Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.695 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 9 Ιουλ 2026, 15:50:48

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 9 Ιουλ 2026, 15:50:48

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 13:59]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309695
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 153
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 123
    Συνολικά: 123
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 29 30 31 [32] 33 34 35 ... 53     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Thunder Tiger Μini Titan 325  (Αναγνώστηκε 145311 φορές)
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #465 στις: Κυριακή, 5 Απρ 2009, 22:14:44 »

skritikos  ευχαριστω για τον ενδιαφερον but i don't understand Christ...  uglystupid2
    Exει και αγγλικη ορολογια...ασε... καποιος με απλα Ελληνικα να μου εξηγησει τι ακριβως κανει το speed control γιατι δεν βρηκα τιποτα....
    (επισης βρε παιδια ολοκληρο φορουμ δεν εχει σκεφτει καποιος να γραψει μια ''εκθεση'' με ορολογιες για τα θεματα αυτα ωστε να μαθαινουν οι νουμπαδες και να μην πριζουν καθε τοσο αυτους που τα ξερουν;; θα ηταν διευκολυνση για ολους)

Βασικα θελω να βαλω ενα πολυ καλο speed control γιατι σκεφτομαι και για μετεπειτα μοτερ οπως αυτο εδω
    http://www.nemhobby.com/scorpion-hk-2221-6-v2-p31272.html
    που λεει
    Max Continuous Current     52 Amps
    οποτε οπως καταλαβαινω το μαματο speed control δεν με καλυπτει,οποτε καλυτερα να μην παρω 40ρη και να παρω 60αρη;;;;; Huh

Καταγράφηκε

what the fuck...γιατί δεν πετάει :p
    guest3257
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #466 στις: Κυριακή, 5 Απρ 2009, 22:22:30 »

55A+

Αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα χρειαστείς τόση δύναμη;

Καταγράφηκε
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #467 στις: Κυριακή, 5 Απρ 2009, 22:24:04 »

55A+

Αλλά τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα χρειαστείς τόση δύναμη;

μα τοση δεν ζηταει το σκόρπιον;;
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #468 στις: Κυριακή, 5 Απρ 2009, 22:24:40 »

παιρνεις αυτο και τελος

http://www.readyheli.com/HK2221_8_V2_Scorpion_Combo_Includes_Brushless_450_p/hk2221-8combo.htm
    Καταγράφηκε
    guest3257
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #469 στις: Κυριακή, 5 Απρ 2009, 22:25:34 »

εννοούσα τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα χρειαστείς το 2221-6 και όχι πχ το 8 ή το 10 για αρχή;

Καταγράφηκε
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #470 στις: Κυριακή, 5 Απρ 2009, 22:28:07 »

εννοούσα τι σε κάνει να πιστεύεις πως θα χρειαστείς το 2221-6 και όχι πχ το 8 ή το 10 για αρχή;

Οχι,για μετεπειτα εννοουσα,,, το θεωρω λιγο χαζο να δωσω χρηματα για να παρω ενα απλο sc και μετα οταν αλλαξω μοτερ να δωσω κι αλλα για το ιδιο πραγμα.....

Για αρχη θα βαλω το μαμα και οταν δω οτι δεν με καλυπτει παω στο σκορπιον το 6....πολλα υποσχομενος θριντάς Azn
    Καταγράφηκε

THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #471 στις: Κυριακή, 5 Απρ 2009, 22:32:49 »

Μαστορα δεν θελω να δωσω τωρα τα χρηματα για το σκορπιον,,τωρα θα παρω μονο το κιτ του ελικοπτερου, το μαμα μοτερ και ενα καλο sc....

Απο αυτα τα 2 πιο προτεινεται;;;
    http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=40&products_id=1871&zenid=b08bfd765f40396ba8e2efc0bcbe7320

http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=40&products_id=1552&zenid=b08bfd765f40396ba8e2efc0bcbe7320

επισης βρε παιδια ακομα δεν μου εξηγησε καποιος τι ακριβως κανει το σπιντ κοντρολ;; 

επισης αυτα που βλεπω στα speed controls που λενε πχ Scorpion Watercooled 4S 70A ESC,, αυτο το 4s εννοει οτι κανει μεχρι 4τρασελες μπαταριες;;;(δηλαδη 2σελες,τρισελες και τετρασελες)
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 5 Απρ 2009, 22:55:44 από THEO_LEGEND » Καταγράφηκε

papabill
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #472 στις: Δευτέρα, 6 Απρ 2009, 00:13:20 »

Καταρχην μην παιρνουν τα μυαλα σου αερα για αρχαριος. Το μαμα μοτερ θα σου ειναι υπεαρκετο και ισως να μην χρειαστεις παραπανω! Αν θελησεις στο μελλον εδω ειμαστε να σου προτεινουμε πιο δυνατες και οικονομικες λυσεις.
    αν εχει speed control μεσα το κιτ εισαι μια χαρα! Αλλιως παρε αυτο ειναι δοκιμασμενο

http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=40&products_id=1871&zenid=b08bfd765f40396ba8e2efc0bcbe7320

Το SC ειναι ο ρυθμιστης ταχυτητας του μοτερ και ο παροχος ρευματος στα σερβο και δεκτη. ta watercooled ειναι για σκαφη. Το 4s για τετρασελες κ.ο.κ.
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #473 στις: Δευτέρα, 6 Απρ 2009, 00:29:00 »

Καταρχην μην παιρνουν τα μυαλα σου αερα για αρχαριος. Το μαμα μοτερ θα σου ειναι υπεαρκετο και ισως να μην χρειαστεις παραπανω! Αν θελησεις στο μελλον εδω ειμαστε να σου προτεινουμε πιο δυνατες και οικονομικες λυσεις.
    αν εχει speed control μεσα το κιτ εισαι μια χαρα! Αλλιως παρε αυτο ειναι δοκιμασμενο

Το SC ειναι ο ρυθμιστης ταχυτητας του μοτερ και ο παροχος ρευματος στα σερβο και δεκτη. ta watercooled ειναι για σκαφη. Το 4s για τετρασελες κ.ο.κ.

Να σαι καλα..σε ευχαριστω.οποτε μαλλον αυτο θα παρω για sc. Thumbs up

Επισης κατι αλλο που διαβασα και θελω διευκρινηση...αν γινει καποια στραβη στον αερα για να λειτουργησει το aθtorotation  πρεπει να δουλευουν τα σερβο...αλλα διαβασα οτι θελει μπεκ για να δινει ρευμα,,,κανω λαθος;; αυτο που προτεινεις εχει μπεκ;; ή αγοραζω ξεχωριστο
    Καταγράφηκε

papabill
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #474 στις: Δευτέρα, 6 Απρ 2009, 01:41:05 »

Αυτο το ESC εχει BEC. αλλα αμα κατσει στραβη και δεν δινει ρευμα το ESC δεν θα εχεις κινηση στα σερβο αφου ειναι ενσωμετωμενο μαζι.
    Αν βαλεις ξεχωριστο BEC θα εχεις κινησεις αλλα πρεπει να ξερεις autorotation alla ειναι δυσκολο να βγει με αυτο το ελικοπτερο λογω μεγεθους
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #475 στις: Δευτέρα, 6 Απρ 2009, 02:32:39 »

εγώ στο belt-cp εδω και ενα χρόνο εχω αυτό με ξεχωριστό ubec......

http://cgi.ebay.com/trex-3dx450-shogun-3dx-400-Sonix-30A-ESC-plus-UBEC_W0QQitemZ260240252268QQcmdZViewItemQQptZRadio_Control_Vehicles?hash=item260240252268&_trksid=p3286.m20.l1116

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #476 στις: Δευτέρα, 6 Απρ 2009, 03:04:21 »

Αυτο το ESC εχει BEC. αλλα αμα κατσει στραβη και δεν δινει ρευμα το ESC δεν θα εχεις κινηση στα σερβο αφου ειναι ενσωμετωμενο μαζι.
    Αν βαλεις ξεχωριστο BEC θα εχεις κινησεις αλλα πρεπει να ξερεις autorotation alla ειναι δυσκολο να βγει με αυτο το ελικοπτερο λογω μεγεθους
    δηλαδή αν πάθει κάτι το μοτερ, θα εχω ρεύμα για το autorotation,μόνο αν καεί το esc που έχει ενσωματωμένο το μπεκ den θα λειτουργούν τα σέρβο.καλά κατάλαβα;
    Πληροφοριακά να ξέρω..το autorotation σε τέτοιου μεγέθους ελικόπτερο είναι δύσκολο γιατί έχει μικρή επιφάνεια στα blades, ώστε με τις αρνητικές μοίρες καθώς θα πέφτει ,να μην πάρει αρκετές στροφές το στροφειο για να έχει τη δύναμη να το προσγειώσει ομαλά; ή παίζει ρόλο κάτι άλλο ;

Κάποιος απο δω μέσα μπορεί και κάνει autorotation  με το μίνι τιτάν;;;;;;;;;;
    Καταγράφηκε

giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #477 στις: Δευτέρα, 6 Απρ 2009, 09:16:23 »

δηλαδή αν πάθει κάτι το μοτερ, θα εχω ρεύμα για το autorotation,μόνο αν καεί το esc που έχει ενσωματωμένο το μπεκ den θα λειτουργούν τα σέρβο.καλά κατάλαβα;
    Πληροφοριακά να ξέρω..το autorotation σε τέτοιου μεγέθους ελικόπτερο είναι δύσκολο γιατί έχει μικρή επιφάνεια στα blades, ώστε με τις αρνητικές μοίρες καθώς θα πέφτει ,να μην πάρει αρκετές στροφές το στροφειο για να έχει τη δύναμη να το προσγειώσει ομαλά; ή παίζει ρόλο κάτι άλλο ;

Nαι θα εχεις ρευμα ,μονο αμα κοψει το esc δεν θα εχεις ρευμα.
    Εγω εχω κανει autorotation  με το μίνι τιτάν αλλα ειναι δυσκολο.
    Καταγράφηκε
    THEO_LEGEND
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #478 στις: Δευτέρα, 6 Απρ 2009, 09:26:38 »

Οταν λες δυσκολο τι εννοεις ακριβως;; οτι θελει περισσοτερο υψος για να πραγματοποιηθει;; η λογικη που καταλαβαινω για την επιφανεια των φτερων ισχυει;;
    Καταγράφηκε

giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #479 στις: Δευτέρα, 6 Απρ 2009, 09:32:13 »

Οταν λες δυσκολο τι εννοεις ακριβως;; οτι θελει περισσοτερο υψος για να πραγματοποιηθει;; η λογικη που καταλαβαινω για την επιφανεια των φτερων ισχυει;;

Ειναι πολυ ελαφρη και δεν μπορει να ανεβασει στροφες το ελικοπετρο.
    Απο πολυ ψηλα χτηπας τον διακοπτη για autorotation ,τερμα αρνητικες μοιρες και στα 1-2 μετρα τερμα θετικες.(δεν συχωρη λαθη).
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 29 30 31 [32] 33 34 35 ... 53     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Thunder Tiger Μini Titan 325
    Μεταπήδηση σε: