Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.695 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 9 Ιουλ 2026, 15:23:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 9 Ιουλ 2026, 15:23:04

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 13:59]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309695
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 153
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 110
    Συνολικά: 112
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 45 46 47 [48] 49 50 51 ... 53     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Thunder Tiger Μini Titan 325  (Αναγνώστηκε 145194 φορές)
    MANTARIS
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #705 στις: Τρίτη, 25 Αυγ 2009, 20:14:47 »

Το πρόβλημά σου ΔΕΝ είναι ο τρόπος που φόρτωνες της μπαταρίες σου, αν και είναι υπερβολικά αργός...Σωστά διάβασες. Φορτώνεις την μπαταρία σου με 1 C  που σημαίνει οτι εάν οι μπαταρίες σου είναι 2200mAh π.χ., φορτώνεις με 2.2 Α εαν είναι 1200 mAh π.χ., φορτώνεις με 1,2 Α

Το πρόβλημα, είναι το ESC εαν έχεις κρατήση το δικό του. Λόγω ζέστης " ανεβάζει  " πολύ, πάρα πολύ θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να " κόβει " για κάποια δευτερόλεπτα.
    Επίσης δοκίμασε προσεκτικά να πιάσεις το μοτέρ του, και θα δείς πόσο υπερβολικά καυτό είναι. Γιαυτό, απο πτήση σε πτήση, πρέπει να το αφήνεις να κρυώσει.

Προσπάθησε να αφαιρέσεις το κόκκινο πλαστικό περίβλημά του, ή εαν έχεις κάποιο άλλο speed control δοκίμασέ το και θα δεις ότι δεν θα " ξανα - φτερνιστεί "

σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. θα κανψ οτι μου ειπες και θα κανω μια πτηση αυριο για να δω τα αποτελεσματα
    Καταγράφηκε

carl goldberg extreme 540-mini titan
    Iakovos Ioannidis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #706 στις: Τρίτη, 25 Αυγ 2009, 20:55:03 »

ηθελα να ρωτησω κατι αν και δεν εχω δει το θεμα ... εχω ενα μινι τιταν εδω και 8 μηνες αλλα προσφατα εμαθα οτι την μπαταρια πρεπει να την φορτιζουμε στα αμπερωρια που ειναι (πχ ειναι 2200 mah και πρεπει να την φορτιζω στα 2.2 ah ) εγω ομωσ εκανα την πιο αργη φορτιση που γινεται 0.3 ah (οπωσ εκανα και στισ nimh) τωρα το προβλημα που εχω ειναι οτι το battery protection ενεργοποιειται συνεχεια και δεν μπορω να κανω συνεχη πτηση αλλα το σταματαω για 5 δευτερολεπτα και μετα πεταει κανονικα για λιγο και παλι κανω το ιδιο οταν κοβει στροφεσ..... μπορει να φταιει η μπαταρια και η φορτιση που της εκανα?Huh

Έχω κι εγώ mini titan 2 χρόνια περίπου.
    Όπως και να έχει αυτό που λες δεν το έχω ακούσει. Να παθαίνει δηλαδή η μπαταρία κάτι από την πολύ αργή φόρτιση. Είναι γεγονός όμως το εξής, φορτίζοντας την μπαταρία κάτω από το 1C είναι καλο για την μπαταρία. Εγώ φορτίζω στο σπίτι τις 2500mah μου, με 1,5Α γιατί δε βιάζομαι. Αυτό κάνει καλό στα στοιχεία της μπαταρίας. Στο πεδίο πτήσης δίνει μέχρι 1C αν και πολλοί θυσιάζουν λίγο τη διάρκεια της μπαταρίας, δίνοντας πιο πολύ για να πετάνε πιο γρήγορα. Δεν πειράζει ιδιαίτερα να το κάνεις και αυτό που και που αν δεις πως βιάζεσαι, καίγεσαι να πετάξεις στο πεδίο πτήσης!  Thumbs up

Τώρα για αυτό που λες το παθαίνω κι εγώ, ειδικά το καλοκαίρι. Εκτός από αυτά που σου είπε ο φίλος, πειραξε τις καμπύλες γκαζιού και pitch για να δεις πως μπορείς να ρίξεις τη θερμοκρασία. Για παράδειγμα πολύ pitch ζεσταίνει το μοτέρ πιο πολύ. Πιο πολύ από ότι το πολύ throttle. Εγώ τα πείραξα και βρήκα την υγειά μου.

Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Trex600N // Raptor50Titan
    προς πώληση
    MANTARIS
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #707 στις: Τετάρτη, 26 Αυγ 2009, 01:04:54 »

ηθελα να ρωτησω κατι αν και δεν εχω δει το θεμα ... εχω ενα μινι τιταν εδω και 8 μηνες αλλα προσφατα εμαθα οτι την μπαταρια πρεπει να την φορτιζουμε στα αμπερωρια που ειναι (πχ ειναι 2200 mah και πρεπει να την φορτιζω στα 2.2 ah ) εγω ομωσ εκανα την πιο αργη φορτιση που γινεται 0.3 ah (οπωσ εκανα και στισ nimh) τωρα το προβλημα που εχω ειναι οτι το battery protection ενεργοποιειται συνεχεια και δεν μπορω να κανω συνεχη πτηση αλλα το σταματαω για 5 δευτερολεπτα και μετα πεταει κανονικα για λιγο και παλι κανω το ιδιο οταν κοβει στροφεσ..... μπορει να φταιει η μπαταρια και η φορτιση που της εκανα?Huh

Έχω κι εγώ mini titan 2 χρόνια περίπου.
    Όπως και να έχει αυτό που λες δεν το έχω ακούσει. Να παθαίνει δηλαδή η μπαταρία κάτι από την πολύ αργή φόρτιση. Είναι γεγονός όμως το εξής, φορτίζοντας την μπαταρία κάτω από το 1C είναι καλο για την μπαταρία. Εγώ φορτίζω στο σπίτι τις 2500mah μου, με 1,5Α γιατί δε βιάζομαι. Αυτό κάνει καλό στα στοιχεία της μπαταρίας. Στο πεδίο πτήσης δίνει μέχρι 1C αν και πολλοί θυσιάζουν λίγο τη διάρκεια της μπαταρίας, δίνοντας πιο πολύ για να πετάνε πιο γρήγορα. Δεν πειράζει ιδιαίτερα να το κάνεις και αυτό που και που αν δεις πως βιάζεσαι, καίγεσαι να πετάξεις στο πεδίο πτήσης!  Thumbs up

Τώρα για αυτό που λες το παθαίνω κι εγώ, ειδικά το καλοκαίρι. Εκτός από αυτά που σου είπε ο φίλος, πειραξε τις καμπύλες γκαζιού και pitch για να δεις πως μπορείς να ρίξεις τη θερμοκρασία. Για παράδειγμα πολύ pitch ζεσταίνει το μοτέρ πιο πολύ. Πιο πολύ από ότι το πολύ throttle. Εγώ τα πείραξα και βρήκα την υγειά μου.

Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    φιλε αρχικα αυτο για την μπαταρια το μαθαμε προσφατα απο καιποιον αντιπροσωπο(δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω τον κουτσο) που το ειπε στον ιδιοκτητη του μαγαζιου που ψωνιζω και φιλο μου.τωρα για αυτο που λες για το πιτσ μαλλον ισχυει γιατι παιζω ελαχιστα πανω και κατω απο το κεντρο του στικ ειτε κανονικη πτηση ειτε αναποδα και αν το τερματισω ζοριζεται..... θα το φτιαξω και αυτο και θα σας πω τα αποτελεσματα ... ευχαριστω για τισ πολυτιμες συμβουλες (ακομα θα προσπαθουσα να ρυθμισω το ESC η και θα το αλλαζα)
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #708 στις: Τετάρτη, 26 Αυγ 2009, 01:25:47 »

o κουτσος το ειπε??? χαχαχαχα τι αλλο θα ακουσουμε χαχχαχαχα
    Ακομα και οι οδηγιες λενε μεχρι 1C φορτιση ειναι το καλυτερο.... ΜΕΧΡΙ=εως αυτο το σημειο.... οσο πιο αργει φορτιση τοσο καλυτερο για την ζωη της μπαταριας..!
    Καταγράφηκε
    MANTARIS
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #709 στις: Τετάρτη, 26 Αυγ 2009, 11:11:42 »

Ακομα και οι οδηγιες λενε μεχρι 1C φορτιση ειναι το καλυτερο.... ΜΕΧΡΙ=εως αυτο το σημειο.... οσο πιο αργει φορτιση τοσο καλυτερο για την ζωη της μπαταριας..!
    δεν ειπα με σιγουρια.... απλα νομιζω.... ομως κατα τη γνωμη μου υπαρχει μια λογικη για να μην ζεσταινεται η μπαταρια απο τις πολλες ωρες φορτισης Undecided
    Καταγράφηκε

giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #710 στις: Τετάρτη, 26 Αυγ 2009, 12:08:40 »

Πρεπει να εχεις λιγο throtle ανεβασε τις στροφες και θα εισαι οκ.
    Επισης για να αποφυγεις τελειως αυτο το προβλημα μπορεις να βαλεις ενα εξωτερικο ubec και θα ησυχασεις.
    http://www.coolmodels.gr/hxtubec56voutput5523vinput-p-293.html
    Καταγράφηκε
    Iakovos Ioannidis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #711 στις: Τετάρτη, 26 Αυγ 2009, 13:03:51 »

δεν ειπα με σιγουρια.... απλα νομιζω.... ομως κατα τη γνωμη μου υπαρχει μια λογικη για να μην ζεσταινεται η μπαταρια απο τις πολλες ωρες φορτισης Undecided

Η μπαταρία αισθητά δε ζεστένεται κατά την φόρτιση, αλλά κατά την εκφόρτιση. Γι'αυτό είναι υποχρεωτικό για ασφάλεια να παρακολουθείς τις LI-PO κατά την φόρτιση και να τις αγγίζεις. Αν ζεσταθεί, υπάρχει πρόβλημα.
    Καταγράφηκε

Trex600N // Raptor50Titan
    προς πώληση
    MANTARIS
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #712 στις: Τετάρτη, 26 Αυγ 2009, 13:41:20 »

Πρεπει να εχεις λιγο throtle ανεβασε τις στροφες και θα εισαι οκ.
    Επισης για να αποφυγεις τελειως αυτο το προβλημα μπορεις να βαλεις ενα εξωτερικο ubec και θα ησυχασεις.
    http://www.coolmodels.gr/hxtubec56voutput5523vinput-p-293.html
    αυτο απο οτι καταλαβα ειναι ρυθμιστης τασης και δεν επιτρεπει να παει περισσοτερο ρευμα στον δεκτη και να καουν τα σερβο?
    Καταγράφηκε

dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #713 στις: Τετάρτη, 26 Αυγ 2009, 13:53:09 »

Οχι
    Το U - Bec παίρνει ρεύμα απο την μπαταρία, και δίνει στον δέκτη - σέρβο - γυροσκόπιο.
    Με αυτό δεν επιβαρύνεται το beck του ESC που έχεις, με αποτέλεσμα να μην ανεβάζει θερμοκρασία
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 26 Αυγ 2009, 18:36:45 από dhiotis » Καταγράφηκε

Μιά φορά και ένα καιρό, υπήρχαν Nitros, flybars & κρύσταλλοι συχνότητας.
    MANTARIS
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #714 στις: Τετάρτη, 26 Αυγ 2009, 15:02:21 »

Οχι
    Το U - Beck παίρνει ρεύμα απο την μπαταρία, και δίνει στον δέκτη - σέρβο - γυροσκόπιο.
    Με αυτό δεν επιβαρύνεται το beck του ESC που έχεις, με αποτέλεσμα να μην ανεβάζει θερμοκρασία
    aaaa ok θα κοιταξω να παρω και ενα τετοιο μηπως κανω καμια πτηση ολοκληρη  Thumbs up
    Καταγράφηκε

dhiotis
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #715 στις: Τετάρτη, 26 Αυγ 2009, 18:34:07 »

Οχι
    Το U - Bec παίρνει ρεύμα απο την μπαταρία, και δίνει στον δέκτη - σέρβο - γυροσκόπιο.
    aaaa ok θα κοιταξω να παρω και ενα τετοιο μηπως κανω καμια πτηση ολοκληρη  Thumbs up
    Πρόσεχε ομως.
    Πρέπει πρώτα να κόψεις το κόκκινο καλώδιο απο το speed control σου πριν βάλεις το U-Bec.

Δεν πρέπει σε καμμία περίπτωση να δώσεις διπλό ρεύμα [ 11.1 Χ 2 ] στον δέκτη......θα καούν όλα.
    _ Η έξοδος του U-Bec πάει σε όποιο ελεύθερο κανάλι έχεις στον δέκτη σου.
    Καταγράφηκε

Μιά φορά και ένα καιρό, υπήρχαν Nitros, flybars & κρύσταλλοι συχνότητας.
    Robie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #716 στις: Παρασκευή, 28 Αυγ 2009, 19:37:49 »

Σμπαραλια το MINI... και μαλλον θα αργησω να το ξανα επισκευασω γιατι μολις το ειχα ηδη κανει.....

Τελικα επρεπε να ελενξω (αλλαξω) καλυτερα τα ηλεκτρονικα μαλλον γιατι μου πεσαν οι στροφες στον αερα χωρις λογο............
    Καταγράφηκε
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #717 στις: Παρασκευή, 28 Αυγ 2009, 20:22:52 »

Σμπαραλια το MINI... και μαλλον θα αργησω να το ξανα επισκευασω γιατι μολις το ειχα ηδη κανει.....

Τελικα επρεπε να ελενξω (αλλαξω) καλυτερα τα ηλεκτρονικα μαλλον γιατι μου πεσαν οι στροφες στον αερα χωρις λογο............

Γιατι βιαστηκες κριμα.................
    Αντε φτιαξτο και πεταμε. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    MANTARIS
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #718 στις: Σάββατο, 5 Σεπ 2009, 12:44:24 »

λοιπον το ελικοπτερο με το βγαλσιμο του ροζ πλαστικου απο το ESC και της πιο σωστης ρυθμισης του πιτσ ειναι κομπλε
    τωρα εχω ενα αλλο μικρο προβληματακι... θελω να βαλω τις καρμπον ελικες που βγαζει η θαντερ ταιγκερ(γιατι δεν ξερω ποσο θα αντεξουν οι ξυλινες στο 3D)αλλα εχουν μποσικα.... ξερω  οτι βγαζει αποστατες αλλα μηπος αμα βαλω τα μεταλλικα γκριπς(το ειχα στο μυαλο μου να αρχισω να το κανω μεταλ ολο) θα κανουν ακριβως?Huh?
    Καταγράφηκε

Δημήτρης Άρτα
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #719 στις: Σάββατο, 5 Σεπ 2009, 13:49:42 »

Πως το βγάζεται το πλαστικό φίλμ και σε ποιό σημείο ακριβώς του ESC;
    Μπορείτε να βάλετε καμιά φώτο;
    Καταγράφηκε

Πετάμε ?
    Σελίδες: 1 ... 45 46 47 [48] 49 50 51 ... 53     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Thunder Tiger Μini Titan 325
    Μεταπήδηση σε: