) και υπολογιζουν την αποδοση? Η εχουν εναν συντελεστη ενεργειας που χρειαζεται η καθε μια προπελα για να γυριση και βλεπουν τα watt που καταναλωνη το μοτερακι σε σχεση με της στροφες που βγαζη?
    Η ........κρατάνε το μεγαλήτερο αριθμό.
    Τα LRK ειναι πολυ καλα εαν θελεις να γυρισης μεγαλες προπελες.....αλα...εαν θελεις στροφες λογο του μεγαλου electronic reduction που εχουν  τα LRK, το speed control δεν θα σε αφηση να της "πιασης" εχουν και αυτα οριο στους παλμους που μπορουν να δωσουν, οσο μικρη προπέλα και αν βαλης. 
    Ο στάτορας που χρησημοπιό ειναι 25mm. Εχει πολούς πόλους και το configuration στο τυλιγμα του ειναι μεταξή CD ROM και LRK. Δηλαδη εαν το CD ROM ειναι 3 φάσης επι 3 φορες, αυτα που φτιαχνω ειναι 3 φάσης βεβαια, επι 4 η και 5 φορες
    και αναλογους μαγνήτες. Το αν ειναι δεξια η αριστερα το τιλιγμα εξαρτατε απο ποιον (Ν η S) μαγνητη εχω απεναντη, και αυτο εξαρτατε απο ποσους μαγνήτες θα βαλω για να πετηχω τη μηωση που θελω.
    Συνοψήσοντας περι κοστους και λοιπα, θα ελεγα το εξής, εαν καποιος θελει το "καλυτερο μοτερ με την καλήτερη αποδοση θα πληρώση ενα spesial μοτερακι ακριβά- ισως γιατι τοσο θα κοστήζη. Εαν καποιος θελη ενα μοτερακι του τυπου
    "δεν πειραζη που ειναι φτηνό τη δουλειά του την κανει για εμενα" και εγω μαζι του!!! Το προβλημα και η αναζητηση
    αρχιζη οταν θελουμε ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ για αγωνες η οπου αλλου τα υπάρχον στο εμποριο μοτερακια η άλλα racing staff
     δεν μας κανουν τη χάρη, η ειναι ανεπαρκη η ιδια με του αντιπαλου οποτε σε τη υπερτερο εγω για να  κερδισω
    τον αγώνα?
    Ενα τετοιο μοτερακι κατ'εμε θα το πουλαγα 100 με 120 εuro αναλογος το σχεδιασμο του.
    Προς το παρων ομως ΕΧΩ ΠΕΙΞΗ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ και μονο επισκευές μπορω να προσφέρω. Αξονες, αναβαθμήσης μοτερ,
    ειδικές μικροκατασκευές σε τορνο-φρεζα η  οτι αλλο σχετικό.   

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕ ...................!!!

TAKIS G.
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #56 στις: Πέμπτη, 25 Μαΐ 2006, 15:40:20 »

Καλησπέρα παιδιά .
    Πέρα απο το πώς μετράνε οι Εταιρείες τα μοτέρ τους , υπάρχουν πλέον τα Forum κ.λ.π. που όλοι εκείνοι που τα αγοράζουν , μπαίνουν και δηλώνουν τις δικές τους εμπερίες . Έτσι , το προιόν Χιλιοελέγχεται και όπως είπε και ο panelpni , κατατάσσεται στα 'κοινώς χρησιμοποιούμενα' ή τα πιό εξειδικευμένα ...
    Αυτό δέν νομίζω ότι πρέπει να μας ενοχλεί . Μερικές εταιρείες μάλιστα πιστεύω πως δημοσιεύουν μετρήσεις βάση ενός απλού προγράμματος υπολογιστών ... Η χρήση και το 'δούλεμά' τους σε βάθος χρόνου θα δείξει πολλά στους απανταχού φίλους ...
    Τάκη , όταν χαλαρώσεις λίγο με τις δουλειές σου , δημοσίευσε σε Παρακαλώ το Εξαιρετικό κομμάτι των 100 - 120 euro , και όσοι επιθυμούν να ρωτήσουν ...
    Επίσης θα μπορούσαμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να βοηθήσουμε ώστε να βγεί και ένα λιγότερο Καλό και Φθηνότερο βέβαια . Όχι να είναι της πλάκας , αλλά να αξίζει τα λεφτά του ...

Θα είμαι πάντα εδώ για παρόμοιες κινήσεις . Δέν το βάζω κάτω με τίποτα ...

Και κάτι άλλο ... Και στη χώρα μας γίνονται αγώνες και Συναντήσεις . Σίγουρα μερικοί θα ενδιαφερθούν ΚΑΙ ΕΔΩ για να έχουν το καλύτερο ...

Υστερόγραφο :  Outrunner με 10 άλογα Ισχύ μπορούμε να φτιάξουμε ? Τό 'χει μελετήσει κανείς ? Πρόσφατα είδα δημοσιευμένο σε περιοδικό κάποιο 'Predator' με 15 άλογα Υποδύναμη ... 

Καταγράφηκε

panelpni
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #57 στις: Παρασκευή, 26 Μαΐ 2006, 11:42:42 »

Γεια σου Αποστολε!!!
    10 αλογα μοτερ μμμμμμμμμμμμμμμμμ!
    Μ'αρεσει η ιδεα. Μπαταριες και speed control να δω που θα βρουμε να το γυρισουν Grin
    Εχεις διαστασης, και βαρος απο το 10αλογο μοτερ?
    Κατι μαγειρευω...................
    σου στελνω μια φωτο για γευση. Τη θα βγη δεν ξερω ακομα.
    Καταγράφηκε
    Κώστας Ζαπαντιώτης
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #58 στις: Παρασκευή, 26 Μαΐ 2006, 16:33:27 »

Πέρνα μια βόλτα από κανένα εργοστάσιο....Θα βρείς πολλά άλογα σε μοτέρ!

Έλεος!Και ο πειραματισμός έχει και όρια!Γιάυτό ο καλός θεούλης μας έδωσε τα καύσιμα για να κινούμαστε απροβλημάτιστα για 150 περιπου χρόνια!
    Καταγράφηκε
    tanfoglio
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #59 στις: Παρασκευή, 26 Μαΐ 2006, 23:11:02 »

10 άλογα μοτέρ!!! ηλεκτρικό...
    Μήπως είμαστε υπερβολικοί ??!
    Ποιος θα μπορέσει ρε παιδιά να πληρώσει για να το βάλει, και όταν λέω να πληρώσει ενοώ όχι μόνο για το μοτέρ βέβαια αλλά και για το esc, τα τρελλά packs που θα θέλει για να το γυρίσουν τον φορτιστή που θα χρειαστεί για να πω τα βασικότερα...

Και να μην μιλήσω για τα εφεδρικά συστήματα που θα πρέπει να τοποθετηθούν. Εγώ που πετάω ηλεκτρικό με outrunner αντίστοιχου θερμικού .65 -.70 έχω κόστος με πολύ προσεκτικές προμήθειες 500 ευρώ... Και πετάω max. 20 λεπτά. Αν θέλω παραπάνω εύκολα ξεπερνάω το νούμερο αυτό....
    Για να μην παρεξηγηθώ μιλάω με βάση τα Ελληνικά δεδομένα και όχι τα π.χ. Αμερικάνικα με τα τρελλά budgets, σπόνσορες κ.λ.π.

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Κινητήρες - Ρυθμιστές - Μπαταρίες  |  Θέμα: Μοτέρ Χωρίς Κάρβουνα (Brushless)
    Μεταπήδηση σε: