Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.903 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 22:47:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 7 Αυγ 2026, 22:47:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:38]

από Stargazer
    [Χθες στις 16:11]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309903
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 122
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 75
    Συνολικά: 76
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Mini Titan . Δεν λεει να πεθανει.  (Αναγνώστηκε 2416 φορές)
    Marios 3D
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 30 Σεπ 2008, 20:37:36 »

Έχω ένα Mini Titan εδώ και ένα χρόνο και δεν θέλει να με αποχωριστεί.
    Αυτό είναι το τρίτο μου κατά σειρά ελικόπτερο . Πρώτο ήταν το Lama , μετά ένα Belt CP και μετά στην ζωή μου ήρθε  αυτό . Να σας πω την αλήθεια με αυτό έμαθα να πετάω . Το Lama ήταν για indoor χρήση μόνο , και μετά από κάτι σημαδεμένα έπιπλα , κάτι σχισμένες κουρτίνες και σπασμένα ποτήρια , το άφησα για τα μάτια ενός πολλά υποσχόμενου Belt cp . Με αυτό έκανα τις πρώτες μου πορείες outdoor .Ατελείωτα hover και παιχνίδια με το moter , μέχρι που άρχισα να το πιέζω ποιο πολύ και εκεί άρχισε να μου δείχνει τις αδυναμίες του . Μόλις του έβαλα ένα ποιο κακό μοτέρ και ανέβασε στροφές , μου έφυγε το στροφείο στον αέρα . Μια άλλη ημέρα μου έφυγε το ντιζακι του (gyro) σέρβο πάντα στον αέρα και ρε παιδί μου τι δυσκολία είναι να αλλάξεις το γρανάζι του. Αυτά συμβαίνουν άμα το παίρνεις έτοιμο και το έχει συναρμολογήσει κινέζος .Τέλος πάντων είδα και απόειδα και  το αποχαιρετώ για πάντα για τον νέο μου έρωτα . Το  Μινι Τιταν . Παντού έλεγαν ότι αυτό είναι κανονικό ελικόπτερο , δεν είναι παιχνίδι , θα το αγαπήσεις , θα σου κάνει όλα τα χατίρια , είναι μεγάλη δασκάλα , και άλλα πολλά . Έτσι με τα πολλά πήγα και το πήρα , άλλωστε δεν ήταν και ακριβό , τα ηλεκτρονικά τα είχα από το Belt  . Οπότε με 160 ευρουλακια (από Ελλαδα) νασου το Τιτανακι ήρθε στο σπίτι . Και εδώ άρχισαν όλα.
    Το ελικόπτερο μπορεί να στηθεί και να πετάει σαν τα μεγαλύτερα αδέλφια του . Ρυθμίζεις τις καμπύλες του και βλέπεις και την παραμικρή διαφορά (λόγο μικρότερων μποσικων από το Belt ).Παίζεις με το pitch , με το throttle , με expo και άλλα πολλά . Τολμάς και κάνεις τα πρώτα σου invert , roll, πορείες invert και ότι άλλο σου κατέβει στο κεφάλι και το ελικόπτερο σε ακούει δίχως παράπονο .Σου κάνει όλα τα χατίρια χωρίς να βγάζει βλάβες η φθορές η αστοχίες υλικού . Ανεβάζεις τις στροφές πάνω από 3000 με πλαστική κεφαλή και μετά από διαδοχικά Tic Toc αυτή βρίσκεται ακόμα στην θέση της . Έτσι λοιπόν πηγαίνοντας έρχεται αναποφευχθα  και η πτώση .
    Εκεί διαπιστώνεις ότι το γρανάζι αλλάζει πολύ εύκολα και είναι και φθηνό (με 5 ευρω παίρνεις 2) .Το ίδιο ο άξονας και το Fly bar και ότι άλλο έχει επάνω του. Έτσι μια πτώση τελικά κοστίζει λίγα μα πολύ λίγα . Εδώ αρχίζει η ιστορία μου με αυτό (θρίλερ) . Πριν μια εβδομάδα πετούσα όπως συνηθίζω έξω από το σπίτι μου και δοκίμαζα νέες φιγούρες στον αέρα . Ήταν σούρουπο λίγο πριν νυχτώσει . Το Mini Titan ζωγράφιζε στον αέρα περήφανο . 540 stall turn , high rate roll on axis, invert πορείες με ουρά μπροστά , Tic Toc και ότι άλλο μαθαίνω στο simulator και τρεχω να το δοκιμάσω πρώτα στο Titanaki. Έτσι λοιπόν πετώντας , λίγο  το σκοτάδι , λίγο η κούραση , λίγο η μεγάλη απόσταση που το έστελνα , έχασα το orientation και το κάρφωσα. Θα μου πείτε σε όλους συμβαίνει , ναι αλλά το πρόβλημα ήταν το που το κάρφωσα . Να μην σας πολυλογώ το ελικόπτερο το φύτεψα στα κεραμίδια του γείτονα. Τα πράγματα τώρα είναι ποιο δύσκολα . Το σκοτάδι έπεφτε , και άρχιζε να ψιλοβρέχει , και το χειρότερο ο γείτονας έρχεται μια φορά κάθε δεκαπέντε στο εξοχικό του . Αυτό ήταν . Μινι Τιταν ήρθε η ώρα σου να σε κηδέψω . Έκλεισα το γκάζι να μην δουλεύει το μοτέρ .Έκλεισα την τηλεκατεύθυνση . Το λαμπάκι του δέκτη τρεμόπαιζε στο σκοτάδι σαν να μου έλεγε , ξεψυχάω . Εντάξει το πήρα απόφαση ,  Τιτανακι θα σε ξεγράψω από την ζωή μου . Σε ευχαριστώ όσα περάσαμε μαζί και όσα μου έμαθες όλο αυτό τον καιρό . Για σου και δεν θέλω ούτε να σε θυμάμαι , άλλωστε τώρα έχω γίνει θερμικός . Πετάω το T-rex 600N και το ευχαριστιέμαι . Άλλη δύναμη , Νίτρο , ακριβά γυροσκόπια , ταχύτατα σέρβο . Για σου για πάντα . Η βροχή δυνάμωνε , η νύχτα έπεσε για τα καλά και κάποιοι κεραυνοί  έψελναν τον επικήδειο  του Τιταν. Αυτό ήταν .Το βράδυ εμφανίζεται η ψυχή του ελικοπτέρου στον ύπνο μου και μου λέει: Ε εσύ . Το ξέρεις ότι εγώ και εσύ έχουμε σύνδεση? Έχουμε κοινό κάρμα ? Σου αρνήθηκα ποτέ τις επιθυμίες σου? Θυμάσαι που μου έβαλες μια μπαταρία τεράστια για να δεις πόση ώρα θα πετάω ? Εγώ την κουβάλαγα δίχως παράπονο . Μόνο και μόνο για να σου πω ότι μπορώ .Θυμάσαι όταν με πέταγες το καλοκαίρι στην παραλία και εκείνος ο παλιοταξιτζης πάτησε το CB του ? Εκεί χάσαμε για λίγο την επικοινωνία μας και με LOCK OUT στον δέκτη μου έπεσα στην θάλασσα . Και εκεί νόμισες ότι πνίγηκα αλλά ακόμα σε θυμάμαι πως έτρεξες μετά να με πλύνεις με γλυκό νερό , πως με φύσηξες με αέρα να στεγνώσω και ακόμα σε θυμάμαι την εκπληξη σου  όταν με είδες μετά ότι λειτουργώ κανονικά . Σε ευχαριστώ πάντως γιατί ένα μπανακι το χρειαζόμουνα .
    Αυτά είπε  το ελικόπτερο και έφυγε . Εγώ ανοίγω τα μάτια μου και λέω μπα θα έχω τρελαθεί . Τι είναι αυτά που βλέπω .Κοιτάω το ρολόι μου ήταν 3 την νύχτα , η βροχή έπεφτε ασταμάτητα ,κάθε ελπίδα για το τιτάνα έχει φύγει . Όλα θα έχουν πάρει νερά , γυροσκόπια , Bec , δέκτες , σέρβο  .Τελικά ξημερώνει .Το κουφάρι του φαίνεται στα κεραμίδια . Ο γείτονας δεν φαίνεται πουθενά  και τώρα νέο άγχος προστίθεται στην αγωνία . Κάπου είχα ακούσει ότι οι lipo όταν πέσει πολύ η τάση τους καταστρέφονται η παίρνουν φωτιά . ωχ Δεν θέλω αυτό να συμβεί σε μένα .Καλά το ελικόπτερο είναι ξεγραμμένο αλλά το σπίτι του γείτονα τι φταίει?
    Οι μέρες έρχονταν και έφευγαν χωρίς να αλλάζει κάτι .Κάθε μέρα που ξημέρωνε και έριχνα μια ματιά στην στέγη και έβλεπα το άψυχο κορμί του ελικοπτέρου θυμόμουν τις παλιές δόξες . Τελικά περνάει μια ολόκληρη εβδομάδα και έρχεται το Σαββατοκύριακο . Ο γείτονας εμφανίζεται . Δειλά δειλά πηγαίνω στο σπίτι του και του περιγράφω την κατάσταση και του ζητάω συγνώμη . Εκείνος μου λέει ότι βρήκε στον κήπο του και την κεφαλή με τις σπασμένες έλικες και νόμισε ότι ήταν εξαρτήματα από κανένα αεροπλάνο (μένουμε κοντά στο αεροδρόμιο).Αφού τον διαβεβαίωσα ότι όλα είναι εντάξει (τι να πω) τον ευχαρίστησα και παίρνοντας τα κομμάτια του Τιτάνα τρέχω στο σπίτι . Μονολογώ δεν είναι δυνατόν πάλι . Ρε παιδιά έχει γούστο να μην έπαθε τίποτα ?Εντάξει η lipo φουσκωμένη , οι έλικες σπασμένες . Και τα ηλεκτρονικά? Τα ηλεκτρονικά γρήγορα , να τα δοκιμάσω , μετά από μια εβδομάδα βροχής θα έχουν σαπίσει . Συνδέω μια καινούργια μπαταρία , ανοίγω τηλεκατεύθυνση και τι να δω . Δουλεύουν όλα κανονικά . Α είναι αδύνατον να συμβαίνει αυτό .Το ελικόπτερο πήρε ζωή και πάλι , τα σέρβο του κινούνται χαρούμενα πάνω κάτω (είναι metal gear και αντέχουν σε πτώσεις) το μοτέρ γυρίζει κανονικά αν και με λίγο θόρυβο παραπάνω (θέλουν λάδωμα τα ρουλεμάν του).
    Το γυροσκόπιο (401) ακούει κανονικά . Εντάξει είπα με νίκησες . Δεν μπορώ να σε αποχωριστώ , θα σε έχω στην συλλογή μου για πάντα .

Κόστος πτώσης

Main shaft                13 ευρω (οι δυο)
    Main rotor hub           5 ευρω
    Feathering shaft         5 ευρω
    Body retaining post    2 ευρω
    Σύνολο 25 ευρω   +  μια μπαταρία lipo  +  έλικες

Σας παραθέτω φωτογραφίες από το μικρό χρονικό .

* stegi_1.jpg (40.84 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 499 φορές.)

* two-parts_2.jpg (29.8 KB, 640x428 - εμφανίστηκε 516 φορές.)

* head_3.jpg (28.13 KB, 640x428 - εμφανίστηκε 486 φορές.)
    Καταγράφηκε

Τ-rex 600N (Radix blades ,gyro Solid G ,servo HGD-760MG ,YS50 + Hatori,30%Coolpower)
    T-rex 600 ESP (Align blades , gyro LOGITECH 6100 ,servo HGD-760MG, 5000mah )
    GAUI 550 (Z-20,SAB Blades,servo HGD-760MG ,gyro Solid G, 6S-3600mah)
    Marios 3D
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 30 Σεπ 2008, 20:45:08 »

Φωτογραφιων συνεχεια.

Το gyro (401) εχει πεσει στην θαλασσα , εχει φαει στο κεφαλι το flybar (γιαυτο του λειπει το κελυφος) , και εχει αντεξει μια εβδομαδα σε βροχη .
    Μαλλον καλο θα ειναι angel
    Τωρα στην νεα του θεση ειναι ποιο σιγουρο απο ποτε.

Η λιπο φουσκωμενη μετα απο μερες ανοικτη πανω στον controller.Η ταση της ηταν 1,8 VOLTS.Δεν τολμησα να την γεμισω .

Το Τιτανακι ετοιμο για πτηση μετα απο ενα μικρο κρυολογημα.

* gyro_4.jpg (40.55 KB, 641x429 - εμφανίστηκε 501 φορές.)

* lipo_5.jpg (45.53 KB, 640x428 - εμφανίστηκε 472 φορές.)

* final_6.jpg (52.14 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 512 φορές.)
    Καταγράφηκε

Τ-rex 600N (Radix blades ,gyro Solid G ,servo HGD-760MG ,YS50 + Hatori,30%Coolpower)
    T-rex 600 ESP (Align blades , gyro LOGITECH 6100 ,servo HGD-760MG, 5000mah )
    GAUI 550 (Z-20,SAB Blades,servo HGD-760MG ,gyro Solid G, 6S-3600mah)
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 30 Σεπ 2008, 21:35:12 »

Φίλε MariosT, η ιστορία σου είναι απίστευτη...... Thumbs up

Θά συμφωνήσω μαζί σου ότι ή σχέση τών ελικοπτέρων, με τους (πιλότους) είναι ερωτική.

Επίσης θα συμφωνήσω μαζί σου (το έχω πει πολλές φορές), ότι ή μαγεία πού έχει το θερμικό ελικόπτερο
    δέν συγκρίνεται με κανένα ηλεκτρικό......

Επίσης θα διαφωνίσω μαζί σου, που άφησες το ελικοπτεράκι να βρέχεται μιά εβδομάδα. Επρεπε να μου στείλεις την διεύθυνση του γείτονα,  να πάω να πάρω τό ελικοπτεράκι.....  Grin Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Paradise Lost
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 1 Οκτ 2008, 18:21:52 »

Φιλε MariosT πολυ ωραια η ιστορια σου,  με αφησες με το στομα ανοιχτο  :thumbs up:! Για επομενο ελικοπτερο Σκευτομουν το τιτανακι, μετα απο την ιστορια σου δεν το σκευτομε ποια. Τιταν θα παρω  Thumbs up! Και θα κοιμαμε και αγγαλιτσα μαζι του Cheesy!!
    Εχω τρελαθει με το belt. 10 Ωρες το φτιαχνω και πεταω 10 λεπτα. Το μονο καλο ειναι οτι εμαθα να το ρυθμιζω και να το φτιαχνω απεξω και ανακατωτα!

Καταγράφηκε
    nik00ss
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 3 Οκτ 2008, 11:00:14 »

Πολυ ωραια περιγραφη...μπραβο MariosT.  Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    BasPap
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 3 Οκτ 2008, 11:49:37 »

Mario T ειλικρινά απίστευτη η ιστορία σου.
    ...Το πουλάς το mini titan;.....
    Πλάκα κάνω Grin Cheesy
    Σου εύχομαι καλές και ευχάριστες πτήσεις με όλα σου τα ελικόπτερα. Thumbs up
    Καταγράφηκε

T-Rex 600N converted to electric.
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 3 Οκτ 2008, 20:14:39 »

πολυ ωραια η ιστορια σου,αλλα το αποτελεσμα ακομα καλυτερο. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Γιώργος Βασδαβάνος
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #7 στις: Παρασκευή, 3 Οκτ 2008, 20:41:20 »

Φίλε ΜαριεΤ πολύ καλη η ιστορία σου,

από την περιγραφή σου φαίνεται ότι ήσουν πολύ καλός στην έκθεση.

Πάντως καλό θα ήταν να έβαζες ένα κάλυμα στο 401 για προστασία, έτσι είναι επικίνδυνο.

Εγω στη θέση σου θα το άλλαζα. Μπορει να παραδώσει πνεύμα στο μέλλον και τότε.....

Φιλικά
    Γιώργος  Thumbs up

Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 6 Οκτ 2008, 09:54:27 »

Απλα υπεροχο.

(το θεμα) για το τιτανα δεν γνωριζω.

Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Mini Titan . Δεν λεει να πεθανει.
    Μεταπήδηση σε: