Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.432 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 09:29:41

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 09:29:41

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από AKISSSS
    [Σήμερα στις 08:59]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309432
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 107
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 5
    Επισκέπτες: 46
    Συνολικά: 51
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 8     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αρχάριος στα Θερμικά Νο 3  (Αναγνώστηκε 18995 φορές)
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Δευτέρα, 17 Νοε 2008, 02:20:19 »

Καλησπέρα σε άπαντες.

Παιδιά ακόμη στο ψάξιμο είμαι για αγορά ενός θερμικού 50ριού.
    Πήρα γνώμες, τηλέφωνα κ.λ.π. και το μάτι μου έπεσε σε ένα Vibe 50.
    Από reviews σε ξένα magazine αλλά και ρίχνοντας μια ματιά στην κατασκευή του όσο και στo manual μπορώ να πώ ότι μου φαίνεται top.
    Ποιά είναι η προέλευσή του; Από ανταλλακτικά τί λέει (κόστος, επάρκεια κ.λ.π.); Υπάρχει κανείς που να ξέρει αντικειμενικά;
    Βέβαια έχω την αίσθηση ότι απευθύνεται σε advanced pilots, και όχι σε αρχάριους, και ο raptor ή το hirobo είναι οι "δάσκαλοι" για αρχάριους το ξέρω.
    Μία γνώμη ζητάω άν επιτρέπεται.

Ευχαριστώ θερμά. 
    Καταγράφηκε

«Οι σοφοί άνθρωποι μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
    Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» .

Πλάτωνας
    heliworld
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #1 στις: Δευτέρα, 17 Νοε 2008, 03:07:12 »

Πολυ καλο ελικοπτερο, υψηλη ποιοτητα,στην ελλαδα το φερνει ο Στελιος Κουτσος στο χαλανδρι επαρκεια ανταλλακτικων υπαρχει και σε καλες τιμες,φυσικα ομως ειναι για 3d εξαρταται ομως και απο εσενα πως θα το στησεις,νομιζω αυτην την στιγμη πουλιεται ανα εδω στο site απο φιλο που το ξερω και εχει κανει μονο μια πτηση σε hover,o φιλος το δινει γιατι απο οτι μου ειπε αποφασισε να παει στην μεγαλη κατηγορια (90) και το δινει και  σε πολυ καλη τιμη , ειναι πραγματι καλη περιπτωση,ριξε αν θες μια ματια,φιλικα Σπυρος.
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Δευτέρα, 17 Νοε 2008, 09:06:20 »

Έχεις περισσότερα στοιχεία για το φίλο που πουλάει;
    Που μπορούμε να δούμε τι πουλάει;

Σε ευχαριστώ.
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    Marios 3D
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 17 Νοε 2008, 09:38:39 »

Τελικα πως το γυρνας απο εδω , το φερνεις απο εκει , σε 3νταδικο ελικοπτερο καταληγεις.  
    Καταγράφηκε

Τ-rex 600N (Radix blades ,gyro Solid G ,servo HGD-760MG ,YS50 + Hatori,30%Coolpower)
    T-rex 600 ESP (Align blades , gyro LOGITECH 6100 ,servo HGD-760MG, 5000mah )
    GAUI 550 (Z-20,SAB Blades,servo HGD-760MG ,gyro Solid G, 6S-3600mah)
    heliworld
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 17 Νοε 2008, 09:46:44 »

Αν κοιταξεις στις αγγελιες στο πωλειται, σελιδα 46 θα δεις την αγγελισ του, εχει και το τηλεφωνο του μπορεις να τον παρεις να μιλησεται.
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 17 Νοε 2008, 19:45:13 »

Τελικα πως το γυρνας απο εδω , το φερνεις απο εκει , σε 3νταδικο ελικοπτερο καταληγεις.  

Δεν έχεις άδικο φίλε Μάριε.
    Να σκεφτείς ότι αρχικά-αρχικά ήθελα να αγοράσω ένα Trex 600. Στο παρά δύο με "φρέναραν" με διάφορα (Τα 3D είναι νευρικά, εσύ θές κάτι στοιβαρό για Hoover και μετά βλέπουμε, o Ραπτορ έχει φτηνά ανταλλακτικά, το Hirrobo είναι "δάσκαλος" κ.λ.π.) τελικά έχουν δίκιο : όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει.
    Τέλος πάντων έρευνα κάνω, γνώμες ακούω και τελικά ελπίζω να καταλήξω. Δεν με χαλάει το 3D, και αφού πήρα την απόφαση ότι θα φύγουν κάποια λεφτά είπα να πάρω κάτι καλό.
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 17 Νοε 2008, 20:25:14 »

Στην περιοχη μου ενα παιδι ξεκινησε με T-rex 600 pro και δεν το εσπασε εδω και δυο χρονια που το εχει.
    Ειναι ποιο νευρικο αλλα ελεγχετε. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    papabill
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 17 Νοε 2008, 20:46:26 »

φιλε μου ασε τις ερωτησεις, παρε ενα ηλεκτρικο καλο να μαθεις να πετας, να το σπας και να μην κλαις και μετα παρε θερμικο.
    Ενα μηνα τωρα που κανεις ερωτησεις στο φορουμ θα ειχες μαθει τα βασικα για να πετας.!
    Ξεκινα και μην το ψαχνεις πολυ. ΘΑ καεις στην προθερμανση!
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    Marios 3D
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 17 Νοε 2008, 20:51:42 »

Δεν έχεις άδικο φίλε Μάριε.
    Να σκεφτείς ότι αρχικά-αρχικά ήθελα να αγοράσω ένα Trex 600. Στο παρά δύο με "φρέναραν" με διάφορα (Τα 3D είναι νευρικά, εσύ θές κάτι στοιβαρό για Hoover και μετά βλέπουμε, o Ραπτορ έχει φτηνά ανταλλακτικά, το Hirrobo είναι "δάσκαλος" κ.λ.π.) τελικά έχουν δίκιο : όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει.
    Τέλος πάντων έρευνα κάνω, γνώμες ακούω και τελικά ελπίζω να καταλήξω. Δεν με χαλάει το 3D, και αφού πήρα την απόφαση ότι θα φύγουν κάποια λεφτά είπα να πάρω κάτι καλό.

Και πολυ καλα θα κανεις. Αλλωστε δεν υπαρχει καλο και κακο ελικοπτερο . Ειναι απο ποια μερια το βλεπει κανεις. Π.χ. ο Hirobakias πιστευει οτι εχει ενα ποιοτικο ελικοπτερο και ας το πληρωνει λιγο παραπανω  , ο vIBEακιας πιστευει οτι αγορασε το καλυτερο ελικοπτερο που κανει 3D και ας μην ειναι τοσο σταθερο οσο θα ηθελε και ριχνει και κλεφτες ματιες στον T-REXακια και απορει πως πεταει ετσι το T-REX του. Ο δε T-REXακιας εχει σιγουρευτει οτι εχει παρει το καλυτερο πτητικα φτηνοτερο ελικοπτερο και απλα εχει φυγει απο ολη αυτη την φιλολογια του ενος VS του αλλου και απλα χαιρεται την πτηση του βελτιωνοντας εαυτον διαρκως ,διχως να κοιταξει πισω ξανα. Θα συμφωνησω με τον papabill .
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 17 Νοε 2008, 21:07:23 από MariosT » Καταγράφηκε

Τ-rex 600N (Radix blades ,gyro Solid G ,servo HGD-760MG ,YS50 + Hatori,30%Coolpower)
    misterHATORI
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 17 Νοε 2008, 21:07:18 »

marie gia k apo mena pare auto pou goustareis xekina na petas k ta ipolipa tha ta vreis sti poria.etsi kialios ola ta elikoptera ine sxedon ta idia to ena tha ine kapou kalo to allo se kapio allo meros to 3 kapou allou den vgazeis akrei giafto pare auto pou sou aresei k sou klini to mati k xekinaaaaaaaaaaaa.ante k kales ptisis!!!!!
    Καταγράφηκε

"FLY OR DIE!"
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 17 Νοε 2008, 21:21:43 »

O.K. παίδες, όσα δεν μου είπαν ένα μήνα τώρα (ή εγώ δεν καταλάβαινα) μου τα είπατε εσείς σε λίγες γραμμές.
    Σας ευχαριστώ.
    Και μία τελευταία ερώτηση έτσι κουβέντα να γίνεται: Μεταχειρισμένο έτοιμο κομπλέ (υπάρχουν τρομερές ευκαιρίες σε τιμές αλλά δεν ξέρεις την ιστορία τους), ή καινούριο (που τα σκας χοντρά) και το χτίζεις εσύ όπως θες και σπας τα μούτρα σου (αλλά μαθαίνεις);

Αν μου απαντήσετε ή όχι (το καταλαβαίνω γιατί ρωτάω συνεχώς τα αυτονόητα), σας εύχομαι καλές πτήσεις και να΄στε πάντα καλά.
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    misterHATORI
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 17 Νοε 2008, 21:29:00 »

marie an thes metaxirismeno pare mono apo kapion pou xereis to elikoptero tou diladi filo sou pou to exeis di na petaei k xereis ti exei kanei me auto.allios kenourio katse ftiaxto monos siga siga na to xereis giati sigoura tha xriastis kati na ftixeis sti poria k ama to exeis ftiaxei monos tha to xereis me klista matia xekina omos giati xaneis xrono giaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    Καταγράφηκε

"FLY OR DIE!"
    Marios 3D
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 17 Νοε 2008, 22:19:14 »

O.K. παίδες, όσα δεν μου είπαν ένα μήνα τώρα (ή εγώ δεν καταλάβαινα) μου τα είπατε εσείς σε λίγες γραμμές.
    Σας ευχαριστώ.
    Και μία τελευταία ερώτηση έτσι κουβέντα να γίνεται: Μεταχειρισμένο έτοιμο κομπλέ (υπάρχουν τρομερές ευκαιρίες σε τιμές αλλά δεν ξέρεις την ιστορία τους), ή καινούριο (που τα σκας χοντρά) και το χτίζεις εσύ όπως θες και σπας τα μούτρα σου (αλλά μαθαίνεις);

Αν μου απαντήσετε ή όχι (το καταλαβαίνω γιατί ρωτάω συνεχώς τα αυτονόητα), σας εύχομαι καλές πτήσεις και να΄στε πάντα καλά.

Το μεταχειρισμενο ειναι μεταχειρισμενο . Δεν ξερεις την προιστορια του . Εχω δει ελικοπτερο που ο τυπος που το πουλαγε ελεγε οτι εχει καψει ενα γαλονι και ηταν χρεπι , η οτι εχει κανει μονο ενα hover και ειχε στραβωμενο αξονα , η ακομα οτι εχει πεταξει  δυο μπαταριες (ηλεκτρικο) και ετρεμε ολοκληρο . Παντα να αναρωτιεσαι γιατι το πουλαει ο αλλος , αλλωστε αν ηταν τοσο καλο οσο λεει γιατι δεν το κραταει ?? Αυτα ετσι για προβληματισμο . Τωρα το στησιμο ενος καινουργιου ελικοπτερου ειναι ιεροτελεστια , το τι ηλεκτρικα θα βαλεις , το πως θα το στησεις , και το ψαξιμο που θα κανεις ειναι μεσα στην γοητεια του αερομοντελισμου.
    Αυτα για την ωρα . Καλη επιλογη.
    Καταγράφηκε

vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 17 Νοε 2008, 22:20:34 »

Ο δε T-REXακιας εχει σιγουρευτει οτι εχει παρει το καλυτερο πτητικα φτηνοτερο ελικοπτερο και απλα εχει φυγει απο ολη αυτη την φιλολογια του ενος VS του αλλου και απλα χαιρεται την πτηση του βελτιωνοντας εαυτον διαρκως ,διχως να κοιταξει πισω ξανα.

+1
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Δευτέρα, 17 Νοε 2008, 22:47:23 »

Μπράβο ορέ παιδιά.
    Καινούριο και ότι τραβάει η όρεξή σου.
    Με πείσατε. Από εδώ και στο εξής (πιστεύω) θα σας "ενοχλώ"  πλέον μόνο για επιστημονικά θέματα (σεταρίσματα, ρονταρίσματα κ.λ.π.), αλήθεια το ροντάρισμα στον κινήτήρα του θερμικού ε/π έχει ζόρι; Ποιά είναι σε γενικές γραμμές η διαδικασία; (φαντάζομαι τον εαυτό μου να προσπαθεί να τον στρώσει και τα blades να μου ρίχνουν σφαλιάρες στην μούρη idiot2).
    Έχω κανει ροντάρισμα αλλά σε θερμικό αυτοκίνητο, φαντάζομαι καμμία σχέση εδώ.
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 8     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Αρχάριος στα Θερμικά Νο 3
    Μεταπήδηση σε: