Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.421 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 13:29:28

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 13:29:28

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από DIGI
    [Σήμερα στις 10:30]

από UH-1H
    [Σήμερα στις 09:02]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:12]

από vtr
    [Χθες στις 20:45]

[Τετάρτη, 29 Απρ 2026, 22:01:54]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 12:43:20]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309421
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 104
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 107
    Συνολικά: 108
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 13     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: spectrum DX7 2.4 Ghz VS futaba 7c 2.4 Ghz  (Αναγνώστηκε 35554 φορές)
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #75 στις: Τετάρτη, 27 Μαΐ 2009, 20:31:28 »

Ορίστε ενδεικτικά οι τιμές των εφτακάναλων δεκτών στις δύο περιπτώσεις. http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=index&cPath=139&zenid=2e2e2d8c235255059dbf778d4ca21511  . Ο δέκτης της σπέκτρουμ ο εφτακάναλος, που είναι μαζί με το δορυφόρο και προορίζεται για σοβαρά μοντέλα, κάνει ακριβότερα από τον εφτακάναλο της φουτάμπα. Οι φτηνοί δεκτες της σπέκτρουμ προορίζονται για μικρά ηλεκτρικά μοντέλα. Το γράφουν ξεκάθαρα αυτό. Δεν αμφιβάλλω βέβαια ότι υπάρχουν και τσίπηδες ,που βάζουν δέκτες για parkflyers σε θερμικά μοντέλα. Οι βλάκες ποτέ δεν λείπουν.
         Πέρα από το θέμα του κόστους όμως, η ουσία είναι μία. Frequency Hopping WINS. Πάει και τέλειωσε και τα υπόλοιπα είναι άρες μάρες. Φυσικά αυτό ισχύει γιαυτούς που γνωρίζουν από τέτοια πράγματα. Για τους λίγους και επαίοντες που έλεγε και ο Σωκράτης. Για τους υπόλοιπους ισχύει το οτι " ο λαός άγεται από ωραίες οθόνες και φέρεται".

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #76 στις: Τετάρτη, 27 Μαΐ 2009, 20:35:09 »

Υπαρχουν και πιο φτηνοι futaba
    http://www.extrememodels.gr/ShowProduct.asp?ProdID=228
    Καταγράφηκε
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #77 στις: Τετάρτη, 27 Μαΐ 2009, 21:41:43 »

Ορίστε ενδεικτικά οι τιμές των εφτακάναλων δεκτών στις δύο περιπτώσεις. http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=index&cPath=139&zenid=2e2e2d8c235255059dbf778d4ca21511  . Ο δέκτης της σπέκτρουμ ο εφτακάναλος, που είναι μαζί με το δορυφόρο και προορίζεται για σοβαρά μοντέλα, κάνει ακριβότερα από τον εφτακάναλο της φουτάμπα. Οι φτηνοί δεκτες της σπέκτρουμ προορίζονται για μικρά ηλεκτρικά μοντέλα. Το γράφουν ξεκάθαρα αυτό. Δεν αμφιβάλλω βέβαια ότι υπάρχουν και τσίπηδες ,που βάζουν δέκτες για parkflyers σε θερμικά μοντέλα. Οι βλάκες ποτέ δεν λείπουν.
         Πέρα από το θέμα του κόστους όμως, η ουσία είναι μία. Frequency Hopping WINS. Πάει και τέλειωσε και τα υπόλοιπα είναι άρες μάρες. Φυσικά αυτό ισχύει γιαυτούς που γνωρίζουν από τέτοια πράγματα. Για τους λίγους και επαίοντες που έλεγε και ο Σωκράτης. Για τους υπόλοιπους ισχύει το οτι " ο λαός άγεται από ωραίες οθόνες και φέρεται".

Φιλικά Κώστας.

Κωστα θυμασαι την αντιπαραθεση μας... τελικα και εγω σε Futaba πηγα αλλα να ξερεις δεν πηγα λογω καλυτερης ασφαλειας αλλα λογω περισσοτερων λειτουργιων...

Frequency hopping κανει και η σπεκτρουμ απλα η σπεκτρουμ κανει στην αρχη ενω η futaba κατα την διαρκεια της πτησεης...

Το κακο της Futaba το μεγαλο κακο ειναι οτι δεν εχει model match!
    Καταγράφηκε
    Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #78 στις: Τετάρτη, 27 Μαΐ 2009, 21:55:57 »

Frequency hopping κανει και η σπεκτρουμ απλα η σπεκτρουμ κανει στην αρχη ενω η futaba κατα την διαρκεια της πτησεης...

και τί είναι καλύτερο ;  Wink
    Καταγράφηκε

If RC flying were drugs, it would be class A +
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #79 στις: Τετάρτη, 27 Μαΐ 2009, 21:57:36 »

και τί είναι καλύτερο ;  Wink

δεν υπαρχει καλυτερο και τα δυο καλα ειναι..... απλα με το modelmatch αποφευγεις να πεταξεις λαθος μοντελο με λαθος ρυθμισεις που ειναι κατι πολυ συχνο με τις Futaba...! και εγω αυτο λογω συνηθειας απο σπεκτρουμ το τρεμω τωρα που παρραγγειλα Futaba!
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #80 στις: Τετάρτη, 27 Μαΐ 2009, 22:00:39 »

μαστορα.....θα βάλω τις φωνες!!! Cheesy Cheesy Cheesy

θες να πιστεψω πως απογειώνεσαι χωρίς να είσαι σιγουρος για το πιο μοντέλο εχεις επιλέξει?HuhHuh?

ελεως με αυτο το μειωνεκτιμα της futaba!!!! Grin Grin Grin Grin Grin
    Καταγράφηκε

Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #81 στις: Τετάρτη, 27 Μαΐ 2009, 22:03:41 »

ελάτε ρε παιδιά - αν δεν ξέρουμε τί μοντέλο έχουμε στην Τ/Κ μας τότε ας αλλάξουμε hobby  buck2

ξέρω πολύ καλά ποια από τις δύο εταιρείες παρέχει περισσότερη ασφάλεια γιαυτό εδώ και χρόνια πετάω με FUTABA  Thumbs up
    Καταγράφηκε

If RC flying were drugs, it would be class A +
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #82 στις: Τετάρτη, 27 Μαΐ 2009, 22:20:47 »

Φιλικά Κώστας.

Κωστα θυμασαι την αντιπαραθεση μας... τελικα και εγω σε Futaba πηγα αλλα να ξερεις δεν πηγα λογω καλυτερης ασφαλειας αλλα λογω περισσοτερων λειτουργιων...

Το κακο της Futaba το μεγαλο κακο ειναι οτι δεν εχει model match!

1) Δεν είμαι έμπορος για να με νοιάζει αν εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος πήρε φουτάμπα ή οτιδήποτε άλλο και για ποιους λόγους. Εγώ απλά επισημαίνω με συγκεκριμένα τεχνικά επιχειρήματα και όχι αερολογίες ότι η αναπήδηση συχνότητας της φουτάμπα υπερέχει σαφώς από άποψη ασφαλειας ραδιόζευξης από την επιλογή δύο ελευθέρων καναλιών στην αρχή πράγμα που κάνει η σπέκτρουμ. Τώρα το τι θα επιλέξει ο καθένας δικό του πρόβλημα. Αυτός θα σπάσει όχι εγώ. Οχι όμως και να λέει ότι το σύστημα της σπέκτρουμ είναι καλύτερο γιατί ΔΕΝ είναι.

2) Ποιος πανάσχετος σου είπε ότι η σπέκτρουμ κάνει αναπήδηση συχνότητας? Εβγαλε η επιστημονική κοινότητα καινούριο ορισμό της αναπήδησης συχνότητας και δεν το ξέρω? Η ανίχνευση δύο ελευθέρων καναλιών στην αρχή μόνο σε καμιά περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται αναπήδηση συχνότητας. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ALE (Automatic Link Establishment) όχι όμως σαν frequency hopping. Δεν θα αλλάξουμε τώρα τους τεχνικούς όρους επειδή κάποιοι θέλουν να λένε τα δικά τους.

3) Η μη ύπαρξη model match είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα. Εμένα δεν με ενοχλει καθόλου γιατί στο κάτω κάτω όταν πετάω έχω το νου μου και εν πάσει περιπτώσει είναι κάτι που περνάει απο το χέρι μου ενώ η παρεμβολή δεν περνάει και ένα σύστημα που λειτουργεί σε σταθερά κανάλια είναι πάντα ευάλωτο.

Κατάλαβες τώρα? Μη μου γράφεις λοιπόν εμένα  " ...τελικά πήγα κι εγώ σε φουτάμπα αλλά να ξέρεις δεν πήγα λόγω καλύτερης ασφάλειας..."  λες κι εγώ θα βάλω τη γάτα που δεν έχω να κλαίει αν εσύ πάρεις φουτάμπα ή όχι.
    Καταγράφηκε
    STRATOS77
    Aeromodeller Hero Member

Λυμπερης Ευστρατιος.

« Απάντηση #83 στις: Τετάρτη, 27 Μαΐ 2009, 22:28:59 »

παντως ρε παιδια χωρις παρεξηγηση.....ουτε στην καλυτερη και ποιο ακριβοπληρωμενη διαφημηση δεν εχει γινει αυτο που γινεται με εσας τους futabakides...ελεος!!!!!η futaba Η ΤΕΛΟΣ Ε??MA EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΥΤΟ???ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΠΟΙΟ ΠΙΣΩ Ο φιλος κωστας μας εξηγει τους λογους για τους οποιους ειναι καλυτερη η φουταβα....και το ξερει καλα λογω οτι ξερει απο στοιχεια ηλεκτρονικου πολεμου.....ΚΑΙ???τι σημαινει αυτο???ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ?? Μ Π Ο Υ Ρ Δ Ε Σ ....ας ερθει ο φιλος κωστας με την φουταβα λοιπον στο σεφ οταν ανοιγει το αβερωφ(αντιτορπιλικο)και τοτε θα μας πει την γνωμη του...τι ταπες εχει να δει....τελος παντων δεν θα βρεθει ακρη ποτε σε αυτα τα θεματα..λογω οτι ειμαστε σαν ελληνες...κολλημενοι και οχι αντικοιμενικοι...ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ... Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
    papabill
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #84 στις: Τετάρτη, 27 Μαΐ 2009, 22:32:27 »

Ή αλλαζουμε σε FUTABA ή βουλιαζουμε!
    Καταγράφηκε

Το ελικόπτερο ή το ραφι θα στολίσει ή στο χωράφι θα σκορπίσει...
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #85 στις: Τετάρτη, 27 Μαΐ 2009, 22:34:08 »

χωρις παρεξηγηση λοιπον....

να σε ρωτίσω ρε Στράτο.....

με τι πετάς εσυ Huh
    Καταγράφηκε

bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #86 στις: Τετάρτη, 27 Μαΐ 2009, 22:37:02 »

παντως ρε παιδια χωρις παρεξηγηση.....ουτε στην καλυτερη και ποιο ακριβοπληρωμενη διαφημηση δεν εχει γινει αυτο που γινεται με εσας τους futabakides...ελεος!!!!!η futaba Η ΤΕΛΟΣ Ε??MA EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΥΤΟ???ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ...ΠΟΙΟ ΠΙΣΩ Ο φιλος κωστας μας εξηγει τους λογους για τους οποιους ειναι καλυτερη η φουταβα....και το ξερει καλα λογω οτι ξερει απο στοιχεια ηλεκτρονικου πολεμου.....ΚΑΙ???τι σημαινει αυτο???ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ?? Μ Π Ο Υ Ρ Δ Ε Σ ....ας ερθει ο φιλος κωστας με την φουταβα λοιπον στο σεφ οταν ανοιγει το αβερωφ(αντιτορπιλικο)και τοτε θα μας πει την γνωμη του...τι ταπες εχει να δει....τελος παντων δεν θα βρεθει ακρη ποτε σε αυτα τα θεματα..λογω οτι ειμαστε σαν ελληνες...κολλημενοι και οχι αντικοιμενικοι...ΔΥΣΤΥΧΩΣ.....

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ... Thumbs up Thumbs up

Μακάρι να ήξερες να πεις τις "μπούρδες" που λέω εγώ αλλά απότι φαίνεται ξέρεις μόνο από
    ΣΚΕΤΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ
    Καταγράφηκε
    panosla
    Aeromodeller Jr. member
    **

Επί πτυχίο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων

« Απάντηση #87 στις: Τετάρτη, 27 Μαΐ 2009, 22:45:48 »

Δοκιμή της ASSAN στα 2.4 http://www.youtube.com/watch?v=Cx3HsJLT6ww&feature=channel
    Δοκιμή της XPS στα 2.4 http://www.youtube.com/watch?v=deeQr6RytwU&feature=channel
    Δοκιμή της FUTABA στα 2.4 http://www.youtube.com/watch?v=VWH8KkXhHY0&feature=channel
    Δοκιμή της SPEKTRUM στα 2.4 http://www.youtube.com/watch?v=9ElKP6tu8z4

Ο στόχος του κυριούλη στο βιντεο είναι να μπλοκάρει κάποιο σύστημα με στοχευμένες παραμβολές
    Τα καταφέρνει στις δυο πρώτες ενώ στις δυο δεύτερες αποτυγχάνει.
    Εδώ νομίζω ότι πρέπει να τελειώσει η συζήτηση για τις παρεμβολές, και να αρχίσει για τα χαρακτηριστικά της καθεμίας.

Πάντα φιλικά.
    Καταγράφηκε
    Γκούσκος Διονύσιος
    Board moderator

Ζάκυνθος

« Απάντηση #88 στις: Τετάρτη, 27 Μαΐ 2009, 22:48:35 »

μάλον θα τελείωνε αν τα κατάφερνε με μία απο τις δυο τελευταιες.......

μαλον πρεπει να βρεθεί αλλος κυριούλης.....πιο δυνατος....σαν το αβερωφ?.......
    Καταγράφηκε

panosla
    Aeromodeller Jr. member
    **

Επί πτυχίο Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων

« Απάντηση #89 στις: Τετάρτη, 27 Μαΐ 2009, 22:53:00 »

Με την γεννήτρια συχνοτήτων στους 10 πόντους και μου λες ότι το αβέρωφ είναι πιο ισχυρό??
    Αν είναι όπως τα λες μην πάτε εκεί θα βγάλετε καρκίνο. Δεν το λέω με κανένα τόνο ειρωνιας ή κατι τέτοιο.

Πάντα φιλικά
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 ... 3 4 5 [6] 7 8 9 ... 13     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: spectrum DX7 2.4 Ghz VS futaba 7c 2.4 Ghz
    Μεταπήδηση σε: