Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.712 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 08:49:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 08:49:59

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:18]

από carapis
    [Χθες στις 22:41]

[Χθες στις 18:50]

[Δευτέρα, 13 Ιουλ 2026, 01:45:23]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309712
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 162
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 72
    Συνολικά: 73
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Αρχάριος στα Θερμικά Νο 2 (Raptor vs Trex)  (Αναγνώστηκε 6091 φορές)
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 11 Νοε 2008, 02:46:19 »

Αγαπητοί φίλοι γειά και χαρά σας και πάλι.

Τελικά δεν περίμενα να υπάρχει τόση μεγάλη διάσταση απόψεων τόσο για τον raptor όσο και για το Τ-ρεχ.
    Έπειτα από πολλές σκέψεις και συζητήσεις  ομολογώ ότι προβληματίστηκα με το T-rex 600 pro compo καθώς σε ελκυστική τιμή (πάντα από εξωτερικό) προσφέρει και μηχανή, governor, εξάτμιση κ.λ.π. Αυτό όμως που με έκανε να καταλήξω σε raptor είναι το ότι δεν μπορώ να πω στην φάση που είμαι (αρχάριος) ότι με ενδιαφέρει το 3D. Με ενδιαφέρουν σίγουρα τα φτηνά ανταλλακτικά,  η ήρεμη πτήση τουλάχιστον στην αρχή , όχι νευρικά ελικόπτερα σαν καθαρόαιμα άλογα να σε κλωτσήσουν στην μούρη.Mάλλον καταλήγω τελικά σε raptor 60  ή 90.
    Θα μου πείτε γιατί 60, 90 και όχι 50. Απαντώ λόγω όγκου, δεν έχει ιμάντα, το 60 πιό συμμαζεμμένο, το 90 καλλύτερη τεχνολογία κ.λ.π. και τέλος πάντων μού ταιριάζει λίγο πιό καλά στο μάτι βρε αδερφέ, άν είναι να ξεπαραδιαστώ .
    Μπορεί να λέω βλακείες, δεν ξέρω, θα ήθελα την γνώμη σας και επίσης δεν ξέρω από κατανάλωση τι λένε;
    Ξέρω σίγουρα ότι τα 60ρια  και τα 90ρια καίνε περισσότερο αλλά πόσο; γιατί τιμές μιλάμε; Undecided

Σας ευχαριστώ, να'στε όλοι καλά.

Καταγράφηκε

«Οι σοφοί άνθρωποι μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
    Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» .

Πλάτωνας
    Marios 3D
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 11 Νοε 2008, 06:44:30 »

Παρε οτι σου αρεσει εσενα καλυτερα . Μην επηρεαζεσαι και τοσο πολυ απο τις γνωμες . Το Τ-REX εαν το σεταρεις καταλληλα θα εκπλαγεις το ποσο ηπια πτηση  (SCALE) μπορει να κανει .
    Για πρωτο ελικοπτερο υπαρχει και ο RAPTOR 30 . Οταν αποφασισεις να κανεις την οποιαδηποτε αγορα θα διαπιστωσεις οτι θα σου φυγουν πολυ περισσοτερα χρηματα απο οτι αρχικα υπολογιζες .
    Εαν δεν εχεις οικονομικο προβλημα και αντεχεις να δωσεις 2000 -3000 χιλιαδες ευρω για αρχη , ναι μπορεις να προβεις σε αγορα 90αριου . Λαβε υποψη οτι καιει πολυ  και μια πτωση του σε ξεκιναει απο το 500αρικο.
    Αυτα .
    Καλη επιλογη.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 11 Νοε 2008, 09:16:33 από MariosT » Καταγράφηκε

Τ-rex 600N (Radix blades ,gyro Solid G ,servo HGD-760MG ,YS50 + Hatori,30%Coolpower)
    T-rex 600 ESP (Align blades , gyro LOGITECH 6100 ,servo HGD-760MG, 5000mah )
    GAUI 550 (Z-20,SAB Blades,servo HGD-760MG ,gyro Solid G, 6S-3600mah)
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 11 Νοε 2008, 07:18:13 »

κατ αρχην παρε μια καλη τηλ/νση , την οποια θα την εχεις για πολυ καιρο.. παραδειγμα μια dx7 η ακομη καλυτερα JR X9303 και τελειωνεις....

για το ελικοπτερο παρε οποιο σου αρεσει και σου "καθετε" καλιτερα..  εσυ πληρωνεις εσυ αποφασιζεις...

για αρχη ενα 50ρι ειναι συγουρα μια καλη επιλογη...

εχουν φθηνα ανταλακτικα και κανουν τα παντα.....  και αργοτερα εαν θες να ανεβεις,  αγοραζεις και ενα 90ρι...

θα εχεις και τα δυο ελικοπτερα..... θα κανεις την πλακα σου με το "μικρο"       που , και φθηνα ειναι (σε περιπτωση στουκας... μακρια απο μας....) και λιγοτερο καινε....

και θα πετας και το 90ρι .......

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 11 Νοε 2008, 08:23:08 »

Τελικά δεν περίμενα να υπάρχει τόση μεγάλη διάσταση απόψεων τόσο για τον raptor όσο και για το Τ-ρεχ.

Υπάρχει μεγαλύτερη διάσταση από ότι πιστεύεις....

Έπειτα από πολλές σκέψεις και συζητήσεις  ομολογώ ότι προβληματίστηκα με το T-rex 600 pro compo καθώς σε ελκυστική τιμή (πάντα από εξωτερικό) προσφέρει και μηχανή, governor, εξάτμιση κ.λ.π.

Υπολογίζω ότι σε δύο μήνες θα σου δίνουν και ένα ηλεκτρικό (450SE) δώρο.

Αυτό όμως που με έκανε να καταλήξω σε raptor είναι το ότι δεν μπορώ να πω στην φάση που είμαι (αρχάριος) ότι με ενδιαφέρει το 3D.

Σωστά πράττεις.

Με ενδιαφέρουν σίγουρα τα φτηνά ανταλλακτικά,  η ήρεμη πτήση τουλάχιστον στην αρχή , όχι νευρικά ελικόπτερα σαν καθαρόαιμα άλογα να σε κλωτσήσουν στην μούρη.

Και ο R50 κάνει 3D.

Mάλλον καταλήγω τελικά σε raptor 60  ή 90.

Σε καμιά περίπτωση 60, αλλά 90 επειδή είναι το ίδιο Ε/Π.

Θα μου πείτε γιατί 60, 90 και όχι 50.

Άρχισε να μπερδεύεται η δουλειά……

Απαντώ λόγω όγκου, δεν έχει ιμάντα, το 60 πιό συμμαζεμμένο, το 90 καλλύτερη τεχνολογία κ.λ.π.

Έχουν τον ίδιο όγκο.
    Ο R60/90 έχει άξονα και όχι ιμάντα (τo  Hirobo Freya έχει ιμάντα).
    Τις ίδιες διαστάσεις έχουν έκτος από το μήκος της μπούμας και έχουν την ίδια τεχνολογία.

Σε ποια περιοχή αλήθεια πετάς ?
    Καταγράφηκε
    Dimitris-kriti
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 11 Νοε 2008, 09:19:07 »

Φιλε Νικο καλημερα. Βρισκομαι και εγω αυτη την εποχη σε διλυμα. Για να μην ανοιξω αλλο θεμα γραφω εδω. Σκεφτομαι να προχωρησω στην αγορα
    του επομενου μου ελικοπτερου. Εχω ηδη το ραπτορ 50 τιταν. Μου εχει ομως καρφωθει να παρω ενα 90αρι. Δεν σε γνωριζω αλλα βλεπω οτι εισαι χρονια στο χωρο και ασχωλεισε και σε αγωνιστικο επιπεδο. Στο σταδιο που ειμαι πτητικα το τιταν θα με καλυπτει σιγουρα για παρα πολυ καιρο ακομα.Θελω ομως και ενα ποιο <<φρεσκο>> ελικοπτερο, γιατι ειμαι λατρης γενικα των πολυπλοκων μηχανων.
    Εχωντας δει 60αρι miniature να πετα γοητευτικα απο τον ογκο και τη χαρη του. Προς το παρον με ενδιαφερει το 3d αν και νομιζω πως ειναι πολυ νωρις
    για να κατασταλαξω καπου. Απο τα γραφωμενα σου συμπερενω οτι δεν αγαπας και τοσο τα τ ρεξ. Ομως ποιο αλλο ελικοπτερο να κοιταξω οταν τα περισοτερα 90αρια της αγορας μονο το κιτ κοστιζουν σχεδον τα διπλασια χρηματα; Και επιδη οπως ηπα παραπανω ειναι νωρις ακομα δεν ειναι κριμα να αποκτισω ενα πανακριβο ελικοπτερο χωρις να ειμαι σιγουρος οτι θα ασχολιθω ποτε με το F3C; Γιατι για 3D το τ ρεξ μαλλον τα καταφερνει παραπανω απο καλα.
    Ψαχνω λοιπον την μεση λυση αποτελεσματος-τιμης και αμα λεμε, αμα παμε και ποτε και παρα  περα... δεν σου κρυβω πως στη θεα του dyna τρεχουν τα σαλια μου! Αυτη ειναι η αποψη μου. Ελπιζω να μην σε ζαλισα.

Φιλικα Δημητρης.
    Καταγράφηκε

T REX 600 SUPER PRO
    RAPTOR 50 TITAN
    GL 450 SE
    E-FLITE CUP 232 BP
    DX-7
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 11 Νοε 2008, 09:31:57 »

Υπάρχει μεγαλύτερη διάσταση από ότι πιστεύεις....

Έπειτα από πολλές σκέψεις και συζητήσεις  ομολογώ ότι προβληματίστηκα με το T-rex 600 pro compo καθώς σε ελκυστική τιμή (πάντα από εξωτερικό) προσφέρει και μηχανή, governor, εξάτμιση κ.λ.π.

Υπολογίζω ότι σε δύο μήνες θα σου δίνουν και ένα ηλεκτρικό (450SE) δώρο.

Αυτό όμως που με έκανε να καταλήξω σε raptor είναι το ότι δεν μπορώ να πω στην φάση που είμαι (αρχάριος) ότι με ενδιαφέρει το 3D.

Σωστά πράττεις.

Με ενδιαφέρουν σίγουρα τα φτηνά ανταλλακτικά,  η ήρεμη πτήση τουλάχιστον στην αρχή , όχι νευρικά ελικόπτερα σαν καθαρόαιμα άλογα να σε κλωτσήσουν στην μούρη.

Και ο R50 κάνει 3D.

Mάλλον καταλήγω τελικά σε raptor 60  ή 90.

Σε καμιά περίπτωση 60, αλλά 90 επειδή είναι το ίδιο Ε/Π.

Θα μου πείτε γιατί 60, 90 και όχι 50.

Άρχισε να μπερδεύεται η δουλειά……

Απαντώ λόγω όγκου, δεν έχει ιμάντα, το 60 πιό συμμαζεμμένο, το 90 καλλύτερη τεχνολογία κ.λ.π.

Έχουν τον ίδιο όγκο.
    Ο R60/90 έχει άξονα και όχι ιμάντα (τo  Hirobo Freya έχει ιμάντα).
    Τις ίδιες διαστάσεις έχουν έκτος από το μήκος της μπούμας και έχουν την ίδια τεχνολογία.

Σε ποια περιοχή αλήθεια πετάς ?

Αγαπητέ Νίκο, σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου όπως και όλων των άλλων.
    Η αλήθεια είναι ότι κάπου κάπου πετώ (δηλαδή τί πετώ, λίγο πάνω κάτω και άντε μιά υποψία λίγο δεξιά αριστερά) με ένα ηλεκτρικό της Deagostini, (ναι αυτή την μπουρούχα από συνδρομή που μου κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 1000 euro και σκέφτομαι αν συμφέρει για μετατροπή σε brusless κ.λ.π. αλλά αυτό για πολύ αργότερα...) αλλά μου κόλλησε το μικρόβιο για τις πτήσεις και
    με έμαθε όμως κάποια πραγματάκια. Πετάω στον Βύρωνα κοντά στο θέατρο Βράχων.
    Πρόσφατα είδα κάποιους φίλους να πετάνε θερμικά 50ρια και κόλλησα άσχημα. Τέλος πάντων.
    Εξήγησέ μου όμως κάτι αν θέλεις, γιατί λίγο μπερδεύτηκα (πάνω που είμαι στο παρά πέντε για raptor 60).
    Γιατί καλλίτερα 90ρι και όχι 60ρι καθώς ομολογώ η τιμές τους είναι τελείως διαφορετικές αφού όπως λες πρόκειται για ίδιο Ε/Π
    (πολύ πιό φτηνό το 60ρι) Ακόμη δεν έχω καταλάβει πέρα από το κόστος των ανταλλακτικών, πόσο καίνε τα 60ρια, 90ρια σε σχέση με τα 50ρια (διπλάσια ποσότητα, διπλάσιο κόστος κ.λ.π.Wink συμφέρει τελικά ή λόγω του κόστους σε κατανάλωση θα πρέπει να κάνω οικονομίες μπας και πετάξω μιά φορά το χρόνο;
    Όσο για Τ/Κ προσανατολίζομαι σε JR DSX9 2.4ghz (λίγο τσουχτερή τιμή) ή σε P-FP10C2-4G : FUTABA 10ch (λίγο πιό φτηνή).
    Η αλήθεια είναι ότι η τσέπη μου αυτή την στιγμή αντέχει το πολύ μέχρι 1500 euro αλλά δεν πτοούμαι, θέλω να "επενδύσω" σε κάτι που και χαρά θε μου δώσει μοντάροντάς το, και πετώντας το όταν θα είναι έτοιμο (κομπλέ) έστω και πολύ αργότερα.
    Σε ότι αφορά τις "στούκες" (σίγουρα μακριά από όλους μας) καταλαβαίνω ότι είναι "αναγκαίο κακό" για να μάθεις, πιστεύω να φανώ κάπως τυχερός.  
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 11 Νοε 2008, 11:50:56 »

Για θερμικά δεν γνωρίζω για να πώ, αλλά όσον αφορά τις στούκες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ, εφόσον
    δουλέψεις πολλές ώρες με ένα καλό εξομοιωτή (π.χ Phoenix)
    και στην πραγματικότητα, βήμα βήμα και με εγκράτεια δίχως βιασύνες, εφαρμόζεις αυτά που κατάφερες να κάνεις στον εξομοιωτή
    τότε μπορεί με θερμικό μοντέλο να μην σπάσεις και ποτέ.

Εγώ με το μινι τιτάν δεν έχω πέσει ποτέ απο λάθος δικό μου, ίσα ίσα που δυο φορές ότεν βρέθηκα
    σε δύσκολη θέση απο απρόβλεπτη συμπεριφορά του ε/π, δεν το έχασα, το έσωσα και το προσγείωσα με ασφάλεια.
    Μετά τα πόδια και τα χέρια μου έτρεμαν αλλά αυτό είναι άλλο καπέλο.

Πρόσφατα είχα μια πτώση, ήταν γιατί με πούλησε το bec πάνω σε φλίπ και έκανε reset στον δέκτη την ώρα
    που το ε/π ήταν inverted, όπως ήταν φυσικό, δεν είχα κανένα έλεγχο και έπεσε με την κεφαλή κάτω...  buck2
    Διαφορετικά θα είχα ακόμα το προσωπικό μου ρεκόρ των 0 πτώσεων.

Οπότε οι στούκες εάν προσέχεις μειώνονται κατα πολύ ώς και μηδενικές γίνονται.

Εγώ θα έλεγα,

Καλή τ/κ
    Καλό μοντέλο, το θερμικό λόγο αδράνειας θα βοηθήσει
    καλά ηλεκτρονικά
    καλό σετάρισμα
    και υπομονή με επιμονή !!!!

Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 11 Νοε 2008, 11:55:39 »

Φιλε Νικο καλημερα. Βρισκομαι και εγω αυτη την εποχη σε διλυμα. Για να μην ανοιξω αλλο θεμα γραφω εδω. Σκεφτομαι να προχωρησω στην αγορα
    του επομενου μου ελικοπτερου. Εχω ηδη το ραπτορ 50 τιταν. Μου εχει ομως καρφωθει να παρω ενα 90αρι. Δεν σε γνωριζω αλλα βλεπω οτι εισαι χρονια στο χωρο και ασχωλεισε και σε αγωνιστικο επιπεδο. Στο σταδιο που ειμαι πτητικα το τιταν θα με καλυπτει σιγουρα για παρα πολυ καιρο ακομα.Θελω ομως και ενα ποιο <<φρεσκο>> ελικοπτερο, γιατι ειμαι λατρης γενικα των πολυπλοκων μηχανων.
    Εχωντας δει 60αρι miniature να πετα γοητευτικα απο τον ογκο και τη χαρη του. Προς το παρον με ενδιαφερει το 3d αν και νομιζω πως ειναι πολυ νωρις
    για να κατασταλαξω καπου. Απο τα γραφωμενα σου συμπερενω οτι δεν αγαπας και τοσο τα τ ρεξ. Ομως ποιο αλλο ελικοπτερο να κοιταξω οταν τα περισοτερα 90αρια της αγορας μονο το κιτ κοστιζουν σχεδον τα διπλασια χρηματα; Και επιδη οπως ηπα παραπανω ειναι νωρις ακομα δεν ειναι κριμα να αποκτισω ενα πανακριβο ελικοπτερο χωρις να ειμαι σιγουρος οτι θα ασχολιθω ποτε με το F3C; Γιατι για 3D το τ ρεξ μαλλον τα καταφερνει παραπανω απο καλα.
    Ψαχνω λοιπον την μεση λυση αποτελεσματος-τιμης και αμα λεμε, αμα παμε και ποτε και παρα  περα... δεν σου κρυβω πως στη θεα του dyna τρεχουν τα σαλια μου! Αυτη ειναι η αποψη μου. Ελπιζω να μην σε ζαλισα.

Φιλικα Δημητρης.

Φίλε Δημήτρη, αν κατάλαβα καλά συμπαθείς τα Τ-ρεξ αλλά λύσε μου μιά απορία: Για πιό 90ρι της T-rex μιλάς, εκτός αν εννοείς το T-rex 700 το οποίο και αυτό είναι λίγο αλμυρό στην τιμή, (πιό φτηνό πάντως από το αντίστοιχο raptor) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο έχει δοκιμαστεί, καθώς έχω την αίσθηση ότι είναι φρέσκο στην αγορά. Δεν σου κρύβω πάντως ότι και εγώ έχω τα ίδια διλήματα με σένα.
    Καλές πτήσεις.
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 11 Νοε 2008, 13:34:14 »

Αγαπητέ Νίκο, σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες σου όπως και όλων των άλλων.

Παρακαλώ.

Η αλήθεια είναι ότι κάπου κάπου πετώ (δηλαδή τί πετώ, λίγο πάνω κάτω και άντε μιά υποψία λίγο δεξιά αριστερά) με ένα ηλεκτρικό της Deagostini, (ναι αυτή την μπουρούχα από συνδρομή που μου κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ 1000 euro και σκέφτομαι αν συμφέρει για μετατροπή σε brusless κ.λ.π. αλλά αυτό για πολύ αργότερα...)

Τζάμπα τα φράγκα σου θα χαλάσεις.

Πετάω στον Βύρωνα κοντά στο θέατρο Βράχων.

Λίγο μακριά μου πέφτει για να βοηθήσω.

Γιατί καλλίτερα 90ρι και όχι 60ρι καθώς ομολογώ η τιμές τους είναι τελείως διαφορετικές αφού όπως λες πρόκειται για ίδιο Ε/Π. (πολύ πιό φτηνό το 60ρι)

Τα πρώτα 90ρια Ε/Π ήταν 60ρια τα οποία έγιναν…..90ρια.
    Πχ. Ο R60 έγινε R90 με μεγαλύτερη μπούμα και άλλο γρανάζωμα. Το ίδιο και το Robbe Futura/Millennium. To ίδιο και το Hirobo Freya, αλλά και το αρχικό JR VIGOR αλλά με τις ίδιες μπούμες.
    Το παραπάνω είναι δυνατό να γίνει σε αρκετά Ε/Π της αγοράς.
    Δεν υπάρχει θεωρητικά λόγος να πάς σε 60/70. Εκτός αν θέλεις αρχικά να ξεκινήσεις με 60/70 size E/Π και στην συνέχεια να τοποθετήσεις ένα 90ρι κινητήρα.
    Δεν θα κερδίσεις πολλά δίοτι τα ανταλλακτικά θα κοστίζουν το  ίδιο σε περίπτωση πτώσης, όπως αμφίβολα θα είναι τα αποτελέσματα σχετικά με την οικονομία καυσίμου, επειδή οι 60/70 size κινητήρες στροφάρουν με περισσότερες στροφές.
    Έχε υπόψη σου πως δεν έχεις και τόσες πλέον επιλογές σε 60/70 κινητήρες επειδή οι κατασκευαστές έχουν στραφεί στους 90 size κινητήρες.

Ακόμη δεν έχω καταλάβει πέρα από το κόστος των ανταλλακτικών, πόσο καίνε τα 60ρια, 90ρια σε σχέση με τα 50ρια (διπλάσια ποσότητα, διπλάσιο κόστος κ.λ.π.

Κάπου στο διπλάσιο……τα 90ρια ανάλογα τι μάρκας Ε/Π πετάς. Ξεκίνα καλύτερα με ένα 50ρι που να σε βοηθήσει στην εκπαίδευση. Εγώ έχω δύο 50ρια και ακόμη εκπαιδεύομαι με R50 σε πρόγραμμα δεξιοτήτων (Levels of IRCHA Skills Proficiency) με καλά αποτελέσματα.

συμφέρει τελικά ή λόγω του κόστους σε κατανάλωση θα πρέπει να κάνω οικονομίες μπας και πετάξω μιά φορά το χρόνο;

Δεν γνωρίζω τις απατήσεις σου.

Όσο για Τ/Κ προσανατολίζομαι σε JR DSX9 2.4ghz (λίγο τσουχτερή τιμή) ή σε P-FP10C2-4G : FUTABA 10ch (λίγο πιό φτηνή).

Προσωπικά προτιμώ JR, ενώ άλλοι Futaba. Ωστόσο κανείς δεν αδικείται.

Η αλήθεια είναι ότι η τσέπη μου αυτή την στιγμή αντέχει το πολύ μέχρι 1500 euro αλλά δεν πτοούμαι, θέλω να "επενδύσω" σε κάτι που και χαρά θε μου δώσει μοντάροντάς το, και πετώντας το όταν θα είναι έτοιμο (κομπλέ) έστω και πολύ αργότερα.

P.M me please…

Καταγράφηκε
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 11 Νοε 2008, 13:42:53 »

Φίλε Δημήτρη.

Εχω ηδη το ραπτορ 50 τιταν.

Να τον κρατήσεις για πολύ καιρό. Θα σε εξυπηρετήσει για αρκετό καιρό ακόμη.

Απο τα γραφωμενα σου συμπερενω οτι δεν αγαπας και τοσο τα τ ρεξ.

….ιδέα σου.

... δεν σου κρυβω πως στη θεα του dyna τρεχουν τα σαλια μου! Αυτη ειναι η αποψη μου.

Πρόκειται για Τοp Class - High Specification Ε/Π. To ξέρω από πρώτο χέρι  Cheesy.

Φιλικά, Νίκος
    Καταγράφηκε
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 11 Νοε 2008, 14:29:57 »

Φίλε Δημήτρη.

Απο τα γραφωμενα σου συμπερενω οτι δεν αγαπας και τοσο τα τ ρεξ.

….ιδέα σου.

... δεν σου κρυβω πως στη θεα του dyna τρεχουν τα σαλια μου! Αυτη ειναι η αποψη μου.

Πρόκειται για Τοp Class - High Specification Ε/Π. To ξέρω από πρώτο χέρι  Cheesy.

Φιλικά, Νίκος

Τί είναι ρε παίδες αυτό το dyna (Top - High end κ.λ.π.) ; Που μπορούμε να το δούμε;
    Φίλε Νίκο θα επικοινωνήσω μόλις μπορέσω και σε ευχαριστώ θερμά.
    Καταγράφηκε

Πλάτωνας
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 11 Νοε 2008, 14:43:35 »

Φιλε Μάνο
    Μην Ψάχνεις πολλά
    Ξεκίνησε με εναν ράπτορα 30αρι , που ειναι πιο απαλός στην απόκτηση , στα ανταλ/κά, στην πτήση  και βγάζει και ενα καλό εύρος ακροβατικών με σωστές ρυθμίσεις και νομίζω θα εισαι ΟΚ. Με το να πας απευθείας σε 50αρι δεν κερδίζεις τίποτα εκτός απο το πρόσθετο αγχος και τη νευρικότητα του ελικοπτέρου , που οσο και αν μειώσεις στροφές , μοίρες κλπ , δεν θα πετάξει ποτέ σαν τον 30αρι.
    Ολα τα υπόλοιπα ειναι μεγάλα βήματα που μόνο θα σε δυσκολέψουν... Wink

Καταγράφηκε
    papabill
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 11 Νοε 2008, 16:44:04 »

+1
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    Dimitris-kriti
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 11 Νοε 2008, 16:45:11 »

Φιλικα Δημητρης.

Φίλε Δημήτρη, αν κατάλαβα καλά συμπαθείς τα Τ-ρεξ αλλά λύσε μου μιά απορία: Για πιό 90ρι της T-rex μιλάς, εκτός αν εννοείς το T-rex 700 το οποίο και αυτό είναι λίγο αλμυρό στην τιμή, (πιό φτηνό πάντως από το αντίστοιχο raptor) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο έχει δοκιμαστεί, καθώς έχω την αίσθηση ότι είναι φρέσκο στην αγορά. Δεν σου κρύβω πάντως ότι και εγώ έχω τα ίδια διλήματα με σένα.
    Καλές πτήσεις.

Φιλε Μανο, ναι για το τ ρεξ 700 μιλαω. Λεγεται 700 σαν μοντελο αλλα σαν μεγεθος ειναι 90αρι. Ολα τα 90αρια ειναι αλμοιρα αλλα το τ ρεξ ειναι λιγο ποιο γλυκο απο ολα!
    Ειναι καινουριο βεβαια αλλα τι να κανουμε, λοξα ειναι αυτη!!! Cheesy
    Αν τελικα το παρω θα παρω και το ρισκο. Οσο για το dyna υπαρχει σχετικο post στα ελικοπτερα με καυσιμο αλλα δεν ξερω να στο παραθεσω (καταραμενοι υπολογιστες!)
    Ρωτα τον Κιρμπεση και τον Akritas που το εχουν. Thumbs up
    Καταγράφηκε

T REX 600 SUPER PRO
    RAPTOR 50 TITAN
    GL 450 SE
    E-FLITE CUP 232 BP
    DX-7
    Dimitris-kriti
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 11 Νοε 2008, 16:55:41 »

.

Ενοητε οτι θα κρατισω το ραπτορακι μου! Εξαλου ειναι το πρωτο μου πραγματικο ελικοπτερο και εχω συναισθηματικο δεσιμο μαζι του!!!
    Καταγράφηκε

T REX 600 SUPER PRO
    RAPTOR 50 TITAN
    GL 450 SE
    E-FLITE CUP 232 BP
    DX-7
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα με καύσιμο (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Αρχάριος στα Θερμικά Νο 2 (Raptor vs Trex)
    Μεταπήδηση σε: