Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.435 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 08:29:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 5 Μαΐ 2026, 08:29:18

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από prionia
    [Σήμερα στις 01:49]

από AKISSSS
    [Χθες στις 08:59]

από Markhelis
    [Χθες στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309435
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 114
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 3
    Επισκέπτες: 82
    Συνολικά: 85
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μεγαλύτερη μπαταρία για P-51D Mustang M24  (Αναγνώστηκε 5393 φορές)
    kostas16
    Aeromodeller Jr. member
    **
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Πέμπτη, 17 Ιουλ 2008, 14:44:41 »

Υπάρχει κάποιος που να ξέρει μια καλή πρόταση για μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρία για το P-51D Mustang M24; Επίσης θέλω να ρωτήσω αν είναι εφικτή η μετατροπή του από 3καναλο σε 4καναλο...
    Καταγράφηκε
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 17 Ιουλ 2008, 15:46:04 »

Αν εννοεις το μαστανκ της kyosho θελεις να εχει rudder αυτο γινετε αμα την κοψεις εκει που πρεπει
    βαλεις μεντεσεδακια πολυ μικρα και τοποθετηση ενα σερβο,πρεπει να εχεις ελευθερο καναλη στον δεκτη.
    Τι μπαταρια εχει, τι μοτερ?Αυτη η αναβαθμιση δεν συμφερει ή δεν αξιζει να την κανεις στο συγκεκριμενο
    αεροπλανο.Αμα θες περισσοτερες δυναμης, ακροβατικα κοιτα για καποιο αλλο. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 17 Ιουλ 2008, 19:30:56 »

Αυτο το μοντελο το ειχα και απλα δεν πεταξε ποτε.3 φορες το ειχαμε πολεμισει να πεταξει 3 στουκες εφαγε και το πεταξα.Στον καδο.Υπαρχουν και αλλα ομορφα π51 απο αλλες εταιρειες που πετανε πολυ καλυτερα και δεχονται λιπο, μπρασλες κτλ.Τωρα για το ραντερ δεν αξιζει σε αυτα τα μικρα να βαλεις τοση δουλεια πανω τους.Καποτε την ειχα πολεμισει και εγω ετσι την δουλεια και το εμαθα χαλωντας καποια λεφτα.
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 18 Ιουλ 2008, 08:55:47 »

Taildragger χωρίς rudder? Είμαι περιεργος να δω πως θα απογειωθεί χωρίς εκτροπές. Εγώ πάντως έχω ένα μάσταγκ της αρτεκ τετρακάναλο ,το οποίο ακόμη και μαμίσιο πετούσε μια χαρά. Θέλει βέβαια προσοχή γιατί στολάρει εύκολα. Τώρα που το δουλεύω με μοτέρ χωρίς κάρβουνα και λίπο ,απλά φυσάει. Βγαίνει και μαμίσιο με τέτοιο μοτέρ και λίπο στα 220 ευρά αν θυμάμαι.
       Πάντως και το κιόσο αν το "πειράξεις" φαντάζομαι ότι θα πετάει εκτός αν είναι σκεβρωμένο.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    kostas16
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 19 Ιουλ 2008, 23:27:45 »

ναι το rudder είναι ένα μεγάλο πρόβλημα (η απουσία του δηλαδή) και ακόμα δεν έχω καταφέρει να το πετάξω (μετράω μέχρι ώρας 6 γερά στουκαρίσματα).η μπαταρία είναι Ni-MH στα 8.4V,600mAh και το μοτέρ είναι brushed 280.ποιο μοντέλο προτείνετε εσείς για έναν αρχάριο (το μόνο αεροπλάνο που είχα πριν από το mustang ήταν το minium της kyosho..)??
    Καταγράφηκε
    kostas16
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Σάββατο, 19 Ιουλ 2008, 23:30:45 »

επίσης αν έχετε καμιά καλή συμβουλή για τις πρώτες πτήσεις, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.και μια ακόμα ερώτηση: αξίζει να πάρω εξομοιωτή για PC ή να την παλέψω κανονικά??
    Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 19 Ιουλ 2008, 23:32:17 »

θεωρω οτι το Rudder δεν ειναι και πολυ αναγκαιο παρα μονο για την κινηση της ροδας αλλα αν την κεντραρεις πιστευω τοτε ολα οκ
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 19 Ιουλ 2008, 23:35:19 »

προσοχη ολα του β παγκ. πολεμου εχουν την ταση να χτυπησουν με την ελικα απειδη οι ροδες ειναι κατω απο το φτερο οποτε μαλακα στην προσγειωση

στην απογειωση για να μην υπαρξει αυτο το προβλημα κανε λιγο UP οσο τροχοδρομει για να πιεζει την ουρα κατω
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 19 Ιουλ 2008, 23:38:39 »

Το συγκεκριμενο το πετας και απο το χερι.Εγω εχω ενα μασταγκ της αλφα μοντελ που το πεταω ετσι.Ειναι πολυ ωραιο ντεπρονατο και πεταει λουκουμι.

Το μοτερ που δινουν στο συγκεκριμενο μοντελο ειναι αδυναμο.Σκεψου πως οι τυποι της κιοσο το προσγειωναν με σχεδον τερμα γκαζι.Τωρα αν αρχισεις να ριχνεις λιπο κτλ εχει ενα η θαντερ ταιγκερ που πεταει κιολας και εχει τα παντα.

Αν θες ενα εκπαιδευτικο ηλεκτρικο θα σου ελεγα το παιπερ της κιοσο.Θα εχεις και 2η μπαταρια απο το μασταγκ.Ειναι ιδιες.Εγω τουλαχιστον με αυτο ξεκινησα και το ειχα λιωσει στο πεταμα.
    Καταγράφηκε
    bf109e
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 19 Ιουλ 2008, 23:43:18 »

προσοχη ολα του β παγκ. πολεμου εχουν την ταση να χτυπησουν με την ελικα απειδη οι ροδες ειναι κατω απο το φτερο οποτε μαλακα στην προσγειωση

στην απογειωση για να μην υπαρξει αυτο το προβλημα κανε λιγο UP οσο τροχοδρομει για να πιεζει την ουρα κατω

Αυτο συμβαινει στα μοντελα μας.Τα πραγματικα ειχαν την ροδα εκει που πρεπει.Μπροστα στο χειλος προσβολης.Στα 4 που πεταω στο μονο που δεν το ειχα κανει ετσι ηταν ενα κορσερ.Οσο up και να κανεις με τα ζορια στεκοταν.Μεχρι που εφερα τη ροδα πιο μπροστα οπως ηταν και στα πραγματικα.Αν θυμαμαι γινεται αυτο στο μασταγκ για το οποιο μιλαμε.Αλλα δεν το καταφεραμε ποτε να πεταξει.Δευτερολεπτα ηταν καθε φορα και μπαμ.Μπορει να ειχε τυχει να ειχα κανενα με στρεβλωση δεν λεω αλλα στους 5 που το ειχαμε παρει στους 2 πεταξε.
    Καταγράφηκε
    kostas16
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Κυριακή, 20 Ιουλ 2008, 00:15:41 »

βασικα και εγω με το χερι το πεταω γιατι παω σ' ενα γηπεδο (ξερο ομως) και δυσκολευεται στο χωμα...το προβλημα ειναι οτι παντοτε στριβει αριστερα με αποτελεσμα,,,μπαμ....γι αυτο λεω οτι ειναι προβλημα η ελλειψη rudder γιατι με τα ailerons παρατηρω οτι χανει υψος και δεν προλαβαινει να παρει τα ισια του...εχω δοκιμασει να το φτιαξω και με τα trims και φτιαχνωντας του λιγο την ουρα προς τα δεξια αλλα τιποτα....το piper που ρωτησα στην kyosho δεν μου το συνιστουσε γιατι λεει οτι εχει παρουσιασει πολλες ζημιες..φιλε Ηλια (χρονια πολλα παρεπιμπτωντος) δεν εχω καταφερει ακομα να πεταξω για να με απασχολει ακομα η προσγειωση αλλα ευχαριστω για τη συμβουλη οπως και να χει..
    Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 20 Ιουλ 2008, 08:51:23 »

kostas16

ευχαριστω για τις ευχες σου

λες οτι στριβει αριστερα.
    αν αυτο γινεται κατα την αρχη της πτησης τοτε δοκιμασε μεγαλυτερς κινησεις στα ailerons και κανε τριμ δεξια

αλλα πριν το πεταξεις με το χερι ζυγισε το πιανοντας με τα χερια το αεροπλανο απο την μυτη και απο την ουρα να δεις που τραβαει και βαλε λιγο βαρος αντιθετα στο φτερο

αν δεν τραβαει τοτε δες αν εχεις βαλει τα πηδαλια στην σωστη θεση μηπως δεν ειναι στην ιδια ευθεια

αν ειναι και αυτα σε ευθεια πιθανον να εχει τοποθετησει το μοτερ στραβα οποτε κοιτοντας απο μπροστα τον αξονα που μπαινει η ελικα δες αν σε βγαζει το ματι ευθεια με την ουρα

Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Κυριακή, 20 Ιουλ 2008, 10:31:34 »

www.extrememodels.gr
    www.heliland.gr
    Cesnna t206
    brushless motor
    lipo 11,1v 1500mah
    4 channel(throtle,elevator,rudder,aileron).
    Με τηλ/νση ετοιμο.
    Ειναι εγγυηση για αρχαριο παρτο και θα με θυμηθεις. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    kostas16
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #13 στις: Κυριακή, 20 Ιουλ 2008, 11:33:26 »

Ηλια τα τσεκαρα αυτα που ειπες αλλα ολα ηταν καλα,,θα δοκιμασω τις μεγαλυτερες κινησεις και θα σου πω..

Giles ευχαριστω για την προταση την τσεκαρω αυτη τη στιγμη,,μου φαινεται πολυ καλο παντως το cesnna αυτο...απο το χερι θα μπορω να το πεταξω (γιατι επανερχεται το προβλημα του ξερου γηπεδου εδω....)Huhεπισης βρηκα ομως στο heliland ενα πακετο aircombo: cesnna 400 & Helixx3D στα 230€ και αναρωτιεμαι αν θα ειναι καλυτερη επενδυση αυτο το πακετο,,,ειναι πιο δυσκολο το cesnna 400 απο το t206?Huh
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 20 Ιουλ 2008, 12:38:24 από kostas16 » Καταγράφηκε
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Δευτέρα, 21 Ιουλ 2008, 12:11:15 »

Παρε την cessna Τ206 ειναι ευκολη, δυναμη ακομα και για 3d.
    Το αλλο το πακετο η cessna με το ελικοπτερακι δεν σου το προτεινω
    οσο για τα χαρακτηριστηκα και την σταθεροτητα.
    Σε ποια περιοχη μενεις εγω ειμαι απο Καβαλα?
    Παντως αμα θες αεροπλανο που να σε μεινει για δες το calmato trainer rtf 350 ευρω.
    Εκει να δεις δυναμη. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Κινητήρες - Ρυθμιστές - Μπαταρίες  |  Θέμα: Μεγαλύτερη μπαταρία για P-51D Mustang M24
    Μεταπήδηση σε: