Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.433 μηνύματα σε 12.375 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 23:11:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Δευτέρα, 4 Μαΐ 2026, 23:11:14

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από vilisdev
    [Σήμερα στις 11:34]

από AKISSSS
    [Σήμερα στις 08:59]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:00]

από carapis
    [Σάββατο, 2 Μαΐ 2026, 11:31:27]

από carapis
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 19:45:33]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 14:36:08]

από DIGI
    [Παρασκευή, 1 Μαΐ 2026, 10:30:08]

[Δευτέρα, 27 Απρ 2026, 23:53:01]

[Κυριακή, 26 Απρ 2026, 19:19:36]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Απρ 2026, 17:04:50]

[Σάββατο, 25 Απρ 2026, 09:15:44]

[Τετάρτη, 22 Απρ 2026, 14:21:55]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309433
    Σύνολο θεμάτων: 12375
    Online σήμερα: 127
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 93
    Συνολικά: 94
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τι τηλεκατεύθυνση ???  (Αναγνώστηκε 17099 φορές)
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 20 Μαρ 2006, 10:15:31 »

Το επαναλαμβανω αν μιλαμε για θερμικο ελικοπτερο παρε PCM (Futaba η JR).Μπορει να δωσεις κατι παραπανω (αν και νομιζω οτι η FUTABA δινει 6καναλο PCM γυρω στα 170€) ,αλλα θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
    Καταγράφηκε
    orck
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

game over :|

« Απάντηση #16 στις: Δευτέρα, 20 Μαρ 2006, 10:52:25 »

διαβασα σε αλλο θεμα οτι πας φανταρος
    νομιζω οτι ειναι καλυτερα να σκεφτεις τι να παρεις μολις γυρισεις απο τον στρατο καθως μεχρι τοτε ισως να εχουν αλλαξει οι επιθυμιες σου, να εχει βγει κατι καλυτερο/φτηνοτερο (εκτος και αν εχεις τροπο να πετας οσο θα εισαι στην θητεια σου)

επισης εαν σκεφτεσαι για ηλεκτρικο ελικοπτερο μονο νομιζω οτι ειναι καλυτερα να παρεις την ΤΚ σκετη χωρις δεκτη, σερβο γιατι το πιθανοτερο ειναι να μην σου χρειαστουν ποτε σου
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 20 Μαρ 2006, 17:27:35 »

Σωστός Ork Thumbs up αλλά αν δεν ψαχτώ για το τι θα αγοράσω μένω στάσιμος και θεωρητικά απέχω από το hobby. Οπότε με το ψάξιμο και μένω ‘ζωντανός’ Tongue αλλά και αποκτώ γνώσεις από εσάς που βοηθάτε με τον τρόπο σας.
    Για τον φίλο Δημήτρη επιβεβαιώνω πως μιλάμε για θερμικό ελικόπτερο. Από ότι κατάλαβα μια 6channel τ/κ θα μου είναι . Μιλάμε για ελικόπτερο βλέπε raptor 30-50, caliber 30-60, Hirobo Sceadu Evo 30-50. Τα παραπάνω από 6καναλια που μπορούν να μου χρησιμεύσουν? Huh
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #18 στις: Δευτέρα, 20 Μαρ 2006, 19:33:07 »

Πριν 9 μήνες είχε ξεκινήσει το θέμα Η πρώτη μου τηλεκατεύθυνση και το τελευταίο μήνυμα εκεί είναι πριν λιγότερο από μήνα.

Το τρέχον θέμα είναι παρόμοιο με κύριο ενδιαφέρον το ελικόπτερο και λίγο αυξημένες απαιτήσεις.

Αν διαβάσει κανείς το πρώτο θέμα θα δεί οτι στους λίγους μήνες που πέρασαν

1. Εχουμε σημαντική μείωση των τιμών σε ορισμένα μοντέλα και ειδικά στην Ελλάδα
    2. Εχουμε αρκετή αύξηση των δυνατοτήτων σε αρκετά προσιτά οικονομικά μοντέλα. όπως και νέα μοντέλα με περισσότερες δυνατότητες.

Επαληθεύονται στην πράξη τα γνωστά.

Και το άλλο θέμα έχει πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις.

Είναι προτιμότερο να πάρει κάποιος κάτι πιό προσιτό και να πετάει για ένα χρόνο παρά να περιμένει αυτό το διάστημα για να μαζέψει τα χρήματα για ακριβότερο σύστημα. Αυτά αφού έχει δει και έχει διαβάσει κάποια πράγματα για τον αερομοντελισμό.

Είναι πολύ πιό σημαντική η κατάλληλη επιλογή μοντέλου και η σωστή κατασκευή και ζύγισμα όπως και η σωστή βοήθεια.

Οπως υπάρχουν πολλοί πομποί που μπήκαν νωρίς στο ράφι γιατί αγοράστηκαν άλλοι, υπάρχουν άλλοι τόσοι ακριβοί (και ίσως περισσότεροι) που μπήκαν στο ράφι γιατί ο κάτοχος τους δεν συνέχισε πέρα από το πρώτο μοντέλο.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Τρίτη, 11 Απρ 2006, 07:23:24 »

διαβαζα στο site της Futaba για fm ή pcm versions της τηλεκατευθυνσης αυτο τι σημαινει και ποια η διαφορα???
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    PrecisionAerobatics Addiction
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Tarot 450PRO V2 Flybarless
    ...κατι πτέρυγες και πολύ σαβούρα
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #20 στις: Τρίτη, 11 Απρ 2006, 08:23:18 »

λογικα διαβασες οτι ο πομπος μπορει να εκπεμψει και σε απλο fm και σε pcm (εχει ρυθμιση στα μενου του)
    συνηθως οι ΤΚ ειναι πακετο πομπος, δεκτης, σερβο, αξεσουαρ ετσι εχεις επιλογη για fm η pcm εκδοση δεκτη αναλογα τις αναγκες σου
    αυτο σημαινει οτι αν εχεις pcm δεκτη θα εχεις λιγοτερες παρεμβολες (καθως ο τυχαιος ηλεκτρομαγνητικος "θορυβος" που υπαρχει δεν θα εκλαμβανεται απο τον δεκτη σου σαν σημα και θα αποριπτεται) και σε περιπτωση που χασεις εντελως το μοντελο μπορει το failsafe να σου σωσει το μοντελο (ας πουμε οτι το οδηγησεις σε σημειο που δεν πιανει η ΤΚ τοτε ο δεκτης καταλαβαινει οτι δεν δεχεται εντολες και κανει οτι του εχεις προ-ρυθμισει εσυ, πχ συνεχιζομενες επιπεδες στροφες μεχρι να πλησιασεις λιγο και να ξαναπαρεις τον ελεγχο)

δεν ξερω για τις αλλες εταιριες αλλα η futaba φτιαχνει δυο διαφορετικες εκδοσεις των ΤΚ της, για ελικοπτερα και για αεροπλανα, συνηθως εχουν τις ιδιες ακριβως ρυθμισεις απλα αλλαζουν λιγο καποια κουμπια

πιστευω οτι θα σε βοηθησει πολυ αν διαβασεις το εγχειριδιο οδηγιων απο μια ΤΚ να δεις πως προγραμματιζεται και τι μπορει να κανεις το καθε τι
    πχ κατεβασε και διαβασε αυτο http://www.futaba-rc.com/manuals/7c-manual.pdf (ειναι απο την 7CAP, 7CHP)

διαβαζα στο site της Futaba για fm ή pcm versions της τηλεκατευθυνσης αυτο τι σημαινει και ποια η διαφορα???
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    VAG
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 11 Απρ 2006, 10:59:19 »

Φίλε «cu19x» προσωπικά χρησιμοποιώ την HiTec Eclipse7. Μαζί με αυτήν που πρότεινε ο φίλος  Giatrakos νομίζω καλύπτεσαι αρκετά για ελικόπτερο. Είναι δύο καλές, πλήρης και αξιοπρεπέστατες σε δυνατότητες Τ/Κ που δεν θα σου κοστίσουν ένα σκασμό λεφτά. Θα συμφωνήσω με τον συνάδερφο που ανέφερε PCM δέκτη. Εγώ έχασα το TRex μου επειδή έβαλα ένα γύφτικο GWS PPM receiver . Στην περίπτωση της Eclipse7 πέταξα με QPCM receiver δίπλα από αναμεταδότες κινητής τηλεφωνίας και δεν είχα την παραμικρή παρεμβολή (έχω κάνει και μεγαλύτερες βλακείες idiot2, μην το πάρεις σαν παράδειγμα).
    Φιλικά,
    Βαγγέλης
    Καταγράφηκε

Θα σταματήσει επιτέλους να φυσάει???
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 11 Απρ 2006, 17:26:20 »

η hitec ειναι συμβατες μονο με δικους της δεκτες ή μπορει να χρησιμοποιησει και αλλους οπως futaba κ.τ.λ
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 11 Απρ 2006, 17:44:37 »

τι ειναι το module στην τηλεκατευθυνση??
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    VAG
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #24 στις: Τρίτη, 11 Απρ 2006, 18:12:07 »

Το module όπως το περιγράφει το μαγαζί που την πήρα είναι  «Transmitter Module - 35mhz (Prism/Eclipse PCM)». Φοβάμαι ότι η HiTec όσο αφορά την διαμόρφωση PCM υλοποιεί μία διαφορετική τεχνολογία QPCM που θα την κάνει ασύμβατη με οποιαδήποτε άλλο PCM δέκτη . Με άλλα λόγια για να χρησιμοποιήσεις PCM τεχνολογία πρέπει να πάρεις το δικό της δέκτη (Hitec 7ch D/C QPCM Receiver) που κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι αστέρι Thumbs up. Για PPM δεν νομίζω ότι έχει ιδιοτροπίες πρέπει να είναι συμβατή με όλες. Έχεις πάρει μοντέλο ή ξεκινάς από Τ/Κ???

Καλή αρχή,
    Βαγγέλης
    Καταγράφηκε

Θα σταματήσει επιτέλους να φυσάει???
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #25 στις: Τρίτη, 11 Απρ 2006, 18:24:57 »

Μπορείς να λύσεις αρκετές από τις απορίες σου στο κεφάλαιο "η επιλογή του συστήματος τ/κ" στο http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-049.htm

Γιατί άραγε εγώ αποφεύγω τη χρήση PCM?

jkon
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    ggeorge42
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #26 στις: Τρίτη, 11 Απρ 2006, 19:05:59 »

Νομίζω ότι οι δέκτες PCM γενικά δεν είναι συμβατοί με πομπούς άλλων κατασκευαστών, αντίθετα με τους PPM, όπου όλες (ή σχεδόν όλες;) οι γνωστές μάρκες συνεργάζονται.
    Δεν ξέρω τι γίνεται με δέκτες PCM ανεξάρτητων κατασκευαστών, αλλά αυτοί σίγουρα θα αναφέρουν με ποιές μάρκες είναι συμβατοί.

Προσωπικά διαλέγω  PCM σε μεγάλα/γρήγορα μοντέλα για το fail-safe. Όχι τόσο για να σώσει το μοντέλο, αλλά για να μην πέσει σε κανένα κεφάλι.

Σε μικρά, ιδίως ηλεκτρικά, μάλλον πάνε καλύτερα οι PPM που είναι ελαφρύτεροι (και φτηνότεροι).

Διορθώστε με αν κάνω λάθος,
    Γιώργος
    Καταγράφηκε
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Τρίτη, 11 Απρ 2006, 23:34:10 »

Φιλε VAG
    εχω μια απλη τετρακαναλη Futaba και σκεφτομαι να παρω μια αλλη τηλεκατευθυνση που να την εχω για οτιδηποτε χρειαστει στο μελλον.
    Επειδη πλεον εχω μπει στο παιχνιδι του μοντελισμου η απλη 4καναλη δεν φτανει οποτε θα χρειαστω κατι καλυτερο που να μπορει να παιξει απο πτερυγα μεχρι βενζινοκινητο ελικοπτερο.
    Και θα κανω και εγω την κλασσικη ερωτηση τι να παρω καλο και προσιτο???
    Απο την μια σκεφτομαι μεχρι και 7καναλη Futaba απο την αλλη καποιοι μου λενε πεταμενα λεφτα αφου και με μια 6καναλη hitec κανεις την δουλεια σου.
    Ακομα με προβληματιζει αν χρειαστω και αλλο δεκτη ή κρυσταλλο γιαι Futaba πιστευω θα βρω ευκολοτερα απο αλλη μαρκα idiot2 idiot2 idiot2
    Τι γινεται λοιπον???
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    ilias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Τρίτη, 11 Απρ 2006, 23:35:41 »

Ακομα και με ενα ανεμοπτερο με flaps τι γινεται?Huh
    Καταγράφηκε

Velox 26cc
    Last down xxxl
    Polaris seaplane
    Bard glider
    TopModel CZ Stinger
    Pilot Q.B. 10L
    Αντώνης Παπαδόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Τετάρτη, 12 Απρ 2006, 06:59:59 »

Καλημέρα,

Με την τηλεκατεύθυνση πάντα πρέπει να επιλέγουμε εκείνη που κατά τεκμήριο καλύπτει τις τωρινές μας απαιτήσεις σε μοντέλα. Με το τωρινές εννοώ ένα παράθυρο 2 χρόνων. Αν πχ τώρα πετάμε αεροπλάνο και ίσως σκεπτόμαστε να πετάξουμε και ελικόπτερο κάποια στιγμή, ας περιμένουμε νάρθει εκείνη η στιγμή.

Οσο αφορά τα κανάλια, ισχύει ότι και παραπάνω. Γιατί φίλε ilias δεν είναι μόνο τα flaps. Μετά θα λές και δεν θα χρειαστώ μίξη flaps - elevator, ή flaps - ailerons? και η ιστορία δεν έχει τελειωμό.

Οσο για το PCM φίλε ggeorge42 δεν πρόκειται να γλυτώσει το κεφάλι με το PCM. Τι θα γίνει αν κλειδώσει το μοντέλο σε φάση βύθισης και είσαι πάνω από κόσμο? Ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις το setup του fialsafe να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις. Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχαν δυνατότητες setup failsafe ανάλογα με την θέση ή την κατάσταση του μοντέλου. Αλλά επειδή αυτό απαιτεί ύπαρξης και λογικής στο firmware της συσκευής, για τον λόγο αυτό τα νέα συστήματα που τώρα παρουσιάζοται χρησιμοποιούν άλλα συστήματα προστασίας από παρεμβολές, αυτή την φορά ενεργητικά και όχι παθητικά.

Αντώνης Παπαδόπουλος
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Τι τηλεκατεύθυνση ???
    Μεταπήδηση σε: