Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.421 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 13:30:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 13:30:37

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από DIGI
    [Σήμερα στις 10:30]

από UH-1H
    [Σήμερα στις 09:02]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:12]

από vtr
    [Χθες στις 20:45]

[Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 22:01:54]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309421
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 104
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 100
    Συνολικά: 101
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 13     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: spectrum DX7 2.4 Ghz VS futaba 7c 2.4 Ghz  (Αναγνώστηκε 35571 φορές)
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #120 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 01:46:52 »

Για να έχεις καθυστέρηση μισό δευτρόλεπτο θα πρέπει να γίνεται χαμός από παρεμβολές και φθσικά κοιτάς να φέρεις με όσο έλεγχο διαθέτεις το μοντέλο πιο κοντά για να έχεις ισχυρότερο σήμα ή τέλος πάντων να φύγεις από το κακό σημείο και να ανακτήσεις πάλι τον πλήρη έλεγχο. Αν όμως υπάρχουν τόσο έντονες παραμβολές αυτό σημαίνει ότι οποιδήποτε σύστημα που χρησιμοποιεί σταθερά κανάλια έχει τεθεί τελείως εκτός μάχης και δεν έχεις απολύτως κανέναν έλεγχο.
    Καταγράφηκε
    vhal
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #121 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 09:21:06 »

Πάλι προϋποθέσεις βάζουμε ... (ισχυρές παρεμβολές, ένα μόνο κακό σημείο, κλπ, κλπ)

Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον ότι αν δεν φέρουμε φρεγάτα ηλεκτρονικού πολέμου στο μοντελοδρόμιο, τα συστήματα Spektrum & Futaba έχουν πιθανότητα να χάσουν τη ραδιοζεύξη μικρότερη από 1 στο δισεκατομμύριο. Αντε να δεχθώ ότι η Futaba εχει 0,8 στο δισεκατομμύριο ενώ η Spektrum 0,9.

Η πιθανότητα να χαθεί το μοντέλο από κακή συνδεσμολογία ηλεκτρικών, από αστοχία ηλεκτρονικών, από λάθος ρύθμιση, από λάθος χρήση μνήμης, από ελαττωματική μπαταρία δέκτη ή πομπού (για να μην αναφέρω κακό χειρισμό) είναι μεγαλύτερη από 1 στα εκατό.

Η συζήτηση νομίζω έχει εξαντληθεί (τουλάχιστον μέχρι να έρθει η φρεγάτα στο μοντελοδρόμιο Wink

Β.
    Καταγράφηκε

Βαγγέλης Χαλκιαδάκης - Αερολέσχη Φθιώτιδας

Ζηλεύω του σταυραετού
    απου πετά στα νέφη
    και παίζει με τσι αστραπές
    και με τ' αστροπελέκια.
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #122 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 09:21:47 »

Τελικα το Marketing ειναι ισχυρο πιανει τοπο....!

Αχχχχχχχχχχχχχ.....!
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #123 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 10:16:50 »

Πάλι προϋποθέσεις βάζουμε ... (ισχυρές παρεμβολές, ένα μόνο κακό σημείο, κλπ, κλπ)

Ας συμφωνήσουμε τουλάχιστον ότι αν δεν φέρουμε φρεγάτα ηλεκτρονικού πολέμου στο μοντελοδρόμιο, τα συστήματα Spektrum & Futaba έχουν πιθανότητα να χάσουν τη ραδιοζεύξη μικρότερη από 1 στο δισεκατομμύριο. Αντε να δεχθώ ότι η Futaba εχει 0,8 στο δισεκατομμύριο ενώ η Spektrum 0,9.

Η πιθανότητα να χαθεί το μοντέλο από κακή συνδεσμολογία ηλεκτρικών, από αστοχία ηλεκτρονικών, από λάθος ρύθμιση, από λάθος χρήση μνήμης, από ελαττωματική μπαταρία δέκτη ή πομπού (για να μην αναφέρω κακό χειρισμό) είναι μεγαλύτερη από 1 στα εκατό.

Η συζήτηση νομίζω έχει εξαντληθεί (τουλάχιστον μέχρι να έρθει η φρεγάτα στο μοντελοδρόμιο Wink

Β.

Ασε τις φρεγάτες στην ησυχία τους και πάμε στα νούμερα που αναφέρεις . Αν πετάς κοντά σε κατοικημένη περιοχή (αλάνα π.χ.) το μοντέλο σου σίγουρα θα βρεθεί καποια στιγμή μακρυά από τον πομπό σου και αρκετά πιο κοντά σε γύρω σπίτια ,που μπορούν να λειτουργούν διάφορες συσκευές στα 2.4 γίγα. Αν εκεί υπάρχει μια ισχυρή ασύρματη ραδιόζευξη μετάδωσης δεδομένων (συνηθισμένη περίπτωση) που έχει εύρος τουλάχιστον 10ΜΗΖ, ποια είναι η πιθανότητα να χτυπήσει τη μία από τις δύο συχνότητες? Μία στις οκτώ και όχι μία στο δισεκατομύριο. Και ναι μεν το σήμα σου έχει χαρακτηριστικά cdma ,λόγω του ds, ώστε να απορρίψει το παρείσακτο σήμα αλλά το cdma ,και μάλιστα το ασύγχρονο στην περίπτωσή μας, κάνει αποτελεσματική δουλειά μόνο αν τα σήματα φτάνουν στο δέκτη με επίπεδα ισχύος που δεν διαφέρουν σημαντικά. Μπορείς να εξασφαλίσεις μια τέτοια προυπόθεση στο πεδίο? Οχι βέβαια. Και φυσικά σε μια τέτοια περίπτωση η πιθανότητα να ταπωθούν και οι δύο συχνότητες είναι 1/8 Χ1/8= μία στις 64. Ούτε δισεκατομύρια ούτε τίποτα. Μιλάμε για απλά ασύρματα δύκτυα ,που είναι πολύ συνηθισμένα σε αλάνες δίπλα σε κατοικημένες περιοχές. Ούτε για φρεγάτες , ούτε για ραντάρ, ούτε για χανεμπού. Μία στις 64 λοιπόν πιθανότητα να χάσεις κάθε έλεγχο. Κάτω από τις ίδιες συνθήκες όμως το FH εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς κάποια αισθητή καθυστέρηση. ΑΥΤΗ είναι η διαφορά ανάμεσα στα δύο συστήματα. Αν δεν θέλεις να το καταλάβεις δικαίωμά σου.

Οσο για τα περί μάρκετινγκ ας μην τα σχολιάσω καλύτερα...
    Καταγράφηκε
    Χρηστος Βαγενας (vchris)
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #124 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 10:24:09 »

χαιρομαι που δεν ειμαι στη φαση να αγορασω τ/κ
    γιατι το λεω αυτο?
    γιατι σε ολα τα σχετικα θεματα εχω προσεξει το εξης
    οποιος ειναι <<κολημενος>> με futaba δε ξεκολαει
    οποιος ειναι <<κολημενος>> με spectrum δε ξεκολαει
    το ιδιο και με jr
    το ιδιο κολημα θα παθει και αυτος που προσπαθει να βρει τη <<ποιο καλη>> τ/κ ειδικα αμα ειναι και νεος στο χωρο
    και να πει αυτη θα παρω παλι θα εχει μεσα του το ερωτημα <εκανα καλα>?
    πατε να υποστηριξετε το ποσοστο 1/1000000
    ποιο πολλες πιθανοτητες υπαρχουν να πεσει αυτο που πετατε απο πχ χαλασμενο σερβο η οτιδηποτε αλλο και τελευταια απο παρεμβολη στα 2,4 με την οποιαδηποτε τ/κ
    εγω παντος εχω spectrum μου αρεσει αλλα υστερει στο μενου σε σχεση με τη futaba
    αλλα δε την αλλαζω γιατι εχει ενα βασικο μειονεκτημα για ΜΕΝΑ η futaba
    ξερω οτι αμα παω με δυο μοντελα στο μοντελοδρομιο ενα απο τα δυο θα το χασω γιατι σιγουρα θα ξεχασω να αλλαξω μοντελο στη τ/κ

Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #125 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 10:40:28 »

Κοίτα να είσαι πιο προσεκτικός γιατί την επόμενη φορά θα ξεχάσεις ανοικτό το γκάζι όταν βάζεις μπρος θερμικό ελικόπτερο για παράδειγμα και θα γίνει το έλα να δεις.

Επίσης τα περί κολλήματος σε κανέναν άλλον. Εγώ επέλεξα φουτάμπα ακριβώς επειδή χρησιμοποιεί ένα σωστό σύστημα αναπήδησης συχνότητας. Και λέω σωστό γιατί υπάρχουν και κάτι φτηνομόντουλ που λειτουργούν υποτίθεται με τον ίδιο τρόπο και είναι τελείως  ΓΤΠ.
       Αν η JR για παράδειγμα είχε αναπήδηση συχν'ότητας όταν έψαχνα για τηλεκατεύθυνση θα επέλεγα JR. Δεν υπάρχει κανένα κόλλημα λοιπόν.
        Ναι υπάρχουν χίλιες δυο αιτίες για μια πτώση και η παρεμβολή δεν είναι από τις πρώτες στον κατάλογο. Με τη λογική αυτή όμως δεν βλέπω το λόγο να μη συνεχίζαμε να πετάμε στα 35ΜΗΖ τουλάχιστον όσοι από μας πετάμε σε μοντελοδρόμια. Στα Δερβενοχώρια που πετάω άντε μια  δυο φορές να ήταν πτώση από πραγματική παρεμβολή από τις δεκάδες πτώσεις που έχω δει. Η αχρησιμότητα των 2.4 γίγα θα ήταν μόνο για park flyers που πετούν παντα σε αλάνες όπου ο έλεγχος συχνοτήτων είναι αμφίβολος. Γιατί λοιπόν πάμε στα 2.4? Για να καλύψουμε τον αστάθμητο παράγοντα. Για να βουλώσουμε μια τρύπα όσο είναι δυνατό. Δεν νομίζω πως είναι έγκλημα να προσπαθεί κανείς να επιλέξει το σύστημα που αμύνεται καλύτερα από τον αστάθμητο παράγοντα. Αν αυτό χαλάει κάποιων την πιάτσα δεν πειράζει...ξύδι!
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #126 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 10:52:27 »

χαιρομαι που δεν ειμαι στη φαση να αγορασω τ/κ
    γιατι το λεω αυτο?
    γιατι σε ολα τα σχετικα θεματα εχω προσεξει το εξης
    οποιος ειναι <<κολημενος>> με futaba δε ξεκολαει
    οποιος ειναι <<κολημενος>> με spectrum δε ξεκολαει
    το ιδιο και με jr
    το ιδιο κολημα θα παθει και αυτος που προσπαθει να βρει τη <<ποιο καλη>> τ/κ ειδικα αμα ειναι και νεος στο χωρο
    και να πει αυτη θα παρω παλι θα εχει μεσα του το ερωτημα <εκανα καλα>?
    πατε να υποστηριξετε το ποσοστο 1/1000000
    ποιο πολλες πιθανοτητες υπαρχουν να πεσει αυτο που πετατε απο πχ χαλασμενο σερβο η οτιδηποτε αλλο και τελευταια απο παρεμβολη στα 2,4 με την οποιαδηποτε τ/κ
    εγω παντος εχω spectrum μου αρεσει αλλα υστερει στο μενου σε σχεση με τη futaba
    αλλα δε την αλλαζω γιατι εχει ενα βασικο μειονεκτημα για ΜΕΝΑ η futaba
    ξερω οτι αμα παω με δυο μοντελα στο μοντελοδρομιο ενα απο τα δυο θα το χασω γιατι σιγουρα θα ξεχασω να αλλαξω μοντελο στη τ/κ

Vchris εγω παντως ξεκολλησα τωρα αν θα κρατησω στην Futaba θα δειξει σε λιγες μερες...

Bladekiller μην εισαι τοσο προκλητικος σε παρακαλω δεν θα τελειωσει ωραια...
    Ερχεσαι αντιμετωπος μιλωντας προκλητικα με ολα τα μελη σε αυτο το Post!
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #127 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 11:01:52 »

Εγώ είμαι προκλητικός? Εγώ απλά αναπτύσω συγκεκριμένα επιχειρήματα για τους λόγους που θεωρώ το FASST πιο ανθεκτικό από το DSSS και κάποιοι εδώ με έχουν αποκαλέσει κολλημένο , μαρκετίστα, οτι λέω μπούρδες και εμέσως πλην σαφώς ότι έχω κάποιο συμφέρον. Ποιος είναι λοιπόν προκλητικός?
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #128 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 11:03:36 »

ναι εσυ εισαι... σου λεει ο Vchris οτι μπορει να ξεχασω να αλλαξω το μοντελο και εσυ ειρωνικα του λες για το γκαζι...

Ρε φιλε αυτο ειναι μειονεκτημα καταλαβετο... μην το συνεχιζεις.. τωρα για το αν πρεπει να ξεχαστει η οχι ειναι δικο του θεμα...
    Εκεινος το αναφερει εσυ γιατι πρεπει να το συνεχισεις και μαλιστα με τετοιο τροπο..>!

Μετα περι Ξυδιου .... κατσε για χαλαρωσε λιγο...

Και στα 2.4 δεν παμε μονο για παρεμβολες αλλα και για τις πολυ μεγαλυτερες ταχυτητες αποκρισης αν το ξεχνας αυτο.>!
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #129 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 11:13:57 »

Καταρχήν αυτό που είπα για το γκάζι δεν το είπα καθόλου ειρωνικά. Το έχω δει να γίνεται μπροστά μου και η αφηρημάδα στον αερομοντελισμό μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη αν γίνει συνήθεια. Μην ερμηνεύεις λοιπόν τα γραφόμενά  μου όπως σε βολεύει.

Οσο για τη διαφορά στην ταχύτητα απόκρισης σηκώνει πολύ νερό σε πόσους πραγματικά χρειάζεται και πόσοι θα καταλάβουν τη διαφορά.
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #130 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 11:16:30 »

ρε φιλε μαστορα....

αν ειναι μειωνέκτιμα το model mach ή οχι ειναι αστείο να το συζιταμε! δεν το καταλαβαίνεις?

θα σηκωσεις ποτε το μοντελο χωρις να γενισεις καυσιμο? χωρις να έχεις φορτισει? χωρις να τσεκαρεις βιδες? τοτε πως θα το σηκωσεις χωρις να ελεγξεις τις κινισεις στα σερβο και το όνομα στον πομπο??? idiot2 idiot2 idiot2

ελεος με αυτο το θεμα ρε παιδια....
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #131 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 11:19:33 »

Καταρχήν αυτό που είπα για το γκάζι δεν το είπα καθόλου ειρωνικά. Το έχω δει να γίνεται μπροστά μου και η αφηρημάδα στον αερομοντελισμό μπορεί να έχει άσχημη κατάληξη αν γίνει συνήθεια. Μην ερμηνεύεις λοιπόν τα γραφόμενά  μου όπως σε βολεύει.

Οσο για τη διαφορά στην ταχύτητα απόκρισης σηκώνει πολύ νερό σε πόσους πραγματικά χρειάζεται και πόσοι θα καταλάβουν τη διαφορά.

Kοιτα η διαφορα ειναι πολυ αισθητη και απο τον πιο αρχαριο μην τρελαθουμε τωρα... το αν καποιος την χρειαζεται ειναι αλλο θεμα..!
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #132 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 11:20:47 »

ρε φιλε μαστορα....

αν ειναι μειωνέκτιμα το model mach ή οχι ειναι αστείο να το συζιταμε! δεν το καταλαβαίνεις?

θα σηκωσεις ποτε το μοντελο χωρις να γενισεις καυσιμο? χωρις να έχεις φορτισει? χωρις να τσεκαρεις βιδες? τοτε πως θα το σηκωσεις χωρις να ελεγξεις τις κινισεις στα σερβο και το όνομα στον πομπο??? idiot2 idiot2 idiot2

ελεος με αυτο το θεμα ρε παιδια....

Αμα ο αλλος ομως θεωρει οτι υπαρχει περιπτωση να το κανει....
    Οταν εχει μαθει 2 χρονια σε σπκτρουμ?  πολυ λογικο λογω συνηθειας οτι ειμαι ασφαλαισμενος με αυτο το πραγμα να μην το κοιταξει!
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #133 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 11:25:30 »

τι να πω δεν ξερω ρε φιλε μου....

ισως να έχεις δίκιο εν μέρει...

αλλα όταν παιρνουμε κατι καινουριο , δεν ειμαστε στην τσιτα αν ειναι ολα σωστα με αποτελεσμα πολαπλους ελεγχους???ακουσια δεν βγαινει αυτο???

ή θες να πιστεψω ότι υπάρχουν ατομα που αγοραζουν κατι, το ρυθμηζουν και αυτο ηταν δεν ασχολουνται αλλο παρα μονο αν πεσει???

αν ειναι ετσι ....μακρια απο μας τετειοι τυποι! δεν συμφωνεις?
    Καταγράφηκε

PaNt
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #134 στις: Πέμπτη, 28 Μαΐ 2009, 11:30:47 »

τι να πω δεν ξερω ρε φιλε μου....

ισως να έχεις δίκιο εν μέρει...

αλλα όταν παιρνουμε κατι καινουριο , δεν ειμαστε στην τσιτα αν ειναι ολα σωστα με αποτελεσμα πολαπλους ελεγχους???ακουσια δεν βγαινει αυτο???

ή θες να πιστεψω ότι υπάρχουν ατομα που αγοραζουν κατι, το ρυθμηζουν και αυτο ηταν δεν ασχολουνται αλλο παρα μονο αν πεσει???

αν ειναι ετσι ....μακρια απο μας τετειοι τυποι! δεν συμφωνεις?

Συμφωνω δεν ειπα οτι ειναι απολυτα λογικο αλλα σου λεω οταν εισαι εξασφαλισμενος μεχρι στιγμης απο κατι δεν το δινεις τοση σημασια λογω συνηθειας....

ΔΛδ εχεις ενα αμαξι που εχει ρεζερβα για καυσιμο 80 λιτσα  και αγοραζεις ενα καινουριο που εχει 50 ε απο συνηθεια και μονο οτι το παλιο σου εβγαζε Χ χλμ μπορει να μην παει το μυαλο σου οτι ξερεις δεν ειναι το απλιο αλλα το καινουριο αμαξι και εχει 50 λιτρα και τηα σου βγαλει Χ/2χλμ..!

Απλα ειναι ασχημο να μην σεβομαστε την αποψη του αλλου που το λεει οτι φοβαται πως θα την πατησεις...

Στο κατω κατω δεν ξερουμε καν την ηλικια του και ειναι ασχημο να του τα χωνουμε ..... Μπορει να ειναι και Παππους χαχχαχααχ( τον ξερω για αυτο το ειπα αυτο το τελευταιο..)

Υ.Γ ΠΡος ολους ΚΑΚΟ πραγμα η <<<ΣΥΝΗΘΕΙΑ>>>
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 6 7 8 [9] 10 11 12 13     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: spectrum DX7 2.4 Ghz VS futaba 7c 2.4 Ghz
    Μεταπήδηση σε: