Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 16:50:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 16:50:39

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 47
    Συνολικά: 48
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 15     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Slowstick και E-Starter. Τα εκπαιδευτικά της GWS  (Αναγνώστηκε 72088 φορές)
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "agridoc"

« στις: Κυριακή, 3 Απρ 2005, 10:06:25 »

Ξεκινάει εδώ το πρώτο θέμα στο Aeromodelling GR για συγκεκριμένα μοντέλα που είναι δημοφιλή με σκοπό να περιγραφούν τα χαρακτηριστικά τους, να δούμε τι τα κάνει δημοφιλή, ποιά είναι τα ελαττώματα και τα ευαίσθητα σημεία τους και πως μπορεί να βελτιωθούν.

Καλούνται εδώ όσοι έχουν τα συγκεκριμένα μοντέλα και έχουν εμπειρίες, καλές ή κακές, να συμμετάσχουν, να δούμε τι βελτιώσεις και παραλλαγές έχουν κάνει και να  τα μοιραστούν με τους άλλους στέλνοντας αν βοηθάει και φωτογραφίες, σκίτσα ή links.

Ακολουθείται εδώ ένας γνωστός και καθιερωμένος από τα φόρουμ του εξωτερικού δρόμος. Κατά καμμία περίπτωση δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για διαφήμιση. Οποιοσδήποτε μπορεί ν' ανοίξει καινούριο θέμα για οποιοδήποτε αερομοντέλο είτε ρωτώντας, είτε παρουσιάζοντας.

Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται το θέμα μπορεί να πάρει τον χαρακτήρα προκλητικής διαφήμισης. Πιστεύω ότι το κλίμα έχει ωριμάσει στο διαδίκτυο αλλά και μεταξύ μας και ο καθένας μπορεί να ελέγξει το τι και πώς γράφει έτσι ώστε να μην γίνει αναγκαία επέμβαση της διαχείρισης του Aeromodelling GR, κυρίως δε να μην "παγώσει" η ροή της πληροφόρησης.

Αλλά ας έρθουμε στο θέμα.

Η GWS (Grand Wing Servo), Ταϊβανέζικη εταιρεία με αρκετά μεγάλη γκάμα μοντέλων με πολύ καλή σχέση τιμής - απόδοσης έχει στον κατάλογο της δύο ηλεκτρικά εκπαιδευτικά που συγκαταλέγονται διεθνώς ανάμεσα στις πρώτες επιλογές για πρώτη επαφή με τον αερομοντελισμό χωρίς να ξοδέψει κάποιος μεγάλα ποσά.

Το ένα είναι το Slowstick.

και το άλλο το E-Starter.

και τα δύο μπορεί να τα βρει κανείς σε πολλά ελληνικά καταστήματα με σημερινή τιμή με κινητήρα περί τα 40 ευρώ και έχουν κυκλοφορήσει αρκετά και στους ελληνικούς ουρανούς και τα γνωρίζουν αρκετοί αερομοντελιστές.
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 25 Μαΐ 2009, 22:04:12 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 3 Απρ 2005, 10:20:19 »

To Slowstick αποτελεί μια πολύ καλή λύση για όποιον θέλει να πετάξει για πρώτη φορά.

- Είναι πολύ προσιτό σε τιμή.
    - Είναι πολύ εύκολο στην κατασκευή.
    - Σπάζει δύσκολα και επισκευάζεται εύκολα.
    - Εχει αρκετό μέγεθος για να είναι ορατό και να μην αποπροσανατολίζεται ο αρχάριος.
    - Πετάει πολύ αργά και σταθερά, δεν πέφτει εύκολα σε απώλεια στήριξης και μπορεί κάποιος να μάθει να το πετάει ακόμα και μόνος του.
    - Λόγω χαμηλού βάρους και ταχύτητας δεν μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά.

Ερχεται στην Ελλάδα με GWS 300C - "D" reduction 1:6,60. Ελικα GWS 11X80 για έξω 11X47 για κλειστούς χώρους και αργή πτήση. 6-7 Στοιχεία NiMH 400-750mAh. Με 2 στοιχεία Lipo 1300-2000mAh πετάει 20-30', ίσως και περισσότερο.

Στο εξωτερικό έχουν γίνει πολλές μετατροπές, με ailerons, 2+ κινητήρες κ.α. Ιδανικό trainer με καλό καιρό. Προσέξτε μην το κάνετε οπισθόβαρο.

* SlowStick_1.jpg (33.7 KB, 590x398 - εμφανίστηκε 3129 φορές.)

* SlowStick_3.jpg (20.58 KB, 590x358 - εμφανίστηκε 3041 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 10 Απρ 2005, 16:44:25 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 3 Απρ 2005, 10:27:50 »

To E-Starter είναι μια καλή και προσιτή λύση για ένα πρώτο αερομοντέλο με όλα τα βασικά κοντρόλ (4κάναλο).
    Επίσης μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για πρώτο μοντέλο εφ' όσον υπάρχει διαθέσιμος εκπαιδευτής.

- Είναι πολύ προσιτό σε τιμή.
    - Είναι σχετκά εύκολο στην κατασκευή.
    - Σπάζει δύσκολα και επισκευάζεται εύκολα.
    - Πετάει αρκετά καλά και μπορεί κανείς πέρα από τον χειρισμό ενός 4κάναλου να κανει και βασική εκπαίδευση για ακροβασία (loop, roll, στροφή Immelman, ανάποδη πτήση).
    - Λόγω χαμηλού βάρους και ταχύτητας δεν μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά.

Με το συμβατικό GWS 350C- C reduction(1:5.33) 90x70 έλικα και 7-8 στοιχεία NiMH 600-750 mAh. Με τον ίδιο έλικα και 2 στοιχεία LiPo 1300 mAh είναι αρκετά πιο ελαφρό και έχει ικανοποιητική ισχύ.

* E-Starter2.jpg (41.27 KB, 450x284 - εμφανίστηκε 3085 φορές.)

* E-Starter1.jpg (27.83 KB, 450x238 - εμφανίστηκε 3041 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 7 Απρ 2005, 15:56:07 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

dimoya
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 4 Ιουν 2005, 19:17:42 »

αχ με πατησες εκει που ποναω.....

κι εγω εχω και τα δυο μοντελλα της GWS,αρχισα με το slowstick το οποιο μετα απο αρκετες πτωσεις (αρχαριος βλεπεις)ακομα πεταει

τωρα τελευταια εχω αρει το estarter στο οποιο δεν εχω βαλει rudder (τρικαναλη τηλ/ση)εχω βαλει τον 400ρη κινητηρα της GWS με 7 στοιχεια 1100mA δεν εχει πεταξει ακομα γιατι δεν εχω βρει χρονο,τι πρεπει να προσεξω???

τωρα μερικα tips για το slowstick
    αυτα που διαβασα στο δικτυο μεταφερω εδω τα link
    http://mattsrc.rchomepage.com/ssir/index.shtml
    http://www.verrill.com/rc/ss/

και βεβαια στο

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?s=&threadid=122951

καλως σας βρηκα......
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 5 Ιουν 2005, 00:02:24 »

Καλωσόρισες στο Aeromodelling GR.

Υπάρχουν πάρα πολλά στο δίκτυο για το SlowStick.

Οταν το πρωτόφτιαχνα αισθανόμουν κάπως περίεργα. Συνηθισμένος από αλλες κατασκευές από χρόνια, αντιπαθούσα την προχειρότητα, έλεγα τι κάθεσαι και φτιάχνεις εκεί; Σελοτέιπ, λεπτό φελιζολάκι (depron για την ακρίβεια), άσε που μου λέει και η γυναίκα μου "τι είναι αυτό, σαν ανεμιστηράκι είναι". Είχα διαβάσει αρκετά για ηλεκτρικά, ήθελα κάτι απλό και φτηνό για να ξεκινάνε νέοι και ειδικά από μικρές ηλικίες αλλά ...

Το αποτέλεσμα μου άρεσε, ειδικά οι δυνατότητες της αργής πτήσης. Ιδανικό για αρχάριο, έμαθαν αρκετοί, το χρησιμοποιώ και για testbed για μοτέρ - controller επειδή είναι εύκολη η αλλαγή κινητήρα, έχω βάλει και ένα extension για τον controller. Nα το δεις να φεύγει κάθετα με brushless, μέχρι να το κόβεις μη σου φύγει εκτός εμβέλειας. Πετάει και με αρκετό αέρα, αρκεί να μην σε πάρει πλάγια στην προσγείωση.

Για το E-Starter μην φοβάσαι τα ailerons. Καλύτερα θα πάει με ailerons - elevator. Δες και το http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-052.htm από το βιβλίο του Γιάννη Κωνσταντακάτου, που θα βρεις χρήσιμο σε πολλές περιπτώσεις. Πετάει πάντως και όπως το έχεις.

Απ' ότι γράφεις το έχεις με το GWS 400 - D reduction. Οι μπαταρίες σου πρέπει να είναι AA που είναι κάπως βαρειές. Μάλλον για να τις χωρέσεις πρέπει να άνοιξες τη θέση σε μήκος. Θα σου συνιστούσα 7-8 AAA 600-800mAh, άσε το λίθιο για αργότερα. Ελικα 9070.

Μην το κάνεις πολύ βαρύ γιατί θα έχεις μεγαλύτερη ταχύτητα προσγείωσης (βασική διαφορά με το Slowstick, εκτός από την ευαισθησία) και μεγαλύτερες ζημιές στις πτώσεις.
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 5 Ιουν 2005, 07:26:47 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

dimoya
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #5 στις: Κυριακή, 5 Ιουν 2005, 08:49:14 »

καλη κουβεντα ανοιξαμε...
    αυτα ομως μενουν κ μαθαινουν κι αλλοι...οπως γινεται τοσα χρονια με τα forums....

λοιπον Κωστα (Κωστας κι εγω) οι ΑΑΑ ειναι οι μικρες (κοντοχοντρες)?
    για ελικα sto estarter εχω αυτον που ειχε μεσα το πακετο και ειναι ο 1060 τι λες γι αυτον?(τον ιδιο εχω και στο slowstick το οποιο πεταγε με 8 ΑΑΑ 600 mA)

τωρα με το slowstick εκανα δυο πολυ καλες πτησεις(για αρχαριο χωρις βοηθεια)με καθολου αερα (μπορω να βαλω video μεγαθους 4-5 ΜΒ?)
    με αερα δεν καταφερα να πεταξω γιατι μου φευγει συνεχεια απο τον ελεγχο και το ψαχνω.

ενα αλλο προβλημα που εχω με το stick ειναι το σωληνακι που κραταει τις δυο βεργιτσες μπροστα στο φτερο το οποιο μου σπαει συνεχεια
    και το εχω αντικαταστησει με μια βεργα απο bamboo αλλα με αυτο εχασε πολυ η διεδρος (ηρθε σε ευθεια)

πολυ καλη η σελιδα του Γιάννη Κωνσταντακάτου....
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 5 Ιουν 2005, 20:16:40 »

1 ΑΑA είναι οι πολύ μικρές (διάμετρος 10 χιλ, μήκος 44 χιλ.)
    2 ΑΑ είναι οι μικρές (διάμετρος 14,5 χιλ, μήκος 50 χιλ.)
    3 2/3 ΑΑ είναι οι μικρές κοντές (διάμετρος 14,5 χιλ, μήκος 30 χιλ.)
    4 1/3 ΑΑ είναι οι μικρές πολύ κοντές (διάμετρος 14,5 χιλ, μήκος 17 χιλ.)
    2 1/3 AΑΑ είναι οι πολύ μικρές πολύ κοντές (διάμετρος 10 χιλ, μήκος 16 χιλ.)

Το 1/3, 2/3 αναφέρεται στο μήκος. Υπάρχουν βέβαια και αρκετά άλλα μεγέθη.
    Ο 1060 δεν είναι άσχημος για το E-Starter 400C - "D" , είναι οριακά μεγάλος για το σύστημα προσγείωσης.
    Για το Slowstick 1080 (slowfly) για 8 στοιχεία, 1180 για 6-7. Ο 1060 είναι direct drive για περισσότερες στροφές, πιό λεπτός.

Μην πετάξεις ακόμα το E-Starter χωρίς βοήθεια. Μάθε πρώτα πολύ καλά το Slowstick και μετά.
    Video μόνο έως 2Mb προς το παρόν στο άλμπουμ.
    Η επισκευή που έκανες με την δίεδρο είναι λάθος. Θα δυσκολεύεται να στρίψει και δεν θα είναι σταθερό. Ελπίζω να μην έχεις παραμορφώσει το φτερό. Τα κεντρικά μέρη παραμένουν σε επαφή; Αν ναι ξεκόλλησε το bamboo όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Αν δεν βρείς σωληνάκι αλουμινίου βάλε μπρούντζινο (δες στον Ρέππα, οδός Κακουργιοδικείου, από Αθηνάς προς το Μοναστηράκι). Εναλλακτικές λύσεις ατσαλόσυρμα 2 χιλ. ή ξύλινη "σέλλα" από κόντα πλακέ. Να ελέγξεις οι δύο γωνίες να είναι ίδιες.

Αν έχεις ψηφιακή στείλε καμμιά φωτογραφία στα 500-600 pixels για να δούμε τι έχεις κάνει.
    Μην απογοητεύεσαι, σιγά σιγά θα μάθεις καλά. Ολοι μας έχουμε κάνει και κάνουμε λάθη και είναι αρκετά πιο δύσκολο να μάθεις χωρίς άμεση βοήθεια.
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 5 Ιουν 2005, 20:38:48 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

dimoya
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 5 Ιουν 2005, 22:35:26 »

επειδη μενω "λιγο" μακρυα απο την Αθηνα (Αρτα) δεν θα μπορεσω να φτασω στο καταστημα που μου λες...

αλλα αν υπαρχει κανενα λινκ η φωτογραφια απο αυτο με την "ξυλινη σελλα" απο κοντρα πλακε  θα ηθελα να τη δω(προς το παρον εβγαλα το bamboo απο τη διεδρο-στο οριο ειναι αν χαλασα το φτερο-θα δειξει...)

φωτογραφιες θα βαλω μολις ετοιμασω μερικες

τωρα κατι για το estarter
    δεν εβαλα τα πλαινα στηριγματα των φτερων,ακολουθησα τη μεθοδο συγκρατησης με τα λαστιχακια,εχω προβλημα με τα aileron-ειναι πολυ ευμεταβλητα "παιζουν" πανω κατω,το συρματακι που "καρφωνεται" μεσα στο φελιζολ δεν βοηθαει και πολυ στη σταθεροτητα τους,καμμια λυση εδω?

το esatrter θα το "πεταξω" μονο με βοηθεια-υπαρχουν φιλοι που ασχολουνται με θερμικα και τα καταφερνουν αρκετα καλα αλλα συνεχως μου λενε τι θελεις και πεδευεσαι με αυτα(ηλεκτρικα)
    Καταγράφηκε
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 5 Ιουν 2005, 23:47:28 »

Η Αρτα είναι μακριά από Αθήνα αλλά κοντά σε Αγρίνιο, Αμφιλοχία και Ιωάννινα.

Με την Αρτα έχουμε έρθει σε επαφή και έχουν έρθει στο πολιτικό αεροδρόμιο Αγρινίου όπου πετάμε. Στην Αμφιλοχία είναι ο Παναγιώτης Κατσούδας της Αερολέσχης Αγρινίου. Στα Γιάννενα πετάνε πολλοί, ο Γιάννης Παξιμαδάκης και ο Χριστόδουλος Πετρινός θα μας δώσουν τα φώτα τους, υπάρχει και το κατάστημα του Κύρου Ζιάγκα.

Αντε σιγά σιγά να γνωριστούμε και να κάνουμε και καμμιά εκδήλωση δυτικής Ελλάδας. Η Πάτρα έχει πέσει σε κίνηση, τους "έκοψε" ένας δρόμος το μοντελοδρόμιο, θα δούμε.
    Με ψιλό κόντρα πλακέ ή λεπτό αλουμίνιο ή μπρούντζο κόψε δύο "V" με πλάτος σκέλους όσο τα μπράτσα ενίσχυσης. Κόψε πάτο και καπάκι και κόλλησε τα με εποξική. Γέμισε το με σιλικόνη η μαλακή κόλλα (όπως της GWS). Μόλις στεγνώσει με ένα τρυπάνι και με το χέρι άνοιξε το γέμισμα. Σέλλα γίνεται όταν το κάτω μέρος είναι ευθύ ή με εγκοπή και "καβαλλάει" το σκάφος. Στο Slowstick ή σέλλα είναι το πλαστικό.
    Είπες ότι δεν έχεις βάλει τα ailerons. Αν είχες σκοπό να το πετάξεις μόνο με rudder δεν έπρεπε να τα κόψεις ακόμα. Τα έχεις συνδέσει με servo; Εχεις κολλήσει τον οδηγό στο φτερό; Αν έχεις τζόγο στο φελιζόλ βάλε μέσης πυκνότητας κυανοακρυλική ειδική για φελιζόλ και accelerator spray που δεν λυώνει το φελιζόλ.
    Το κάθε μοντέλο έχει τη χάρη του. Για αρχάριο έχεις κάνει καλή αρχή. Εχεις δει μοντέλα με καύσιμα όταν σπάνε πιστεύω.
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 6 Ιουν 2005, 07:36:59 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 6 Ιουν 2005, 08:55:33 »

σχετικά με τα Γιάννενα https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php/topic,183.0.html
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    dimoya
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 6 Ιουν 2005, 20:03:30 »

στα Γιαννενα λοιπον.....κοντα ειναι  Wink εχω παει στο μαγαζι του Κυρου και εχω παρει κατι μοτερακια (graupner) που χρειαστηκα...ξερω και παιδια απο εκει που ασχολουνται με τον αερομοντελισμο...θα τα πουμε καποια στιγμη.

τωρα για το estarter εχω κοψει τα aileron δεν εχω κοψει το rudder
    τα aileron εγιναν ξανα απο χοντρο χαρτονι που αναμεσα εχει ενα υλικο σαν φελιζολ (δεν ξερω πως το λενε)  αλλα και παλι δεν ειμαι ευχαριστημενος απο την αποδοση τους πολυ χαλαρα τα βρισκω δεν ξερω αν θα αντεξουν στον αερα να στριψουν το αεροπλανο.....ειδωμεν...

θα φτιαξω μια κατασκευη οπως την εχω σκεφτει για βαση για το φτερο για το slowstick και θα τη φωτογραφισω για να τη σχολιασουμε

* estarter1.JPG (50.12 KB, 500x375 - εμφανίστηκε 2802 φορές.)

* estarter2.JPG (33.52 KB, 500x375 - εμφανίστηκε 2766 φορές.)
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 6 Ιουν 2005, 20:06:23 από dimoya » Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 23 Ιουν 2005, 16:38:36 »

μου αρεσει αρκετα το e-starter (το αλλο δεν το σχολιαζω Grin)
    αν πρεπει να παρω κατι τετοιο για να μαθω να πεταω με ξυλινο scale ανεμοπτερο θα το παρω τι να κανω;

αν καταλαβα καλα μπορω να το βρω στην Ελλαδα με λιγοτερο απο 40 ευρω;
    μετα το μονο που θα χρειαζομαι ειναι μια τηλεκατευθυνση και τα σχετικα servo;

επισης η Futaba 4YF τι λεει;
    ειναι καλη, αξιοπιστη; μελοντικα θα χρειαστω παραπανω απο 5 κανναλια; (δεν με ενδιαφερουν τα θερμικα καθολου, ουτε τα ελικοπτερα)

ΛΟΓΟ ΒΑΡΙΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ Η ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΛΛΑΓΗ

τελος που θα μπορουσα να δω μερικους απο εσας με τις υπερτατες, φανταστικες, σουπερ, ντουπερ αερομοντελιστικες συσκευες το ΣΚ; (οκ τωρα καλα ειναι; 
    « Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 23 Ιουν 2005, 23:49:58 από orck » Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 23 Ιουν 2005, 23:31:35 »

τέλος που θα μπορούσα να δω μερικους απο εσας με τα αεροπλανακια σας το ΣΚ;

Πού μένεις??

ΥΣ

Και δεν έχουμε αεροπλανάκια ,ούτε ελικοπτεράκια Sad , ούτε ανεμοπτεράκια Undecided  Grin Grin Grin

έχουμε όμως τηλεκατευθυνόμενα αερομοντέλα , που μπορεί να έχουν εκπέτασμα 50 cm αλλά είναι τηλεκατευθυνόμενα αερομοντέλα.

εγώ δεν χρησιμοποιώ το "αεροπλανάκια . το θεωρώ υποτιμητικό

Βέβαια εσύ μπορείς να τα λες όπως θέλεις .... τα δικά σου  Grin Grin

Πλάκα κάνω , έτσι μην παρεξηγηθώ

..............
    Αν και μιλάω σοβαρά ( δεν έχω αεροπλανάκια , τέτοια υπάρχουν  στα Jambo στα Carfure και γενικά εκεί που πουλάνε παιχνίδια αλλά όχι στα μοντελοδρόμια)  devil

Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #13 στις: Παρασκευή, 24 Ιουν 2005, 08:42:26 »

Orck το Slowstick της GWS το βρίσκεις σήμερα στην Ελλάδα με τον κινητήρα (GWS 300C "D" 1:6,60) γύρω στα 40€.

Για την τηλεκατύθυνση βάλε το ερώτημα σου στο θέμα που άνοιξα Η πρώτη μου τηλεκατεύθυνση.

Ο Γιάννης Παξιμαδάκης σου έγραψε το μήνυμα για τα "αεροπλανάκια" με καλή διάθεση για να τονιστεί το θέμα ότι όλα τα σχέδια και οι κατηγορίες έχουν την αξία τους. Είναι συχνό λάθος των αρχαρίων να εντυπωσιάζονται από την εμφάνιση και "να την πατάνε" στην συνέχεια. Η διόρθωση του μηνύματος σου ήταν κάτι που θα προτιμούσα να μην είχε γίνει. Εχω αφήσει ανοιχτή την διόρθωση για ορθογραφικά λάθη, λανθασμένο link και αντίστοιχες διορθώσεις. Το "αεροπλανάκια" δεν προσβάλει κανένα και είναι συνηθισμένη έκφραση.

Κανένας μας δεν γεννήθηκε έμπειρος, ούτε γνώστης. Οπως και τα υπόλοιπα πράγματα που μαθαίνουμε χρειάζεται εκπαίδευση, μελέτη και πρακτική εξάσκηση.

Δεν απάντησες στο ερώτημα του Γιάννη Παξιμαδάκη: Που μένεις;
    Ο λόγος είναι για να βρεθεί κοντά σου βοήθεια.
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 24 Ιουν 2005, 08:45:27 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #14 στις: Παρασκευή, 24 Ιουν 2005, 09:51:06 »

υπαρχει περιπτωση να δω κανεναν με Slowstick σε πτηση;
    εχεις δικιο ξεχασα να απαντησω μενω Αθηνα, Δυτικα προαστεια, εχω δει στο Κανδηλι μερικες φορες κοσμο (μεσα στο πεδιο βολης των ΕΔ και ακριβως διπλα απο την προσγειωση που εχουμε εμεις με τα ελεξιπτωτακια μας)

δεν παρεξηγηθηκα απο την απαντηση του Γιαννη και αν καταλαβα καλα ουτε ο ιδιος παρεξηγηθηκε απο τον ορο αεροπλανακια που χρησιμοποιησα
    εξαλου θελω να πιστευω οτι ειναι εμφανης η ταση για πλακα, αστειο στην τροποποιηση που εκανα
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 24 Ιουν 2005, 10:05:17 από orck » Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 15     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Εκπαιδευτικά - Trainers  |  Θέμα: Slowstick και E-Starter. Τα εκπαιδευτικά της GWS
    Μεταπήδηση σε: