Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 05:03:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 05:03:21

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Χθες στις 07:07]

από Markhelis
    [Χθες στις 02:55]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 59
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 45
    Συνολικά: 45
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ  (Αναγνώστηκε 3396 φορές)
    fly rabbit
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

http://www.youtube.com/watch?v=3G1PFLuTrgM&fe

« στις: Τετάρτη, 20 Αυγ 2008, 09:15:24 »

Φίλοι Καλημέρα, καλό χειμώνα σε όσους γύρισαν από τις διακοπές και καλή συνέχεια σε όσους τις συνεχίζουν.

Τα νέα που σας γράφω μιας και τώρα γύρισα στο σπίτι από το ταχυδρομείο δεν είναι ευχάριστα. Νέο χαράτσι μπήκε από τον μεγάλο πλέον άρπαγα που ψάχνει τρόπους  για να τα παίρνει από όπου μπορεί. Για να παραλάβει κάποιος ένα πακέτο μικρό ή μεγάλο, ασχέτως την αξία που μπορεί να είναι και μηδενική από χώρα εκτός Ε.Ε. θα πρέπει να καταβάλει πλέον 3 €. Το δικό μου πακέτο είχε αξία 8,90 € (πραγματική αξία) και μιλάμε για φορολογία πάνω από 30 %. Έτσι δικαιώνονται ορισμένοι που με διάφορους τρόπου προσπαθούν να εξοικονομήσουν  χρήματα. Δηλαδή να προστατέψουν την περιουσία τους από αυτόν τον άρπαγα.

Μία μονό λέξη αρμόζει εδώ ‘’ΑΙΣΧΟΣ΄΄.       
    Καταγράφηκε

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΤΑΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 20 Αυγ 2008, 12:24:55 »

Το  έχω  πληρώσει και εγώ ΘΑ επιλέγεις (έαν μπορείς) TO REGISTER MAIL....ΕΛΛΗΝΙΚΑ ...  "ΣΥΣΤΥΜΕΝΟ"

ΟΚ?   ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ 3  Euro.....τουλάχιστον σε  εμένα 3 φορές εκτος  EU ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΝΩ ΣΕ ΑΠΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΧΡΕΩΣΑΝ....
    Καταγράφηκε
    fly rabbit
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 20 Αυγ 2008, 12:38:58 »

Το  έχω  πληρώσει και εγώ ΘΑ επιλέγεις (έαν μπορείς) TO REGISTER MAIL....ΕΛΛΗΝΙΚΑ ...  "ΣΥΣΤΥΜΕΝΟ"

ΟΚ?   ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟ 3  Euro.....τουλάχιστον σε  εμένα 3 φορές εκτος  EU ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΝΩ ΣΕ ΑΠΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΧΡΕΩΣΑΝ....

Γιώργο  REGISTER  ήταν η αποστολή. Μου είπαν στο ταχυδρομείο  ότι το μέτρο έχει εφαρμοστεί το τελευταίο δεκαήμερο. Και εγώ σε παραλαβή  προ δεκαπενθημέρου δεν είχα πληρώσει.

Θοδωρής
    Καταγράφηκε

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΤΑΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    mastelios
    Aeromodeller Hero Member

ElyQ/O.S.50H/s9452/DX7/GY611/SAB/B6X

« Απάντηση #3 στις: Τετάρτη, 20 Αυγ 2008, 12:56:49 »

Δηλαδή όταν πας να το πάρεις από το ταχυδρομίο σου τα ζητάνε τα κερατιάτικα? είναι απίστευτα ελεεινοί...
    Καταγράφηκε

When once you have tasted flight, you will forever walk the earth with your eyes
       turned skyward, for there you have been, and you will always long to return.
                                        &n
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #4 στις: Τετάρτη, 20 Αυγ 2008, 15:08:10 »

Μόνο στην ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ !!!!   

Πάντα βρίσκουν τρόπους να ξεζουμίζουν το λαό... εμείς πάντα θα πληρώνουμε τα κερατιάτικα !!! 

Ακούς εκεί 3 ευρώ για να παραλάβεις το πακέτο ή .... τέλος συνδρομιτή κινητής τηλεφωνίας, ή  τα ΦΠΑ επι των ΦΠΑ, σε όλους τους λογαριασμούς κ.λ.π

Να χαιρώμαστε όλους αυτούς τους Μ@λ@κες που μας κυβερνούν ενίοτε και μας οδηγούν σταθερά προς την ολική καταστροφή.

Η χώρα μας θα μπορούσε να είναι (έχει και έχουμε τις δυνατότητες) μία απο τις καλύτερες στον κόσμο, γιατί... πιο έξυπνοι είναι οι Σουηδοί ?

Όχι... απλά αγαπούν την χώρα τους, τον λαό τους, και κοιτάζουν το κοινό καλό, και ακολουθούν τους κανόνες, όχι όπως εδώ.

Λυπάμαι πολύ για τα χάλια μας, και εάν μου δωθεί η ευκαιρία (την οποία ψάχνω) θα πάρω την οικογένια μου και θα μετακομίσω σε μια αξιοπρεπή χώρα.
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    fly rabbit
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Τετάρτη, 20 Αυγ 2008, 15:29:33 »

Μόνο στην ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ !!!!   

Να χαιρώμαστε όλους αυτούς τους Μ@λ@κες που μας κυβερνούν ενίοτε και μας οδηγούν σταθερά προς την ολική καταστροφή.

Φίλε  Peterpant θα σε στεναχωρήσω,  αλλά οι Μ@λ@κες  είμαστε εμείς οι ίδιοι,  γιατί εμείς τους στέλνουμε στην Βουλή.

Αν η  ήταν Ολυμπιακό άθλημα τότε να στε σίγουροι  πως άπας  Έλληνας θα είχε και από ένα Χρυσό, και το σπουδαιότερο θα ήταν πως όσο και να έψαχνε η Γουάντα δεν θα έβρισκε ούτε έναν  ντοπαρισμένο.  Αυτό η ΔΟΕ το γνωρίζει καλά για αυτό σας λέω, μην ελπίζεται. Δεν θα γίνει ποτέ η  Ολυμπιακό άθλημα. 
    Καταγράφηκε

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΤΑΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #6 στις: Τετάρτη, 20 Αυγ 2008, 15:42:18 »

Θα συμφωνίσω μαζί σου για το ολυμπιακό άθλημα,

αλλά εάν βρείς ένακ καλό πολιτικό που να αγαπά αυτή την χώρα και το λαό που ζεί σε αυτή πές μου να το ψηφίσω και εγώ !!!!

όλοι τους σάπιοι είναι και το μόνο που σκέφτονται είναι η μίζα και η αρπαγή....

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ !!!!!!!
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    pani
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #7 στις: Τετάρτη, 20 Αυγ 2008, 16:12:41 »

Εγω πηρα δυο πακετα απο ταχυδρομειο σημερα απο Αμερικη και δεν πληρωσα φραγκο.
    Ειναι πολυ μπροστα το ταχυδρομικο σου γραφειο μαλλον.
    Η το δικο μου πολυ πισω.
    Καταγράφηκε

Ignorance is bliss
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #8 στις: Τετάρτη, 20 Αυγ 2008, 18:40:01 »

Αν έχω καταλάβει καλά, τα 3 ευρώ χρεώνονται ως έξοδα εκτελωνισμού. Δεν είναι έσοδο του ταχυδρομείου. Και αφορά δέματα όχι επιστολές.

Αν το δέμα εκτελωνιστεί κανονικά, τότε περιλαμβάνεται και αυτό το ποσόν, μέσα στο σύνολο, απλά δεν το προσέχουμε.
    Κάποια στιγμή λοιπόν ανελήφθησαν ότι όταν έβαζαν σφραγίδα "ΤΑΧΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΟ" στην πράξη έκαναν εκτελωνισμό αλλά δεν τον χρέωναν, και έχαναν τα 3 ευρώ. 

Συγκρίνετε αυτό το χαράτσι με το τι πληρώνω για εκτελωνισμό αν κατά λάθος το δέμα έρθει με courrier. Τουλάχιστον 60 ευρώ ακατέβατα εκτός από τους νόμιμους δασμούς που πάνε στο κράτος, και τους οποίους κατ' αρχή δεν θα είχα αντίρρηση να πληρώσω, αλλά αυτό ανοίγει άλλο θέμα......
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    fly rabbit
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 21 Αυγ 2008, 12:29:16 »

Αν έχω καταλάβει καλά, τα 3 ευρώ χρεώνονται ως έξοδα εκτελωνισμού. Δεν είναι έσοδο του ταχυδρομείου. Και αφορά δέματα όχι επιστολές.

Αν το δέμα εκτελωνιστεί κανονικά, τότε περιλαμβάνεται και αυτό το ποσόν, μέσα στο σύνολο, απλά δεν το προσέχουμε.
    Κάποια στιγμή λοιπόν ανελήφθησαν ότι όταν έβαζαν σφραγίδα "ΤΑΧΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΟ" στην πράξη έκαναν εκτελωνισμό αλλά δεν τον χρέωναν, και έχαναν τα 3 ευρώ. 

Συγκρίνετε αυτό το χαράτσι με το τι πληρώνω για εκτελωνισμό αν κατά λάθος το δέμα έρθει με courrier. Τουλάχιστον 60 ευρώ ακατέβατα εκτός από τους νόμιμους δασμούς που πάνε στο κράτος, και τους οποίους κατ' αρχή δεν θα είχα αντίρρηση να πληρώσω, αλλά αυτό ανοίγει άλλο θέμα......

Με την ευκαιρία θ α σας  πω και ένα ανέκδοτο.
    Κάποτε κάποιος φτωχός μετά από αιματηρή οικονομία κατάφερε να μαζέψει 49 $ για να αγοράσει ένα ποδήλατο γιατί τόσο έκανε 49 $ και γεμάτος χαρά το παρήγγειλε μέσο διαδικτύου. Μετά από λίγο καιρό τον καλούν στο ταχυδρομείο και αυτός  χωρίς να χάσει  ούτε λεπτό πήγε για να το παραλάβει. Εκεί όμως τον περίμενε μια έκπληξη. Οι υπάλληλοι του ταχυδρομείου του ζήτησαν επιπλέον  άλλα 15 € για να το παραλάβει. Τότε ο φτωχός τους είπε πως δεν έπρεπε να πληρώσει βάσει νόμου της ατέλειας των 50 $ και πάνω από όλα δεν είχε τα χρήματα αυτά. Οι υπάλληλοι ήταν ανένδοτοι  και του ζητούσαν επίμονα τα χρήματα ενώ αυτός τους εκλιπαρούσε να βρουν έναν τρόπο να του δώσουν το ποδήλατό του. Παραδίπλα στεκόταν στην ουρά και κάποιος άλλος που περίμενε να εξυπηρετηθεί, μη αντέχοντας άλλο την αναμονή για την λύση του προβλήματος λέει στον φτωχό, άνθρωπέ μου δώστους τα 15 € να τελειώνουμε  και σιγά το ποσό, ξέρεις πόσες χιλιάδες  €  ζητήσανε από μένα όταν πήγα στο τελωνείο να παραλάβω την Πόρσε που είχα παραγγείλει.

Σωστά κατάλαβες  κε  πρόεδρε για το τελωνείο ήταν τα 3 €.  Τώρα αν υποθέσουμε, αν και πάλι  λέω, ότι ζούμε σε ένα κράτος ισονομίας και ισοπολιτείας (αυτά τα λένε για τους αφελείς) δεν θα έπρεπε αυτά τα χρήματα να τα ζητάνε οι τελωνιακοί  και στις εισόδους της χώρας όταν ελέγχουν  τις βαλίτσες, υπάρχει διαφορά σε αυτό; Κανονικά θα έπρεπε να παίρνουν και 3 € για κάθε βαλίτσα που ανοίγουν και ας μην βρίσκουν τίποτα. Μήπως θα μπορούσες κε πρόεδρε να μου αναφέρεις μία άλλη χώρα έστω και Μπανανία που ισχύει ένα παρόμοιο μέτρο.
    Από κακούς πολιτικούς  και  μικροπολιτικές έχουμε χορτάσει.
    Κανέναν καλό δεν βλέπω,  για να απαντήσω και στον φίλο μου Piterpanta.
    Κε πρόεδρε μην μου πεις πως σε αδικώ και εσύ δεν είσαι  με αυτούς,  γιατί σε εκθέτει η υπογραφή σου.

Φιλικά Θοδωρής

Υ.Γ. Τελικά είναι ένα ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 21 Αυγ 2008, 12:44:09 από fly rabbit » Καταγράφηκε

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΤΑΩ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    Σελίδες: [1]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Η αγορά αερομοντελλιστικού υλικού  |  Ο Ελληνας αερομοντελλιστής και η αγορά υλικών (Συντονιστής: Serafim)  |  Θέμα: ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
    Μεταπήδηση σε: