Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.700 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 12:47:41

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 12:47:41

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:51]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309700
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 146
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 44
    Συνολικά: 44
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 [3] 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: βοήθεια για ελικόπτερο  (Αναγνώστηκε 10712 φορές)
    vtr
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #30 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 21:20:34 »

Υ.Γ.: Ήρθε όμως η ώρα για το επόμενο μου βήμα... http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?products_id=6193  Cheesy

Φίλε MarD, άν πάρει κάπου το μάτι σου κλώνο 250άρι, σφύρα.....και το κανονίζουμε. Wink
    Καίγομαι για  indoor fly.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Οrestis
    Aeromodeller Hero Member

Ορέστης Γιαννούκος

« Απάντηση #31 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 21:35:39 »

THEO_LEGEND

Άνοιξες μέγα θέμα.Πρώτα πρέπει να σκεφτείς τι περίπου θες!

Θες συχνες πτήσεις με θερμικό ελικόπτερο σε ανοιχτό χώρο (μοντελοδρόμιο)? (άρα ένα 600Nitro σε καλύπτει και με μελλοντική πρόοδο στο 3D)
    Θες να πετάς σχεδόν παντού? (άρα ηλεκτρικό μικρό και οικονομικό και με 2-3 μπαταρίες δεν σταματάς να πετάς)
    Θες κάτι δυνατό και πολύ 3D-άρικο που όμως θα θες πολύ ποσότητα καυσίμου ? (T-REX 600 Nitro)- δεν στο προτείνω σαν αρχάριος που είσαι (αν κατάλαβα καλά)

Δεν έχω προσωπική άποψη από ελικόπτερα πέραν του 600Ν και με 250άρια αλλά έχω επαφές σχεδόν με όλα και πάνω κάτω τα έχω δει και τα ξέρω.

Σκέψου που περίπου θες να κινηθείς.
    Καταγράφηκε

Φτιάξ΄το μόνος σου! Wink
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #32 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 21:46:07 »

THEO_LEGEND

Άνοιξες μέγα θέμα.Πρώτα πρέπει να σκεφτείς τι περίπου θες!

Θες συχνες πτήσεις με θερμικό ελικόπτερο σε ανοιχτό χώρο (μοντελοδρόμιο)? (άρα ένα 600Nitro σε καλύπτει και με μελλοντική πρόοδο στο 3D)
    Θες να πετάς σχεδόν παντού? (άρα ηλεκτρικό μικρό και οικονομικό και με 2-3 μπαταρίες δεν σταματάς να πετάς)
    Θες κάτι δυνατό και πολύ 3D-άρικο που όμως θα θες πολύ ποσότητα καυσίμου ? (T-REX 600 Nitro)- δεν στο προτείνω σαν αρχάριος που είσαι (αν κατάλαβα καλά)

Δεν έχω προσωπική άποψη από ελικόπτερα πέραν του 600Ν και με 250άρια αλλά έχω επαφές σχεδόν με όλα και πάνω κάτω τα έχω δει και τα ξέρω.

Σκέψου που περίπου θες να κινηθείς.
    χμ..
    Αυτο που θελω ειναι ενα σταθερο ελικοπτερο με 3d δυνατοτητες το οποιο θα μου μεινει σε οτι επιπεδο και να φτασω..
    Εκεινο που με ενδιαφερει ειναι να πεταει και με αερα...
    Απλα ρωταω να μου πειτε τιμες για το ποσο θα μου βγει το καθε μοντελο συνολο γιατι αν ειναι να εχει 1500 (χωρις τ/κ) με βλεπω να το τελειωνω τα Χριστουγεννα

Απο θεμα 3d το μινι τιταν ειναι καλυτερο απο τα αλλα ως ποιο μικρο νευρικο και ελαφρυ;; ή λαθος μου;;

Εκεινο που μου προκαλει ενδοιασμους στο μινι τιταν ειναι το μεγεθος του.
    Αληθεια με ενα θερμικο ποση ωρα περιπου πετας;;
    Καταγράφηκε

what the fuck...γιατί δεν πετάει :p
    Οrestis
    Aeromodeller Hero Member

Ορέστης Γιαννούκος

« Απάντηση #33 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 22:01:42 »

Όντως όσο μικρότερο τόσο νευρικότερο!

Το mini titan το θεωρώ θαυμάσιο για το μέγεθος του.

Αν σκεφτόσουν θερμικό,θα σου πρότεινα το 600Ν.Δεν υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να κάνεις, και αν κάνεις καλή προετοιμασία σε έναν εξομοιωτή μπορείς με ''μαλακές'' ρυθμίσεις να κάνεις εκπαίδευση στο 600άρι άνετα!

Με 1600$-1700$ έχεις έτοιμο το 600άρι .(χωρίς τ/κ) (με Gyro 611  +Brushless servo) πακέτο που θα σε πάει πολύ μακριά από άποψη ικανοτήτων )

Καταγράφηκε

Φτιάξ΄το μόνος σου! Wink
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #34 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 22:20:44 »

Υ.Γ.: Ήρθε όμως η ώρα για το επόμενο μου βήμα... http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?products_id=6193  Cheesy

Φίλε MarD, άν πάρει κάπου το μάτι σου κλώνο 250άρι, σφύρα.....και το κανονίζουμε. Wink
    Καίγομαι για  indoor fly.

Γιάννη αν υπήρχε πιθανόν να το είχα τσιμπήσει ήδη, αλλά δυστυχώς όσα κυκλοφορούν είναι λίγο ασχημούτσικα και με χαλάνε. Δεν είναι και κλώνοι του T-Rex αλλά αυτό δεν είναι κάτι που με χαλάει αφού δεν έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω trex parts. Από εμφάνιση μου αρέσει όμως το Firefox που έχεις αλλά όπως ήδη γνωρίζεις είναι πολύ πλαστικούρα. Ποιοτικά είναι τα CopterX 200 και SJM 180 και όπως είπα είναι απλώς άσχημα. 
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #35 στις: Τρίτη, 24 Φεβ 2009, 22:23:43 »

Τί να κάνουμε.......θα αναμένουμε. Undecided
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #36 στις: Τετάρτη, 25 Φεβ 2009, 00:53:18 »

Μαλλον για το μινι τιταν με κοβω για οικονομικους λογους και βιασυνη...αν ειναι να φτιαξω ραπτορα ή τρεξ θερμικο θα κανω μηνες να μαζεψω τα χρηματα και να πεταξω...οποτε μινι τιταν να μαθω καλα και μετα βλεπουμε...

Οπως κοιτουσα τιμες το υπολογιζω γυρω στα 600 ευρω (χωρις τ/κ) . τοσο δεν βγαινει περιπου;;;

γυρο μαλλον σπαρταν(170 ευρω SPARTAN RC DS-760 Gyro)..για το 401 διαβασα οτι το 2001 το ξεπερνα και ειναι και φθηνοτερο..ισχυει;;

Καταγράφηκε

johnraptor
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #37 στις: Τετάρτη, 25 Φεβ 2009, 08:13:55 »

Μαλλον για το μινι τιταν με κοβω για οικονομικους λογους και βιασυνη...αν ειναι να φτιαξω ραπτορα ή τρεξ θερμικο θα κανω μηνες να μαζεψω τα χρηματα και να πεταξω...οποτε μινι τιταν να μαθω καλα και μετα βλεπουμε...

Οπως κοιτουσα τιμες το υπολογιζω γυρω στα 600 ευρω (χωρις τ/κ) . τοσο δεν βγαινει περιπου;;;

γυρο μαλλον σπαρταν(170 ευρω SPARTAN RC DS-760 Gyro)..για το 401 διαβασα οτι το 2001 το ξεπερνα και ειναι και φθηνοτερο..ισχυει;;

Φίλε μου καλημέρα είται θερμικο 30 αρι φτιάξεισ είται ηλεκτρικο τιταν το κόσοτος θα είναι τι ίδιο μη σου πω ότι το ηλεκτρικο θα κοστίσει παραπάνω
    Καταγράφηκε
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #38 στις: Τετάρτη, 25 Φεβ 2009, 10:01:05 »

Φίλε μου καλημέρα είται θερμικο 30 αρι φτιάξεισ είται ηλεκτρικο τιταν το κόσοτος θα είναι τι ίδιο μη σου πω ότι το ηλεκτρικο θα κοστίσει παραπάνω
    Καλημερα κι απο μενα,
    Το 30αρι τωρα που το ειδα βγαινει rtf στα 750ευρω ενω το μινι τιταν στα 600ευρω
    Με δεδομενο οτι θα βαλω καλα ηλεκτρονικα πανω η τιμη τους διαφερει κοντα 200 ευρω,,,αλλα βλεπεις θελω να παρω και μια καλη τ/κ  γιατι δεν εχω οποτε πρεπει να μετριασω τις επιλογες μου.Μετα το ηλεκτρικο μαλλον θα παω κατευθειαν στο ραπτορ 60...να εχω τα 2 ακρα σε μεγεθος,,,ενα 450αρι και ενα 700αρι Azn
    Καταγράφηκε

Οrestis
    Aeromodeller Hero Member

Ορέστης Γιαννούκος

« Απάντηση #39 στις: Τετάρτη, 25 Φεβ 2009, 10:14:34 »

Πιο σωστή η άποψη σου για αγορά 450αριού παρά 30αριού.

Ο λόγος είναι ότι αν μάθεις καλά το 450άρι μπορείς να κάνει πάρα πολλά πράγματα.
    Γνώμη μου έιναι ότι ένα 30άρι θα σου προσφέρει εκπαίδευση μεν, αλλά από ακροβατικά προσωπικά έναν ράπτορα που έχω πετάξει αρκετές φορές με έναν OSmax 32
    μέχρι loop,roll και κάποια ακόμα ψιλοπράγματα μπορείς να του ζητήσεις και να στα δώσει αδιαμαρτύρητα.
    Στο tic-tοc και στις πιρουέτες ανάποδα με και σε flips έκοβε το στροφείο τρελά και οι στροφές πέφτανε.
    (δεν νομίζω πως έφταιγα εγώ λόγω set-up) προφανώς μπορεί με ψάξιμο να κάνει παραπάνω πράγματα αλλά θα έχεις κάτι μέτριο.

Είσαι σε ηλικία που λογικά θα μάθεις γρήγορα άρα νωρίς θα προχωρήσεις  πιο κάτω.
    Εγώ σε έναν μήνα ήδη θα είχα βαρεθεί τον ράπτορα. (είχα ένα F3C ελικόπτερο και βαρέθηκα αυτό όμως γιατί έμαθα γρήγορα και δεν μπορούσε να με καλύψει πλέον)

Η λύση για εμένα ήρθε με το 600 Ν. Εσένα σίγουρα θα σε ικανοποιήσει το μινι τιταν αρκεί να το σεβαστείς και να το δεις σαν σοβαρό ελικόπτερο.Να προσέχεις κάθε σου βήμα και στάδια εκπαίδευσης και θα δεις ότι είναι τέλειο!

ΒΟΥΡ! Thumbs up

Γνώμη μου έτσι! Φιλικά Ορέστης.
    Καταγράφηκε

Φτιάξ΄το μόνος σου! Wink
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #40 στις: Τετάρτη, 25 Φεβ 2009, 10:16:24 »

Επειδή έχω και τον 30αρη το ράπτορα και το μίνι τιτάν σου επιβεβαιώνω ότι η διαφορά τιμής είτε στήσεις το ένα είτε το άλλο είναι περίπου 180-220 ευρώ. Στον κατάλογο αυτό δεν περιλαμβάνονται και δύο πρόσθετες μπαταρίες που θα χρειαστείς με τη ηλεκτρικό για να περιορίσεις το χρόνο αναμονής για φόρτιση καθώς και ένας καλός ψηφιακός φορτιστής με μπάλανσερ που θα χρησιμεύσει οπωσδήποτε για να φορτίζεις τις μπαταρίες γρήγορα και χωρίς τον κίνδυνο να τις καταστρέψεις. Γιαυτά τα πρόσθετα υπολόγισε 250 ευρώ ακόμη για το ηλεκτρικό. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τον φορτιστή θα τον χρειαστείς και για το θερμικό γιατί η μπαταρία δέκτη που θα έχει η συσκευασία της τηλεκατεύθυνσης αν έχει είναι συνήθως ανεπαρκής για θερμικό ελικόπτερο και θα πρέπει να αγοράσεις και ένα πακάκι ΝΙΜΗ τουλάχιστον 2700 μιλιαμπερώρια. Στην περίπτωση αυτή όμως ο μαμίσιος φορτιστής της τηλεκατεύθυνσης παρόλο που έχει συνήθως έξοδο για φόρτιση μπαταρίας δέκτη δεν έχει την απαιτουμενη δυναμικότητα για να φορτίσει σωστά μια μπαταρία δέκτη που είναι αρκετά μεγαλύτερη από αυτή της συσκευασίας.
       Σκ'εφτεσαι σταθμίζεις και αποφασίζεις.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #41 στις: Τετάρτη, 25 Φεβ 2009, 10:29:17 »

Παιδια θα προχωρησω με το μινι τιταν,,τα 180-250 που θα εδινα παραπανω για το ραπτορα θα πανε σε μια καλη τ/κ

bladekiller Μπορεις να μου πεις ποιες μπαταριες παιρνει το μινι τιταν απο αυτη τη λιστα;;;; 3σελες δεν παιρνει;;
    http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=index&cPath=80

απο φοστιστη ενας με 70 ευρω ειναι καλος ή πρεπει να παω σε ποιο ακριβο;
    http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=150&products_id=1984
    Καταγράφηκε

bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #42 στις: Τετάρτη, 25 Φεβ 2009, 10:39:37 »

Μπαταρίες θα χρειαστείς τρίσελες με χωρητικότητα 2100-2200 μιλιαμπερώρια στα 20C. Μη βάλεις μεγαλύτερη γιατί θα βαρύνει αρκετά το ελικόπτερο.
       Οσο για το φορτιστή ο Υπερίωνας με τον ισοροπιστή μια χαρά είναι για τις ανάγκες σου. Δεν χρειάζεσαι κάτι περισότερο για την ώρα.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #43 στις: Τετάρτη, 25 Φεβ 2009, 11:14:57 »

THEO_LEGEND υπάρχει και η λύση ενός καλού μεταχειρισμένου που θα σου βγει και φθηνότερα. Κατά διαστήματα υπάρχουν καλές ευκαιρίες.
    Δε λέω, το καινούργιο είναι καινούργιο, αλλά πολλές φορές ένα μεταχειρισμένο το βρίσκεις στη μισή τιμή από το καινούργιο (που ακόμη και κάτι στραβό να έχει το επισκευάζεις και σου στοιχίζει πολύ λιγότερο από το καινούργιο.....αρκεί να μην έχει πέσει πάνω σε κανέναν τοίχο Grin). Έτσι όταν αποφασίσεις να αγοράσεις το νέο σου ελικόπτερο ρίχνε και καμιά ματιά στις αγγελίες. Ποτέ δε ξέρεις. 

Καλημέρα.
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #44 στις: Τετάρτη, 25 Φεβ 2009, 11:18:23 »

THEO_LEGEND υπάρχει και η λύση ενός καλού μεταχειρισμένου που θα σου βγει και φθηνότερα. Κατά διαστήματα υπάρχουν καλές ευκαιρίες.
    Δε λέω, το καινούργιο είναι καινούργιο, αλλά πολλές φορές ένα μεταχειρισμένο το βρίσκεις στη μισή τιμή από το καινούργιο (που ακόμη και κάτι στραβό να έχει το επισκευάζεις και σου στοιχίζει πολύ λιγότερο από το καινούργιο.....αρκεί να μην έχει πέσει πάνω σε κανέναν τοίχο Grin). Έτσι όταν αποφασίσεις να αγοράσεις το νέο σου ελικόπτερο ρίχνε και καμιά ματιά στις αγγελίες. Ποτέ δε ξέρεις. 

Καλημέρα.

+1 Thumbs up

Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 2 [3] 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: βοήθεια για ελικόπτερο
    Μεταπήδηση σε: