Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.358 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 21:02:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 21:02:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 17:09]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 12:33]

[Σήμερα στις 12:22]

από dominicm
    [Χθες στις 12:17]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

από vtr
    [Τετάρτη, 8 Απρ 2026, 15:51:36]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309358
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 816
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 605
    Συνολικά: 607
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 2 3 [4]     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ζωντανή Εικόνα απο τον Αέρα - Πώς μπορεί να μας Βοηθήσει ;  (Αναγνώστηκε 18925 φορές)
    blackrider
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #45 στις: Κυριακή, 24 Φεβ 2008, 23:24:24 »

Υπαρχουν πολλες εφαρμογες για το συγκεκριμενο θεμα..
    Το φανταζομαι οτι καποιοι το κανουν για τα χρηματα,τουλαχιστον καποιοι ειναι με τους αλλους που το κανουν για το Hobby τους...
    Υπαρχουν πολλοι παραμετροι που πρεπει να ελεγχθουν.Ενα απλο OSD και ενα συστημα σταθεροποιησης ειναι καλα για να πετας το αεροπλανο πανω απο το κεφαλι σου.Αλλα οταν χανεις οπτικη επαφη με το αεροπλανο αν μη τι αλλο χρειαζεται τα απαραιτητα συστηματα και σιγουρα εκπαιδευση απο την αρχη,να μαθεις να πετας μεσω εικονας και δεδομενων(οπως οταν μαθαιναμε να πεταμε με τα trainers).
    Φίλε μου λογικό είναι οτι όλα αυτά προυποθέτουν ΚΑΛΗ γνώση χειρισμού του εκάστοτε μοντέλου.
    Αυτό που θέλω να προσθέσω αλλα και να σας δείξω είναι πως ενας συνδιασμός των παρακάτω αξεσουάρ και σε συνεργασία
    με έτοιμο λογισμικό υπάρχει η δυνατότητα AutoPilot. Συγκεκριμένα αν για παράδειγμα θέλω να φωτογραφήσω ένα κτήριο - αντικείμενο
    δεν έχω παρα να βρώ το γεωγραφικό του ύψος και πλάτος (μέσω GPS) να περαστεί στο Autopilot ως waypoint σε ανάλογα θεμιτό ύψος.
    Κάνεις απογείωση και σε εύλογο χρόνο ενεργοποιείς Autopilot. Μετά το τέλος και εφόσων έχεις περάσει απο το waypoint (1 ή πολλά στην ίδια πτήση)
    μπορείς να ενεργοποιείσεις το return-to-launch και να επιστρέψει το μοντέλο σε οπτική επαφή με σκοπό να ολοκληρώσεις την προσγείωση.

http://mindstorms.lego.com/Overview/
    http://fmadirect.com/Detail.htm?item=1770&section=29
    http://shop.lego.com/ByTheme/Product.aspx?p=MS1034&cn=17&d=70
    Καταγράφηκε

Football, Basketball, Tennis, Golf Require one ball.
    Flying Jets requires TWO!!
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #46 στις: Δευτέρα, 25 Φεβ 2008, 01:09:24 »

Τελικα απο την ερευνα που εχω κανει και συνεχιζω να κανω, αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι δεν παιζει ρολο με ποια μεθοδο θα προσεγγισεις την κατασκευη του RPV σου,με την εννοια τι συστηματα θα χρησιμοποιησεις για την πλοηγηση του,αυτο που παιζει ρολο ειναι ο συνδυασμος τους για την απροσκοπτη λειτουργια και δικλειδες ασφαλειας.Υπαρχουν συστηματα πλοηγησης τα οποια ειναι πανακριβα,βλεπε www.micropilot.com με αυτονομη απογειωση,πλοηγηση,προσγειωση και δυνατοτητα προσθεσης αρκετων αισθητηρων/λειτουργιων αλλα και με κοστος που φτανει τα 6.000 δολλαρια για μια πλακετα διαστασεων 10 επι 4 cm.Υπαρχουν και "μεσες" λυσεις με κυκλωματα σταθεροποιησης κλπ.
    Αυτο που πρεπει να αποφασισει καποιος ειναι εαν θα τηλεκατευθυνει αυτος το σκαφος του απο επιγειο σταθμο,ή θα αφηνει το  αεροπλανο στα χερια του αυτοματου πιλοτου με συντεταγμενες GPS.Θα εχει αυτονομη πτηση μεσω waypoints,ή τον χειρισμο των πηδαλιων θα τον εχει ο πιλοτος?Πιστευω οτι για μενα η χρυση τομη βρισκεται καπου αναμεσα.
    Επειδη τουλαχιστον για μενα δεν ειναι εφικτο να διαθεσω 6000$ μονο για το autopilot, θα κινηθω μεσα απο custom κατασκευες.Αφιερωνω αρκετο χρονο σε πειραματα με μικροελεγκτες και πιστευω οτι αυτος ειναι ο μονος δρομος για την πραγματικα custom εφαρμογη.Δηλαδη να βαλεις στο σκαφος σου αυτα που νομιζεις εσυ και οχι να παιδευεσαι με ετοιμες λυσεις,οι οποιες "εχουν αυτο" αλλα "δεν εχουν το αλλο".Αυτο το θεμα που αναφερω το αντιμετωπισαν και οι κατασκευαστες του Micropilot γι'αυτο εαν επισκεφτειτε την σελιδα τους θα δειτε οτι πλεον διαθετουν ενα προγραμμα αναπτυξης λογισμικου,προκειμενου να γεφυρωσουν το "κενο"
    των ετοιμων εφαρμογων με τις "κατα παραγγελια" εφαρμογες αυτου που αναπτυσσει το σκαφος.
    Αλλο θεμα ειναι αυτο των γνωσεων.Πρεπει να εχεις βασικες γνωσεις ηλεκτρονικου,μηχανολογου,αεροναυπηγου κλπ.
    Αυτο που ειχε αναφερει και ο Deltaman(Αποστολος) ειναι και το καλυτερο.Συσταση δηλαδη μιας ομαδας με τον καθε ανθρωπο στον τομεα του.Αλλα απο την αλλη επειδη δεν βρισκομαστε σε καποιο πανεπιστημιο ή σε καποια εταιρεια και επειδη ο ενας με τον αλλο βρισκονται τουλαχιστον "κανα δεκαρι πολεις" μακρια,πρεπει να ασχοληθουμε με ολους τους τομεις κατασκευης του σκαφους.Απο το τι ροδα πρεπει να μπει,μεχρι το πρωτοκολλο επικοινωνιας του GPS με το downlink.
    Τετοια εξεζητημενα Projects θελουν ερευνα,δουλεια και χρηματα,αλλα στο τελος αυτη ειναι η ευχαριστηση της κατασκευης.

Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    blackrider
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #47 στις: Δευτέρα, 25 Φεβ 2008, 06:56:20 »

Ας ανοιχτεί μια ενότητα στο φορουμ για να μπορούμε να μιλάμε εκεί μόνο για
    την ανάπτυξη συστημάτων aytopilot και UAV's.
    Καταγράφηκε

Football, Basketball, Tennis, Golf Require one ball.
    Flying Jets requires TWO!!
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #48 στις: Δευτέρα, 25 Φεβ 2008, 23:59:53 »

Blackrider, τι λες?

Για να μας καψουν για μαγους και να μπλεχτουν ΥΠΑ και ολα τα υπολοιπα αρκτικολεξα που υπαρχουν?
    Και που τα συζηταμε αυτα πολυ ειναι...Ειναι ωραιο βεβαια ν'ανταλασσεις αποψεις,αλλα μεχρι εκει.
    Εγω αρκουμαι στην προσωπικη ερευνα και σε ενα οραμα!Και τι να λεμε?"Ο αυτοματος πιλοτος εκεινο,ο αυτοματος πιλοτος τ'αλλο"?Αφου εχω την τεχνικη υποδομη για να υλοποιησω ενα τετοιο project και τις βασικες γνωσεις θα το κανω...Δεν προκειται να περιμενω κανενα φορεα να ξυπνησει μεσα απο την χειμερια ναρκη του.Αρκετη βλακεια εχω δει.Εφ'οσον ξερω οτι το κανω για καλο,ναι,εδω ο σκοπος αγιαζει τα μεσα.Σε τι μπορει να μας βοηθησει η εικονα απο τον αερα ειναι ενα θεμα που παιρνει απαντησεις στο μυαλο του καθενα οταν βλεπει την ερωτηση...
    Και να κανω καποια σχολια πανω σε αυτα που ειπωθηκαν απο τον Αποστολο(Deltaman)και Βαγγελη(coolvag).
    Φιλε Αποστολε καλο ειναι που προσπαθεις να συσπειρωσεις μια ομαδα,αλλα σε βλεπω να περπατας μονος αυτον τον δρομο.Δυσκολα μοιραζονται οι αλλοι τα "ονειρα" σου,ασε που θα υπαρχουν διαφωνιες,"οχι ετσι,αλλιως" κλπ(ελπιζω να κανω λαθος,μη με παρεξηγεις).
    Φιλε Βαγγελη εγω δεν εχω σκοπο να το κανω για να βγαλω χρηματα(σωθηκα!)καταρχην πρεπει να το κανουμε για την τεχνογνωσια! Wink
    Εδω πρεπει να ξεκαθαρισουμε οταν λεμε εναερια εικονα,τι εννοουμε...Εικονα απο μια καμερα των 30€ σε ενα ηλεκτρικο αεροπλανακι 50 μετρα πανω απο το κεφαλι μας?Εικονα απο καμερα που καταγραφει(ενας θεος ξερει τι...)και τα βλεπουμε οταν αξιωθουμε να περασουμε το βιντεο στο PC?Τα πρωτα ειναι καλα μεχρι εκει που φτανουν...Οχι ομως παραπερα.
    Εγω μιλαω για RPVs που θα τα ζηλευουν σκαφη μεγαλυτερου μεγεθους για το κοστος τους σε σχεση με τις δυνατοτητες τους(ελπιζω να λεω μεγαλα λογια Wink ).Το θεμα ειναι να επικεντρωθουμε στην κατασκευη του σκαφους και οχι να φτιαχνουμε κουβουκλια απο παλια ηλεκτρονικα για να προσομειωνουμε τα remote posts των predators(το ειχα δει και αυτο στο youtube).Οχι πως ειναι ασχημο σαν ιδεα,αλλα χανεται το νοημα,χρονος,χρημα.
    Αλλο ενα σημειο που θα ηθελα να θιξω ειναι οτι δεν χρειαζεται να κανουμε αναφορες του τυπου "εμεις θα κανουμε οτι θελουμε" κλπ.Οχι για κανενα αλλο λογο αλλα οτι δεν χρειαζεται.Αυτους που εχουν ισχυ αλλα δεν εχουν μυαλο δεν χρειαζεται να τους προκαλουμε.Ολοι ξερουμε τι γινεται στην Ελλαδα και στους μηχανισμους της.Δεν υπαρχει νοημα με το να "κραζουμε" κλπ.Ουδετερη σταση δεν γινεται να κραταμε?
         Εκει που ξεκιναμε με ενα θεμα παντα κατι το triggαρει και αλλαζει κατευθυνση(και μεις αλλο που δεν θελουμε να φωναξουμε για τα στραβα του τοπου και να δηλωσουμε την ανεξαρτησια μας).Οποτε πρεπει να συνεχιζουμε στα τεχνικα θεματα και να μην αποσπωμαστε απο αυτο.Τουλαχιστον το να συζητας τεχνικα θεματα δεν απαγορευεται.Το να σας πω πως δουλευει μια καμερα δεν ειναι μεμπτο!Το τι θα την κανεις,μπορει να ειναι.Οποτε να μη χανομαστε!
    Τελος θα ηθελα μια διευκρινηση απο τον κο Α. Παπαδοπουλο:
    Χρειαζεται καποιος αδεια απο το ΓΕΑ για αεροφωτογραφιση γενικα,ή οταν το κανει με χρηματικη αμοιβη?(υποθετω το πρωτο,αλλα να σιγουρευτω)
        Θα ηθελα να σας ενημερωνω με τις εξελιξεις γυρω απο την ερευνα και την προοδο γυρω απο το RPV που εχω ξεκινησει,αλλα επειδη το θεωρω πλεον "ευαισθητο θεμα" ισως αποσπασματικα να δειχνω καποια πραγματα.Ενα ξερω παντως.Αυτο θα παρει καιρο!

Να εισαστε καλα και να θυμαστε: Προοδος και Επιστημη για το καλο ακομα και οταν σας βαζουν εμποδια...

Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    liakos
    Aeromodeller
    *

Πέτα γρήγορα...Ζήσε αργά..

« Απάντηση #49 στις: Τρίτη, 26 Φεβ 2008, 01:28:41 »

Παράθεση
    Χρειάζεται κάποιος αδεια απο το ΓΕΑ για αεροφωτογραφιση γενικα,ή οταν το κανει με χρηματικη αμοιβη?(υποθετω το πρωτο,αλλα να σιγουρευτω)
    Γενικά, ναι, και λογικό είναι. Αλλά τι σχέση έχει η αεροφωτογράφηση με την FPV FLIGHT? το να πετάς σε ένα ΜΟΝΤΕΛΟΔΡΟΜΙΟ η γενικά σε ένα χώρο οπου μαζεύονται μοντελιστές και κάνεις το κέφι σου βάζοντας και μια καμεριτσα επάνω για να καταγράψεις τον χαβαλέ με τον κολλητό σου καθώς κυνηγιέστε με τα αεροπλάνα σας  δεν νομίζω να χρίζει ιδιαίτερης σημασίας για την ΥΠΑ η το ΓΕΑ.
    Εφόσον δεν ενδιαφέρει κανέναν σας να ασχοληθείτε επαγγελματικά τι αγχώνεστε για το θέμα? Άλλο πράγμα το FPV άλλο το UAV άλλο το SUV και άλλο το τηλεκατευθυνόμενο.
    Απλά τα πράγματα σοβαρεύουν όταν με το τηλεκατευθυνόμενο, που αν και προς το παρόν, η μόνη αρμοδιότητα της ΥΠΑ περιορίζεται στην σχετική νομοθεσία για τα μοντελοδρόμια, αρχίσεις να πετάς σε κατοικημένη περιοχή και φυσικά φωτογραφίζεις ξένες περιουσίες χωρίς να σου έχει δώσει κανένας άδεια. Προσωπικά μου έχει τύχει να με  φωνάξουν για μια φωτογράφηση και βρήκα τον μπελά μου όχι απο τον πελάτη φυσικά, αλλά απο τον γείτονα ο οποίος δε γούσταρε σε καμία περίπτωση να περάσω απο πάνω του και δε γινόταν να τον αποφύγω φωτογραφικά για δικούς του λόγους. Έχει αυτό το δικαίωμα. Πολλές φορές και με τα ultra lights που πετάω, θέλω να αποθανατίσω ένα συγκεκριμένο κάδρο και φροντίζω να είμαι πολύ προσεκτικός στο τι θα φαίνεται απο πίσω (backround) σε περίπτωση που θέλω να δημοσιοποιήσω την φωτογραφία.
    Τέλος θα ήθελα να τονίσω λιγάκι το θέμα ασφάλειας. Λάβετε υπόψιν όσοι χρησιμοποιείτε Links για μεταφορά εικόνας, ότι είναι περιορισμένης εμβέλειας ακόμη και αν έχετε ακριβά συστήματα 500mw και άνω. Είναι πολύ εύκολο κάποιος να απορροφηθεί απο το monitor και να χάσει οπτική επαφή με το μοντέλο και στην συνέχεια με την μετάδοση. Μετα κακό που μας βρήκε.. Δεν θέλω ούτε καν να σκέφτομαι τις συνέπειες για τον αερομοντελισμό αν συμβεί κάτι τέτοιο. Μην δώσουμε το δικαίωμα σε αυτούς που θέλουν να χαντακώσουν το χόμπι την χαρά να το κάνουν.

Λιακόπουλος ΒΑσίλης
    Αερολέσχη Ξάνθης

Καταγράφηκε

Όποιος το βλέπει σαν παιχνίδια...ας αλλάξει χόμπι
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #50 στις: Τρίτη, 26 Φεβ 2008, 01:50:08 »

Συμφωνω με το θεμα περι αδειων και ιδιωτικων περιοχων...Ο καθενας μας δεν θα ηθελε να τον κατασκοπευουν!
    Να ρωτησω κατι?Το UAV το καταλαβα...Το FPV και το SUV (Sport Utility Vehicle?) δεν καταλαβα!
    Οσο για την καμεριτσα εννοειται οτι δεν τιθεται θεμα!
    Βασικα δεν αγχωνομαστε(τουλαχιστον εγω,αλλα πραγματα με απασχολουν),συζητηση κανουμε...

Είναι πολύ εύκολο κάποιος να απορροφηθεί απο το monitor και να χάσει οπτική επαφή με το μοντέλο και στην συνέχεια με την μετάδοση. Μετα κακό που μας βρήκε..
    Το θεμα ασφαλειας ειναι υπαρκτο,αλλα ποιος ειπε οτι θα υπαρχει οπτικη επαφη με το μοντελο,ωστε να το χασω?
    Παρτε και ενα λινκ με το πρωτο μου εναεριο βιντεο.Απο κει κολλησα το μικροβιο...Η συγκεκριμενη πτηση καταληγει σε πτωση...Επισημα ειχα απωλεια στηριξης.Ανεπισημα πηγα να κανω roll και επειδη το αεροπλανο ηταν υπερβαρο,δεν καταφερε να επανελθει σε οριζοντια θεση... laugh
    Υπαρχει βεβαια και βιντεο απο το ελικοπτερο μου,αλλα δεν το εχω φτιαξει ακομα.Οσο για την ληψη(εκτος οτι ειναι ασχημη για τα δεδομενα μου),ασχετα εαν ειχα downlink,το μονο θεαμα ειναι οι πορτοκαλιες!Να ειχαν και πορτοκαλια...  laugh

http://www.youtube.com/watch?v=XVkXDbNXWJw

Να ειστε καλα!
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 26 Φεβ 2008, 02:06:28 από The machinist » Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    liakos
    Aeromodeller
    *

Πέτα γρήγορα...Ζήσε αργά..

« Απάντηση #51 στις: Τρίτη, 26 Φεβ 2008, 18:04:16 »

Ωραίο το βιντεάκι. Thumbs up
     FPV (First Person View) ή αλλιώς RPV, SUV (Semi UV) ή αλλιώς UAVs.
    Θα μπορούσαμε να το πουμε και οχημα ελευθέρου χρόνου δεν έχει σημασία  laugh.
    Σημασία έχει να περνάμε καλά με ασφάλεια
    Καταγράφηκε

Όποιος το βλέπει σαν παιχνίδια...ας αλλάξει χόμπι
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #52 στις: Τρίτη, 26 Φεβ 2008, 18:40:04 »

Τελος θα ηθελα μια διευκρινηση απο τον κο Α. Παπαδοπουλο:
    Χρειαζεται καποιος αδεια απο το ΓΕΑ για αεροφωτογραφιση γενικα,ή οταν το κανει με χρηματικη αμοιβη?(υποθετω το πρωτο,αλλα να σιγουρευτω)

Καλησπέρα,

Γενικά η αεροφωτογράφηση χρειάζεται άδεια κανονικά. Είτε με αμοιβή, είτε χωρίς. Και όχι μόνο από το ΓΕΑ αλλά και από την ΥΠΑ.

Το θέμα όμως δεν είναι τόσο απλό γιατί όταν πάς στην ΥΠΑ για την πρώτη ερώτηση, πριν πάς στο ΓΕΑ, ακόμα δεν έχουν το νομικό πλαίσιο έτοιμο σύμφωνα με το οποίο θα σου ζητήσουν τι χρειάζεται ώστε να σε παραπέμψουν στο ΓΕΑ, όπως γίνεται με τα αεροπλάνα ή τα ελικόπτερα.

Οπως ανέφερα υπάρχει κάποια σχετική κινητικότητα.

Θα μου πείτε τι μπορεί να γίνει αν φωτογραφίζω χωρίς άδεια με ένα μοντέλο. Το πιθανότερο τίποτα γιατί ποιος θα το αντιληφθεί?

Αλλά στην περίπτωση που υπάρξει καταγγελία (και συνήθως έτσι γίνεται.....) τότε εκτός από πρόστιμα και άλλα σχετικά κινδυνεύεις με κατάσχεση του εξοπλισμού και αν κατά σύμπτωση φωτογράφιζες στρατιωτική περιοχή, τότε καλά ξεμπερδέματα.

Ξέρω από πιλότο κανονικού αεροσκάφους ότι την ώρα που πετούσε από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, υποχρεώθηκε σε αναγκαστική προσγείωση στο στρατιωτικό της Λάρισας όπου ξετινάξανε όλο το αεροσκάφος. Η φωτογραφική μηχανή που βρέθηκε κρατήθηκε, εμφανίστηκε το film (δεν είχε ψηφιακή) και κατόπιν εφόσον διαπιστώθηκε ότι οι φωτογραφίες δεν ήταν από αυτή την πτήση, αλλά άσχετες του επιτρέψανε την συνέχεια της πτήσης.

Σε άλλη όμως περίπτωση, όχι αεροφωτογράφησης, θα θυμάστε ΄τι είχε γίνει στην Καλαμάτα με κάτι οργανωμένους κιόλας Εγγλέζους planespotters, τι τραβήξανε μέχρι να τους αφήσουν ελεύθερους με εγγύηση.

Δηλαδή το θέμα ακόμα θέλει προσοχή, γιατί μετά δύσκολα εξηγείς ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Φαντάζομαι όμως ότι σίγουρα το θέμα θα λυθεί. Η Αγγλία που έχει κανονισμό, όταν πετάς με αερομοντέλο κάτω από 7 κιλά (συνολικό βάρος), τότε δεν χρειάζεται τίποτα, ως ιδιώτης. Για εππαγγελματική χρήση χρειάζεσαι ανεξάρτητα από τα κιλά.

Καλή συνέχεια.

Αντώνης Παπαδόπουλος

Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #53 στις: Τρίτη, 26 Φεβ 2008, 20:28:13 »

Machinist, Αντώνη....και φυλακή να πάω αυτά θα μελετάω. Όταν γνωρίσεις και μελετήσεις αυτή την τεχνολογία δεν ξεκολλάς μετά. Η φαντασία είναι το όριο. Τα υπόλοιπα off the record φίλοι μου. Άντε καλά μυαλά. Thumbs up
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #54 στις: Τρίτη, 26 Φεβ 2008, 22:42:04 »

Machinist, Αντώνη....και φυλακή να πάω αυτά θα μελετάω. Όταν γνωρίσεις και μελετήσεις αυτή την τεχνολογία δεν ξεκολλάς μετά. Η φαντασία είναι το όριο. Τα υπόλοιπα off the record φίλοι μου. Άντε καλά μυαλά. Thumbs up

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΟΣΜΑ!!!!!ΚΑΙ ΓΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!
    Πως καταφερνετε με δυο γραμμες να λετε ομως ΤΟΣΑ πολλα?
    Θα θελα τελος να διαβαιβεωσω οτι ο'τι κανουμε σιγουρα ειναι στα πλαισια του νομου.Δεν υπαρχει περιπτωση να διακυνδυνευσουμε το μελλον του μοντελισμου.Μας ενδιαφερει η εξελιξη και η τεχνολογια/τεχνογνωσια και να προχωρησουμε ενα βημα μπροστα!Σωστες ειναι οι παρατηρησεις για να μαθαινουμε τις σχεσεις μας με τα νομοθετικα πλαισια κλπ,αλλα μεχρι εκει,μη μεγαλοποιουμε καταστασεις.Ειναι απλο οσο φαινεται!

Βyeeee!

* 344412.JPG (16.29 KB, 455x350 - εμφανίστηκε 268 φορές.)
    Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    Σελίδες: 1 2 3 [4]     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Ζωντανή Εικόνα απο τον Αέρα - Πώς μπορεί να μας Βοηθήσει ;
    Μεταπήδηση σε: