Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.933 μηνύματα σε 12.395 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 24 Αυγ 2026, 16:03:55

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 24 Αυγ 2026, 16:03:55

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Yiannis_S
    [Χθες στις 16:44]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:26]

από carapis
    [Σάββατο, 22 Αυγ 2026, 10:15:19]

[Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 15:32:58]

από coach
    [Παρασκευή, 21 Αυγ 2026, 14:40:09]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309933
    Σύνολο θεμάτων: 12395
    Online σήμερα: 129
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 85
    Συνολικά: 86
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Honey Bee King 2 and Walkera 1#B προβλήματα  (Αναγνώστηκε 1511 φορές)
    teoxan
    Aeromodeller
    *
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Τρίτη, 26 Αυγ 2008, 21:48:38 »

Για σας παιδιά,

Ηoney Bee King 2
    Το Honey Bee King 2 έχει πετάξει μια φορά, απο τότε που το πήρα.Έκτοτε, ακόμα και με το throttle στο τέρμα , δεν ανυψωνόταν καν.

Την περασμένη εβδομάδα τοποθέτησα bruseless motor ( 400x), bruseless ESC, νέα μπαταρία ( η παλιά φούσκωσε και την πέταξα) και Headlock Gyro.
    Όλα δουλεύουν μια χαρά, αλλά το ελικόπτερο δεν ανυψώνεται ούτε εκατοστό ακόμα και με το throttle και το trim στο τέρμα..

Αποφάσισα λοιπόν να σας γράψω μήπως έχετε καμιά ιδέα...αλλιώς το honey bee θα γίνει ένας ωραιότατος ανεμιστήρας.

Walkera 1#B

Επίσης έφερα απο Αμερική το Walkera 1#B, 6κάναλο.. Πολύ καλό ελικόπτερο, απαλό και με άμεση απόκριση.
    Μετά απο μια ατυχή μικρή πτώση, γδάρθηκαν οι έλικες και αγόρασα απο εδω ( την Ελλάδα εννοώ) καινούργιες, οι οποίες είναι λίγο πιο πλατιές απο τις original και πιο ελαφριές.

Μετά την τοποθέτηση και τη ρύθμιση ούτε αυτό δεν ανυψώνεται καν!!!!

Σκέφτηκα λοιπόν πως είτε είμαι πολύ βλάκας γι αυτό το hobby ή κάτι δεν έχω κάνει καλά.

( Ακόμα και τις λεπίδες σκέφτηκα μηπως έχω βάλει ανάποδα).

Εχω "κατεβάσει" τα manual, τα έχω διαβάσει , έχω κάνει ( νομίζω) ότι είναι δυνατόν.

Βοήθεια παρακαλώ λοιπόν...
    ( Απο ηλεκτρονικά ξέρω πολύ καλά, αλλά απο πτήση εντελώς πρωτάρης).

Ευχαριστώ

Θόδωρος
    Καταγράφηκε
    akritas
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #1 στις: Τρίτη, 26 Αυγ 2008, 23:15:48 »

Για σας παιδιά,

Ηoney Bee King 2
    Το Honey Bee King 2 έχει πετάξει μια φορά, απο τότε που το πήρα.Έκτοτε, ακόμα και με το throttle στο τέρμα , δεν ανυψωνόταν καν.

Την περασμένη εβδομάδα τοποθέτησα bruseless motor ( 400x), bruseless ESC, νέα μπαταρία ( η παλιά φούσκωσε και την πέταξα) και Headlock Gyro.
    Όλα δουλεύουν μια χαρά, αλλά το ελικόπτερο δεν ανυψώνεται ούτε εκατοστό ακόμα και με το throttle και το trim στο τέρμα..

Αποφάσισα λοιπόν να σας γράψω μήπως έχετε καμιά ιδέα...αλλιώς το honey bee θα γίνει ένας ωραιότατος ανεμιστήρας.

γεια σου θοδωρε....
    αν διαβαζες το φορουμ σχετικα με τα ηλεκτρικα θα εβρισκες απαντηση....

εδω σου εχω αυτα που πρεπει να κανεις για το king2  (με την τηλ/νση της μαμας esky)
    παρε πιτσομετρο .......υπομονη......και ξεκινα.......

1 βγάζω τα καλώδια από το μοτέρ ώστε να αποφύγω κάτι δυσάρεστο.

2 ανοίγω τηλ/νση ,και βάζω μπαταρία στο ελικ/ρο

3 γυρίζω σε idle up και έτσι τα σερβό έχουν όλη την διαδρομή τους.

4 όλα τα τριμ στο κέντρο και τα δυο ρυθμιστικά HOV.PIT και PIT.TRIM στο 0.

5 το αριστερό στικ είναι στην μέση και αυτό(50% γκάζι) και ελέγχω  ώστε τα χορνακια από τα σερβό να είναι οριζόντια με το swashplate και κάθετα με τον άξονα του ελικοπτέρου.

6 με το πιτσομετρο ρυθμίζουμε ώστε να έχουμε 0 μοίρες (πάντα στην μέση του στικ, και με idle up).

7 ανεβάζουμε τέρμα πάνω το γκάζι και μετράμε πάλι ,θα πρέπει να έχουμε γύρο στις +9

8 κατεβάζουνε τέρμα κάτω το γκάζι και θα πρέπει να έχουμε την ιδία τιμή σε αρνητικές μοίρες -9

9 τώρα εάν επάνω έχουμε π.χ +12 και κάτω -5 θα πρέπει με τα ντιζακια να κατεβάσουμε λίγο το swashplate ώστε να έχουμε τις ίδιες τιμές ,και το αντίθετο, εάν έχουμε τέρμα επάνω +5 και κάτω -12 ,με τα ντιζακια ανεβάζουμε το swashplate.

10 αφού μετά από τις ρυθμίσεις καταφέρουμε και έχουμε -9 τέρμα κάτω ,0 στην μέση , και +9 τέρμα πάνω, γυρίζουμε σε normal (κλίνουμε το διακοπτακι idle up).

11 τώρα αν μετρήσουμε θα έχουμε περίπου τέρμα κάτω -2 μοίρες,  στην μέση +3 με +5 μοίρες και τέρμα επάνω όσο και πριν ,δηλαδή +9 μοίρες.

12 βγάζουμε μπαταρία ,συνδέουμε καλώδια στο μοτέρ, και ξαναβάζουμε μπαταρία.

13 βάζουμε το ελικόπτερο σε λειτουργία ,δίνουμε γκάζι και παρατηρούμε αν τα δυο blades  γυρίσουν σαν να είναι ένα. Εάν ενουν διαφορά μεταξύ τους , βλέπουμε πιο blade είναι κάτω και με το ντιζακι (είναι τα δυο επάνω ντιζακια) που αντίστοιχει στο blade αυτό ,σηκώνουμε λίγο και δοκιμάζουμε πάλι.

14 το ελικόπτερο είναι έτοιμο.

15 με το ρυθμιστικό hover pit ρυθμίζουμε συν ,η πλην ανάλογα με το πώς θέλουμε να "ξεκολλάε"ι το ελικόπτερο από το έδαφος.

Φιλικά Θανάσης .

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Honey Bee King 2 and Walkera 1#B προβλήματα
    Μεταπήδηση σε: