Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.379 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 23:44:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Απρ 2026, 23:44:03

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 13:50]

[Σήμερα στις 06:05]

[Χθες στις 14:21]

από vilisdev
    [Δευτέρα, 20 Απρ 2026, 10:26:27]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309379
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 559
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 60
    Συνολικά: 60
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: 7κάναλη ή 6κάναλη  (Αναγνώστηκε 23256 φορές)
    Δημήτρης Σιόλος
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

aka Γεωλόγος

« Απάντηση #45 στις: Τετάρτη, 2 Ιουλ 2008, 08:46:17 »

και στο δικό μου καλμάτο πετάω τώρα με φουτάμπα 2.4 εξακάναλη χωρίς κανένα πρόβλημα.

+1 Thumbs up
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #46 στις: Τετάρτη, 2 Ιουλ 2008, 08:53:36 »

Γιατί έχεις φουτάμπα γιαυτό. Αναπήδηση συχνότητας φίλε μου. Τη χρησιμοποιούν οι στρατιωτικοί ασύρματοι και αυτό λέει πολλά για όσους γνωρίζουν. Το direct sequence που χρησιμοποιούν οι spectrum , JR δεν είναι τόσο αποτελεαματικό εκεί που υπάρχουν ισχυρές εκπομπές.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    Ntinos54
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #47 στις: Τετάρτη, 2 Ιουλ 2008, 09:45:59 »

καλημερα παιδια ....παρακολουθω αυτο το θεμα μερικες μερες τωρα απλα ηθελα να πω οτι η κεραιες κινητης τηλεφωνιας 2,4 δεν εχουν ερθει στην ελλαδα ακομα το γνωριζω λογω οτι ειμαι τεχνικος κινητων και 2ον και να ερθουν δεν επιρεαζουν το φασμα της futaba για το λογω οτι θα πρεπει η περιπτωσει της εναλαγης της συχνοτητας που εχουν η futaba να ειναι τοσο ατυχες δηλαδη 1 στο 1.000.000 να πεσουν στης ιδιες αρμονικες με της κεραιες τον κινητων. Thumbs up
    εγω εχω την 7c τωρα και κανα 2μηνω και σε σημεια που πριν ειχα παρεμβολες τωρα τιποτα για να μην πω την ωραια αισθηση το οτι ανοιγω το πομπο μου χωρις να φοβαμαι για τους γυρω μου.....αν δειτε βιντεακια των chania street flyers στο απτερα ολα τα μοντελα με 40mhz η 35mhz τρωνε παρεμβολες ενω η 2,4 τιποτα....
    αυτα τα λιγα για να βοηθησουμε αυτους που κανουν ερευνα αγορας.....
    2,4 και ξερω ψωμι  Grin
    Καταγράφηκε

anythink that makes you sad makes you stronger........
    ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #48 στις: Τετάρτη, 2 Ιουλ 2008, 09:51:22 »

.....2ον και να ερθουν δεν επιρεαζουν το φασμα της futaba για το λογω οτι θα πρεπει η περιπτωσει της εναλαγης της συχνοτητας που εχουν η futaba να ειναι τοσο ατυχες δηλαδη 1 στο 1.000.000 να πεσουν στης ιδιες αρμονικες με της κεραιες τον κινητων.

Ωχ ! Και με τις Spectrum/JR που δεν έχουν αναπήδηση συχνότητας, τι γίνεται ?
    Καταγράφηκε
    Ntinos54
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #49 στις: Τετάρτη, 2 Ιουλ 2008, 09:56:40 »

.....2ον και να ερθουν δεν επιρεαζουν το φασμα της futaba για το λογω οτι θα πρεπει η περιπτωσει της εναλαγης της συχνοτητας που εχουν η futaba να ειναι τοσο ατυχες δηλαδη 1 στο 1.000.000 να πεσουν στης ιδιες αρμονικες με της κεραιες τον κινητων.

μην ανυσηχεις φιλε μου ειμαστε στην ελλαδα για να καταφερουν να φερουν της 2,4 κεραιες κινητης εδω θα πρεπει να περασει καμια 10αρια χρονια πρωτα μεχρι τοτε θα πεταμε με το μυαλο τα μοντελα μας  buck2
    και παλι ωμος ειναι πολυ πολυ μικρη η περιπτωσει στο φασμα των 2,4 να συνεπεσουν 2 ιδιες αρμονικες ωστε να μην δουλεψει ο πομπος.... Thumbs up
    Καταγράφηκε

Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #50 στις: Τετάρτη, 2 Ιουλ 2008, 10:01:16 »

μην ανυσηχεις φιλε μου ειμαστε στην ελλαδα για να καταφερουν να φερουν της 2,4 κεραιες κινητης εδω θα πρεπει να περασει καμια 10αρια χρονια πρωτα μεχρι τοτε θα πεταμε με το μυαλο τα μοντελα μας  buck2
    και παλι ωμος ειναι πολυ πολυ μικρη η περιπτωσει στο φασμα των 2,4 να συνεπεσουν 2 ιδιες αρμονικες ωστε να μην δουλεψει ο πομπος.... Thumbs up

Ετσι ακριβώς 2 ταυτοχρονα είναι απίθανο αλλα πάντα θα κάνεις και ενα range test στα 90ft ή 30 μέτρα με το κεραιάκι να κοιτά κάτω στο έδαφος πρίν "σηκωθείς" Thumbs up
    και εννοείται 2.4Ghz και "ξερό ψωμί" τώρα έαν είναι και modular o πομπός πράγμα που δεν είναι η SPEKTRUM θα ήταν φρόνιμο να επιλέξεις

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    nikos_g1
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #51 στις: Τετάρτη, 2 Ιουλ 2008, 10:13:18 »

Παράθεση
    Παράθεση από: Nikos-G 1 στις Χθες στις 16:23
    Γεια σας κ.Κώστα

Αυτό έχω σκοπό να κάνω. Να συμβουλευτώ και αερομοντελιστές από εκεί που πετάω. Η αλήθεια είναι ότι έχασα ένα Calmato(το πρώτο μου μοντέλο) από παρεμβολή, πάνω από ένα λόφο, δεν ήξερα ότι υπάρχουν παρεμβολές εκεί.

Φιλικά Νίκος

Μήπως ο λόφος δημιουργεί ρεύματα αέρα τα οποία έχουν αυξημένη ταχύτητα (βλέπε φαινόμενο venturi) στην κορυφή του λόφου και οι πτώσεις δεν είναι και τόσο οι "παρεμβολές"....?

Όχι, ήταν σίγουρα παρεμβολή. Έχουν πέσει κι άλλα μοντέλα. Μπροστά απ' το λόφο έχει και ποτάμι. Το χειρότερο είναι πως αν πέσει εκεί πρέπει να ψάχνεις 25 ώρες να βρείς το μοντέλο.
    Καταγράφηκε
    nikos_g1
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #52 στις: Τετάρτη, 2 Ιουλ 2008, 10:28:48 »

Καλημέρα σας

Δηλαδή φίλε Ntinos54 να μην ανυσηχώ για τις κεραίες των κινητών αν πάρω 2.4 και ο φίλος gileσ 202 που είχε παρεμβολή. Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσω εκεί που πετάω.

Νίκος
    Καταγράφηκε
    nikos_g1
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #53 στις: Τετάρτη, 2 Ιουλ 2008, 10:34:30 »

Παράθεση
    Ετσι ακριβώς 2 ταυτοχρονα είναι απίθανο αλλα πάντα θα κάνεις και ενα range test στα 90ft ή 30 μέτρα με το κεραιάκι να κοιτά κάτω στο έδαφος πρίν "σηκωθείς"
    και εννοείται 2.4Ghz και "ξερό ψωμί" τώρα έαν είναι και modular o πομπός πράγμα που δεν είναι η SPEKTRUM θα ήταν φρόνιμο να επιλέξεις

Γιώργος

Ωραία 2.4GHz δαγκωτό. Λέγοντας ότι ο πομπός είναι και modular τι δηλαδή; Νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα να δεχθεί άλλη συχνότητα, ή όχι;
    Καταγράφηκε
    Ntinos54
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #54 στις: Τετάρτη, 2 Ιουλ 2008, 10:38:25 »

Καλημέρα σας

Δηλαδή φίλε Ntinos54 να μην ανυσηχώ για τις κεραίες των κινητών αν πάρω 2.4 και ο φίλος gileσ 202 που είχε παρεμβολή. Μάλλον θα πρέπει να ρωτήσω εκεί που πετάω.

Νίκος
    βασικα το να πεσει ενα μοντελο μπορει ναναι πολλα πραγματα και οχι μονο παρεμβολη απο την εμπειρια μου με συχνοτητες και με futaba 2,4 εγω παντως παρεμβολες δεν εχω δει ποτε, παρεμβολες στα δαχτυλα μου πολλες φορες  Tongue
    αλλα απο το πομπο ποτε.....
    και εδω στα χανια ενας φιλος πιστευε οτι εχει παρεμβολες απο την 2,4 μεχρι που ανακαλυψαμε οτι ο δεκτης ειχε πεσει στο νερο στο παρελθον,με το που αλλαξε δεκτη ολα μια χαρα παλι στο διθεν σημειο τον παρεμβολων........
    ξαναλεω το φασμα των 2,4 ειναι τοσο μεγαλο που θα ειναι σαν να πιανεις το lotto να πεσουν ιδιες αρμονικες την ιδια χρονικη στιγμη Thumbs up
    Καταγράφηκε

Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #55 στις: Τετάρτη, 2 Ιουλ 2008, 10:41:57 »

Παράθεση
    Ετσι ακριβώς 2 ταυτοχρονα είναι απίθανο αλλα πάντα θα κάνεις και ενα range test στα 90ft ή 30 μέτρα με το κεραιάκι να κοιτά κάτω στο έδαφος πρίν "σηκωθείς"

Γιώργος

Ωραία 2.4GHz δαγκωτό. Λέγοντας ότι ο πομπός είναι και modular τι δηλαδή; Νομίζω ότι έχει τη δυνατότητα να δεχθεί άλλη συχνότητα, ή όχι;

κάτι τέτοιο  εκει που αναφέρει rf module  βγάζεις τον 2,4Ghz  και βάζεις το συμβατό module για 35Μhz ή 40 ή 72Mhz ή 50Mhz(καινούργιο)

Αυτά..

* modulartest.jpg (40.49 KB, 662x493 - εμφανίστηκε 176 φορές.)
    Καταγράφηκε
    giles 202
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #56 στις: Τετάρτη, 2 Ιουλ 2008, 10:45:59 »

Οπότε παρε την 2,4ghz.
    Και καλες πτήσεις. Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Ntinos54
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #57 στις: Τετάρτη, 2 Ιουλ 2008, 10:50:35 »

Οπότε παρε την 2,4ghz.
    Και καλες πτήσεις. Thumbs up Thumbs up
    καλες προσγειωσεις  Tongue
    Καταγράφηκε

nikos_g1
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #58 στις: Τετάρτη, 2 Ιουλ 2008, 10:52:16 »

Καλό αυτό το modular αλλά μήπως είναι και πιο ακριβό; Θα το ψάξω πάντως Wink!

Ευχαριστώ για τη βοήθεια Thumbs up!
    Καταγράφηκε
    nikos_g1
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #59 στις: Τετάρτη, 2 Ιουλ 2008, 10:54:28 »

Παράθεση
    καλες προσγειωσεις 

Πάνω απ' όλα!
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Η τηλεκατεύθυνση και τα αξεσουάρ (Συντονιστές: DEPRON MANIAC, kolotoympas)  |  Θέμα: 7κάναλη ή 6κάναλη
    Μεταπήδηση σε: