Μετά από σκέψη, πολύ διάβασμα, πολύ ψάξιμο κ.λ.π.,κ.λ.π. προχώρησα πριν από 2-3 μήνες στην μετατροπή ενός θερμικού που είχα με ws 1.70 m και κινητήρα O.S. 65LA σε ηλεκτρικό. Το μοντέλλο ζύγιζε σαν θερμικό έτοιμο για πτήση 3.0 κιλά και δεν ήταν πολύ συνιθυσμένη η μετατροπή ενός τέτοιου μοντέλλου. Πολλή σημαντική βοήθεια πήρα από τον DM-Απόστολο, ο οποίος μου πρότεινε μαζί με τον κ.Παπαδόπουλο το μοτέρ ASSAN 700. Μετά από πολλές συζητήσεις καταλήξαμε τελικά στο μοτέρ αυτό με μία έλικα 12x6 την οποία φοράω επάνω τώρα.
Υπήρξε κάποια επιφύλαξη αρχικά γιατί γο μοντέλλο ήταν πολύ βαρύ αλλά τελικά λολα πήγαν καλά. Βέβαια έκανα κάποιες μετατροπές. Νέος χώρος για τις μπαταρίες, νέα βάση κινητήρα κ.λ.π.

Μπαταρίες 16 στοιχεία Nicads >22 volts πλήρως φορτισμένα.

Λίγο πριν την απογείωση, το Σάββατο που μας πέρασε!

Μετά από αρκετές πτήσεις, έχω καταλήξει στα εξής.1) Αλλαγή οπωσδήποτε των Nicads σε Li-po 5S1p ή και 2p. Μεγάλη διαφορά στο βάρος αφού τώρα τα packs ζυγίζουν 1.4 kg ενώ τα li-po μόλις 400 gr.! Χρόνος πτήσης τώρα: 10 λεπτά max.!
Χρόνος πτήσης με τα Lipo:πάνω από 20 λεπτά. Έχω προμηθευτεί πακέτο 5s1p στα 4000mAh!Αν γίνει και 2p στα 8000mAh, καταλαβένετε!!!
2) ενιίσχυση του συστήματος προσγείωσης καθώς με τα nicads τα σκέλη καταπονούνται παραπάνω. Αυτό το έκανα μόλις προχθές!
3) αλλαγή της βάσης carbon που είχα κατασκευάσει πρόχειρα σε νέα με αλουμίνιο. Έχω τα υλικά, θα γίνει μόλις προκάμω!!!
Εν κατακλείδι, άξιζε τον κόπο.

Καλά τα θερμικά αλλά και τα ηλεκτρικά έχουν μεγάλη ευκολία (ειδικά τις κρύες μέρες του χειμώνα, και φέτος είχαμε πολλές

). Το καταευχαριστιέμαι

Γιώργος