Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.726 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 20:58:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 20:58:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 18:22]

από Nikolas K
    [Σήμερα στις 17:11]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:10]

[Χθες στις 18:55]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309726
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 154
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 74
    Συνολικά: 76
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Κύκλωμα για onboard μπουζόπιπα + LED  (Αναγνώστηκε 3038 φορές)
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« στις: Κυριακή, 19 Οκτ 2008, 22:04:41 »

Χαιρετώ, προσπαθώ να φτιάξω ένα κυκλωματάκι που με διακοπτάκι να ανάβει το μπουζί πάνω στο μοντέλο,με μπαταρία 1,5 volt, το πρόβλημά μου είναι οτί θέλω όταν θα είναι On ο διακόπτης, και θα δίνει ρεύμα στο μπουζί, να ανάβει και ένα led για να μην ξεχνιέται On ο διακόπτης.Το led θέλει 3volt περίπου, το μπουζί 1,5 και πολλά Amp. έτσι σκέφτηκα το παρακάτω κύκλωμα, το οποίο βέβαια δεν είναι σωστό γιατί μένει αναμμένο το led μόνιμα ανεξάρτητα με την θέση του διακόπτη.
    please, δεκτή κάθε σκέψη...

* kykl2.jpg (29.39 KB, 262x305 - εμφανίστηκε 478 φορές.)
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 19 Οκτ 2008, 23:50:24 »

Το κύκλωμα που χρειάζεσαι είναι το ακόλουθο. Θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί διακόπτης διπλός. Με την ίδια κίνηση του stick ανοίγει και κλείνει 2 διακόπτες on-off. Τον ζητάς σαν διακόπτη 2 θέσεων 2 επαφών. Ελπίζω να μην κάνω λάθος, παρακαλώ ενημέρωσέ μας για την έκβαση του εγχειρήματος. 

* kikloma.jpg (10.94 KB, 220x333 - εμφανίστηκε 453 φορές.)
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Skype --> mastroxalastis   (Συνήθως όταν είμαι στο Skype, μαστορεύω στον πάγκο)
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 19 Οκτ 2008, 23:54:47 »

Και κάτι ακόμη: Η δεύτερη μπαταρία που οδηγεί το led δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη σαν αυτή που θα έχεις στο μπουζί. Θα δίνει μόνο τα 30 mA περίπου που τραβά το led.
    Καταγράφηκε

Τα ελικόπτερα είναι σαν τις ταινίες τρόμου. Ξέρεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, απλά δεν ξέρεις το πότε.

Dimitris-kriti
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Δευτέρα, 20 Οκτ 2008, 00:22:09 »

Υπαρχει ετοιμο κυκλωμα. Το εχω στο τιταν μου εδω και πολυ καιρο και δουλευει μια χαρα. Εχει led και πατωντας ενα μπουτον δινει ρευμα στο μπουζι για δεκα δευτερολεπτα. Περνει ρευμα απο το δεκτη. Το ειχα παρει απο Midland (Αγγλια) αλλα το εχει και ο Γιατρακος 20 ευρο. Thumbs up
    Καταγράφηκε

T REX 600 SUPER PRO
    RAPTOR 50 TITAN
    GL 450 SE
    E-FLITE CUP 232 BP
    DX-7
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 20 Οκτ 2008, 09:19:19 »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
    Dimitris-kriti, το είδα αυτό που λες,αν δεν μπορεσω να κάνω κάτι άλλο..απλά ήθελα να έχω τη χαρά της διμιουργίας.. Grin
    Skynet, το σκέφτηκα και αυτό αλλά δεν είχα τέτοιο διακόπτη.Θα πάω να πάρω σήμερα να το δω.για την μπαταρία του led που λες, έχω μια από pc,μικρή αλλά αρκετή για το led,άλλωστε τροφοδοτεί και μερικά άλλα που έχω βάλει.έτσι όπως τα έχεις βάλει,στην ουσία οι 2 μπαταρίες δουλεύεουν στην σειρά,οπότε θα πρέπει να είναι ίδιες και οι 2?
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
                                        &n
    Skynet
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 20 Οκτ 2008, 14:00:24 »

Όχι κάθε μία από τις 2 μπαταρίες δουλεύει στον δικό της βρόγχο δίνει το δικό της ρεύμα και δεν υπάρχει κανένας λόγο να είναι ίδιες. Η μπαταρία από το μπουζί βέβαια δίνει την τάση της άρα και το ρεύμα και στο led. Οπότε από την μπαταρία του led που σκέφτεσαι να βάλεις αφαίρεσε 1.5 Volt που θα τα παίρνεις από τη μπαταρία του μπουζί. Φυσικά το ρεύμα προς το μπουζί είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από αυτό του led οπότε και ουσιαστικά δεν κουράζεται καθόλου τη μπαταρία του μπουζί από το led.
    Επιπλέον αν βάλεις την κατάλληλη τάση στη μπαταρία του led ή αν δεν έχεις την σωστή τάση βάζοντας την κατάλληλη αντίσταση σε σειρά με το led θα μπορείς να έχεις ένδειξη από τη φωτοβολία του led για την κατάσταση της μπαταρίας του μπουζί !!!
    Καταγράφηκε

GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 20 Οκτ 2008, 15:48:08 »

Αγαπητοι φιλοι
    Μια δοκιμασμενη προταση ακομη ειναι  http://www.greekelectronics.gr/rcswitchswitch.html
    με το παρακατω σχεδιο

Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος

* Progr_RC-SWITCH.jpg (82.55 KB, 1200x500 - εμφανίστηκε 387 φορές.)
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 21 Οκτ 2008, 11:15:32 »

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά δεν βρήκα διπλό διακόπτη στα εδώ μαγαζία και κατέληξα σε έτοιμο κύκλωμα..αλλά θα το έχω υπόψη μου αν πέσει στα χέρια μου κανένας 2πλος διακόπτης, έτσι για τον πειραματισμό και μόνο.
    και η λύση του GRELE είναι πολύ ενδιαφέρουσα,για πολλές εφαρμογές.καθώς και όλο το site. Thumbs up
    Καταγράφηκε

&n
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Κύκλωμα για onboard μπουζόπιπα + LED
    Μεταπήδηση σε: