Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.700 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 12:47:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 12:47:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:51]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309700
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 146
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 44
    Συνολικά: 44
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: βοήθεια για ελικόπτερο  (Αναγνώστηκε 10710 φορές)
    guest2388
    Επισκέπτη
    « στις: Πέμπτη, 6 Νοε 2008, 11:04:45 »

Καλημέρα.. θα ήθελα αρκετή βοήθεια.
    Λοιπόν πριν καιρό αγόρασα το walkera 60 μετά από λάθη  δεν μου έμεινε καλή ανάμνηση λίγη πικρά [και αρκετά λεφτά έδωσα από ότι κατάλαβα για όχι ένα καλό ελικόπτερο  που ούτε Brushless Motor δεν έχει
    (σουμα 400euro έχω χαλάσει)]..Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα  αγόρασα το dauphin  έμαθα να το πετώ. Και σκέφτομαι για να συμμορφώσω το walkera 60 και να κάνω μερικά Upgrade θα είναι σαν να αγοράσω ένα καινούργιο ελικόπτερο σχεδόν.
    Και λέω
    1)Να κάνω τα βασικότερα  Upgrade ?
    2)Η σκεφτόμουνα να αρχίσω κομμάτι κομμάτι να φτιάξω ένα T-REX 450 ( αλλά θα μου άρεσε να το μοντάρω σιγά σιγά μόνος μου αρκεί να έβρισκα τα σχέδια ) είναι καλή ιδέα? Η δεν θα τα καταφέρω? Αν το πάρω   να το πάρω έτοιμο?
    Και να προτείνατε κανένα κατάστημα με λογικές τιμές? Γιατί το κατάστημα της Λάρισας έχει τσουχτερές τιμές .
    Τι λέτε να κάνω σε εσάς βασίζομε.
    Καταγράφηκε
    Dimitris-kriti
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 6 Νοε 2008, 15:22:34 »

Φιλε fester ειχα αγορασει προσυναρμολογιμενο ελικοπτερο και αρχισαν να φευγουν βιδες! Το ελυσα λοιπον και το ξαναδεσα για να εχω το κεφαλι μου ησυχο.
    Το τ ρεξ 450 ειναι ενα πολυ καλο ελικοπτερο. Αν το παρεις κιτ συνοδευεται απο manual για να το δεσεις βημα βημα. Πιστευω πως ειναι καλυτερα να το δεσεις μονος σου γιατι ετσι θα μαθεις και να το επισκευαζεις. Το εχουν αρκετοι εδω στο φορουμ και θα βρεις βοηθεια αν κολησεις καπου.
    Καταγράφηκε

T REX 600 SUPER PRO
    RAPTOR 50 TITAN
    GL 450 SE
    E-FLITE CUP 232 BP
    DX-7
    NikosX.
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 6 Νοε 2008, 16:03:13 »

Φιλε μου θα σου παραθέσω την μέχρι στιγμης εμπειρία μου με τα ελικόπτερα.
    Αρχικά να σου πω οτι εγώ εχω ένα Belt-CP μιας και το T-REX όταν αποφάσισα να πάρω ε/π ήταν σαφώς εκτώς των οικονομικών μου.

Ευτυχώς απ'οτι έχω καταλάβει πριν αγοράσω συμβουλεύτικα διάφορα forum όπως αυτό εδώ και γλύτωσα την αγορά του Walkera.
    Δεν έχω διαβάσει ιδιαιτερα καλά λογια ούτε στην Ελλάδα ούτε στο εξωτερικό.

Επίσης δεν νομίζω να βρεις πολλούς που να σου πουν οτι το T-REX είναι κακό ελικόπτερο.
    Οτι είναι σπιρτόζικο και δυσκολο ίσως για αρχή μπορεί.Κακό ομως με τίποτα.

Εγώ το belt το πήρα έτοιμο RTF για δύο κυρίως λόγους.
    1) Δεν ειχα δυνατότητα εκείνη την περίοδο να πάρω μια τ/κ της προκοπής. (Οπου να 'ναι όμως.... )
    2) Δεν είχα καθόλου εμπειρία απο ε/π και δεν ειχα ιδέα αν θα μπορουσα να το στήσω σωστά. Δεν ήξερα πως θα έπρεπε εστω και στο περίπου να πετάει για να έχω ένα σημείο αναφοράς. Επίσης δεν ήξερα και κανένα αλλο να ασχολειται για να μπορέσει να με βοηθήσει στο στήσιμο αν χρειαζόταν.

Πλέον μπορώ να πω οτι και μόνος μου θα μπορούσα να το συναρμολογίσω με άνεση.(Και το manual της e-sky είναι σαφώς χειρότερο από αυτό του T-REX)
    Θα με ζόριζε ίσως περισσότερο αρχικά για να το ρυθμίσω σωστά.

Ούτως ή αλλως όμως θα πρέπει να μάθεις να το σετάρεις.
    Κι εγώ μετά από μία χοντρή πτώση το ξαναέστησα από την αρχή.

Από την άλλη ειδικά για το T-REX υπάρχουν απειρα πράγματα στο δίκτυο.Μέχρι και βιντεάκια που βοηθάν αρκετά.(Μερικά από αυτά ισχύουν γενικά για τα ελικόπτερα και με βοήθησαν και εμένα στην αρχή)

Οπότε αν βλέπεις οτι για να κάνεις το Walkera ελικόπτερο πρέπει να δώσεις όσα θα έδινες για ένα T-REX τότε πούλα το και πάρε T-REX.
    Αλλά αυτό είναι απόφαση που πρέπει να πάρεις εσύ.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι εδω μέσα θα βρεις κόσμο να σε βοηθήσει όπως βοήθησε και εμένα.
    Όρεξη να έχεις και να μην απογοητεύεσαι εύκολα και όλα θα γίνουν.

Τώρα όσον αφορά το κατάστημα αν κάνεις μια βόλτα στα διάφορα κομμάτια του forum θα βρεις πληροφορίες τόσο για ελληνικά καταστήματα όσο και για αγορές από το εξωτερικό.

Υ.Γ. Τεράστιο βγήκε το post. Ελπίζω να μην κούρασα και να προσέφερα κάτι.
    Καταγράφηκε

Belt-CP - Ηover και λίγο forward flight
    guest2388
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 6 Νοε 2008, 17:13:49 »

Παιδία βρήκα ένα κλώνο του T-rex?? Από εκεί π αγόρασα και το walkera.
    Είναι καλό αξίζει?  http://www.nemhobby.com/nem-450se-kit-p29969.html
    Καταγράφηκε
    Dimitris-kriti
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 6 Νοε 2008, 17:26:36 »

Το εχει ενας φιλος. Ειναι καλο ελικοπτερο. Μην βιαστεις ομως ψαξε καλα την αγορα και συγκρινε τις τιμες. Και γω κλωνο εχω αλλα βαλε βαλε το εφτασα στα λεφτα που εχει τo T REX SE στην Αγγλια!
    Καταγράφηκε

T REX 600 SUPER PRO
    RAPTOR 50 TITAN
    GL 450 SE
    E-FLITE CUP 232 BP
    DX-7
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 6 Νοε 2008, 18:17:49 »

Κι εγώ είμαι ενας ικανοποιημένος κάτοχος κλώνου T-Rex (ναι είναι το ελικόπτερο στο avatar μου). Είναι όμως πιστό αντίγραφο του T-Rex αφού και όλα τα ανταλλακτικά είναι συμβατά. Είναι το λεγόμενο CopterX.

Είχα το Esky Honey Bee King II πριν και ομολογώ πως οι εμπειρίες σου με το walkera 60 ακριβώς αυτό μου θύμησαν. Ένα σωρό λεφτά και αποτέλεσμα μηδέν. To CopterX μια φορά το πλήρωσα (το κιτ βγαίνει γύρω στα $190) αφού του έβαλα πολύ ποιοτικά ηλεκτρονικά επάνω και ξεμπέρδεψα. Έχω σωστό ελικόπτερο πλέον που θα μου μείνει και ο μόνος λόγος που μένει να ανησυχώ είναι η έλλειψη χρόνου για να το απολαμβάνω.

Υ.Γ.: Ήρθε όμως η ώρα για το επόμενο μου βήμα... http://www.ehirobo.com/shop/product_info.php?products_id=6193  Cheesy
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    guest2388
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 6 Νοε 2008, 18:46:16 »

Πιστεύω ότι είναι καλή επιλογή θα κάνω τις οικονομίες μου από τα χαρτζιλίκια και να αγοράσω το κιτ και αργότερα με την δικιά σας βοήθεια να καταφέρω να το ντύσω με σωστά ηλεκτρονικά( μέχρι στιγμής είμαι ερωτευμένος  με το dauphin) δηλαδή σε 5 χρονάκια θα το έχω έτοιμο!!  Grin
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 6 Νοε 2008, 19:28:57 »

κοιτα παρε ενα καινουριο θα σου μαθει πολλα αλλα τα κλαυτερα πλεον που κυκλοφορεουν και ελλαδα ειναι το τρεχ V2 και το Beam E4 το οποιο ειναι και καινουριο ....
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 6 Νοε 2008, 20:12:49 »

..........Η δεν θα τα καταφέρω? Αν το πάρω   να το πάρω έτοιμο?

Ποιος θαρρείς οτι τα κατάφερε με την πρώτη; όλοι με τις δοκιμές μάθαμε. Ξεκίνα το και στην πορεία θα το καταφέρεις όπως οι περισσότεροι από εμάς  Thumbs up
    Α! και μια και γίνεται λόγος, συμφωνώ με το συναρμολογούμενο, θα σου προσφέρει περισσότερη ευχαρίστηση και περισσότερες γνώσεις. Μην διαλέξεις όμως μεγάλο ακόμα, μέχρι 50άρι καλά είναι, μετά μπαίνεις σε μεγάλα βάσανα. Σκέψου επίσης αυτό που θα πάρεις να έχει επάρκεια σε ανταλλακτικά και να το πετάνε αρκετοί εκεί που θα πετάς. Μην κοιτάς τα ακραία ακροβατικά που δείχνουν σε βίντεο, δεν παίζει ρόλο μόνο το ελικόπτερο αλλά και τα δάκτυλα του καλιτέχνη που το πετάει. Εξάλλου μέχρι να φτάσεις να πετάς έτσι σίγουρα θα έχεις πλέον την εμπειρία να καταλήξεις μόνος σου σε ποιο ελικόπτερο θα συνεχίσεις. Καλή συνέχεια και προπάντων με ασφάλεια.
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    NikosX.
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 6 Νοε 2008, 20:29:49 »

Δεν ξέρω τι λέει ο sfyris αλλά εγώ όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω σαν τον Alan Szabo Jr.      
    Και δεν μην μου πείτε ότι δεν γίνεται γιατί αυτός είναι μικρότερος από εμένα. Εγώ θα γίνω.   Tongue

Δυστυχώς ή ευτυχώς έχει δίκιο πάντως.
    Ένα καλό ε/π θα σε βοηθήσει να μάθεις πιο εύκολα ίσως και θα μπορείς να κάνεις περισσότερα με αυτό.
    Απο την άλλη όμως τα χέρια σου είναι αυτά που ελέγχουν τα πάντα.
    Αν δεν τα εκπαιδεύσεις αρκετά ότι ε/π και να πάρεις και όσα λεφτα και να δώσεις δεν θα μπορεις να κάνεις τίποτα.
    Και όταν θα έχεις φτάσει σε ένα επίπεδο τότε θα μπορείς πιο εύκολα να κρίνεις τι καλύπτει καλύτερα τις απαιτήσεις και τα θέλω σου.
    Καταγράφηκε

Belt-CP - Ηover και λίγο forward flight
    guest2388
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 6 Νοε 2008, 22:58:48 »

Καμία  άλλη πρόταση η συμβουλή δεκτή   
    Καταγράφηκε
    rc
    Aeromodeller Full Member

¡kato ouɐ oɯsoʞ uoʇ ouɐʞ ɐu ıǝsǝɹɐɯ

« Απάντηση #11 στις: Παρασκευή, 7 Νοε 2008, 09:51:03 »

Παιδία βρήκα ένα κλώνο του T-rex?? Από εκεί π αγόρασα και το walkera.
    Είναι καλό αξίζει?  http://www.nemhobby.com/nem-450se-kit-p29969.html

Φίλε το NEM 450 το έχει ένας φίλος. Είναι ποιοτικό μεν αλλά τα ανταλλακτικά του (κυρίως στην κεφαλή) δεν είναι 1:1 αντιγραφή του Trex. Δεν ξέρω λοιπόν αν θα μπορούσαν να εναλλαχτούν.

Ως προς το CopterX είναι όντως 1:1 αντιγραφή των ανταλλακτικών του Trex, αλλά είναι σαφώς μειωμένης ποιότητας αλουμινίου και βαφής και κυρίως κακής ποιότητας έδρανα και αρκετούς τζόγους σε κάθε σημείο. Επίσης τα κομμάτια δεν εφαρμόζουν πολύ καλά. Εμένα για παράδειγμα στη μεταλλική ουρά του CopterX που έχω ο δρομέας κολλούσε όταν έφτανε στο κοντινότερο προς τη βάση σημείο και αναγκάστηκα με κοπίδι να ξύσω την περιφέρεια του αλουμινίου για να έχει ελεύθερη κίνηση. Επίσης το γρανάζι που μεταδίδει την κίνηση από το κεντρικό στην ουρά ήταν σε χαμηλότερο ύψος από το προβλεπόμενο και έπρεπε να το τροποποιήσω και αυτό για να παίξει.

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό που δίνω (https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=265.msg69203#msg69203) αν σε ενδιαφέρει.
    Καταγράφηκε

MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Παρασκευή, 7 Νοε 2008, 16:50:27 »

Ως προς το CopterX είναι όντως 1:1 αντιγραφή των ανταλλακτικών του Trex, αλλά είναι σαφώς μειωμένης ποιότητας αλουμινίου και βαφής και κυρίως κακής ποιότητας έδρανα και αρκετούς τζόγους σε κάθε σημείο. Επίσης τα κομμάτια δεν εφαρμόζουν πολύ καλά. Εμένα για παράδειγμα στη μεταλλική ουρά του CopterX που έχω ο δρομέας κολλούσε όταν έφτανε στο κοντινότερο προς τη βάση σημείο και αναγκάστηκα με κοπίδι να ξύσω την περιφέρεια του αλουμινίου για να έχει ελεύθερη κίνηση. Επίσης το γρανάζι που μεταδίδει την κίνηση από το κεντρικό στην ουρά ήταν σε χαμηλότερο ύψος από το προβλεπόμενο και έπρεπε να το τροποποιήσω και αυτό για να παίξει.

Ρίξε μια ματιά και σε αυτό που δίνω (https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=265.msg69203#msg69203) αν σε ενδιαφέρει.

Είσαι ο πρώτος κάτοχος του CopterX που ακούω να έχει τέτοια παράπονα. Όσο και αν έψαξα στο νετ να βρω αν έχει και κάποιος τα ίδια προβλήματα και πραγματικά δεν βρήκα κανέναν. Δεν λέω ότι το CopterX είναι άψογο. Απλά δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα σαν τα δικά σου. Συγκεκριμένα τα προβλήματα που αναφέρουν (έχω κι εγώ) είναι το πλαστικό κεντρικό γρανάζι του οποίου το καλούπι συνηθίζεται να είναι στραβό. Σε εμένα απλά δεν είναι τόσο ώστε να μου δημιουργεί πρόβλημα. Όσο για το κακής ποιότητας χρώμα εννοείς πως είναι άσχημο; Γιατί αν εννοείς το Canopy που γεικότερα είναι αισχρής ποιότητας, τότε να σου πω πως κοστίζει $3 περίπου. Γενικά το ελικόπτερο δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ. Ας δούμε όμως τι λένε για την υποτιθέμενη κακή ποιότητά του και σε αυτό το international forum... http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=705752
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

rc
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 7 Νοε 2008, 17:00:29 »

Φίλε δεν ξέρω τι λένε οι άλλοι, εγώ έλυσα και έδεσα 2 ελικόπτερα 1 γνήσιο Trex450S (αυτό που πουλάω) και ένα CopterX ταυτόχρονα συγκρίνοντας 1:1 τα μεταξύ τους τμήματα οπότε με σιγουριά μπορώ να πω ότι υπάρχει διαφορά στην ποιότητα. Νομίζω ότι είναι και προφανές από την διαφορά στην τιμή. Τώρα αν ως κάτοχος ενός CopterX νιώθεις υπερήφανος κανένα πρόβλημα, αλλά μην τρεφεις αυταπάτες ότι έχεις ένα μοντέλο το ίδιο ποιοτικό όσο ένα γνήσιο Trex.

Όταν λέω διαφορά στο βάψιμο του μετάλλου εννοώ ότι τα μεταλλικά κομμάτια έχουν εμφανή τα σημάδια της επεξεργασίας CNC, έχουν άγριες ακμές και το χρώμα έχει εισχωρήσει σε μικρό βάθος μέσα στο μέταλλο. Ως προς τα σημεία εφαρμογής μεταξύ μετάλλων υπάρχει γενικά μεγάλη προχειρότητα και κακή εφαρμογή. Επειδή η επεξεργασία γίνεται πιο πρόχειρα αφήνουν μεγαλύτερες ανοχές ώστε να μην φρακάρουν μεταξύ τους τα μέταλλα.

Ωστόσο, είναι σίγουρα ένα αξιόλογο ελικόπτερο για την τιμή του.
    Καταγράφηκε

MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 7 Νοε 2008, 17:50:42 »

Δεν τρέφω καμιά αυταπάτη, ούτε υπερήφανος και κολλημένος είμαι ως κάτοχος αυτού του ελικοπτέρου. Αν δεν ήταν καλό ελικόπτερο θα το έλεγα απλά και ωραία, άλλωστε δεν έχω ούτε επαγγελματικές σχέσεις με το αντικείμενο (...για την ώρα...). Επίσης δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πόσο ποιοτικό και άρτια κομμένο είναι το αλουμίνιο με χρήση CNC αν δεν είναι  και τόσο εμφανές. Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο εμπιστεύομαι την γνώση των πιο ειδικών και σε αυτή την περίπτωση είναι η έρευνα στο Internet. Το να κάνει ένας καλή κριτική για μένα δεν λέει τίποτα, το να κάνει όμως η πλειοψηφεία καλή κριτική αυτό λέει πολλά!

Μπες στο κόπο σε παρακαλώ να ρίξεις μια ματιά και στα υπόλοιπα links πριν με ξαναπαρομοιάσεις με "τρελό που παραλληρεί" επειδή θεωρώ το CopterX το ίδιο ποιοτικό, όσο και το Trex (Ω ναι!).
    http://helifreak.com/showthread.php?t=102181
    http://www.runryder.com/helicopter/t411123p1/
    Καταγράφηκε

- Igor Sikorsky

Σελίδες: [1] 2 3 4  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: βοήθεια για ελικόπτερο
    Μεταπήδηση σε: