Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.816 μηνύματα σε 12.388 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:44:52

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:44:52

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 17:56]

[Σήμερα στις 12:40]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:07]

[Χθες στις 03:41]

[Τετάρτη, 22 Ιουλ 2026, 14:35:59]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309816
    Σύνολο θεμάτων: 12388
    Online σήμερα: 154
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 79
    Συνολικά: 82
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Πρόβλημα στο pc  (Αναγνώστηκε 7722 φορές)
    lousou76
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Τετάρτη, 23 Ιουλ 2008, 08:54:38 »

Ο λόγος φίλοι μου που τα mac είναι σταθερά δεν έχει να κάνει με το λογισμικό τους, αλλά με υο μονοπώλιο σε
    hardware που έχει κάνει η apple.

Είναι ακριβά και απαιτούν πάντα πολύ συγκεκριμένο hardware. Οι επιλογές του χρήστη είναι ελάχιστες.
    Όταν γράφεις λογισμικό για να υποστιρίξεις 2 συσκευές σίγουρα το κάνεις καλύτερα από όταν
    προσπαθείς να υποστιρίξεις όλους τους κατασκευαστές και να δώσεις κάτι ποιοτικό και φτηνό.

Το unix είναι το σταθερότερο σύστημα άλλα ποτέ δεν σχεδιάστηκε για ανίδεους χρήστες ενώ επίσης
    υποστιρίζει πολύ συγκεκριμένο Hardware. Σήμερα ο άσχετος αγοράζει pc και νομίζει ότι αγόρασε
    ψυγείο, θα το βάλει στη πρίζα θα διαβάσει τις οδηγίες και θα δουλεύει.

Σίγουρα ο στόχος της MS ήταν αυτός αλλά δεν φτάσαμε εκεί ακόμα.

Η πιό αξιόλογη επιλογή είναι το Linux. Δωρεάν unix που σχεδιάστηκε για pc σπιτιού.
    Ανοιχτού κώδικα για να ξέρεις τι τρέχεις στο Pc σου και ποιος πραγματικά έχει πρόσβαση
    στα προσωπικά σου δεδομένα και όχι όπως στα windows που τα στοιχεία σου έχουν
    καταγραφεί σε όλες τις βάσεις δεδομένων του κόσμου. Επίσης όταν υπάρχει κάποιο
    πρόβλημα, όποιοι ξέρουν βοηθάνε και λύνεται άμεσα.

Όμως κ αυτό δεν υποστηρίζεται ακόμα αρκετά κ έτσι δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές διαθέσιμες
    γιατί πολύ απλά δεν πέφτει χρήμα.

Η MS κάθε πέρσυ και καλύτερα. Πείτε μου έναν χρήστη vista που να μην γύρισε στα XP που για μένα
    είναι απ τα σταθερότερα που έχει βγάλει ως τώρα.

Τώρα όσο αφορά το πρόβλημα, εγώ δεν μίλησα για ιο, αλλά για trojan.
    Έχω συναντήσει trojans που ρίχνουν system processes και προκαλούν κλείσιμο.
    Το ότι ο IE δεν προσβάλεται από ιούς κλπ είναι ωραίο αστείο.
    Είναι σα να σου λέω ότι η εξώπορτα του σπιτιού μου είναι θωρακισμένη αλλά πάντα ανοιχτή.

Το system recovery των windows ποτέ δε μου έχει διορθώσει τίποτα.
    Το in place upgrade το έχει κάνει πολλές φορές.
    Κατα το Inplace upgrade, μόνο χώρο χάνεις και τίποτα άλλο. Όσα dlls είναι νεότερα,
    δεν αντικαθίστανται, ούτε ρυθμίσεις και drivers πρέπει να περάσεις.
    Διορθώνονται βασικά λάθοι οπότε είναι καλή διαδικασία.

Εγώ είπα να δει το event log αλλά κ αυτό θέλει να ξέρεις 5 πράματα για να βγάλεις άκρη.
    Καταγράφηκε
    Spak73
    Aeromodeller Full Member

Είναι Kill από ώρα !!!

« Απάντηση #16 στις: Τετάρτη, 23 Ιουλ 2008, 12:06:53 »

Καπως..... ετσι ειναι φιλε  lousou76 τα πραγματα , αλλα οχι το linux πιο διαδεδομενο ( ή ανθρωποκεντρικο καλητερα)  και απο το mac os x μην τρελαθουμεεεε !!!   Thumbs up

Καταγράφηκε

Futaba 6EX 2.4 GHz / Wilga 2000 / Phoenix 2000 / Fantom EP / Easystar  / Alleycat 17" / BluBaby 33" /  

http://spak73.blogspot.com/
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Τετάρτη, 23 Ιουλ 2008, 13:13:38 »

Για δες ΑΥΤΟ !!!!  (μαλλον δεν το διαβασες ΟΛΟ !!!!)   idiot2
    Αλλα και αληθεια να ηταν    παλι θα εκαναν καιρο να φτασουν το λογισμικο της APPLE ( και οχι μονο ) !!!!!   Thumbs up   

file spak giati den mpeneis stin episimi selida tis windows na deis kai monos sou an einai astio i oxi giati den kaneis ena SEARCH sto GOOGLE; me tin onomasia windows 7 ;;; kai meta tha katalabeis ana einai astio.

des kai you tube.

ego sto pc mou douleuo linux alla kai mac kai windows gia kapoies efarmoges pou den trexoun sta ipoloipa litourgika.

litourgiko san to mac h linux den yparxi kalitero auti tin stigmi annamenoume omos tin afixi ton WINDOWS 7 pou tha douleuoun pano se unix.

prostoparon anamoni
    .
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Τετάρτη, 23 Ιουλ 2008, 13:18:13 »

Καπως..... ετσι ειναι φιλε  lousou76 τα πραγματα , αλλα οχι το linux πιο διαδεδομενο ( ή ανθρωποκεντρικο καλητερα)  και απο το mac os x μην τρελαθουμεεεε !!!   Thumbs up

giati filaraki ;;; theoro poli pio grigora ta linux apo to mac (panta prosopiki apopsi)

px den vlepo na exei tipota perisotero to mac px leopaerd apo thn ekdosi umpuntu 8.04.1 tis linux
    Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Τετάρτη, 23 Ιουλ 2008, 13:46:21 »

Ο λόγος φίλοι μου που τα mac είναι σταθερά δεν έχει να κάνει με το λογισμικό τους, αλλά με υο μονοπώλιο σε
    hardware που έχει κάνει η apple.

Είναι ακριβά και απαιτούν πάντα πολύ συγκεκριμένο hardware. Οι επιλογές του χρήστη είναι ελάχιστες.
    Όταν γράφεις λογισμικό για να υποστιρίξεις 2 συσκευές σίγουρα το κάνεις καλύτερα από όταν
    προσπαθείς να υποστιρίξεις όλους τους κατασκευαστές και να δώσεις κάτι ποιοτικό και φτηνό.

Το unix είναι το σταθερότερο σύστημα άλλα ποτέ δεν σχεδιάστηκε για ανίδεους χρήστες ενώ επίσης
    υποστιρίζει πολύ συγκεκριμένο Hardware. Σήμερα ο άσχετος αγοράζει pc και νομίζει ότι αγόρασε
    ψυγείο, θα το βάλει στη πρίζα θα διαβάσει τις οδηγίες και θα δουλεύει.

Σίγουρα ο στόχος της MS ήταν αυτός αλλά δεν φτάσαμε εκεί ακόμα.

Η πιό αξιόλογη επιλογή είναι το Linux. Δωρεάν unix που σχεδιάστηκε για pc σπιτιού.
    Ανοιχτού κώδικα για να ξέρεις τι τρέχεις στο Pc σου και ποιος πραγματικά έχει πρόσβαση
    στα προσωπικά σου δεδομένα και όχι όπως στα windows που τα στοιχεία σου έχουν
    καταγραφεί σε όλες τις βάσεις δεδομένων του κόσμου. Επίσης όταν υπάρχει κάποιο
    πρόβλημα, όποιοι ξέρουν βοηθάνε και λύνεται άμεσα.

Όμως κ αυτό δεν υποστηρίζεται ακόμα αρκετά κ έτσι δεν υπάρχουν πολλές εφαρμογές διαθέσιμες
    γιατί πολύ απλά δεν πέφτει χρήμα.

Η MS κάθε πέρσυ και καλύτερα. Πείτε μου έναν χρήστη vista που να μην γύρισε στα XP που για μένα
    είναι απ τα σταθερότερα που έχει βγάλει ως τώρα.

Τώρα όσο αφορά το πρόβλημα, εγώ δεν μίλησα για ιο, αλλά για trojan.
    Έχω συναντήσει trojans που ρίχνουν system processes και προκαλούν κλείσιμο. episis alla oxi se download
    Το ότι ο IE δεν προσβάλεται από ιούς κλπ είναι ωραίο αστείο. διάβασε και μην ακούς. όταν μου απόδειξης ότι το ie μπορεί να σου μετατραπεί σε trojans η να κανεις σνίφερ και να βρείς ιο στο συγκεκριμένο soft τότε θα αλλάξω γνώμη προς το παρόν κρατάω την άποψη μου σύνφωνα με τα πειράματα που έχω κάνει. ( προσοχή δεν εννοώ να μην περάσει ο ιός στο pc από διαδίκτυο εννοώ να μην κολλήσει στον broswouer ο ιός trojans η ότι άλλο θέλεις)
    Είναι σα να σου λέω ότι η εξώπορτα του σπιτιού μου είναι θωρακισμένη αλλά πάντα ανοιχτή.

Το system recovery των windows ποτέ δε μου έχει διορθώσει τίποτα.αντίθετος εμενα πάντα εξαρτάται πως το χρησιμοποιεί ο καθένας
    Το in place upgrade το έχει κάνει πολλές φορές.
    Κατα το Inplace upgrade, μόνο χώρο χάνεις και τίποτα άλλο. Όσα dlls είναι νεότερα,
    δεν αντικαθίστανται, ούτε ρυθμίσεις και drivers πρέπει να περάσεις.
    Διορθώνονται βασικά λάθοι οπότε είναι καλή διαδικασία.

Εγώ είπα να δει το event log αλλά κ αυτό θέλει να ξέρεις 5 πράματα για να βγάλεις άκρη.
    Καταγράφηκε
    lousou76
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #20 στις: Τετάρτη, 23 Ιουλ 2008, 13:47:18 »

Φίλε spak εγώ δεν είπα ούτε πιο διαδεδομένο, ούτε πιο ανθρωποκεντρικό από το mac το linux.

Μάλλον δεν διάβασες καλά αυτά που έγραψα. Είπα πιο ασφαλές, πιο σταθερό, δωρεάν
    και πιο υπέρ της προστασίας των προσωπικών δεδομένων λειτουργικό.

Είναι ανοιχτού κώδικα.

Καταγράφηκε
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Τετάρτη, 23 Ιουλ 2008, 13:53:07 »

Φίλε spak εγώ δεν είπα ούτε πιο διαδεδομένο, ούτε πιο ανθρωποκεντρικό από το mac το linux.

Μάλλον δεν διάβασες καλά αυτά που έγραψα. Είπα πιο ασφαλές, πιο σταθερό, δωρεάν
    και πιο υπέρ της προστασίας των προσωπικών δεδομένων λειτουργικό.

Είναι ανοιχτού κώδικα.

Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    lousou76
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #22 στις: Τετάρτη, 23 Ιουλ 2008, 14:02:46 »

Dimhack δεν ξέρω τη εμπειρία έχεις εσύ,

Εμένα είναι η δουλειά μου αυτό, κάνω τεχνική υποστήριξη και service στο παν/μιο εδώ και 8 χρόνια.
    Η δικιά μου εμπειρία λέει αυτό ακριβώς που σου έγραψα, ότι ο ΙΕ είναι μια θωρακισμένη ανυπέρβλητη πόρτα που όμως είναι πάντα ανοιχτή.
    Άπειρα bugs για είσοδο σε συστήματα κατά καιρούς.

Υπάρχουν trojans που αλλάζουν το registry στα system types. O IE ελέγχει το system type κατά το download και δίνει επιλογές του στύλ Open from current location, Save to disk, το δείχνει σαν ταινία κλπ. ActiveX επίσης που έχει κάνει αποδεκτά ο χρήστης (πχ Acrobat) πολλές φορές προκαλούν δυσλειτουργίες τέτοιου είδους.  Όλοι οι download managers κάνουν Intercept κατά το download. Την ίδια ακριβώς τεχνολογία εκμεταλεύονται τα trojans.

Όσο για το system restore, δεν γενάει αρχεία που έχουν σβηστεί από εφαρμογές και δε διορθώνει πολλά registry προβλήματα που σχετίζονται με drivers. Ας κρατήσει λοιπόν ο καθένας την εμπειρία του κ εγώ την δική μου.

Στο Linux Ουδέποτε είχα τέτοια προβλήματα και το reboot εκεί χρειάζεται μόνο όταν κοπεί το ρεύμα και τελειώσει το UPS,
    ειδάλλως οι servers μου δεν κλείνουν ούτε μία φορά το χρόνο και χρησιμοποιούνται 24 ώρες το 24ωρο.
    Καταγράφηκε
    Spak73
    Aeromodeller Full Member

Είναι Kill από ώρα !!!

« Απάντηση #23 στις: Τετάρτη, 23 Ιουλ 2008, 14:07:42 »

Παιδια ο καθενας με την γνωμη του !!!

Πιστευω ομως οτι ολα αυτα που λεμε δεν εχουν ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχεση με τον αερομοντελισμο !!!

Φιλικα Σταυρος  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Futaba 6EX 2.4 GHz / Wilga 2000 / Phoenix 2000 / Fantom EP / Easystar  / Alleycat 17" / BluBaby 33" /  

http://spak73.blogspot.com/
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Πέμπτη, 24 Ιουλ 2008, 21:17:32 »

Παιδιά ευχαριστώ, αλλά τελικά ήταν χαλασμένη η κάρτα δικτύου της μητρικής πλακέτας. Πολλά έχω συναντήσει και αρκετά προβλήματα έχω λύσει και σε πανεπιστήμια και σε επιχειρήσεις και προσωπικά και συστήματα έχω σχεδιάσει, αυτό ήταν ένα από τα πιο κουφά που έχω συναντήσει ποτέ μου και με έκανε να αισθανθώ μαλάκας. Μη με ρωτάτε πώς και γιατί, αν και πάντα διερευνούσα σε βάθος μια βλάβη ακόμα και αν χρειάστηκε να δουλέψω σε disassembler και monitoring, εδώ δεν είχα καμιά όρεξη να το ψάξω ήθελα απλά να το σαβουρντίσω από το παράθυρο knuppel2
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    asterixx25
    Aeromodeller Hero Member

Τρία πουλάκια κάθονται...

« Απάντηση #25 στις: Πέμπτη, 15 Νοε 2012, 15:03:08 »

Λίγο παλιό το θέμα, αλλά αφού υπάρχει εκμεταλεύομαι την ευκαιρία για να μην κάνω εγγραφές και σε άλλα φόρουμ.

Αγόρασα πρόσφατα ενα laptop Acer Aspire E1-531 το οποίο είχε προεγκατεστημένο linpus λειτουργικό.
    Μετά απο κάποιες προσπάθειες δεν κατάφερα να το ενεργοποιήσω και εγκατέστησα τα Windows XP Professional Greek.
    Ενω τα windows μπήκαν κανονικά, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι οτι λείπουν κάποιοι dirvers απο κάποιες συσκευές-λειτουργίες.
    Εψαξα στα διαδύκτυο και το μόνο που κατάφερα είναι να βρω drivers για windows 7 και 8.
    Βρήκα επίσης κάποιους που λένε οτι είναι για xp αλλά σχεδόν όλοι δεν είναι συμβατοί.

Υπάρχει κάποια άλλη ιδέα ή σώνει και καλά θα πρέπει να βάλω τα 7άρια?
    Καταγράφηκε
    johnraptor
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #26 στις: Πέμπτη, 15 Νοε 2012, 15:43:46 »

Λίγο παλιό το θέμα, αλλά αφού υπάρχει εκμεταλεύομαι την ευκαιρία για να μην κάνω εγγραφές και σε άλλα φόρουμ.

Αγόρασα πρόσφατα ενα laptop Acer Aspire E1-531 το οποίο είχε προεγκατεστημένο linpus λειτουργικό.
    Μετά απο κάποιες προσπάθειες δεν κατάφερα να το ενεργοποιήσω και εγκατέστησα τα Windows XP Professional Greek.
    Ενω τα windows μπήκαν κανονικά, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι οτι λείπουν κάποιοι dirvers απο κάποιες συσκευές-λειτουργίες.
    Εψαξα στα διαδύκτυο και το μόνο που κατάφερα είναι να βρω drivers για windows 7 και 8.
    Βρήκα επίσης κάποιους που λένε οτι είναι για xp αλλά σχεδόν όλοι δεν είναι συμβατοί.

Υπάρχει κάποια άλλη ιδέα ή σώνει και καλά θα πρέπει να βάλω τα 7άρια?
    με τα 7 αρια φιλαράκο θα είχες τελειώσει και δεν θα υπήρχε πρόβλημα
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Πρόβλημα στο pc
    Μεταπήδηση σε: