Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.867 μηνύματα σε 12.389 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 01:27:02

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 01:27:02

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 17:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:21]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 16:29:00]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309867
    Σύνολο θεμάτων: 12389
    Online σήμερα: 125
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 119
    Συνολικά: 120
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Το ελικόπτερο της DAGOSTINI (P Concept SR Schweizer 300 C)  (Αναγνώστηκε 2949 φορές)
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 21 Οκτ 2008, 23:12:13 »

Ποιος ξέρει πόσα θα του πήρε η Dagostini και μπήκε ο άνθρωπος στο φόρουμ είδε πόσο πραγματικά κοστίζει και θα τούφυγε η μαγκιά, τι τιμή να το πουλήσει τώρα;  laugh

Η συζήτηση αυτή ξεκίνησε με αφορμή την αγγελία https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=7068.0

Σεραφείμ
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 23 Οκτ 2008, 12:24:04 από Serafim » Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    kmiglis
    Aeromodeller Sr. Member

get AIRBORNE...!!!

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 22 Οκτ 2008, 02:01:54 »

απο οτι εχω μαθει τους εχουν παρει περιπου 800ε και για μπαταρια τους δινουν μια nicd  μαλλον απο αυτοκινητο  rc.
    κριμα εεε..?
    Καταγράφηκε

TDRigid 2011
    www.rc-models.gr
    Aeromodeller Jr. member
    **

ο μοντελισμός δεν ήταν ποτέ καλύτερος στην Ελλάδα

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 22 Οκτ 2008, 08:02:48 »

απο οτι εχω μαθει τους εχουν παρει περιπου 800ε και για μπαταρια τους δινουν μια nicd  μαλλον απο αυτοκινητο  rc.
    κριμα εεε..?
    Ρε παιδιά είναι κρίμα αυτά τα περιοδικά να εκμεταλεύονται έτσι τον κάθε ένα που θέλει να πάρει μια γεύση απο μοντελισμό
    Το συγκεκριμένο ελικόπτερο μου το έχουν φέρει 2-3 άτομα έτοιμο για να τους το κάνω να πετάξει (!) τους λέω λοιπόν πάρε ενα lama να μάθεις να πετάς, γιατί θα σου πάρω 1 κάρο λεφτά για αυτό και πάλι δεν θα έχεις ελικόπτερο. 'Εχει επάνω του μπαταρία Ni-Cd για αυτοκινητάκια, το μοτέρ είναι brushed κάρβουνο, οι έλικες είναι πλαστικοί κούφιοι απο μέσα !!! χειρότεροι απο του Jambo τα παιχνίδια και το μοχλιό σύστημα με τα servo είναι ότι χειρότερο, μιλάμε για την απόλυτη ξεφτύλα ποιότητας ελικοπτέρου και εγκληματική κοροϊδία. Θυμάστε στη διαφήμιση στη τηλεόραση πόσο ωραίο το παρουσιάζανε?
    Έχω κουραστεί να λέω στους πελάτες οτι τα περιοδικά βάζουνε ότι δεν αγοράζουν τα μαγαζιά μοντελισμού όλη τη μούργα δηλαδή , και μετά τους πέρνεις τηλέφωνο λέει το τμήμα τεχνικής υποστήριξης !! λειτουργεί Τετάρτη μόνο 5-7 , ρε παιδιά ένα γρανάζι θέλω και δεν το βρίσκω άα λέει λυπόμαστε πολύ αλλά μας τελείωσε πρέπει να περιμένετε την επόμενη έκδοση του περιοδικού το άλλο πάσχα!!
    κρίμα...
    Καταγράφηκε

FIFIS
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 22 Οκτ 2008, 08:53:08 »

το συνκεκριμενο ελικοπτερο το ειχe ο ρηγας στον πειραια  299 ευρω χωρισ ηλεκτρονικα.
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 22 Οκτ 2008, 10:08:52 από FIFIS » Καταγράφηκε
    costasEAR
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 22 Οκτ 2008, 13:49:48 »

Αγαπητοί συνφορουμίτες (καλό, ε? λες να πάω για πρόεδρος?) θα απαντήσω σε όλους... ξεκινώ:

1. Dear vtr, έγραψες: "Θεωρώ αγαπητέ φίλε costasEAR, ότι δέν θα είναι πρόβλημα, να σου πεί ό φίλος σου μιά τιμούλα να τήν ποστάρεις.". Όντως, δεν είναι εκεί το πρόβλημα, απλά δεν ήθελα να συμμετέχω σε οικονομικές συναλλαγές για κάτι που δεν είναι δικό μου, αλλά βλέπω ότι δε τη γλυτώνω, καθώς ευγενέστατα μου το "απαιτείτε"! Ωραία λοιπόν, αφού "έμπλεξα" ας το συνεχίσω τώρα.

Πρώτα επιτρέψτε μου να δηλώσω ρητά πως δεν γνωρίζω από πρώτο χέρι ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ούτε για κόστος απόκτησης, ούτε για τελική τιμή πώλησης (υποθέτω όλα είναι διαπραγματεύσιμα, υποθέτω όμως, δε ξέρω...) ούτε για το συγκεκριμένο ελικόπτερο, ούτε για ελικόπτερα ή πάσης φύσεως τηλεκατευθυνόμενα γενικά. Δεν είναι δικό μου χόμπυ, δε ξέρω τίποτα....

Ούτε ο Κυριάκος δε ξέρει για ελικόπτερα βέβαια, το πήρε για το γιό του, αλλά μάλλον το κρίνει τελικά επικίνδυνο στη χρήση από παιδί και δεν επιθυμεί να το κρατήσει καθώς δεν επιθυμεί ο γιός του να το χρησιμοποιήσει, και ούτε αυτός έχει τελικά χρόνο ή επιθυμία να αποκτήσει τέτοιο χόμπυ. Αυτά κατάλαβα από τη συνομιλία μαζί του.

Λοιπόν:
    - μου είπε ότι το κόστος κτήσης ήταν 1,100 ή 1,150 ευρώ.
    - μου είπε ότι δε ξέρει πόσο μπορεί να το πουλήσει, ή πόσο πουλιέται τέτοιο πράγμα στην αγορά.
    - Του πρότεινα να το δώσει στα μισά χρήματα από όσο του κόστισε, καθώς θεώρησα πως η προσφορά της DAGOSTINI ήταν καταρχάς συμφέρουσα (έχω την εντύπωση πως αυτά τα τηλεκατεθυνόμενα είναι πολύ ακριβότερα) αλλά και πως στα μισά χρήματα κάτι εντελώς καινούριο και αχρησιμοποίητο (όπως μου είπε) θα ήταν καλή αγορά για κάποιον που ασχολείται με το "άθλημα". Δηλαδή του πρότεινα τιμή κοντά στα 550 ευρώ.
    - μου είπε πως και σε χαμηλότερη θα το έδινε, πχ και στα 450 ευρώ, καθώς του είναι εντελώς άχρηστο και μόνο χώρο του πιάνει.
    - ρώτησα τον κουμπάρο μου (ο οποίος χρόνια τώρα ασχολείται με μοντελισμό - φτιάχνει αεροπλάνα) που μπορούμε να το βάλουμε αγγελία και μου έδωσε αυτό το site.

Έτσι τελειώνει αυτή η μικρή ιστορία....

2. Dear sfyris, έγραψες: "Ποιος ξέρει πόσα θα του πήρε η Dagostini και μπήκε ο άνθρωπος στο φόρουμ είδε πόσο πραγματικά κοστίζει και θα τούφυγε η μαγκιά, τι τιμή να το πουλήσει τώρα". Αγαπητέ ήδη ανέφερα πόσο του κόστισε, 1,100-1,150 ευρώ. Παρόλα αυτά ο Κυριάκος δε μπήκε ποτέ στο φόρουμ, δεν ασχολείται διόλου με φόρουμς και γενικά δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με internet ή υπολογιστές γενικότερα, και ούτε ξέρει πόσο πραγματικά κοστίζει, ούτε του έφυγε η "μαγκιά". Κι ούτε κι εγώ ξέρω πόσο πραγματικά αξίζει-κοστίζει, κι ούτε κι εμένα μου έφυγε καμιά "μαγκιά" επί τοις ευκαιρίας... χαχαχαχαχα... Απλά δεν είμαστε και οι δυό του "χώρου", δεν ξέρουμε από το χόμπυ. Και δεν υπάρχει διάθεση να μάθουμε...

3. Dear kmiglis, έγραψες: "απο οτι εχω μαθει τους εχουν παρει περιπου 800ε και για μπαταρια τους δινουν μια nicd  μαλλον απο αυτοκινητο  rc. κριμα εεε..?". Αγαπητέ δε τα έμαθες καλά, δε τους πήραν 800 ευρώ, 1,100-1,150 ευρώ τους "πήραν" (έτσι τουλάχιστον ξέρω εγώ, αλλά τον πιστεύω τον Κυριάκο, δεν είναι άνθρωπος που θα μου έλεγε ψέμματα.... παρόλα αυτά δε τους τα "πήραν", δε τα πληρώσαν οι άνθρωποι "με το ζόρι" δηλαδή, υποτίθεται ότι θέλαν και τα δώσαν, ας ψάχναν καλύτερα αν η προσφορά δεν ήταν προσφορά της "προκοπής", έτσι νομίζω τουλάχιστον...), οπότε ξανα-τσέκαρε τις "πηγές" σου.... Όσο για μπαταρία τι τους δίνουν, δε ξέρω, κι ούτε κι ο Κυριάκος δε ξέρει. Ούτε τι σημαίνει από αυτοκίνητο rc γνωρίζουμε (και οι δυό) ούτε τι σημαίνει nicd. Sorry, είμαστε εντελώς άσχετοι. Αν επιθυμείς φωτογραφία από συγκεκριμένα εξαρτήματα, πες να το βρούμε, να το φωτογραφίσουμε και να το ποστάρουμε ώστε να να καταλάβεις αυτό που θέλεις.

4. Dear kmiglis, έγραψες: "Ρε παιδιά είναι κρίμα αυτά τα περιοδικά να εκμεταλεύονται έτσι τον κάθε ένα που θέλει να πάρει μια γεύση απο μοντελισμό. Το συγκεκριμένο ελικόπτερο μου το έχουν φέρει 2-3 άτομα έτοιμο για να τους το κάνω να πετάξει (!) τους λέω λοιπόν πάρε ενα lama να μάθεις να πετάς, γιατί θα σου πάρω 1 κάρο λεφτά για αυτό και πάλι δεν θα έχεις ελικόπτερο. 'Εχει επάνω του μπαταρία Ni-Cd για αυτοκινητάκια, το μοτέρ είναι brushed κάρβουνο, οι έλικες είναι πλαστικοί κούφιοι απο μέσα !!! χειρότεροι απο του Jambo τα παιχνίδια και το μοχλιό σύστημα με τα servo είναι ότι χειρότερο, μιλάμε για την απόλυτη ξεφτύλα ποιότητας ελικοπτέρου και εγκληματική κοροϊδία. Θυμάστε στη διαφήμιση στη τηλεόραση πόσο ωραίο το παρουσιάζανε?
    Έχω κουραστεί να λέω στους πελάτες οτι τα περιοδικά βάζουνε ότι δεν αγοράζουν τα μαγαζιά μοντελισμού όλη τη μούργα δηλαδή , και μετά τους πέρνεις τηλέφωνο λέει το τμήμα τεχνικής υποστήριξης !! λειτουργεί Τετάρτη μόνο 5-7 , ρε παιδιά ένα γρανάζι θέλω και δεν το βρίσκω άα λέει λυπόμαστε πολύ αλλά μας τελείωσε πρέπει να περιμένετε την επόμενη έκδοση του περιοδικού το άλλο πάσχα!!
    ". Αγαπητέ δείχνεις να ξέρεις πολλά πράγματα, το κατέχεις το αντικείμενο, οπότε αν θέλεις εξήγησε σε παρακαλώ σε όσους ενδιαφέρονται τα τεχνικά στοιχεία που ζητάνε διότι εγώ κι ο Κυριάκος δε μπορούμε. Κατά τα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σου περί εκμετάλλευσης των περιοδικών και κοροϊδίας, αν είναι τα πράγματα όπως τα λες, καθώς εγώ άποψη δε μπορώ να έχω διότι δεν έχω γνώσεις για να κρίνω, αλλά σέβομαι αυτόν που πραγματικά ξέρει. Να είσαι καλά που μας ενημερώνεις!

5. Dear FIFIS, έγραψες: "το συνκεκριμενο ελικοπτερο το ειχe ο ρηγας στον πειραια  299 ευρω χωρισ ηλεκτρονικα.". Αγαπητέ δε γνωρίζω ούτε το "ρήγα" (χάνομαι στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη βρισκόμαστε) ούτε πόσο έχουν τα "ηλεκτρονικά" που λες, ούτε τίποτα. Καλά κάνεις πάντως και μας ενημερώνεις, νά'σαι καλά.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Τέλος απαντήσεων, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή................... Thumbs up

----------------------------------------------------------------------------------------

Υ.Γ.

Πραγματικά δε γνωρίζουμε (ούτε εγώ ούτε ο Κυριάκος - ο κάτοχος του προς πώληση ελικόπτερου) τίποτα για το χόμπυ, ούτε από τιμές ούτε από τεχνολογία. Ίσως από παρόρμηση, ή από λάθος επιλογή (δεν έχει και τόση σημασία) αγοράστηκε το εν λόγω ελικόπτερο στο ποσό των 1,100-1,150 ευρώ και τώρα είναι προς πώληση. Όποιος ενδιαφέρεται να το αποκτήσει, ας δώσει την προσφορά του, όποια προσφορά θεωρεί λογική για το συγκεκριμένο τεμάχιο.

Ευχαριστώ και ...καλές πτήσεις!  Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 22 Οκτ 2008, 14:21:52 από costasEAR » Καταγράφηκε
    costasEAR
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 22 Οκτ 2008, 13:55:27 »

Σημαντικό στοιχείο που δε το έγραψα εξ'αρχής:

Το ελικόπτερο (και ο ...κάτοχος) βρίσκεται στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Συναρμολογημένο, λειτουργικά και εμφανισιακά σε άριστη κατάσταση, ως καινούριο - πλήρως αχρησιμοποίητο (απλά τέθηκαν σε λειτουργία οι έλικες, δε επιχειρήθηκε "απογείωση ή πτήση - δε ξέρω πως τα λέτε" ποτέ.

Το όνομά μου είναι Κώστας, δεν είμαι ο κάτοχος του εν λόγω ελικοπτέρου, κάνω εξυπηρέτηση σε ένα φίλο, τον Κυριάκο. Ότι σας αναφέρω είναι όχι εξ ιδίας πείρας, αλλά απ'ότι μου έχει πει ο ίδιος ο Κυριάκος. Δε φέρω καμιά ευθύνη για πιθανές ανακρίβειες, καθώς αφενός δεν είναι δικό μου αλλά και αφετέρου δεν έχω και καμιά σχέση με το χόμπι των ελικοπτέρων, των αεροπλάνων ή του μοντελισμού γενικότερα.

Για άμεση επικοινωνία, παρακαλώ στο τηλ.  6937074882  κ. Κυριάκος.

Σας ευχαριστώ. 
    Καταγράφηκε
    Periklis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 22 Οκτ 2008, 16:05:28 »

Κρίμα, κρίμα κρίμα....... Κρίμα τα 1100 ευρώ, κρίμα το παιδάκι που μάλλον απαγοητεύτηκε.... Sad

Λοιπόν φίλε Κώστα,

Πες στο φίλο σου τον Κυριάκο να το πουλήσει όσο το πουλήσει (μεταξύ μας... δεν θα πιάσει και πολλά) και να πάει με αυτά τα λίγα λεφτά και να πάρει ένα σωστό ελικόπτερο από ένα κατάστημα μοντελισμού.
    Πίστεψε με, αν ασχοληθείτε, έχετε να κερδίσετε πολλά. Μέσα από αυτό το φόρουμ θα βρείτε πολλές πληροφορίες για πολλές πτυχές του μοντελισμού Thumbs up

Αν πάλι δεν υπάρχει όρεξη και μεράκι...καλή τύχη στη μεταπώληση.

Περικλής
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 22 Οκτ 2008, 16:54:03 »

costasEAR για εμάς τους αερομοντελιστές είναι πίστέψε με μεγάλη απώλεια να απογοητευτεί κάποιος (παιδί ή μεγάλος δεν έχει σημασία) επειδή κάποιοι επιτείδειοι όπως τα περιοδικά αυτού του τύπου καταφέρνουν με δόλιο τρόπο να πείσουν τον κόσμο να αγοράσει οτι σαβούρα του σερβίρουν. Βλέπετε τι ζημια έχει γίνει, πουλήθηκε ένα ελικόπτερο μηδαμινής αξίας 1000 τόσα ευρώ....έλεος.
    Φίλε μου costasEAR και ο φίλος σας, πάντα φιλικά μηλώντας, μην παρεξηγείστε, δεν έχετε σχέση με το χόμπυ, απογοητευτήκατε με αυτό που πήρατε και δεν έχετε άδικο. Ίσως όμως να είχαν διαφορετική έκβαση τα πράματα και για εσάς αλλά και για το παιδί περισσότερο αν απευθυνόσαστε σε κάποιο μοντελιστικό κατάστημα ή επισκεπτόσασταν κάποιο μοντελοδρόμιο. Τώρα με μόνο 100 ευρώ περίπου ή έστω 200 με 300 το πολύ θα είχατε ένα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ελικόπτερο, ο φίλος σας δε θα απογοητευόταν και το παιδί θα άρχιζε τα πρώτα του βήματα σε ένα θαυμάσιο και δημιουργικότατο χόμπυ. Σας προτρέπω λοιπόν, αφού ξεκινήσατε, μην απογοητεύεστε και επισκευτείτε έναν από τους παραπάνω χώρους, μηλίστε με τους ανθρώπους που πετάνε εκεί και πιστέψτε με ίσως εσείς αλλάξετε γνώμη αλλά και το παιδί θα ασχοληθεί και θα ξεφύγει από τις "άρρωστες" συνήθειες των νέων του σήμερα όταν δεν αναλώνουν δημιουργικά το χρόνο τους.

Πάντα φιλικά και για να μην την πατήσουν κιάλλοι. Thumbs up

ΥΓ. Δε μπορεί κάποιος να κάνει κάτι με παρόμοια περιοδικά; Με παρόμοιες τακτικές ζημιώνουν το χόμπυ. Δεν είναι παιχνίδι ο μοντελισμός και κακώς προσπαθούν να το πλασάρουν σαν τέτοιο με σκοπό το κέρδος
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 22 Οκτ 2008, 17:15:52 από sfyris » Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    kmiglis
    Aeromodeller Sr. Member

get AIRBORNE...!!!

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 23 Οκτ 2008, 00:58:40 »

αυτο με ενοχλει και εμενα οτι οφιλος θα βλεπει ελικοπτερα πλεον και θα γυριζει το κεφαλι εδω ειναι το κριμα και οχι στα λεφτα...
    κριμα γιατι τετοιες προσπαθειες διωχνουν κοσμο απο την παρεα μας.
    δεν το παιζω εξυπνος οταν λεω του εφαγαν λεφτα αλλα οργισμενος με τους ντεαγκοστινιδες και ασετες που δουλευουν τον κοσμο.
    Καταγράφηκε

TDRigid 2011
    Periklis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 23 Οκτ 2008, 01:26:06 »

αυτο με ενοχλει και εμενα οτι οφιλος θα βλεπει ελικοπτερα πλεον και θα γυριζει το κεφαλι εδω ειναι το κριμα και οχι στα λεφτα...

Καλά αυτό εννοείτε... Και ποιός δε θα στράβωνε αν την πατούσε έτσι..... tickedoff
    Από την άλλη, διαβάζοντας το μακρυσκελές επεξηγηματικό κείμενο του costasEAR, μου δημιουργήθηκε η εξής αποροία:
    Ποίος του έδωσε την εντύπωση ότι τα ελικόπτερα -και κατ επέκταση όλα τα μοντελιστικά είδη- που πουλάνε στα μαγαζιά είναι κατά πολυ ακριβότερα σε σχέση με αυτό/αυτά της Ντιαγκοστίνι, με συνέπεια να θεωρείται η προσφορά του παραπάνω περιοδικού συμφαίρουσα;;; Huh

Και φυσικά δεν είναι μόνο με το ελικόπτερο αλλά και με άλλα προιόντα της Kyosho... (τυχαίο???).
    Καταγράφηκε
    www.rc-models.gr
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 23 Οκτ 2008, 08:40:17 »

παιδιά εντάξει όλοι το έχουμε δει το έργο, costaEAR τα πολλά σχετικά με την ποιότητα του ελικοπτέρου κτλ τα έγραψα εγώ όχι ο kimiglis, (για να μην παρεξηγηθούμε δηλαδή),
    Εμείς όλοι του αθλήματος-hobby προσπαθούμε φιλότιμα,  όσοι καινούριοι έρχονται στα μοντελοδρόμια ή στα forum να τους συμβουλέψουμε και να τους κατευθύνουμε να αγοράσουν ΣΩΣΤΑ πράγματα ΚΑΤΑΡΧΑΣ - εάν αυτά τα σωστά θα τα πληρώσουν ακριβά ή φθηνά είναι θέμα της τέπης του καθενός και μόνο!!!
    ειλικρινά πίστεψε ότι το ΣΩΣΤΟ στην περίπτωση του φίλου κυριάκου με του παιδιού ήταν να δώσει 109€ να πάρει ένα LAMA,
    όσο και να προσπαθούμε φιλότιμα να σώσουμε τη τσέπη και τα νεύρα νεοεισερχόμενων στο χωρο πάντα θα βγαίνουν περιοδικά να ληστεύουν τον κόσμο ή θα παραμονεύει στη γωνία ένας Κινέζος να πουλήσει τη μούφα. Η διαφορά στο εμφανίσιμο με το σωστό και λειτουργικά άριστο και χρήσιμο μοντέλο είναι τεράστια και μόνο η εμπειρία μπορεί να τα ξεχωρίσει, γι αυτό λέμε απευθυνθείτε σε κάποιο μοντελοδρόμιο κτλ.
    Της Kyosho τα πράγματα είναι πολύ οικονομικότερα και πολλές φορές καλύτερα από κάποιων άλλων εταιρειών, αλλά με τα περιοδικά μας τα κάνει λίγο χάλια.
    Καταγράφηκε

ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 23 Οκτ 2008, 09:40:40 »

Μάλιστα....

1) Έχω έναν όχι καινούργιο στο χόμπυ φίλο αερομοντελιστή αεροπλανά, ο οποίος μάλιστα και κατασκεύαζε κατά καιρούς και από σχέδιο. Αποφάσισε να αγοράσει το συγκεριμένο ελικόπτερο εν γνώσει του.
    Ενώ με ήξερε ότι ασχολούμε με Ε/Π, δεν ενημερώθηκε καθόλου, έκανε την επιλογή του και φυσικά πληρώνει με την τζέπη του και εμένα δεν μου πέφτει λόγος.

2)  α) 'Εχω έναν γνωστό από τα παλαιά ο οποίος μια μέρα με είδε να πετώ ένα από τα 90ρια Ε/Π μου. Είχε τρία μικρά Ε/Π ηλεκτρικά και αποφάσισε να πάρει κάτι σε 50ρι. Του λέω 50ρι θερμικό. Αυτός λέει 50size ηλεκτρικό θέλω. Αφού ενημερώθηκε σχετικά για τις δύο επιλογές, αποφασίζει από μόνος του να.... πάρει 30ρι θερμικό scale.
    Αφού είδε ότι δεν τον εξυπηρετούσε για την εκπαίδευσή του....με ξαναρωτά.
         β) Επιμένω ότι για τον σκοπό που το θέλει θα πρέπει να πάρει ένα 50ρι θερμικό και του πρότεινα μία επώνυμη μάρκα αναλύοντας τους λόγους της συγκεκριμένης πρότασης. Αποφάσισε τελικώς να πάρει ένα 30ρι θερμικό φθηνό με κάτι σέρβο που δεν κάνουν ούτε για να ρυθμίζεις το μίγμα του κινητήρα. Μάλιστα του ζήτησα να το πετάει 2 ναυτικά μίλια μακρυά μου.
         γ) Με ξαρωτά για τρίτη φορά....τι να πάρει. Του ξαναλέω το πακέτο Ε/Π, σέρβο, ηλκετρονικά κλπ χωρίς ιδιαίτερη όρεξη. "Ααααααα !!! Πολύ ακριβό βγαίνει το σπορ !!!"
         δ)  Ακόμη το σκέφτεται και περιμένω την επόμενη....κίνησή του, όπου και (εφόσον θέλετε) θα σας ενημερώσω).

3) Μία άλλη περίπτωση και πάλι με ένα φίλο μου, ο οποίος και "γνώστης" του αντικειμένου με ρωτούσε διάφορα για Τ/Κ, κινητήρες, μέγεθος tail blades, σέρβο, governors και μάλιστα ζητούσε και εξηγήσεις τους λόγους των επιλογών μου.
    Αρχικά αφού ενημέρώθηκε αναλυτικά....πάει και βάζει αυτά που θεωρούσε αυτός καλύτερα, μιας και όλα τα σέρβο κάνουν την ίδια δουλειά !!!
    Μετά από τρεις μήνες ξαναγοράζει τον προτεινόμενο εξοπλισμό των σέρβο πληρώνωντας φυσικά και πάλι από την αρχή και μέχρι στιγμής όλα καλά και όλοι ευχαριστημένοι.

4)  Γνωστός και πάλι πάει και αγοράζει σε τιμή ευκαιρίας ένα Ornith Robbe. Φρίκη !!! Το Ε/Π είχε ένα κινέζικο 46ρι κινήτήρα που δεν έλεγε να πάρει μπροστά. Αφού αλλάζει κινητήρα με OS50 ανακλύπτει ότι υπερστροφάρει (ovespeed) λόγω μικρής 550mm έλικας. Οι 600mm δεν χωράνε. Όσο για τα ηλεκτρονικά.....μιά από τα ίδια !! Άλλα 2 ναυτικά μίλια μακρυά. Δεν ξέρω τελικά που να πάω να κρυφτώ/πετάξω. Ευτυχώς τα παράτησε γιατί στο τέλος άρχισε να μου κρατά και μόυτρα.

5).......δεν γράφω άλλα γιατί δεν θα φτάσει η σελίδα.

Μετά από τα παραπάνω αποφάσισα να μην ασχολούμε πλέον με τα Ε/Π, αεροπλάνα, αυτοκινητάκια, πλοία των άλλων παρά  μόνο με τα δικά μου, γιατί η υπόθεση πλεόν δεν έχει γέλιο.

« Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 23 Οκτ 2008, 09:53:06 από Κυρμπέσης Νίκος » Καταγράφηκε
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 23 Οκτ 2008, 11:48:34 »

+100.
    και συμπληρωνω,οταν δεν ξερουμε κατι ρωταμε γνωστες του αντικειμένου....(ενας γνωστος μου μοντελιστης ειχε πει κατι μια φορα,'' οι ερωτησεις ειναι τσαμπα...οι απαντησεις ισως ειναι ακριβες! ''
    Καλυτερα λοιπον να πας σε ενα (σοβαρο) μαγαζι, να ρωτησεις να παρεις τις απαντησεις σου και μετα να αγορασεις...ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΕΙΣ...

Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 23 Οκτ 2008, 12:25:42 »

Τα σχόλια διαχωρίστηκε από την αγγελία

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Το ελικόπτερο της DAGOSTINI (P Concept SR Schweizer 300 C)
    Μεταπήδηση σε: