Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.901 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 23:21:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 23:21:29

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Stargazer
    [Σήμερα στις 16:11]

από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309901
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 142
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 107
    Συνολικά: 108
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4 5     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Τι τηλεκατεύθυνση ???  (Αναγνώστηκε 17781 φορές)
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μωραΐτης Γιώργος

« στις: Παρασκευή, 17 Μαρ 2006, 16:38:36 »

Καλησπέρα σε όλους. Βρίσκομαι στο στάδιο εύρεσης αγοράς για ελικόπτερο και ταυτόχρονα ψάχνω και τα ηλεκτρονικά παρελκόμενα του. Από το forum διάβασα για την νέα τεχνολογία χωρίς κρυστάλλους. Τελικά όντως τέλος στα μπερδέματα συχνοτήτων, παρεμβολές από διάφορες πήγες μέχρι και μικροενοχλήσεις από τα θερμικά μοτέρ που υπάρχουν πάνω στα μοντέλα? Γιατί αν είναι έτσι να προβώ στην αγορά ενός τέτοιου συστήματος τηλεκατεύθυνσης. Αν όμως δεν είναι τελειοποιημένο αξίζει η αναμονή ή τελικά να πάω στις καλές γνωστές μας τηλεκατευθύνσεις?

Φιλικά Γιώργος
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 17 Μαρ 2006, 17:26:51 »

Γιωργο προς το παρον η μονη διαθεσιμη τ/κ σε τετοιο μοτιβο ειναι η DX6 της spectrum και δυστυχως ειναι μικρης εμβελειας σχεδιασμενη μονο για park flyers ,και μικρων δυνατοτητων προγραμματισμου. Παρε κατι κλασικο 6καναλο ελικοπτερικο JR η FUTABA ,οχι πολυ ακριβο ,οπωσδηποτε PCM μεχρι να εξελιχθει η παραπανω τεχνολογια και τοτε επενδυεις σε κατι τετοιο.
    Καταγράφηκε
    v_tolias
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 17 Μαρ 2006, 18:21:40 »

Πραγματι ειναι μια πολυ νεα τεχνολογια και για ειμαι ειλικρινης εγω δεν μπορω να την εμπιστευθω τοσο γρηγορα...Σε λιγα χρονια δεν ξερεις τι γινεται...Σιγα σιγα θα μαθουμε και περιισοτερα!!!
    Καταγράφηκε

Κανένα δεν έμεινε εκέι πάνω...
    dapan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 17 Μαρ 2006, 19:12:51 »

Καλησπέρα
    Ψάχνοντας για σύστημα T/K από το οποίο ζητάς την πτήση ελικοπρέρου, κατά την προσωπική μου άποψη πιστεύω πως προτιμότερο είναι να πάς σε ένα δοκιμασμένο και αξιόπιστο σύστημα.
    Σίγουρα η καινούργια τεχνολογία μας συναρπάζει αλλά σκέψου πως μπορεί μετά από έξι μήνες αυτό που θα αγοράσεις σήμερα να είναι ξεπερασμένο. Κάτι σαν τα pc...Σήμερα το αγοράζεις και αύριο είναι ξεπερασμένο ή έστω παλιό. Αν πάλι έχεις  τα χρήματα να επενδύεις σε κάθε τι καινούργιο που βγαίνει...τότε πάρε ότι καλύτερο και πληρέστερο υπάρχει που κατά την δική μου άποψη δεν είναι παρά η 14άρα ΜΖ της Futaba...αλλά...κοστίζει και δεν ξέρω κατά πόσο σου είναι χρήσιμη...σε εμένα πάντως δεν είναι...

dapan
    Καταγράφηκε

Όποιος μαθαίνει από τα λάθη του είναι έξυπνος,
    όποιος μαθαινει από τα λάθη των άλλων είναι σοφός
    orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #4 στις: Παρασκευή, 17 Μαρ 2006, 21:30:35 »

μπορει να μου πει κανεις τι στρουμφοκαταπληκτικο εχει αυτη η ΤΚ και τρελενονται ολοι;
    πραγατικα οσες φορες εχω παει στο ελληνικο εχω ρωτησει αρκετους "τι καλυτερο εχει η 9CHP απο την 7CHP που εχω παρει εγω;" δεν πηρα μια απαντηση με εναν λογο

μηπως τελικα το mp3 ειναι αυτο που τραβαει ολο τον κοσμο;
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 17 Μαρ 2006, 21:48:35 »

Το κάθε μοντέλο έχει πράγματα που μάλλον εμείς δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ.  Πάντως εγώ ο μοναδικός λόγος που προτίμησα την 9C από την 7C είναι ότι υποστηρίζει διπλό σέρβο στο elevator.  Έχει βέβαια και πολλά άλλα εξτρά αλλά σιγά σιγά.  Ήδη στο δίμετρο μοντέλο που φτιάχνω χρησιμοποιώ 7 κανάλια, ίσως και 8 αν βάλω και σέρβο στο τσοκ.  Όχι ότι δεν θα έκανα την δουλειά μου και με καλώδια Υ, αλλά σου λύνουν τα χέρια κάποια πράγματα, όπως ανεξάρτητο ρύθμισμα κεντραρίσματος, κίνησης κ.λ.π.  Πάντως δεν νομίζω να έρθει ποτέ η ώρα να μου λείψει κάτι στην 9άρα, αλλά.... ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΟΤΕ  Wink

Αν τώρα μιλάς για την 14ΜΖ, γιατί η 9C δεν έχει mp3, σίγουρα έχει πολύ περισσότερα πράγματα που μάλλον δεν θα χρησιμοποιηθούν ποτέ όλα,  αλλά όσο καλύτερος γίνεσαι, όσο μεγαλώνουν τα μοντέλα, τόσο ζητάς το κάτι παραπάνω.  Τα όρια είναι υποκειμενικά.

Αυτά όλα για αεροπλάνα.  Στα ελικόπτερα μπορεί να είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #6 στις: Σάββατο, 18 Μαρ 2006, 00:47:15 »

"όσο καλύτερος γίνεσαι, όσο μεγαλώνουν τα μοντέλα, τόσο ζητάς το κάτι παραπάνω.  Τα όρια είναι υποκειμενικά."

Μαλλον αυτο δεν ισχυει παντα, προσωπικα οταν ειμουν μικροτερος ειχα σαν μοντελα του Σαββατοκυριακου 120αρια και ανω, τωρα πεταω depronakia και μπορω να σου πω οτι ειμαι πολυ καλυτερος, προσωπικη εκτιμηση παντα ετσι?... Cheesy

Χαιρετισμους,

Νικος

Καταγράφηκε
    Serafim
    Administrator

« Απάντηση #7 στις: Σάββατο, 18 Μαρ 2006, 00:57:03 »

Νίκο αν ξαναδιαβάσεις αυτό που έγραψα ίσως δεις ότι κάτι κατάλαβες λάθος.

Δεν έγραψα:  Όσο καλύτερος γίνεσαι, τόσο μεγαλώνουν τα μοντέλα, τόσο ζητάς το κάτι παραπάνω.

Έγραψα:  Όσο καλύτερος γίνεται, όσο μεγαλώνουν τα μοντέλα, τόσο ζητάς το κάτι παραπάνω.

Μετάφραση:  Όσο καλύτερος γίνεσαι, τόσο ζητάς το κάτι παραπάνω.  Όσο μεγαλώνουν τα μοντέλα, τόσο ζητάς το κάτι παραπάνω.

Δηλαδή:  Η ικανότητα δεν έχει σχέση με το μέγεθος.  Η αύξηση της ικανότητας ή η αύξηση του μεγέθους σε κάνουν να ζητάς το κάτι παραπάνω.

Αυτά.  Ελπίζω να καταλαβαίνεις.

Σεραφείμ
    Καταγράφηκε

There is no greater force in the world than wrong rudder
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 18 Μαρ 2006, 01:16:56 »

OK εχεις δικιο, το διαβασα γρηγορα νομιζα οτι εγραψες "οσο....τοσο"

Σχετικα με την ερωτηση που εθεσε ο φιλος, συμφωνω με το Δημητρη, δηλαδη παρε ενα μετριο προς το καλο συστημα JR η Futaba δε θα κανεις λαθος οτι και να παρεις.

Σχετικα με τη 14ΜΖ πιστευω οτι απευθυνεται σε 2 target group:

1. Στα Championia, που αφενος την παιρνουν δωρεαν αφετερου μπορουν να καταλαβουν τη διαφορα αναμεσα σε 1024 και 2048 bit αναλυση.

2. Στους μοντελιστες που βλεπουν την ΤΚ σαν gadget, θελουν να εχουν παντα το καλυτερο μοντελο και που τις περισσοτερες φορες δεν εκμεταλλευονται τις δυνατοτητες του.

Απο τη στιγμη που μεχρι πριν βγει η 14MZ καποιοι απο τους κορυφαιους χειριστες στον κοσμο ηταν και ειναι απολυτα ικανοποιημενοι με συστηματα οπως η ΖΑP και η 10Χ, απορω γιατι να μην ειμαστε εγω και εσεις? Θετω αυτην την ερωτηση σε οσους βλεπουν την 14ΜΖ ως το αερομοντελιστικο επιτευγμα του αιωνα... . Αν την χαριζανε σε εμενα τι θα εκανα? Μαλλον θα την πουλουσα, θα αγοραζα την 10Χ και με τα χρηματα που θα περισευαν θα αγοραζα κατι αλλο...

Χαιρετισμους και παλι,

Νικος Wink
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 18 Μαρ 2006, 01:19:46 από Νικόλας » Καταγράφηκε
    ΔΗΜΗΤΡΗΣ
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 18 Μαρ 2006, 10:20:05 »

Χεχεχε......μ αρεσετε πολυ beer

Ωρε παληκαρια ο Γιωργος ξεκιναει στο ελικοπτερο και εσεις το πηγατε στη 14ΜΖ ,εγω λεω να περιμενει τη 16Χ που βγαζει η JR ,καλα τρελαθηκαμε τελειως?HuhHuh idiot2 idiot2Πητε πρωτα οτι το εν λωγο συστημα εχει 2500 εουργια .
    Γιωργο μη πολυδιαβαζεις εδω μεσα αυτοι θα σε στειλουν σε κανα ψυχιατρο buck2
    Λοιπον πλακα κανω ,σεβαστη η αποψη του καθενα ,πιστευω οτι τ/κ σαν την 14,16 υπαρχουν για το prestige των εταιρειων και για οποιον του περισσευουν το καλο για τον πολυ κοσμο ειναι οτι υπαρχουν συστηματα αυτη τη στιγμη πολυ οικονομικα που μπορουν να κανουν σχεδον τα παντα.Θελει καιρο και ψαξιμο καθε τ/κ για να σου αποδωσει τα μεγιστα ειδικα με τα αθλια manual που τις προμηθευουν αλλα στο τελος σε ανταμειβουν.
    Αυτα καλες πτησεις Thumbs up
    Καταγράφηκε
    3DJunk
    Board moderator

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 18 Μαρ 2006, 19:02:22 »

Οντως το μπερδεψαμε λιγο το παιδι, τεθηκε ομως το θεμα της 14ΜΖ και απλως ειπαμε τη γνωμη μας.

Δημητρη με την ευκαιρια νομιζω καποιοι στο forum πρεπει να δουνε το video του Λιθουανου  Grin που πεταει με το τετρακαλο συστημα απο το Jumbo Bebe Zaharias,  Grin ισως αναθεωρησουν τις αποψεις τους για τα συστηματα ΤΚ 14ΜΖ,2048 bit,MP3 κτλ και επενδυσουν τα χρηματα τους καπως πιο ουσιαστικα. Grin

Φιλικα,

Νικος
    Καταγράφηκε
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #11 στις: Κυριακή, 19 Μαρ 2006, 20:57:59 »

Καλησπέρα cu19x .
    Δέν ξέρω άν κάνει για Ελικόπτερο , αλλά ρίξε και μιά ματιά σ'αυτό ... :

http://www.greekwings.gr/HMSnew1/NewHomePg.htm

Φιλικά , DM
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 20 Μαρ 2006, 08:18:11 »

Καλά. Έλειψα ένα σαββατοκύριακο και το θέμα “πήρε φωτιά”??? Cheesy Βασικά με τις απαντήσεις σας με κατατοπίσατε αρκετά και σίγουρα με πείσατε. Θα  μείνω στα γνωστά κλασικά συστήματα.

Απλά αν γίνεται να μου προτείνεται κάτι συγκεκριμένο και δοκιμασμένο ώστε να αποφύγω την περίπτωση άσχετου αρχάριου ‘καλης τιμής – κακής τ/κ’. Μην θεωρείτε πως κάνετε διαφήμιση. Απλά ότι βοηθάτε έναν συνάνθρωπο σας.

Φίλε DM δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι κατάλληλη αυτή η τ/κ για ελικόπτερο αλλά η τιμή της είναι σίγουρα κατάλληλη για την τσέπη μου. Ίσως τα παιδία του forum μπορούν να βοηθήσουν???(Βασικά λέει πως την δίνει σκέτη με τον δέκτη και μάλλον χωρίς servos).
    http://www.greekwings.gr/HMSnew1/NewHomePg.htm

Ελπίζω να έχουμε πάλι ανάλογες απαντήσεις  Thumbs up

Φιλικά Γιώργος 

Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    Giatrakos
    Aeromodeller Hero Member

follow us: facebook.com/GiatrakosModelShop

« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 20 Μαρ 2006, 08:40:49 »

Καλημέρα Γιώργο,
    μία ακόμη τηλεκατεύθυνση που κινείται πολύ και ελικοπτερικά είναι η Hitec Optic 6,
    HITEC OPTIC 6 - full pack

Eξακάναλη τηλεκατεύθυνση, δέκτης dual band με 4 servo, φορτιστή και μπαταρίες.
     • 6 channel • FM / Q-PCM • 8 Model Memory • Spectra compatible • Digital trims
    • Model name • Dual timer • Switch Assignability • EPA • Dual rates • Exponential
     • Fail safe  • Throttle lock • Engine Cut • Three flight modes • 2 open mixes • Gyro gain
    • Throttle curves • Pitch Curves • Revo mix • CCPM mixing • CROW Mixing • Camber • Reflex

...μία μέση επιλογή (λόγω χρημάτων 265 €) αλλά πιστεύω ότι είναι αρκετά καλή για έναν αρχάριο αλλά και για αργότερα. Σίγουρα τα παιδιά που ασχολούνται χρόνια με τα ελικόπτερα θα σου πουν περισσότερα, π.χ. αν σε καλύπτει απόλυτα, σε ρυθμίσεις, κανάλια κλπ.
    Καταγράφηκε

cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #14 στις: Δευτέρα, 20 Μαρ 2006, 10:03:48 »

Σίγουρα ο GiatrakosModels έπιασε τον σφυγμό μου.
    Πιστεύω πως τα χρήματα είναι καλά. Thumbs up Τα συστήματα της τ/κ και τα χαρακτηριστικά της ως αρχάριος δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι κάνει το κάθε τι και που ωφελεί. Huh Το δικό μου θέμα είναι να αγοράσω κάτι περίπου σε αυτά τα λεφτά και ως αρχάριος αλλά και πιο μετά που θα θέλω να κάνω και το πολύ κάτι παραπάνω να μην με κρεμάσει μην έχοντας την δυνατότητα η τ/κ να κάνει κάτι που θα χρειάζομαι τότε. Αναφέρω και πάλι πως δεν γνωρίζω τι ακριβώς θα μου χρειαστεί. Γι αυτό ζητάω την βοήθεια και τις γνώσεις σας σε αυτό το θέμα για να προβώ στην αγορά της τ/κ έτσι ώστε να μην χρειαστεί η αντικατάσταση της αργότερα με κάποια άλλη.

Φιλικά Γιώργος
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    Σελίδες: [1] 2 3 4 5     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: Τι τηλεκατεύθυνση ???
    Μεταπήδηση σε: