Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 18:12:45

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 18:12:45

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 39
    Συνολικά: 41
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Nεο μελος με αποριες.  (Αναγνώστηκε 4273 φορές)
    StAtHiZ WaLkERa 38
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

WaLkeRa #38

« στις: Σάββατο, 13 Σεπ 2008, 10:30:44 »

Γεια σε ολους τους αερομοντελιστες.!Λεγομαι Σταθης και ειμαι 17 χρονων.Προσφατα αγορασα ενα walkera shinook 38 και για να πω και την αληθεια δεν μπορω να το πιλοταρω σωσττα!Το θεμα ομως ειναι οτι δεν εχω εμπειρια απο αλλα 4καναλα ελικοπτερα οπως ενος Λαμα V4 γιατι οι περισσοτεροι μου ειπαν να ξεκινησω με ενα τετοιο για αρχη αλλα αν μου μπει εμενα κατι στο μυαλο...δυσκολα ξεκολαω.!
    Θα μπορουσατε νε μου δωσετε καποιες οδηγιες γιατι εχω κανει 2 αποπειρες πτησης και στην 1 εσπασα 3 ελικες και χτες που εγινε η αλλη μια και πιο καλη απο την αλλη θα ελεγα εσπασαν οι ελικες στον αερα και επεσε κατω σπαζωντας και τα ροδακια στιριξης του...Πολυ παραξενο μου φανηκε παντως κατι τετοιο να γινει στον αερα....Τι πρεπει να ρυθμισω ετσι ωστε να σηκωνεται καθετα και να μην φευγει οπου να ναι αφου απογειωθει? Huh

Ευχαριστω πολυ

Οριστε και κανα 2 φωτογραφιες του ελικοπτερου!

Καταγράφηκε
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #1 στις: Σάββατο, 13 Σεπ 2008, 10:46:01 »

Μία λύση υπάρχει φίλε μου.
    τό βάζεις στήν άκρη,  και παίρνεις ένα λάμα να εξοικειωθείς. Wink
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

Serafim
    Administrator

« Απάντηση #2 στις: Σάββατο, 13 Σεπ 2008, 10:59:57 »

Καλημέρα Στάθη

Αυτό που βασικά πρέπει να κάνει κάθε αρχάριος, κατά την γνώμη μου πάντα, όταν ξεκινάει με τέτοια ελικόπτερα (δεν μπορώ να φανταστώ ότι είναι πολύ πιο δύσκολο από το lama) είναι:

1. Στις πρώτες πτήσεις πρέπει να έχεις έναν αρκετά μεγάλο χώρο έτσι ώστε να μην προσπαθείς να διορθώσεις με το που σηκωθεί αν φύγει προς κάποια κατεύθυνση.  Είναι δύσκολο αν δεν το έχεις συνηθίσει να πετύχεις την κίνηση που πρέπει και συνήθως δίνεις παραπάνω απ' ότι πρέπει με αποτέλεσμα να μην μπορείς να το σταθεροποιήσεις, και σίγουρα θα θέλουν ρυθμίσεις καιτα τριμ για να κάθεται με μια μεριά.  Πρέπει στην αρχή να μπορείς να το κρατάς με το γκάζι σε ένα σταθερό ύψος και να μην αγχώνεσαι με τα υπόλοιπα και που θα χτυπήσει.

2. Το ελικόπτερο είναι ασταθές κοντά στο έδαφος γιατί χτυπάει ο αέρας από τις έλικες στο πάτωμα και γυρνάει πάλι και κουνάει το ελικόπτερο.  Προσπάθησε να το σηκώνεις κατευθείαν σε περίπου 1 μέτρο ύψος για να μην έχεις και αυτό το πρόβλημα.  Βέβαια όσο πιο ψηλά το πας, αν πέσει επειδή φοβήθηκες και άφησες το γκάζι ή αν έχει κάποιο πρόβλημα και ξανασπάσουν οι έλικες, τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα πάθει.  Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι θέλει ήρεμες και μικρές κινήσεις με το γκάζι.

Τώρα για τις έλικες που έσπασαν στον αέρα, αν δεν ήταν κατασκευαστικό πρόβλημα τότε πιθανότατα έγινε από χτύπημα των πάνω με τις κάτω σε κάποια απότομη κίνηση, οπότε όταν καταφέρεις το πρώτο βήμα, δηλαδή να το κρατάς στο αέρα χωρίς να σου φεύγει πάνω ή κάτω, ξεκίνα με μικρές διορθώσεις να προσπαθείς να το πηγαίνεις εκεί που πρέπει.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    StAtHiZ WaLkERa 38
    Aeromodeller
    *

WaLkeRa #38

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 13 Σεπ 2008, 11:02:54 »

Ωχ.Μην μου λες τετοια πραγματα...Και μου ειπαν οτι πεταει ακομα και πιο ευκολα απο Lama V4 γιατι εχει διπλους αξονες και πεταει πολυ σταθερα......
    Καταγράφηκε
    StAtHiZ WaLkERa 38
    Aeromodeller
    *

WaLkeRa #38

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 13 Σεπ 2008, 11:06:57 »

Σε ευχαριστω παρα πολυ Σεραφειμ,

Και κατι αλλο..το γυροσκοπιο το εχει επανω στην πλακετα του δεκτη ειναι δηλαδη 2 σε 1.Δεν το εχω καθολου ευαισθητο οποτε ειναι σαν απενεργοποιημενο.!Πρεπει να το εχω ευεσθητο αρκετα,στην μεση η και καθολου οπως τωρα?
    Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 13 Σεπ 2008, 11:10:15 »

Καλό είναι να ξεκινήσεις από την μέση και βλέπεις.  Αλλά αυτά δεν μπορεί να στα πει με σιγουριά κανένας εκτός από κάποιος που πετάει το συγκεκριμένο.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    Robie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 13 Σεπ 2008, 14:19:11 »

Λογικα αδερφε είναι πιο σταθερο από Lama. STADAR. Απλά θες να του παρεις το κολαι..... Και για να το κανεις αυτο θελει χρήμα. Ε΄γω το Lama μου το πλήρωσα 3 φορες μέχρι να το πετάω τζετε και να το βαρεθώ. Θέλει χρόνο μη βιάζεσαι.....
    Καταγράφηκε
    Paradise Lost
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 13 Σεπ 2008, 15:14:42 »

πεταει πολυ ομορφα.Δεν το εχω εγω αλλα το εχω δει απο κοντα σε ενα μαγαζι.  Αλλα . . . εκει που στο λαμα εχεις να ρυθμησεις τα 2 λινκ( αξονακια που δινουν την κινισι απο τα σερβο στο swashplate) σε αυτο εχεις 4 και φαντασου τι παθενει οταν δεν ειναι και τα 4 σερβο ρυθμισμενα ιδια. Αν γινετε βρες καποιον να σου δειξει καποια βασικα πραγματακια. Και τα 2 swashplate (ο δισκος που δινει κλιση στους κατο ελικες) πρεπει να ειναι 90 μοιρες απο ολες της μεριες. Δεν ειναι κατι δισκολο, ειναι μεχρι να του παρεις τον αερα. Υπομονη να εχεις και θα τα καταφερεις.
    Καταγράφηκε
    StAtHiZ WaLkERa 38
    Aeromodeller
    *

WaLkeRa #38

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 13 Σεπ 2008, 16:50:47 »

Πραγματι ειναι πιο ευκολο και απο Λαμα αλλα το βασικο προβλημα ειναι η ευσταθεια του....Σχετικα με τα swashplate..πως μπορω να ελεγχξω αν ειναι καθετα στις 90 μοιρες?
    Και δεν ειμαι σιγουρος αλλα πρεπει να αλλαξω και τα μικρα διακοπτακια που εχει απο πισω απο τι τηλεχειριστιριο γιατι πεταει...το κανω να παει μπροστα και παει πισω...αρα μαλλιν θα ειναι αναποδα εκει.!!!Αν δεν ειναι το swashplate τερμα καθετα στις 90 μοιρες αλλα παρεκλεινει λιγο υπαρχει προβλημα ετσι?
    Καταγράφηκε
    Paradise Lost
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 13 Σεπ 2008, 17:26:54 »

Αν ειναι αναποδα δες στης οδηγειες τη διακοπτακι να πηραξεις για να τα γυρισεις κανονικα. Αν δεν ειναι ισιο το swashplate  κανει το ελικοπτερο να τραβαει απο την μια πλευρα, αναλογα  απο ποια μερια ειναι ποιο στραβο. Ειναι ευκολο να το φερεις στα ισια δες στην φοτο τα αξονακια που εχω βαλει στον κυκλο. εχουν το πλαστικο ειναι βιδοτο με τον αξονα που πιανει το σερβο. αν τα γυρισεις  βιδονοντας η ξεβιδονοντας το φερνεις στα ισια. Δεν χρειαζετε να ειναι και τελειο γιατι τα ψιλα θα τα κανεις απο τα τριμ της τηλεκατευθηνσης. Βαλε και τα τριμ της τηλεκατευθηνσης στο κεντρο ωστε μετα αν σου φευγει πχ αριστερα να κουνησεις το τριμ δεξια . Αν εχεις  αποριες εδω ειμαστε εμεις. Λιγο υπομονη θελει  Thumbs up

* dsc00501gr1.jpg (54.57 KB, 640x480 - εμφανίστηκε 260 φορές.)
    Καταγράφηκε
    StAtHiZ WaLkERa 38
    Aeromodeller
    *

WaLkeRa #38

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 13 Σεπ 2008, 17:37:00 »

Να σε καλα ρε φιλε.!!!!!
    Καταγράφηκε
    mead5666
    Aeromodeller Full Member

ΜΙΚΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΡΑ

« Απάντηση #11 στις: Σάββατο, 13 Σεπ 2008, 21:54:22 »

file mou geia sou...an theleis tin apopsi mou...kapoios o opoios petaei lama i tetoioy eidoys elikopteraki  san to diko s ...de legetai pilotos aeromodelou...gia to logo oti ayta einai paixnidia k den exoun na soy prosferoyn apolitws kati oson afora to xeirismo enos kanonikoy modelou ...an theleis na matheis na petas elikoptero...min petas tsampa lefta ...aploystatata  pare enan eksomoiwti...opws to real flight g3.5    na matheis tis kanonikes kiniseis poy exei to modelo ...k meta na pas na tis efarmoseis me anesi k sigoyria zwntana ...tote mono tha petas elikoptero....den exei kamia sxesi to elikoptero to thermiko i to ilektriko,,,,me to lama k to diko s ..an pali theleis isa na pernas tin wra s tote sinexise me aytoy toy eidous ..analoga elikopterakia indoor einai to robocopter k to procopter tis kyosho....

filika xristos
     na mia foto apo to diko moy to elikoptero olo me anthrakonima ....k fysika  olo metaliko..ta panta...

* 100_0348.jpg (125.83 KB, 785x509 - εμφανίστηκε 240 φορές.)
    Καταγράφηκε
    StAtHiZ WaLkERa 38
    Aeromodeller
    *

WaLkeRa #38

« Απάντηση #12 στις: Σάββατο, 13 Σεπ 2008, 21:57:32 »

Παιδες ρωτισα καποιον και μου ειπε οτι στον δεκτη μου υπαρχουν 3 βιδες ρυθμισης.1 για την ευαισθησια του γυροσκκοπιου
    1 για τι εβρος τον σερβο και 1 για την μεταδωση περισσοτερης κινησης στον εμρος η πισω αξονα..!Εγω την τελυταια βιδα που δινει και μοιραζει την κινηση...φυσιολογικα πρεπει να την εχω στην μεση ετσι???
    Καταγράφηκε
    mead5666
    Aeromodeller Full Member

ΜΙΚΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΤΡΑ

« Απάντηση #13 στις: Σάββατο, 13 Σεπ 2008, 22:00:02 »

file mou geia sou...an theleis tin apopsi mou...kapoios o opoios petaei lama i tetoioy eidoys elikopteraki  san to diko s ...de legetai pilotos aeromodelou...gia to logo oti ayta einai paixnidia k den exoun na soy prosferoyn apolitws kati oson afora to xeirismo enos kanonikoy modelou ...an theleis na matheis na petas elikoptero...min petas tsampa lefta ...aploystatata  pare enan eksomoiwti...opws to real flight g3.5    na matheis tis kanonikes kiniseis poy exei to modelo ...k meta na pas na tis efarmoseis me anesi k sigoyria zwntana ...tote mono tha petas elikoptero....den exei kamia sxesi to elikoptero to thermiko i to ilektriko,,,,me to lama k to diko s ..an pali theleis isa na pernas tin wra s tote sinexise me aytoy toy eidous ..analoga elikopterakia indoor einai to robocopter k to procopter tis kyosho....

filika xristos
     na mia foto apo to diko moy to elikoptero olo me anthrakonima ....k fysika  olo metaliko..ta panta...
    Καταγράφηκε
    StAtHiZ WaLkERa 38
    Aeromodeller
    *

WaLkeRa #38

« Απάντηση #14 στις: Σάββατο, 13 Σεπ 2008, 22:03:26 »

Κοιτα χριστο καταρχην εχεις πολυ ωραιο ελικοπτερο!2ον Το πηρα ουτε για να περναω την ωρα μου αλλα ουτε και για την πλακα.!Εχω ηδη ενα Thunder tiger MTA4 αι επειδη ενταξει ψηλοβαρεθηκα το εδαφος ειπα να το ριξω λιγο στον αερομοντελισμο!Ε και κοιτα εδω κοιτα εκει ακουσα οτι πεταει καταπληκτικα και καλυτερα ακομα και απο Λαμα 4...και το πηρα!Απλα εμπειρα δεν εχω και ρωταω να μαθω γιατι εχει φαει ηδη 2 σαβουρες καλες καλες!!!Αλλα παρολα αυτα πεταει καλα πραγματικα!!! Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Nεο μελος με αποριες.
    Μεταπήδηση σε: