Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.377 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 01:14:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 01:14:33

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 23:42]

από Bocian
    [Χθες στις 21:30]

[Χθες στις 14:21]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309377
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 559
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 514
    Συνολικά: 515
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12 13 14     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: mini Titan E325 SE Kit - Full CNC metal. (παρουσίαση)  (Αναγνώστηκε 41421 φορές)
    Ταρτης
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #135 στις: Τετάρτη, 1 Οκτ 2008, 15:08:30 »

Φιλε kostas1234 καλαμπουρακι κανουμε.
    Παντως για τις κεραιες,ειναι λιγο δυσκολο να μπλεχτουν στο γραναζι,αν και εγω θα προτιμουσα να μπει ο δεκτης αλλου.
    Καταγράφηκε

Ολοι για εναν και ενας για ολους!
    kostas1234
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #136 στις: Τετάρτη, 1 Οκτ 2008, 15:23:30 »

Εννοειται οτι καλαμπουριζουμε  Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #137 στις: Τετάρτη, 1 Οκτ 2008, 16:24:18 »

Πήγα εχθές στόν φίλο Διαμαντή, και πήρα ένα ζευγάρι blades, λίγο καλύτερα απο τά τύπου carbon, που είχα
    για τίς δοκιμές.

Είχα μέρες να πάω στόν Διαμαντή (heliland), και είδα ένα πολύ ωραίο χώρο, πλήρως ανακαινισμένο.
    Ετσι σιγά σιγά να πλησιάζουμε τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Thumbs up

Θά σας πώ σήμερα τί γίνεται, και ίσως τί διορθώσεις ενδεχομένως θέλει.

Πάω για τήν παρθενιά........ smitten smitten
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #138 στις: Τετάρτη, 1 Οκτ 2008, 20:52:37 »

Τί έγινε ρε παδιά...........     Πήγα να κάνω δοκιμαστική πτήση στό ελικοπτεράκι,
    με τό σκεπτικό ότι είναι λίγο πιό καλό από τό belt cp. Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy . Αλλά αυτό είναι διάολος..... Grin Grin Grin

Ο.κ. Πήγαν όλα καλά, τό ελικοπτεράκι έχει πολύ νεύρο και δύναμη. Ειδικά στό idle, είναι όλα τα λεφτά. Thumbs up

Δυστυχώς πήγα μόνο με μιά ξερή μπαταρία, και χωρίς εργαλεία. Και τό λέω αυτό γιατί η ουρά, ήθελε καποιες ρυθμίσεις ακόμα
    και δέν είχα τίποτα. Παρόλα αυτά τό tail servo ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά. Μού κόλιαζε λίγο δεξιά στά απότομα, αλλά τουλάχιστον αποκόμισα τις πρώτες εντυπώσεις. Τά σερβάκια αρκετά γρήγορα, διαβάζανε τά πάντα. Γενικά ότι έχει ειπωθεί για αυτό τό ελικοπτεράκι από φίλους μοντελιστές κατά καιρούς, ισχύουν. Μήν σάς κουράζω και εγώ.

Δύο πραγματάκια θα πώ μόνο...... Τό ελικοπτεράκι στήν normal πτήση δέν έχει κανένα ενδιαφέρον,
    στά πρώτα 2/3 του stick. Στο υπόλοιπο ένα τρίτο τά δίνει όλα. Εκει πράγματι φυσάει τό άτιμο...... Grin Grin Grin

Τό δεύτερο που θέλω να πώ είναι οτι το ελικοπτεράκι είναι μέν αρκετά σταθερό, (καμία σχέση με belt)
    αλλά δέν νομίζω ότι έχει σχέση με 30άρι θερμικό..... worry worry

Εκτόs και άν τα θερμικά 30άρια είναι σάν τό mini titan..... Αυτά τα ολίγα....

Καί μιά φωτό με τά πρώτα σημάδια σκόνης από τους αιθέρες, στό γρανάζι....Καλή συνέχεια......

* gra3.JPG (67.59 KB, 600x450 - εμφανίστηκε 432 φορές.)
    Καταγράφηκε

akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #139 στις: Τετάρτη, 1 Οκτ 2008, 21:07:29 »

αλιμονο εαν τα 30ρια θερμικα (ενα μετρο ελικοπτερο, και 3-4 κιλα βαρος) πεταγανε σαν το μπελτ η σαν το μινι τιταν....

οκ ειναι καλο ελικοπτερακι αλλα μην το παρακανουμε.......

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    RAP
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #140 στις: Πέμπτη, 2 Οκτ 2008, 01:45:33 »

Και όμως αυτά που μπορεί να κάνει το mini titan ούτε να τα ονειρευτεί δεν μπορεί το 30ράκι
    Καταγράφηκε
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #141 στις: Πέμπτη, 2 Οκτ 2008, 07:22:22 »

οκ για να το λετε κατι θα ξερετε......

εγω ενα ξερω....

οσοι δοκιμασανε μικρο ηλεκτρικο και θερμικο καταλαβενουν την διαφορα....  η οποια ειναι μερα με την νυχτα 

αν το πας 20 μετρα το μικρο δεν το βλεπεις καλα καλα      .... τι πτηση να ευχαριστιθεις.....

και αν ηταν ετσι,  τοτε  κανεις δεν θα αγοραζε θερμικο, ολοι μινι τιταν θα  αγοραζαν.......  Grin Grin
    Καταγράφηκε

AVANT aurora
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #142 στις: Πέμπτη, 2 Οκτ 2008, 07:51:04 »

οπως λεει και ο φυλος μου ο νικος ο κυρμπεσης ..οποιος ξερει  ΚΑΛΑ  να πεταει ελικοπτερο και σανιδα να του δωσεις θα την πεταξει......

αλλα αυτο που θελω να πω εγω ειναι πως τα μικρα ειναι νευρικα , διστροπα, ευαισθητα στον αερα.

και μην πατε μακρια. πιο ευκαλο ειναι ενας αρχαριος να ξεκινησει με θερμικο και να μαθει να πεταει παρα με μικρο ηλεκτρικο.

εγω περνω ως παραδειγμα το εαυτο μου.

απο την στιγμη που αγορασα το EVO50 μετα απο 2 μηνες εκανα τα πρωτα ακροβατικα.

με το ηλεκτρικο σε 2 μηνες ισα ισα hover  τιποτα παραπανω.ασε που οποιος εχει μικρο ηλεκτρικο (βαζω και μενα ) και ξεκινα να μαθει η στουκες ειναι σε ημερησια βαση, και τελικα αυτο που κανει ειναι να μαστορευει παρα να κανει πτηση.....και να μαθει να πεταει....

τα περασα γι αυτο τα γραφω.....

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    Friday
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #143 στις: Πέμπτη, 2 Οκτ 2008, 09:41:31 »

Καλημέρα και απο εμένα.

Εμπειρία από θερμικό δεν έχω καθόλου, μόνο ότι έχω δει να πετάνε άλλοι συνάδελφοι μοντελιστές. Το Mini Titan είναι αρκετά σταθερό και μπορεί να πετάξει και με αρκετό αέρα. Προσωπικά έχω πετάξει μέχρι και 5-6 μποφώρ (Hover). Το μόνο που κάνει είναι να ανεβαίνει και να κατεβαίνει λόγω του αέρα, αλλά τίποτα τρομακτικό. Φαντάζομαι βέβαια, πως ένα θερμικό, δεν θα είχε το παραμικρό πρόβλημα να παραμείνει σταθερό. Είναι απόλυτα λογικό όταν αλλάζει η κλίμακα προς τα κάτω τα πράγματα να γίνονται πιο ευαίσθητα και πιο ευάλωτα. Σκεφτείτε ένα Fiat 500 στην Αττική Οδό με αέρα και ένα 3αξονικό, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν την ίδια συμπεριφορά. Όπως και να έχει το Mini Titan είναι ελάχιστα πιο μεγάλο από τα υπόλοιπα της κατηγορίας του και αυτό φαίνετε, τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος. 

Πετάω με το Mini T εδώ και μερικούς μήνες, οι πτώσεις μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, και όταν συμβαίνουν είναι φτηνές. Οπότε η πτώσεις στην ημερήσια βάση μπορεί να έχουν να κάνουν με το τι δοκιμάζει να κάνει κανείς και πόσο έτοιμος είναι να το κάνει. (Ακροβατικά - Πορείες κλπ) .Tο μαστόρεμα πάντως του Mini T γίνεται μέσα σε 15 λεπτά, μετά απο πτώση, εννοείται βέβαια ότι πρέπει να έχετε μαζί σας όλα τα ανταλλακτικά που θα χρειαστούν.

Και τέλος, όταν κάποιος είναι αρχάριος, θα μάθει με ότι του δώσεις. Δεν υπάρχει διαφορά σε κάποιον πουτ μαθαίνει. Αν απο μικρούς μας μάθαιναν να μιλάμε κινέζικα, δεν θα μας φαίνονταν δύσκολα, ενώ τώρα μας φαίνονται ακατανόητα.

Πάντως έχω την αίσθηση ότι όποιος μάθει με ένα μικρό ηλεκτρικό σαν το Mini Titan, όταν αποφασίσει να ανέβει κλίμακα μάλλον θα του φαίνονται τα πράγματα αρκετά πιο εύκολα.

Υ.Γ : VTR, πρέπει να σε έχω δει όταν έκανε παρθενική ο Dimhac στο Airwolf (Το πρώτο) στην Αλάνα στα Σπάτα. Είχα ένα foamένιο cessna που πάλευα να πετάξω τότε αν θυμάσαι. Anyway...

Φιλικά

Friday

Καταγράφηκε

No Guts No Glory
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #144 στις: Πέμπτη, 2 Οκτ 2008, 11:08:36 »

Υ.Γ : VTR, πρέπει να σε έχω δει όταν έκανε παρθενική ο Dimhac στο Airwolf (Το πρώτο) στην Αλάνα στα Σπάτα. Είχα ένα foamένιο cessna που πάλευα να πετάξω τότε αν θυμάσαι. Anyway...

Φίλε Friday, δύο ήταν οι παρθενικές πτήσεις με το air wolf.

Η πρώτη ήταν μοιραία  Undecided Undecidedκαι ή δεύτερη ήταν επιτυχής. Thumbs up

Στήν μέν πρώτη θυμάμαι ένα τύπο που τράβαγε με τήν κάμερα........

Στήν μέν δεύτερη θυμάμαι ένα τύπο μέ ένα φοαμένιο όπως λές, που κάποια στιγμή του ανοίξαμε τήν τ/κ
    και ρυθμίσαμε λίγο τό αριστερό stick.

Δέν ξέρω για ποιά περίπτωση αναφέρεσαι....
    Καταγράφηκε

akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #145 στις: Πέμπτη, 2 Οκτ 2008, 11:47:28 »

Και τέλος, όταν κάποιος είναι αρχάριος, θα μάθει με ότι του δώσεις. Δεν υπάρχει διαφορά σε κάποιον πουτ μαθαίνει. Αν απο μικρούς μας μάθαιναν να μιλάμε κινέζικα, δεν θα μας φαίνονταν δύσκολα, ενώ τώρα μας φαίνονται ακατανόητα.

κατα καιρους διαβαζουμε εδω στο φορουμ καποια παιδια που αγοραζουν για πρωτη φορα ελικοπτερο μικρο ηλεκτρηκο, και διαμαρτιρωνται γιατι δεν μπορουν να το σικωσουν ουτε μερικα εκατοστα παρα μονο το ελικοπτερακι σερνετε δεξια αριστερα.

και σε μενα ετσι εγινε....  Grin

πεδεμα στο πεδεμα και μετα απο μερικα διαλιμενα blades καταφερνουν να κανουν hover για λιγα δευτερολεπτα και μετα απο κανα μηνα ολα οκ

κανουν hover στο μισο μετρο..... με την ψυχη στο στομα....

και σε μενα ετσι εγινε.... Grin

δεν τα λεω εγω , γραμμενα στο forum ειναι.....

για πες μου τωρα

αν σε αυτον του εδεινες ενα θερμικο 50ρι τα πραγματα δεν θα ηταν διαφορετικα?

μεσα σε 2-3 μερες θα το κραταγε σταθερα στο 1 μετρο , γιατι μονο του καθετε εκει απο το βαρος του.

και ενα ακομη παραδειγμα δικο μου

αυτα που κανω τωρα με το θερμικο ουτε για πλακα με το μικρουλι , απλος οταν εχω ορεξη το βγαζω εξω και κανω 8ρια.

οταν παρεις θερμικο μιας και δεν εχεις πεταξει θα διαπιστωσεις μονος σου την διαφορα, γιατι απλα με τα λογια δεν μπορεισ να καταλαβεις την αισθηση...

ρε γιαννη (vtr) βοηθα λιγο μιας και πετας και θερμικο ....... Cheesy Cheesy Cheesy 

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #146 στις: Πέμπτη, 2 Οκτ 2008, 11:53:21 »

Πάντως έχω την αίσθηση ότι όποιος μάθει με ένα μικρό ηλεκτρικό σαν το Mini Titan, όταν αποφασίσει να ανέβει κλίμακα μάλλον θα του φαίνονται τα πράγματα αρκετά πιο εύκολα.

σ αυτο συμφονω απολυτα....  Wink

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #147 στις: Πέμπτη, 2 Οκτ 2008, 12:14:16 »

Είναι αυτονόητο ότι το μεγαλύτερο λόγο της αδράνειας που παρουσιάζει το βάρος του και μόνο θα είναι πιο αργό στις κινήσεις του και πιο προβλέψιμο για κάποιον που θέλει να μάθει να πετά απο ένα ηλεκτρικό.

Απλά για μένα το 450άρι ηλεκτρικό είναι ευκολία, δεν βρωμίζει, δεν κάνει θόρυβο, μεταφέρεται εύκολα λόγω μεγέθους, και εάν σπάσει έχει λιγότερο κόστος απο ένα μεγαλύτερο π.χ blades mini titan ~ 10 euro, blades nitro ~ 60 αν δεν κάνω λάθος. Όπως και να το κάνεις είναι διαφορά.

Δεν έχω εμπειρία απο θερμικό απλά αυτή είναι η άποψη μου για την ώρα.

Και οπωσδήποτε περι ορέξεως ουδής λόγος.

Να είμαστε καλά και να έχουμε πάντα μοντέλα άσπαστα να πετάμε.

Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #148 στις: Πέμπτη, 2 Οκτ 2008, 12:20:58 »

Παράθεση

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο παιδιά.... ρωτήστε και μένα που το έχω νιώσει για τα καλά...

Ξεκίνησα και έμαθα με ένα Honey- bee CP2, το έσπασα μερικές φορές μέχρι να ξεπεράσω το φόβο μου, και να συγχρονιστούν τα μάτια με τα δάχτυλα μου αλλά δεν μου κόστισε πολλά χρήματα στα ανταλλακτικά αφού είναι πολύ πολύ φθηνα, και αυτό ήταν σημαντικό για μένα.
    Τώρα το Μινι τιτάν μου φαίνεται και Γ@μώ τα σταθερά ελικόπτερα αφού να φανταστείτε με 4 μποφόρ και το κρατάω nose-in ακίνητο... και δόξα το θεό δεν το έχω σπάσει καμία φορά μέχρι τώρα.

Οπότε επιβεβαιώνεται ακόμα μια φορά αυτό που ανεφέρετε !!!  Όχι απλά εύκολα, αλλά πανεύκολα.
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #149 στις: Πέμπτη, 2 Οκτ 2008, 12:26:43 »

Φίλε akritas, οι προτιμήσεις του καθενός βεβαίως ποικίλουν.

Ολα έχουν την μαγεία τους. Ακόμα και τα αεροπλάνα που εμένα προσωπικά δέν μου αρέσουν, (στο σημείο να ασχοληθώ σοβαρά)  όταν βλέπω να κάνουν διάφορα έχουν και αυτά τήν μαγεία τους.

Τό θερμικό ελικόπτερο έχει φασαρία, και ίσως γιαυτό το αποφεύγουν πολλοί. Αν δέν είσαι κατά κάποιο τρόπο μυημένος
    και το δείς για πρώτη φορά να τό πετάει κάποιος, νομίζεις ότι αυτο το πράγμα θα σέ (σκοτώσει). μεταφορικά βέβαια. Wink

Ισως όλο αυτό το πακέτο να αποθαρρύνει κάποιους νέους στόν χώρο.

Εχω πετάξει το ηλεκτρικό t-rex 600 , του φίλου Dimhack.  Φοβερό ελικόπτερο, κάνει τά πάντα, αρκετά γρήγορο, αλλά μέχρι εκεί. (για μένα)

Τό θέμα άν τό ηλεκτρικό είναι καλύτερο από το θερμικό, οπως προείπα έχει να κάνει με τό προσωπικό γούστο του καθένα
    και κυρίως μέ το πόση φασαρία απαιτεί τό καθένα, και ίσως κόστος (συντήρησης).

Ο καθένα έχει τήν αποψή του, και βεβαίως είναι απόλυτα σεβαστή. Και΄ούτε άκρη νομίζω θα βρούμε άν κάτσουμε να
    αναλύσουμε τα υπέρ και τα κατά του καθενός ελικοπτέρου.

Προσωπικά σάν Γιάννης, τον συνδυασμό - ήχος blades - θόρυβος - κάπνα, δέν τόν αλλάζω μέ τίποτα. Wink Wink
    Καταγράφηκε

Σελίδες: 1 ... 7 8 9 [10] 11 12 13 14     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: mini Titan E325 SE Kit - Full CNC metal. (παρουσίαση)
    Μεταπήδηση σε: