Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 21:29:41

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 21:29:41

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 69
    Συνολικά: 69
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: TI NA PARW  (Αναγνώστηκε 2960 φορές)
    G-PAVL
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 9 Σεπ 2008, 11:21:54 »

TI NA PARW
    Καταγράφηκε
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 9 Σεπ 2008, 12:11:10 »

Παρε το lama v3 γιατι εχω ακουσει οτι το v4 καιει τα μοτερ λογο κακης ψυξης. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Robie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #2 στις: Τρίτη, 9 Σεπ 2008, 21:47:19 »

Δεν ισχυει αυτο τουλαχιστον δεν ειχα καποιο προβλημα εγω...... Παντως για να λεμε την αληθεια διαφορες δεν υπαρχουν περα του εξωτερικου σχεδιασμου ομως αυτο κανει την διαφορα απο την αποψη οτι στο 4 διαλεγεις μονο χρωμα (ασημι η μπλε) ενω στο 3 εχεις πιο πολλες επιλογες. Οχι οταν το πρωτοαγοραζεις αλλα στη συνεχεια....
    Αν ξανα διαλεγα πρωτο ελικοπτερα βεβαια μαλλον δε θα επαιρνα Lama αλλα το αντιστοιχο Walkera.Φτανει βεβαια τα 180 Ευρω σχεδον 2πλασια.
     http://www.youtube.com/watch?v=StbBerdyGYw&feature=related
    Anyway ελπιζω να βοηθησα.....
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 10 Σεπ 2008, 13:09:18 »

Πιστεύω οτί είναι καθαρά θέμα γούστου.Πτητικά είναι ακριβώς τα ίδια.ανταλλακτικά σχεδόν ίδια και βρίσκεις παντού.extreme και upgrades και για τα 2.
    και το blabe cx της e-flight είναι πολύ καλό και ακριβό(τα περισσότερα upgrades που έχω είναι από αυτό) αλλά το θέμα είναι οτί τα lama είναι πολύ διαδεδομένα εδώ και βρίσκεις ανταλλακτικά και υποστίριξη ευκολότερα.
    σκέψου και τα καινούρια -σχετικά- σαν τo V4 το commanche και το Co-Douphin (http://www.twf-sz.com/english/products.asp?prodid=0275) που προσωπικά μου αρέσει περισσότερο.έχει και φωτάκια από την μάνα του  Wink
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 11 Σεπ 2008, 09:23:28 από mastelios » Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    G-PAVL
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 11 Σεπ 2008, 15:47:50 »

eyxaristo paidia telika pira to v3 giati enos filou mou tou kaike to moter sto v4
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 12 Σεπ 2008, 08:54:21 »

eyxaristo paidia telika pira to v3 giati enos filou mou tou kaike to moter sto v4

καλορίζικο.αυτό βέβαια δεν σημαίνει τίποτα,αφού είναι τα ίδια τα μοτέρ.μεταξύ φίλων και γνωστών που έχουμε v4 κανένας δεν είχε πρόβλημα.Ούτε και σε 1-2 v3 είχαμε.. Thumbs up
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
                                        &n
    newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Παρασκευή, 12 Σεπ 2008, 13:04:06 »

Πιστεύω οτί είναι καθαρά θέμα γούστου.Πτητικά είναι ακριβώς τα ίδια.ανταλλακτικά σχεδόν ίδια και βρίσκεις παντού.extreme και upgrades και για τα 2.
    και το blabe cx της e-flight είναι πολύ καλό και ακριβό(τα περισσότερα upgrades που έχω είναι από αυτό) αλλά το θέμα είναι οτί τα lama είναι πολύ διαδεδομένα εδώ και βρίσκεις ανταλλακτικά και υποστίριξη ευκολότερα.
    σκέψου και τα καινούρια -σχετικά- σαν τo V4 το commanche και το Co-Douphin (http://www.twf-sz.com/english/products.asp?prodid=0275) που προσωπικά μου αρέσει περισσότερο.έχει και φωτάκια από την μάνα του  Wink

Όντως ωραίο το Co-Douphin.
    Όλα αυτά φοράνε τα ίδια. Ωστόσο παρουσιάζουν διαφορές στη πτήση; (κάποιο ποιο σταθερό, πιο ευέλικτο κτλ)
    Καταγράφηκε
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 16 Σεπ 2008, 12:52:45 »

Σε γενικές γραμμές είναι όλα πολύ σταθερά,λόγω κατασκευής τους.Οι διαφορές τους είναι παρα πολύ ελάχιστες που δεν τις καταλαβαίνεις (εχω πετάξει αρκετά το v4 και το v3, ενώ το καινούριο μόνο μια βόλτα.)
    Καταγράφηκε

&n
    newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 16 Σεπ 2008, 15:26:31 »

Επίσης αρκετά όμορφο και το Walkera HM 5G4Q3 το οποίο είδα μια μέρα να πετάει και μου άρεσε. Είναι λίγο πιο ακριβό από το Lama.
    Μου κάνει εντύπωση που το συγκεκριμένο Walkera (όπως και μερικά άλλα) έχουν μικρή μπαταρία, μόλις 3,7V. Πως είναι δυνατόν αυτή η μπαταρία να τροφοδοτεί 2 μοτέρ και να μπορεί να πετάει όταν για παράδειγμα άλλα της κατηγορίας του, π.χ το Lama χρησιμοποιεί 7,4V;
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 16 Σεπ 2008, 15:57:41 »

Άλλο ένα καλό του V3 είναι ότι η μπαταρία είναι έξω (κάτω απο το ε/π) και αλλάζει ευκολότερα απο ότι στα άλλα που είναι
    μέσα στην καλύπτρα.

Εάν θέλετε να μάθετε να πετάτε ελικόπτερο, πάρτε Λάμα, φθηνό καλό και πάμφθηνο στα ανταλλακτικά που θα χρειαστούν
    εφόσον μέχρι να μάθουμε έχουμε πτώσεις και χτυπήματα σε έπιπλα.

Το Walkera το μεταλλικό, είναι καλύτερη ποιότητα αλλά είναι να το αγοράσεις αφού μάθεις με το λάμα,
    και εφόσον θέλεις ακόμα να πετάς ε/π, ομοκεντρικού στροφείου.

Thumbs up
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    newbie
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 16 Σεπ 2008, 16:16:13 »

Φίλε μου, Lama V4 έχω (και το βαρέθηκα από τη πρώτη βδομάδα....αφού δε πετάει έξω....) απλά αναρωτιέμαι πως μπορεί το Walkera να σηκώνεται με 3,7V; Το μόνο που μπορώ να υποθέσω μάλλον δε θα είναι τόσο δυνατό όσο το Lama.
    Καταγράφηκε
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 16 Σεπ 2008, 23:02:52 »

Παιδιά από την μικρή εμπειρία μου ,έχω να πω τα εξής.

Αυτός που θέλει απλά να παίζει και συγχρόνως χωρίς να το καταλάβει δίνει αρκετά χρήματα συνεχώς σε ανταλλακτικά αγοράζει αυτά τα ελικοπτερακια και τα λίγο μεγαλύτερα όπως πχ το belt .
    Το μόνο που καταφέρνεις είναι συνεχώς να προσπαθείς να ισορροπήσεις ένα μικρό ελικόπτερο , άντε να κάνεις και μερικές μικρές βόλτες όταν έξω έχει από λίγο έως καθόλου αέρα.

Αυτά τα γράφω γιατί και εγώ με king2 και belt άρχισα αλλά το μόνο που κατάφερα ήταν να κάνω μικρές βόλτες και κάθε λίγο να χρειάζομαι ανταλλακτικά από τις πτώσεις.

Για μένα αυτός που θέλει πραγματικά να μάθει να πετάξει ελικόπτερο και να ασχοληθεί σοβαρά , θα πάρει ένα lama  για να μάθει τα  πρώτα βήματα ,έναν simulator όχι απαραίτητα ακριβό (πχ ο aerofly με την τηλ/νση του lama είναι οκ) και μετά ένα θερμικό 50ρι , όπως ο raptor η ακόμα καλύτερα το hirobo sceadu  που είναι πιο σταθερό και πιο ποιοτικό. Σιγά σιγά με μικρά βήματα και με βοήθεια από κάποιον που ξέρει θα μάθει να πετά. Με τα μικρά μόνο παίδεμα και χάσιμο χρόνου……

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 16 Σεπ 2008, 23:52:43 »

Εγώ πετάω Μίνι Τιτάν και μπορώ να πώ πως είναι πολύ καλό.

Ακόμα και με έντονο αέρα, πετάει σταθερά και το κουνάει ελάχιστα για το 450άρι μέγεθος του.

Οι πιο ειδικοί λένε ότι πετά σαν 30άρι θερμικό, καμία σχέση με Belt, και Honney - bee που έχω επίσης πετάξει.
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: TI NA PARW
    Μεταπήδηση σε: