Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.358 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 21:01:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 21:01:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 17:09]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 12:33]

[Σήμερα στις 12:22]

από dominicm
    [Χθες στις 12:17]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

από vtr
    [Τετάρτη, 8 Απρ 2026, 15:51:36]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 15:32:33]

[Πέμπτη, 26 Μαρ 2026, 23:29:08]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309358
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 816
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 602
    Συνολικά: 604
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2] 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Ζωντανή Εικόνα απο τον Αέρα - Πώς μπορεί να μας Βοηθήσει ;  (Αναγνώστηκε 18917 φορές)
    guest853
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #15 στις: Πέμπτη, 10 Μαΐ 2007, 22:25:37 »

Εξετάστε πάντως και την απλή λύση χρήσης κινητού τηλεφώνου.
    Το λέω επειδή έχω χρησιμοποιήσει την καμερούλα με την 9βολτη μπαταρία που προαναφέρθηκε και κουβαλούσα επίσης το lap-top μαζί, (σε ένα τρεχ 450)  μα δεν κατάφερα τίποτα.
    Τώρα στο Raptor τοποθέτησα το κινητό με λαστιχάκια κουζίνας, μεγάλη κάρτα μνήμης και πολύ ικανοποιητική εικόνα.
    Δεν επηρεάζεται και δεν επηρεάζει. (Το δοκίμασα)
    Καταγράφηκε
    petran
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #16 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2007, 11:21:41 »

Παιδες

εγω θελω να βαλω μια καμερα σε ενα funjet που εχω. Αναζητω κατι τετοιο http://www.hobby-lobby.com/video-camera.htm, αλλα θελω ο φακος να ειναι αποσπώμενος και να συνδέεται με τον καταγραφέα εικόνας μέσω καλωδίου και αυτο λόγω περιορισμων στην τοποθετηση στο αεροπλανο. Μπας και γνωριζετε που θα βρω κατι τετοιο? Δεν με ενδιαφέρουν τα ασυρματα.

Ευχαριστώ
    Καταγράφηκε
    fazerdreamer
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #17 στις: Κυριακή, 4 Νοε 2007, 12:49:20 »

Απαντωντας στο πολυ ενδιαφερον θεμα που ανοιχτηκε με την δικη μου προσπαθεια,κατεχωντας ενα smartphone HTC S-310 120gramms βαρος,512mb microSD card,1.3m.pixels φακο και δυνατοτητα εγγραφης σε format: AVI-3GP-MPEG4 και μπολικη δοση μουρλας να ανεβασεις 300ευρα να κανουν βολτα πανω απο τα Σπατα....δειτε στο blogg μου   www.aeromodeller.blogspot.com    και κρινετε απο μονοι σας.Οσο αναφορα τις εναεριες Live ασυρματες καμερες..νομιζω οτι ακομα ψαχνουν τις εμβελειες..ειναι πολυ ωραιο συναισθημα γενικοτερα η καταγραφη της πτησης..λες και σε πηγαινει παρεα στα φτερα του..!! Thumbs up
    Καταγράφηκε

Η σιωπή είναι χρυσός...
    petran
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #18 στις: Πέμπτη, 8 Νοε 2007, 13:02:08 »

εγω θελω να βαλω μια καμερα σε ... αλλα θελω ο φακος να ειναι αποσπώμενος και να συνδέεται με τον καταγραφέα εικόνας μέσω καλωδίου και αυτο λόγω περιορισμων στην τοποθετηση στο αεροπλανο.

Βρηκα εναν καταγραφεα εικονας ο οποιος σε συνδυασμο με μια μικρη ενσυρματη καμερα θα δουλεψει τελεια.
    http://www.bhphotovideo.com/c/product/434784-REG/Svat_CVP800_CVP800_Mini_Portable_Digital.html

Τα μειονεκτηματα ειναι η τιμη και το μεγεθος. Βεβαια με ενα μικρο χειρουργειο πχ βγαλσιμο του καπακιου και αφαιρεση του χωρου των μπαταριων (2χΑΑ), μπορει να χωρεσει σε μια στενη ατρακτο. Το πλεονεκτημα ειναι οτι μπορει να χρησιμοποιηθει και αλλου  (εχει αισθητηρα κινησης και καταγραφει αυτοματα). 
    Καταγράφηκε
    Nick1150
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #19 στις: Πέμπτη, 7 Φεβ 2008, 23:25:07 »

Παιδες

εγω θελω να βαλω μια καμερα σε ενα funjet που εχω. Αναζητω κατι τετοιο http://www.hobby-lobby.com/video-camera.htm, αλλα θελω ο φακος να ειναι αποσπώμενος και να συνδέεται με τον καταγραφέα εικόνας μέσω καλωδίου και αυτο λόγω περιορισμων στην τοποθετηση στο αεροπλανο. Μπας και γνωριζετε που θα βρω κατι τετοιο? Δεν με ενδιαφέρουν τα ασυρματα.

Ευχαριστώ

ψάχνοντας για την FlyCamOne2 (http://www.flycamone2.com) κατάλαβα ότι κοστίζει 70 ευρώ (http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=1418)... δεν θα έλεγα ότι δεν ειναι ακριβό, σκεφτόμενος ότι μπορεί να μπει σε περισσότερα από ένα μοντέλα. Άραγε το έχει στην κατοχή του κάποιος εδώ να μας πει αν είναι τόσο καλή η απόδοση του όσο φαίνεται ; Η εγκατάσταση του άραγε είναι εύκολη σε ελικόπτερο ;
    Καταγράφηκε

Esky Dauphin - Από το σαλόνι στην κουζίνα και τούμπαλιν!!!
    Hobbico NexSTAR - Πετάμε καλααα!!!
    Great Planes Siren - Έτοιμη!!! σε αναμονή για την πρώτη πτήση...
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 00:14:55 »

by ACME?? laugh
    Οπως στα Looney Tunes?
     Cheesy
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 00:41:06 »

Καλήσπέρα σε όλους.

Εγώ έχω την flycam one 1 ,που της έχω βάλει κάρτα μνήμης 2 γίγα. Από χέλιλανντ την πήρα και μαζί με την κάρτα μνήμης από το γερμανό ,πήγε σχεδόν 90 ευρώ. Παραθέτω και ένα βιντεάκι από Ανάβυσσο, με την κάμερα τοποθετημένη σε ένα ηλεκτρικό cessna-182 της arttech. Τα κυματάκια ,που κάνει η εικόνα, δεν οφείλονται στην κάμερα αλλά στο ότι την είχα βάλει σχεδόν δίπλα στον έλικα ,με αποτέλεσμα πολλούς κραδασμούς. Ηflycamone 2 έχει καλύτερη ανάλυση.

http://www.youtube.com/watch?v=JLDjzhMcU5s

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Nick1150
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #22 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 08:19:35 »

Καλήσπέρα σε όλους.

Εγώ έχω την flycam one 1 ,που της έχω βάλει κάρτα μνήμης 2 γίγα. Από χέλιλανντ την πήρα και μαζί με την κάρτα μνήμης από το γερμανό ,πήγε σχεδόν 90 ευρώ. Παραθέτω και ένα βιντεάκι από Ανάβυσσο, με την κάμερα τοποθετημένη σε ένα ηλεκτρικό cessna-182 της arttech. Τα κυματάκια ,που κάνει η εικόνα, δεν οφείλονται στην κάμερα αλλά στο ότι την είχα βάλει σχεδόν δίπλα στον έλικα ,με αποτέλεσμα πολλούς κραδασμούς. Ηflycamone 2 έχει καλύτερη ανάλυση.

http://www.youtube.com/watch?v=JLDjzhMcU5s

Φιλικά Κώστας.

Κώστα ευχαριστούμε  Thumbs up

δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά μόλις με έβαλες σε έξοδα  devil
    Καταγράφηκε

Esky Dauphin - Από το σαλόνι στην κουζίνα και τούμπαλιν!!!
    Hobbico NexSTAR - Πετάμε καλααα!!!
    Great Planes Siren - Έτοιμη!!! σε αναμονή για την πρώτη πτήση...
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 08:30:09 »

Αγαπητοί φίλοι,

ακριβώς αυτές τις ημέρες, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συντάσσει κανονισμό για τον αερομοντελισμό. Αυτό είναι πρωτάκουστο, δεδομένου ότι τέτοιος κανονισμός δεν υπάρχει σε κανένα άλλο κράτος.
    Η αφορμή δόθηκε από καταγγελίες εταιρειών που έχουν άδεια να φωτογραφίζουν από αέρος, ότι ορισμένοι καταπατούν τα δικαιώματά τους φωτογραφίζοντας με τη βοήθεια αερομοντέλλων.

Επειδή είμαστε σε επαφή με τους αρμόδιους για το θέμα, παρακαλώ να μη ξαναγράψετε για το θέμα της αεροφωτογράφισης. Για το καλό του αερομοντελισμού.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 09:13:50 »

Αγαπητοί φίλοι,

ακριβώς αυτές τις ημέρες, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας συντάσσει κανονισμό για τον αερομοντελισμό.....

Τώρα "φόρτωσα"...
     Δεν κοιτάνε οι ρεζίληδες να φτιάξουν κανένα χώρο να πηγαίνουν τα παιδιά  μας να ασχολούνται με το HOBBY μας τόσους χώρους
    έχει ΒΛΕΠΕ Eλληνικό ,αλλά θέλουν οι  πλατείες να ΓΕΜΙΖΟΥΝ με χασισέμπορους και βαποράκια..
    ΔΕΝ τους πειράζει ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΜΕΡΕΣ παντού σε όλη την Αθήνα ΒΛΕΠΕ "C-FOR-I" που παρακολουθούν όλη την προσωπική ΜΑΣ ΖΩΗ και το κάθε βήμα μας
    Οι κάμερες στον μοντελισμό τους πείραξαν ΞΕΦΤΙΛΕΣ ιδιοτελής-πλουτοκρατούντες, δημοσιοκηφήνες-ανεπάγγελτοι, το κέρατο  τους, με "έφτιαξες" Γιάννη ,κοίτα σε παρακαλώ να γίνει κάτι καλό εάν περνά από το χέρι σου

Γιώργος
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 18:45:24 από rcegaleo » Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 10:52:37 »

Καλημέρα σε όλους.

Μη χαλάς τα νεύρα σου. Σιγά μη μας πιάσουν. Σιγά μην έρχονται σε κάθε αλάνα και σε κάθε κατσάβραχο, να δουν ποια μοντέλα έχουν κάμερα. Και για να τους τη σπάσω, θα τραβήξω και βιντεάκι από τη λίμνη του Μόρνου στο χωριό μου. Ακούς εκει... Σιγά μη δε μαγειρεύω κιόλας, για να μην καταπατώ τα δικαιώματα των φαστφουντάδικων
    Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    HarisH
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #26 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 14:53:35 »

Το να προσπαθούν να πάρουν μέτρα για αερομοντελιστές που βάζουν μια κάμερα στο μοντέλο και αργότερα αποκομίζουν κέρδη απο το υλικό αυτό νομίζω έχει κάποια λογική βάση. Στο κάτω κάτω αν αυτό σου αποφέρει κέρδη θα πρέπει να το κάνεις με νόμιμο τρόπο. Επίσης η εμπλοκή της ΥΠΑ έχει λογική βάση εάν τίθεται θέμα ασφάλειας για πτήσεις αερομοντέλων σε κατοικημένες περιοχές για σχετικούς λόγους.

Αλλά να δημιουργήσουν πρόβλημα σε ανθρώπους που κάνουν το χόμπυ τους στα μοντελοδρόμια και δεν έχουν κάποιο κέρδος είναι τουλάχιστον εξωπραγματικό. Εαν υπάρξει νομικό προηγούμενο τότε και οι επαγγελματίες ψαράδες μπορούν να στραφούν εναντίον οποιουδήποτε έχει ένα καλάμι και πάει και ψαρεύει.

Νομίζω ότι τουλάχιστον μέσω ομοσπονδίας αλλά και σωματείων θα πρέπει να κινηθούμε, φυσικά δεν γνωρίζω αναλυτικά στοιχεία αλλά εάν χρειασθεί να γίνουν ενέργειες σαν Χάρης αλλά και σαν Γραμματέας του σωματείου μου είμαι στη διάθεση σας.

Ελπίζω να έχουμε καλύτερη ενημέρωση για το θέμα.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #27 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 16:50:22 »

Ισως να μην έγινα σαφής. Ο προς σύνταξη κανονισμός δεν θα έχει μόνο το θέμα "αεροφωτογράφιση".

Αυτό που παρεκάλεσα είναι να μη συνεχίσουμε να δίνουμε αφορμές να προσθέσουν υπερβολικές παραμέτρους και αψυχολόγητους κανόνες.

Ιδίως να λέμε προκαταβολικά ότι θα παραβαίνουμε ένα οιοδήποτε κανονισμό που θα ισχύει ως νόμος του κράτους.

Χρειάζεται λίγη διπλωματία αγαπητοί φίλοι, τώρα που υπάρχει ανάγκη, και αφήστε την Ομοσπονδία να κάνει πιό ελεύθερα την δουλειά της στο θέμα.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 17:35:49 »

Εντάξει.

Καταγράφηκε
    katsaou
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #29 στις: Παρασκευή, 8 Φεβ 2008, 18:10:23 »

Η όλη υπόθεση μου θυμίζει λίγο την εποχή των 80s και τους πειρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

80s : - Ε τι κάνετε εσείς εδώ?Huh
           - Τίποτα μουσική ακούμε.
            - Και αυτό το μηχάνημα με την λάμπα τι είναι???

2008 : -  Ε τι κάνετε εσείς εδώ?
              - Πετάμε τα αεροπλάνα μας....
              - Για βγάλε λίγο την καλύπτρα να δω αν έχεις κάμερα μέσα.....

'Ερχονται δύσκολες μέρες.....
    Και όπως είπε και ο κύριος Κωνσταντακάτος δεν θα έχει μόνο να κάνει με την αεροφωτογράφιση.
    πάνε οι αλάνες πάνε τα πάντα.......

Καταγράφηκε

Αερολέσχη Άρτας
    Σελίδες: 1 [2] 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Ζωντανή Εικόνα απο τον Αέρα - Πώς μπορεί να μας Βοηθήσει ;
    Μεταπήδηση σε: