Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 11:52:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 8 Αυγ 2026, 11:52:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 14:38]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 137
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 72
    Συνολικά: 73
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΕΧΩ ΕΘΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ.  (Αναγνώστηκε 5401 φορές)
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 09:40:18 »

ΕΙΜΑΙ ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ, (ΨΙΛΟΑΣΧΕΤΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑ). ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΜΕ ΤΑ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΕΝΑ LAMA V4 ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΩ ΕΘΙΣΤΕΙ. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ 42 ΕΤΩΝ, ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑΚΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΠΡΟΟΔΕΥΩ ΚΑΠΩΣ, ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ, ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΓΕΙ ΕΞΩ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ. ΗΔΗ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ (ΠΧ. ALIGN -TREX 450 V2 SE ). ΤΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΩ, Ή ΘΑ ΜΟΥ ΡΘΕΙ ΚΑΝΑ BLADE ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ; ΜΗΜΠΩΣ ΒΙΑΖΟΜΑΙ; ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.
    ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
    Καταγράφηκε

«Οι σοφοί άνθρωποι μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
    Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» .

Πλάτωνας
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 10:23:24 »

Μην ανυσηχείς, είναι γενικό το φαινόμενο του εθισμού. Για να πετάξεις έξω χρειάζεσαι οπωσδήποτε κάτι μεγαλύτερο γιατί το λάμα, κακά τα ψέματα, είναι για εσωτερικό χώρο εκτός κι αν επικρατεί απόλυτη άπνοια.
       Αν έχεις μάθει το λάμα καλά ,έχεις πάρει το πρώτο βάπτισμα οπότε πάμε παρακάτω. Βέβαια το άλλο ελικόπτερο έχει πολύ διαφορετική συμπεριφορά αλλά με την εξάσκηση θα το μάθεις.
       Φυσικά τον πρώτο καιρό θα υπάρξουν και "σαβούρδες" αλλά μην πτοείσαι. Ολοι έτσι ξεκινάμε. Αυτό που θα προσέξεις, είναι να πάρεις ένα ελικόπτερο ,που να είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα για να επωφεληθείς από την εμπειρία ,που υπάρχει όσον αφορά τη ρύθμισή του και να βρίσκεις και εύκολα ανταλλακτικά.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 10:30:39 »

Καλως ηρθες..
    Ο ενθουσιασμος σου (γνωστος σε ολους μας εδω μεσα) ειναι πολυ λογικος.η αδρεναλινη στο κοκκινο,τα χερια να τρεμουν και να ιδρωνουν,η καρδια να χτυπα σε ρυθμους disco κ.α. (Εγω αν και σχετικα καινουργιος στο χομπι,οποτε πιασω τηλεκατευθηνση στα χερια μου,νιωθω σαν 15χρονο στο πρωτο του ραντεβου! )
    Εχεις εθιστει,οπως ειπες, και δεν υπαρχει γυρισμος  Grin ,αλλα ουτε και κεντρο αποτοξινωσης !!
    Μην βιαστεις,παρε το λαμα μια μερα που δεν θα φυσα,βγες εξω,απομακρυνετο,φερτο.....παιξε μαζι του και πανω απο ολα η ασφαλεια το πρωτο το οποιο θα κοιτας.
    Εγω θα σου προτεινα πριν μεταβεις σε ενα πιο μεγαλο ηλεκτρικο, καποιον εξωμοιωτη,αρκετες ωρες εκπευδεση  και μετα οταν αισθανθεις ετοιμος,προβαινεις σε αγορα καποιου απο αυτα που ειπες.
    το λαμα και οποιαδηποτε αλλο με διπλους ελικες ειναι πολυ πιο σταθερο και προβλεψιμο απο τα μικρα ηλεκτρικα με μονο στροφειο.
    να προσεχεις και μην βιαζεσαι,ολα θα ερθουν με την ωρα τους.Εδω μεσα θα σε βοηθησουν τα παιδια στα πρωτα σου βηματα.
    Και παλι καλως ηρθες στον καταπληκτικο κοσμο του αερομοντελισμου.

φιλικα Νικος
    Καταγράφηκε
    komis.
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 12:02:30 »

Φίλε manosm1 καλώς ήρθες σ’αυτήν την όμορφη, τρελή αλλά και πολύ καλά πληροφορημένη παρέα.
    Να ξέρεις ότι εδώ θα σου λύσουν όλες ή σχεδόν όλες τις απορίες.
    Είμαι και εγώ πολύ φρέσκος σε αυτήν την παρέα και τον Αερομοντελισμό, και έχω βοηθηθεί τα μόλα
    από τα (αρωστάκια) του site.
    Πετάω με ένα Lama V3 με το οποίο , ΝΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΘΙΣΤΕΙ.
    Είμαι σε καλό δρόμο και όταν μεγαλώσω  ελπίζω σε ένα MINI TITAN.
    Από ότι έχω καταλάβει ο τρόπος για να μάθεις να πετάς είναι ένας, Πτήσεις, Πτήσεις και για να
    μην βαριέσαι κάνεις  και λίγες πτήσεις.

Φιλικά και με σεβασμό  komis.

Καλές πτήσεις σε όλους.  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 13:54:44 »

Καλωσόρισες φίλε μου στον μαγικό κόσμο των ελικοπτέρων.....  Cheesy

Τα ελικόπτερα δεν έχουν ηλικία, μην αγχώνεσαι, εγώ 38 χρονών είμαι με δυο παιδιά και γουστέρω τρελά !!!

Πέτα με το λάμα και μην βιάζεσαι... μάθε να το κάνεις ότι θέλεις μέσα στο χώρο που κινέιται, σε βαθμό που τα μάτια με τα δάχτυλα
    να δουλεύουν αυτόματα, σε όποια κατάσταση ή σημείο βρεθεί το λάμα. (Έξω πετάει αλλά με άπνια, ακόμα και ελαφρύ αεράκι το επειρεάζει πολύ)

Ακόμα και με το λάμα... ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ !!!!!!  θα σου χρειαστεί και για μετέπειτα αυτό γιατί το λάμα εάν σε χτυπήσει θα τσούξει, τα μεγαλύτερα εάν σε χτυπήσουν θα σε τραυματίσουν πολύ σοβαρά.  buck2

Μετά το λάμα εγώ θα προτείνω τον Phoenix εξομοιωτή, είναι κορυφή και θα πετάς μοντέλα με αρκετή πιστότητα, βέβαια ο εξομοιωτής δεν είναι πραγματικότητα.
    Θα δείς ότι μετά απο λίγο καιρό στον εξομοιωτή θα ξεθαρέψεις, θα χαλαρώσεις, και θα κάνεις όμορφες πτήσεις με ακροβατικά, χαλαρά. Όπως και να το κάνουμε το να έχεις μετά απο πτώση σε 3 δευτερα έτοιμο ε/π για να ξαναπετάξεις σου δείνει άλλο αέρα.

ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ !!! γιατί έχεις το άγχος μην σου σπάσει το μοντέλο, μην τραυματιστείς, μην κάνεις καμια ζημιά κ.λ.π.

Μαθαίνεις κάτι καλά στον εξομοιωτή και μετά δοκιμάζεις με πολύ προσοχή και χωρίς βιασύνη στο πραγματικό.
    ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΟΜΟΙΩΤΗ.

Όσες περισσότερες ώρες κάνεις στον εξομοιωτή τόσες λιγότερες ώς και καθόλου πτώσεις θα έχεις στην πραγματικότητα !!!

Εγώ δεν είχα μέχρι πρότεινως σπάσει ποτέ το Μινι Τιτάν μου, και έφαγε πτώση ανάποδα πάνω σε φλίπ γιατί με πρόδωσε το Bec και έσβησε στον αέρα... 

Εάν έχεις "τρελαθεί" και θέλεις οπωσδήποτε να αγοράσεις άλλο μοντέλο πάρε ένα T-rex 450SE ή ένα Mini Titan 325SE, το καλό μια και καλή... θα σε βοηθήσει  με την σταθερότητα του για την ομαλη μετάβαση σε ε/π μονού στροφείου.

Θα χρειαστείς χρόνο για να το μοντάρεις και να το ρυθμίσεις, αλλά όλο αυτό τον χρόνο θα νοιώθεις την χαρά και θα καταλαβαίνεις πως δουλεύουν τα ε/π !!!!

Επίσης για μοντέλο "μετά λάμα" θα χρειαστείς οποσδήποτε ΣΟΒΑΡΗ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ 2,4GHz και καλό Γυροσκόπιο (Futaba GY-401 or Logictech LTG-2100T).

Άρα:

1. Προπόνηση με το λάμα όσο περισσότερο μπορείς
    2.Παράλληλα προπόνηση σε ε/π μονού στροφείου στον Phoenix
    3.Αγορά ε/π, τ/κ, κ.λ.π
    4.Εφόσον ολοκληρώσεις την συναρμολογηση και είναι έτοιμα όλα, έλεγχο απο έμεπειρο ελικοπτερά, για να είσαι σίγουρος
    5.Αιωρήσεις - πτήσεις με αργά και σταθερά βήματα.

Αυτά τα ολίγα   laugh  είχα να πώ, βάση της μέχρι τώρα εμπειρίας μου....

Ελπίζω να σε βοήθησα.
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 14:11:49 »

Και κάτι ακόμα για εμάς τους παντρεμένους με παιδιά...

Επειδή ο εθισμός είναι μεγάλος... κάτι σαν απαγορευμένη ουσία.... πρόσεξε μην δώσεις όλο τον
    ελεύθερο χρόνο σου στον μοντελισμό, και παραμελήσεις άθελα σου, σύζυγο και παιδί...

Καλά τα ελικόπτερα αλλά η οικογένεια πάνω απο όλα.  Thumbs up

Φιλική συμβουλή....
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    misterHATORI
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 16:34:32 »

file mou gia sou k apo ti patra.vlepo oti arostises k esi axxaxaxaxxxaxaxxxa min anxonese k ego tora xekinisa k ego ime 42 alla ntouros !!!!!!!!prosexe... an to goustaris poli kane to exeis ,k tha deis poso tha voithithis,min pareis ilektriko den iparxei logos prota giati ine diskolo k defteron poli nevriko. ekino pou soy sistino ine pare prota enan exomioti ton REAL FLIGHT kane kanena dimino me auto k empa meta kateftian sta thermika giati ine pio stathera k pio eukola stin ptisi tous.ayto ekana k ego k meta apo 2 mines pira to hirobo to 50 k to T REX to 600 to nitro pro super.auta pros to paron k ta xana leme oti xriastis grapse ok?gia sou toraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    Καταγράφηκε

"FLY OR DIE!"
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 16:57:41 »

Ηλεκτρικό... ή... Θερμικό....  χμ...

Σωστή και η τοποθέτηση του φίλου misterHATORI απο την Πάτρα....

Το κάθε ένα έχει τα καλά του και τα κακά του....

Εκτός απο τον εξομοιωτή, εγώ θα συμπλήρωνα να πάει ο φίλος μας σε χώρους που πετάνε ελικόπτερα,
    να τα δεί απο κοντά, και ανάλογα με την όρεξη του να επιλέξει !!!

Εγώ για την ώρα έχω επιλέξει 450αρι ηλεκτρικό, για πολλούς και διαφόρους λόγους, και επειδή ανέφερε το Trex-450SE μίλησα μόνο για ηλεκτρικά.

Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα, στο μόνο που θα επιμείνω είναι στον εξομοιωτή Phoenix,
    είναι ο πιο ρεαλιστικός απο όλους, προσομοιάζει πολύ στην πραγματικότητα!!!

http://www.phoenix-sim.com/news.htm
    Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 16:59:10 »

Και από την όμορφη Λήμνο, γεια σου συνομήλικε. 43 χρόνων, δύο παιδιά και μάλιστα η κόρη μου πάει 3η Γυμνασίου έχω τον εθισμό  εδώ και 30 χρόνια και δε λέει να μου φύγει, αντιθέτως κάθε μέρα γίνεται και χειρότερος. Ακόμα και επαγγελματικά πλέον που ασχολούμαι, συνεχίζω να παραμένω μοντελιστής με ότι κακό αυτό συνεπάγεται στα κέρδη  laugh Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο, ειπώθηκαν τα περισσότερα, τα υπόλοιπα τα αποκτάς με την εμπειρία και διαβάζοντας τα περισσότερα άρθρα του φόρουμ. Μην παραλείιπεις όμως να επισκέπτεσαι όποτε οι υποχρεώσεις σου το επιτρέπουν, κάποιο μοντελοδρόμιο που μπορεί να βρίσκεται κοντά σου. Είναι αναντικατάστατη η διασκέδαση για σένα και την οικογένειά σου καθώς και η εμπειρία που θα σου προσφέρει μια τέτοιου είδους κίνηση. Καλή συνέχεια. Thumbs up

Τροποποίηση
    Ουπς δεν είδα το μήνυμα του Peterpanta, πάντως όπως βλέπεις συμφωνούμε  Wink

Υ.Γ. Όπως είδα είσαι και εκπαιδευτικός. Τυχεροί οι μαθητές σου που θα έχεις κάτι ακόμα χρήσιμο να τους μεταδώσεις. angel
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 17:18:36 από sfyris » Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    manosm1
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 19:13:11 »

ΠΑΙΔΙΑ,
    ΘΕΡΜΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΘΗΣΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΟΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ
    ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΘΕΡΜΙΚΑ Ή ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ (ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΑΩ) ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΑΠΟΨΗ ΚΑΘΟΤΙ ΕΙΜΑΙ
    ΑΚΟΜΗ "ΨΑΡΙ" ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΟΛΥΜΠΙ. ΠΟΣΟ ΜΑΛΟΝ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΩ ΓΙΑ "ΜΑΚΡΟΒΟΥΤΙΑ".
    ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΟΤΙ, ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΘΕΡΜΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ (ΕΤΣΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ)
    Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΤΗΣΗΣ (ΟΣΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΝΤΕΠΟΖΙΤΟ, ΒΆΖΕΙΣ ΒΕΝΖΙΝΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕΣ). ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΤΗΣΗΣ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 10 - 20 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΠΟΛΥ( ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΜΠΑΤΑΡΙΑ). ΜΕΤΑ ΘΕΣ ΦΟΡΤΙΣΗ Ή ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΜΑΤΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ Κ.Λ.Π.), ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ Κ.Λ.Π. ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ, ΜΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΜΟΝΟ ΕΚΦΡΑΖΩ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΩ ΤΑ ΜΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕ. ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΜΟΙΩΤΕΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟΝ PHOINIX, ΘΑ ΤΟΝ ΨΑΞΩ ΟΜΩΣ, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΑΞΙΜΟ ΚΑΙ ΚΟΠΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑ (ΜΕΣΩ INTERNET) ΣΠΑΣΜΕΝΟ  ΤΟ REAL FLIGHT G3 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΦΑΓΑ ΩΡΕΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ (ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΕΝΑ TYΠIKO 6KANALO E-SKY) ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ. ΟΤΑΝ ΒΡΩ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.
    ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ, ΚΑΙ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΣΦΑΛΕΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.
    ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΟ Peterpanda ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΑΝ ΔΙΑΝΝΟΗΘΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΦΤΕΙ "ΠΑΝΤΟΦΛΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΑ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΤΑΩ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ, ΝΑ ΤΗΣ ΦΕΡΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΑΠΤΟΡΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.
    Καταγράφηκε

«Οι σοφοί άνθρωποι μιλούν επειδή έχουν κάτι να πουν.
    Οι ανόητοι άνθρωποι μιλούν επειδή πρέπει να πουν κάτι» .

Πλάτωνας
    misterHATORI
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 22:03:57 »

real flight file mou o kaliterosk min xsexnas thermiko poles ores ptisis!!ilektriko to poli 10 lepta k akei pou tha ise zestos tha pigeneis gia fortisi!!na to thimaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Thumbs up
    Καταγράφηκε

"FLY OR DIE!"
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 22:25:58 »

Γεια σου και από εμένα. Είμαι επίσης εκπαιδευτικός 41 χρονών με 1 παιδί. Το καλοκαίρι ξεκίνησα με ένα Lama V4 ξέροντας ότι αρχίζω κάτι που πλέον θα χαρακτηρίζει τον τρόπο που διαθέτω τον ελεύθερο μου χρόνο (και όχι μόνο ). Παράλληλα με τον εξομοιωτή με μεγάλη υπομονή (αυτή που διαθέτουμε εμείς οι εκπαιδευτικοί) κατέκτησα διαδοχικά τα 4 είδη αιώρησης. Φυσικά και προσπάθησα να πετάξω και σε εξωτερικό χώρο. Ήταν απογοήτευση με το lama να το παίρνει ο αέρας και όποτε κατάφερνα να αντιδράσω γρήγορα στις ριπές του αέρα είχα blade strikes ή deth rolls (αν δεν γνωρίζεις αυτούς τους όρους, ψάξε τους στα πλαίσια της μύησης σου στον κόσμο της αιώρησης τώρα που ξεκινάς με ελικόπτερο διπλού στροφείου). Αλήθεια, από blades πως τα πας? Αλλάζεις συχνά καθώς είναι τόσο ευαίσθητα σε προσκρούσεις? Στραβώνεις άξονες ή flight bars? Όσο πετάς ακόμη το Lama σου προτείνω τα ακόλουθα upgrades, που φυσικά και δεν θα το κάνουν ικανό να πετά άνετα σε εξωτερικούς χώρους, όμως εμένα μου δώσανε τη δυνατότητα 2 στις 5 φορές που βγαίναμε για βόλτα με την οικογένεια σε πάρκα να πετάω! Xtreme μοτερ, Xtreme iner shaft, Xtreme blades και ίσως και Xtreme blade grips. Όμως δεν θέλω να επεκταθούμε εδώ για Lama upgrades, θέμα που συζητείται είδη σε πολλά άλλα threads. Αν έχεις πρόσβαση σε κλειστό γυμναστήριο ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΏ ΑΝΕΠΙΦΎΛΑΚΤΑ να δοκιμάσεις το Lama σου εκεί. Είναι ο χώρος του, τα δίνει όλα!!
      Αυτόν τον καιρό έχω μόνιμα ένα King 2 στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μου. Καθώς και 3 φορτισμένες μπαταρίες. Όταν δεν έχω πρώτη ώρα μάθημα στο σχολείο, σταματώ, πριν φτάσω στο σχολείο, σε ένα κοντινό χωράφι και κάνω 1-2 μπαταρίες. Αναρωτιέμαι αν οι μαθητές μου έχουν καταλάβει από το χαμόγελό στο πρόσωπο, πόσο όμορφα έχω ξεκινήσει την ημέρα μου!
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 22:38:10 »

Αυτόν τον καιρό έχω μόνιμα ένα King 2 στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μου. Καθώς και 3 φορτισμένες μπαταρίες. Όταν δεν έχω πρώτη ώρα μάθημα στο σχολείο, σταματώ, πριν φτάσω στο σχολείο, σε ένα κοντινό χωράφι και κάνω 1-2 μπαταρίες. Αναρωτιέμαι αν οι μαθητές μου έχουν καταλάβει από το χαμόγελό στο πρόσωπο, πόσο όμορφα έχω ξεκινήσει την ημέρα μου!

Άψογος!!!  Cheesy  Cheesy
    Αυτό είναι το πνεύμα!
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 22:59:26 »

Πάντως αντί για τα upgrades του Lama που θα σου στοιχίσουν αρκετά, σου προτείνω μια ακόμη λύση εδώ http://rcjoycafe.gr/index.files/frame.htm
    Ρίξε μια ματιά 
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 30 Οκτ 2008, 23:02:37 »

Αγαπητέ Μάνο οι διαφορές στα θερμικά με τα ηλεκτρικά είναι πολλές.

Στα θερμικά όντως πετάς περισσότερο, ~18 λεπτά ενώ στα ηλεκτρικά ~ 8 - 12
    Τα θερμικά λόγο όγκου έχουν μεγάλη αδράνεια άρα κινούνται πιο αργά στον αέρα με αποτέλεσμα
    εάν κάνεις λάθος κίνηση να σου δείνουν λίγο χρόνο να την διορθώσεις, κάτι που τα μικρά ηλεκτρικά δεν το κάνουν... ένα λάθος και ... πάρτο κάτω.
    Πάντως μην φανταστείς ότι θα αντέχεις και πολύωρες πτήσεις, το ε/π κουράζει και θέλεις να προσγειωθείς για να χαλαρώσεις.
    Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για τα θετικά και τα αρνητικά τους γενικότερα γιαυτό σου έγραψα να πάς σε μοντελοδρόμιο να μιλήσεις με ελικοπτεράδες να δείς τι σου αρέσει και μετά αποφασίζεις.

Για τους εξομοιωτές καλύτερα πάρε τα Demo τους, δούλεψε τους λίγο και γρήγορα θα δείς ποιος σου ταιριάζει καλύτερα.

Αυτό που κάνει ο Skynet, Βολεύει... το έχεις πάντα μαζί και σε μια κατάληψη, ένα κενό, λίγο ελεύθερο χρόνο.... πετάς.

Παράθεση
    ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΙΛΟ Peterpanda ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, ΑΝ ΔΙΑΝΝΟΗΘΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΩ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΕΦΤΕΙ "ΠΑΝΤΟΦΛΑ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΑ.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΘΩ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΤΑΩ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ, ΝΑ ΤΗΣ ΦΕΡΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΝΕΝΑ ΡΑΠΤΟΡΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΗΣΥΧΑΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.

Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Οι γυναίκες φίλε μου δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτό δεν είναι παιχνίδι και ότι είναι τρόπος διαφυγής απο την καθημερινοτητα.
    Πρέπει να της δώσεις να το καταλάβει με όμορφο τρόπο και τότε θα δείς ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.

Εμένα η δική μου μου έκανε δώρο το Μινι Τιτάν !!!

Οι γυναίκες έχουν ανάγκη να νιώθουν το ενδιαφέρον μας συχνά.... μην το ξεχνάτε....

Και μια συμβουλή... μην γράφεις με κεφαλαία γράμματα, φαίνεται σαν να είσαι νευριασμένος και τα χώνεις σε κάποιον...

Παναγιώτης

Καταγράφηκε

www.aeromodelistis.gr/
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΕΧΩ ΕΘΙΣΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ.
    Μεταπήδηση σε: