Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 20:31:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τετάρτη, 5 Αυγ 2026, 20:31:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Χθες στις 16:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 121
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 54
    Συνολικά: 54
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: βραχυκυκλωμα σε lipo  (Αναγνώστηκε 13528 φορές)
    nikos_g1
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Κυριακή, 27 Ιουλ 2008, 23:20:07 »

μια φορα μου ειχαν χαρισει μια φουσκωμενη μπαταρια και ενας φιλος ανελαβε και μου την ξεφουσκωσε!

Δηλαδή πώς την ξεφούσκωσε;
    Καταγράφηκε
    Paulos
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #16 στις: Κυριακή, 27 Ιουλ 2008, 23:20:17 »

να ρωησω για ποση ωρα ακομπουσαν τα ακρα της μπαταριας μεταξυ τους ;  laugh

στην δικη μου περιπτωση που αναφερα πιο πανω η επαφη ηταν για 1-2 δευτερολεπτα και φυσικα δεν φουσκωσαν καθολου

οπως ειπαν και οι υπολοιποι οι μπαταρια σου ειναι αχρηστη πλεον και επικινδυνη
    Καταγράφηκε

If RC flying were drugs, it would be class A +
    kakofonixx
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 28 Ιουλ 2008, 09:56:34 »

ελαφρυ τρυπημα με μια καρφιτσα και αφου αφαιρεθει ο αερας κλεισιμο με ταινια οσο το δυνατον πριν προλαβει να ερθει με επαφη το εσωτερικο της μπαταριας με το οξυγονο.
    Τονιζω οτι δεν εχω κανει ποτε τη συγκεκριμενη διαδικασια, δεν την εχω δει να γινεται, απλα μου την εχουν περιγραψει!
    και φυσικα δεν προτεινω σε κανεναν να την κανει, ειναι ιδιαιτερα επικινδυνη και δε φερω καμια ευθυνη αν αντι για τα επιθυμητο αποτελεσμα αποκτησετε ενα βεγγαλικο που βγαζει φωτιες σε υψος 3-4 μετρων!!!! 
    Καταγράφηκε

wasting space via Architecture...
    nikos_g1
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #18 στις: Δευτέρα, 28 Ιουλ 2008, 10:21:12 »

ελαφρυ τρυπημα με μια καρφιτσα και αφου αφαιρεθει ο αερας κλεισιμο με ταινια οσο το δυνατον πριν προλαβει να ερθει με επαφη το εσωτερικο της μπαταριας με το οξυγονο.
    Τονιζω οτι δεν εχω κανει ποτε τη συγκεκριμενη διαδικασια, δεν την εχω δει να γινεται, απλα μου την εχουν περιγραψει!
    και φυσικα δεν προτεινω σε κανεναν να την κανει, ειναι ιδιαιτερα επικινδυνη και δε φερω καμια ευθυνη αν αντι για τα επιθυμητο αποτελεσμα αποκτησετε ενα βεγγαλικο που βγαζει φωτιες σε υψος 3-4 μετρων!!!! 

Καλημέρα

Ευχαριστώ για την απάντηση. Η διαδικασία φαίνεται απλή, τώρα αν μου λέτε ότι είναι επικίνδυνο θα σας ακούσω και δε θα δοκιμάσω κάτι τέτοιο, μάλλον!!! devil
    Η ταινία πρέπει να μπει γρήγορα έτσι ώστε να αποφευθεί το ΜΠΑΜ, σωστά;
    Καταγράφηκε
    kakofonixx
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #19 στις: Δευτέρα, 28 Ιουλ 2008, 13:34:04 »

Καλημέρα

Ευχαριστώ για την απάντηση. Η διαδικασία φαίνεται απλή, τώρα αν μου λέτε ότι είναι επικίνδυνο θα σας ακούσω και δε θα δοκιμάσω κάτι τέτοιο, μάλλον!!! devil
    Η ταινία πρέπει να μπει γρήγορα έτσι ώστε να αποφευθεί το ΜΠΑΜ, σωστά;
    αστο σου λεω...
    μην το επιχειρησεις δεν αξιζει το ρισκο
    εισαι και συναδερφος (κιθαριστας + ροκας)  Cheesy
    Καταγράφηκε

nikos_g1
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #20 στις: Δευτέρα, 28 Ιουλ 2008, 15:03:31 »

Εντάξει δε θα κάνω τίποτα επικίνδυνο, το πολύ πολύ να πιάσει καμιά φωτιά και να τρέχουμε να σωθούμε!!!!! devil devil Εντάξει πλάκα κάνω.

Όσο για το συνάδελφος ισχύει το μισό. Δηλαδή είμαι ροκάς αλλά όχι κιθαρίστας.

Νίκος
    Καταγράφηκε
    kakofonixx
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #21 στις: Δευτέρα, 28 Ιουλ 2008, 16:56:58 »

νομιζα οτι ησουν εσυ στο αβαταρ  Crazy2
    Καταγράφηκε

nikos_g1
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #22 στις: Δευτέρα, 28 Ιουλ 2008, 17:18:31 »

Όχι δεν είμαι εγώ, είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

Πάντως μην ανυσηχείτε, θα το σκεφτώ πάρα πολύ να σκεφτώ να φτιάξω μια τέτοια μπαταρία Thumbs up! Θέλω να ζήσω να πάω σε συναυλία του Βασίλη. Λίγο τραγικό δεν ακούγεται;

Νίκος
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Παρασκευή, 1 Αυγ 2008, 22:37:24 »

εγω ειμαι συναδελφος Wink παιδια πηγα την τα καλωδια ηρθαν σε επαφη για 1 sec...και οχι απευθειας...δλδ αλουμπησαν και τα δθο στη λαμα του μαχαιριου που εκοβα το καλωδια...πηγα τη μπαταρια στο μαγαζι και την εβαλα διπλα σε μια ιδιας μαρκας και mah...το αποτελεσμα? δεν ειναι φουσκωμενη...σε σχεση με μια μπου ηταν ακομα στη ζελατινα...θα διξει οταν θα παω να πεταξω το αεροπλανο...θα φροντισω να ειναι βραδυ...τουλαχιστον να δω και τη λαμψη απο το μπαμ devil
    Καταγράφηκε
    kakofonixx
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #24 στις: Σάββατο, 2 Αυγ 2008, 00:52:49 »

αφου δε φουσκωσε τη στιγμη της επαφης των δυο πολων και αφου εμεινε για τουλαχιστον 30 λεπτα χωρις να φανει κατι υποπτο, κατα 99% τη γλιτωσε και θα δουλεψει κανονικα
    καλου κακου κανε μια μικρη πτηση και κατεβασε το μοντελο ωστε να μετρησεις την ταση του καθε cell της μπαταριας.
    αν ολα τα στοιχεια αποφορτιζονται ομοιομορφα εισαι οκ!  Thumbs up
    Καταγράφηκε

AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Σάββατο, 13 Σεπ 2008, 11:34:45 »

αφησα τη μπαταρια για αρκετο καιρο σε ενα κουτι και εγινε οπως πριν...εχασε κιλα...λεσ να επρεπε να την ταιζω?
    Καταγράφηκε
    denis
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #26 στις: Κυριακή, 14 Σεπ 2008, 15:48:25 »

Καλησπερα παιδια.διαβασα το post και εχω και εγω μια απορια που διμιουργηθηκε σημερα.Εχω να πεταξω περιπου 2 μηνες λογω ζεστης και ηλιου κατω στο σ.ε.φ.- ερχεται χειμωνας και ολα εκεινα τα κλασσικα μελτεμακια- καταιγιδες-αστροπελεκια θα κανουν πιο ενδιαφερον τις πτησεις.Σημερα λιοπον εβγαλα τις lipo μου απο το αλουμινενιο βαλιτζακι για να τις μετρισω μετα απο 2 μηνες  αναπαυσης πλην ομως full φορτισμενες,διαπιστωσα οτι οι 3 απο τις 4 μπαταριες εχουν φουσκωσει (οι 2 ειναι εντελως αχρισιμοποιητες)και θελω να ρωτησω απο τι να διμηουργηθηκε το φουσκωμα αφου τις φυλαξα σε μερος σκιερο και  φορτισμενες; και κατα ποσο επικινδυνες ειναι αυτη την στιγμη. ολα τα στοιχεια εχουν την ιδια ταση μετρωντα τας με το lipo monitor.                                                                                                                                                                                                                                                                    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #27 στις: Κυριακή, 14 Σεπ 2008, 18:39:00 »

Σημερα λιοπον εβγαλα τις lipo μου απο το αλουμινενιο βαλιτζακι για να τις μετρισω μετα απο 2 μηνες  αναπαυσης πλην ομως full φορτισμενες,διαπιστωσα οτι οι 3 απο τις 4 μπαταριες εχουν φουσκωσει (οι 2 ειναι εντελως αχρισιμοποιητες)και θελω να ρωτησω απο τι να διμηουργηθηκε το φουσκωμα αφου τις φυλαξα σε μερος σκιερο και  φορτισμενες; και κατα ποσο επικινδυνες ειναι αυτη την στιγμη. ολα τα στοιχεια εχουν την ιδια ταση μετρωντα τας με το lipo monitor.                                                                                                                                                            

Οι Lipo αποθηκεύονται πάντα εκφορτισμένες έως το κάτω όριο της επιτρεπόμενης τάσης, ή έστω με όχι περισσότερο από 10% ενέργεια, και πάντα σε ψυγείο.

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    denis
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #28 στις: Δευτέρα, 15 Σεπ 2008, 02:01:54 »

Ευχαριστω κυριε γιαννη για την απαντηση,ομως ποιος ηταν ο παραγοντας αυτος που ουσιαστικα καταστρεψε τις lipo;
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #29 στις: Δευτέρα, 15 Σεπ 2008, 07:39:15 »

Ευχαριστω κυριε γιαννη για την απαντηση,ομως ποιος ηταν ο παραγοντας αυτος που ουσιαστικα καταστρεψε τις lipo;

Ποτέ δεν ξέρει κανείς απόλυτα την αιτία, πιθανολογώ ότι όπως συμβαίνει και στις NiCd όταν το στοιχείο έχει ενέργεια και βρίσκεται σε θερμό περιβάλλον, δρομολογούνται στο εσωτερικό του αντιδράσεις που το κάνουν να αυτοκαταστραφεί.

Η δεύτερη πιθανή αιτία είναι τα στοιχεία να είχαν πάθει ζημιά πριν μπουν στο κουτί της αποθήκευσης, από υπερβολική φόρτιση ή υπερβολική εκφόρτιση, ή κάτι άλλο που δεν μπορώ να γνωρίζω.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Ηλεκτρονικά (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: βραχυκυκλωμα σε lipo
    Μεταπήδηση σε: