Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.692 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 05:27:44

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 05:27:44

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από ΗΑWK 100
    [Σήμερα στις 00:24]

από Markhelis
    [Χθες στις 15:03]

[Χθες στις 08:22]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 09:28:56]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309692
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 107
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 44
    Συνολικά: 44
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3 4     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: IMAX B6  (Αναγνώστηκε 18157 φορές)
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Σάββατο, 28 Ιουν 2008, 21:28:09 »

Αγόρασα τον παραπάνω φορτιστή διαβάζω όσα post μπορώ να καταλάβω και τις οδηγίες που ήρθαν με το κουτί και δεν νιώθω και πολλά πράγματα.

Ίσως κάποιος από εσάς να τον έχει και αυτός και να μπορεί να με βοηθήσει καθώς και να με διαφωτίσετε σε κάποια πράγματα γιατί είμαι ντιπ στουρνάρι στο ρεύμα.

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

1.   Έχω για το Easy Star 4 pack NiCD εκ των οποίων τα 2 είναι 6 στοιχείων και τα 2 είναι 7 στοιχείων 1100mAh έκαστο της JAMARA. 
    1.α Αυτά μου τα έφτιαξε ο φίλος μου ο Kai και είναι καλυμμένα ένα με μπλε πλαστικό και δεν μπορώ να δω οδηγίες αποφόρτισης (αν υπάρχει συγκεκριμένος βαθμός αποφόρτισης στις NiCD όπως υπάρχει στις LiPO).  Στον IMAX B6 μπαίνοντας στο πρόγραμμα του κύκλου αποφόρτισης – φόρτισης ξεκινάει μόνο του να αποφορτίζει με 7,25V και 0.1A (τα 6 στοιχεία).  Αυτή είναι μία σωστή αυτόματη λειτουργία ή πρέπει να θέσω εγώ τα V και τα A που θα αποφορτίζει – φορτίζει πριν τον κύκλο;;;
    1.β για τη φόρτιση αν κατάλαβα καλά ο εν λόγω φορτιστής έχει auto delta pick cutter, αλλά πρέπει αν κατάλαβα να θέσω εγώ ένα safe timer (χωρητικότητα/ρεύμα σε Α)/11.9=λεπτά που πρέπει να θέσω τον μετρητή να σταματάει και ένα maximum charge capacity που ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ότι είναι τα MAh της μπαταρίας (δηλαδή 1100 mAh στην εν λόγω περίπτωση) ΣΩΣΤΑ ;;;;;  Και αν είναι όντως σωστά δηλαδή εγώ για να φορτίσω μία οποιαδήποτε μπαταρία αυτού του τύπου θα πρέπει να κάνω όοοοοολα αυτά ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ;;;;

Επίσης: Κύκλους φόρτισης αποφόρτισης πρέπει κάνω ΚΑΙ στις NiMi ΚΑΙ στις NiCd;;;  Πόσους συνεχόμενους κύκλους πρέπει να κάνω για να εξαλείψω κατά το δυνατόν το φαινόμενο της μνήμης;; 

2.   Για το yak έχω μια μπαταρία 11.1V 3S LiPo 1300 mah η οποία γράφει ότι πρέπει να τη φορτίζω με ρεύμα λιγότερο των 0.5c (δηλαδή ΜΟΝΟ με 600 mah ;;;;;;;;;;;;; λίγο δεν είναι) – δηλαδή αν τη φορτίσω με 1c τι θα πάθει;;;;  Δηλαδή αν ο παραπάνω τύπος είναι σωστός και αν ΠΡΕΠΕΙ να φορτίζω με 0.5c max η σωστή φόρτιση θα μου πάρει 182 λεπτά – πράγμα τρελό αν θέλεις να φορτίσεις στο μοντελοδρόμιο!!!!  Επίσης λέει να μην αποφορτίζεται με παραπάνω από 8c.  Το θέμα είναι ότι επειδή το α/π είναι RTF δεν ξέρω πόσο τραβάει το μοτέρ και ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ τι μοτέρ είναι.  Το μόνο που γράφει είναι ότι το ESC είναι 18 AMP αλλά δεν ξέρω αν το μοτέρ τραβάει περισσότερο από τα 8c που επιτρέπει η μπαταρία (δηλ 10.4 Α σωστά).  Το μοτέρ έχει και μειωτήρα (αν παίζει ρόλο να το αναφέρω). 

Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι ρόλο παίζουν τα V σε όλα τα παραπάνω αφού θεωρητικά αν ορίσεις τα A η εξίσωση από μόνη της καθορίζει τα V!  Έτσι δεν είναι;;;;;

Πφφφφφ μπέρδεμα το ρεύμα τελικά ! 
    Καταγράφηκε

... το πάθαμε κι' αυτό ...
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 29 Ιουν 2008, 12:28:38 »

Στο βιβλίο του ο jkon αναφέρει: Επίσης κυκλοφορούν ειδικές πλακέττες με κυκλώματα εξισορρόπησης των στοιχείων μιάς μπαταρίας. Αυτά δεν προσφέρουν τίποτε και δεν θα ασχοληθούμε άλλο.

Πηγή: http://jkon.aeromodelling.gr/ninter-073e.htm

Για τα balancer μιλάει;;  Δεν προσφέρουν τίτποτα;;  Όσο πάει ρε γμτ μπερδεύομαι παραπάνω ..
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 29 Ιουν 2008, 20:28:35 »

Στο βιβλίο του ο jkon αναφέρει: Επίσης κυκλοφορούν ειδικές πλακέττες με κυκλώματα εξισορρόπησης των στοιχείων μιάς μπαταρίας. Αυτά δεν προσφέρουν τίποτε και δεν θα ασχοληθούμε άλλο.

Για τα balancer μιλάει;;  Δεν προσφέρουν τίτποτα;;  Όσο πάει ρε γμτ μπερδεύομαι παραπάνω ..

Λυπάμαι που είδα το μήνυμα αυτό λίγο αργά. Πρέπει να εξηγήσω ότι την χρονολογία που έγραφα τις γραμμές αυτές, δεν υπήρχε κάποιο αξιόλογο balancer στην αγορά, ούτε ήξεραν όλοι τι χρειαζόμαστε.
    Σίγουρα το κομμάτι αυτό πρέπει να ξαναγραφεί με τα νέα δεδομένα.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Τρίτη, 1 Ιουλ 2008, 01:30:57 »

Αγαπητε φιλε manos_skg
    Νομιζω οτι περιπου σωστα εχεις καταλαβει μερικα απο οσα αναφερεις.
    Επειδη σε μερικες περιπτωσεις η ανιχνευση του delta peak αποτυγχανει τοτε σαν παραγοντας ασφαλειας λειτουργει το χρονικο οριο φορτισης η το μαξιμουμ σε mAh που θετεις σαν οριο.

Οι κυκλοι φορτισης αποφορτισης ειναι μια μεθοδος για να επαναφερεις ενα πακ NiMh  η  NiCd εφοσον διαπιοστωσεις οτι δεν αποδιδει σωστα.Οι κυκλοι ειναι οσοι χρειασθουν για να λειτουργησει σωστα το πακ η να αποφασισεις να το πεταξεις. Οπως λεει και ο θειος ομως  "οι NiMh ειναι οτι χειροτερο για εμας".Αρα μην ασχολεισαι πολυ με αυτες.
    Το φαινομενο μνημης ειναι κατι που μαλλον δεν θα σε απασχολησει εφοσον δουλευεις συνεχως τα πακ σου.

Οσον αφορα στα λιπο πακ που εχεις νομιζω οτι αυτο που διαβασες (για φορτιση 0,5C) απλως προτεινεται για λογους μακροβιοτητας και ασφαλειας  .
    Νομιζω οτι μπορεις να φορτιζεις με 1C αλλα οχι περισσοτερο.
    Στο θεμα της αποφορτισης ομως πρεπει να βρεις ενα αμπερομετρο για να μετρησεις το ρευμα σου η πληροφοριες για το συστημα μοτερ -μειωτηρας-ελικας ετσι ωστε να μην υπερβεις τα 8C  που εχουν οριο τα πακ σου.Αυτο ειναι το πιο σημαντικο.
    Για τα balancer πλεον ειναι σιγουρο οτι πρεπει να τα χρησιμοποιεις ισως και σε καθε φορτιση για να εισαι σιγουρος.
    Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #4 στις: Τρίτη, 1 Ιουλ 2008, 01:56:00 »

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι χρονικό όριο να βάλω, ούτε πόσα V να ορίσω στη φόρτιση (είτε για τη lipo είτε για τη NICD), ούτε πόσα V στην αποφόρτιση της NICD (αυτό πάει να τραβίξει κοντά στα 7,25V και δεν ξέρω αν η λειτουργία είναι αυτόματη η αν απλά αυτό το ποσό έχει μέσα ο φορτιστής).

Επίσης να ρωτησω τα V και A που τραβάω έχουν επίσης σημασία για τη NICD όπως έχουν με τη LIPO;;
    Καταγράφηκε

GRELE
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #5 στις: Τρίτη, 1 Ιουλ 2008, 12:21:52 »

Αγαπητε φιλε manos_skg
    Τον χρονο μπορεις να τον υπολογισεις ως εξης
    Εαν βαλεις ρευμα φορτισης για παραδειγμα 1,1Α τοτε σε μια ωρα θα παρει 1,1Αh η 1100mAh στην μιση ωρα θα εχει παρει 0,55Αh η 550mAh κ.ο.κ
    Η ταση που ενα πακ NiMh  η  NiCd θεωρειται πλεον πληρως φορτισμενο ειναι περιπου 1,45V/στοιχειο
    Για το θεμα της εκφορτισης η ταση του 1,1V/στοιχειο ειναι μαλλον καλη αλλα μπορει να κατεβει και παρακατω μεχρι ακομη και τα 0,6V/στοιχειο.
    Για τις λιπο ομως η τελικη ταση φορτισης δεν πρεπει να υπερβει τα 4,2V/στοιχειο και η τελικη ταση εκφορτισης τα 3,1V/στοιχειο για να εισαι ασφαλης.
    Οι NiMh  η  NiCd δεν "χαλανε" εαν ξεπεραστουν τα V και A που τραβας ενω οι λιπο πρακτικα τελειωνουν.
    Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος
    Καταγράφηκε

......electrics are here to stay......
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #6 στις: Τρίτη, 1 Ιουλ 2008, 12:59:22 »

Βασίλη σ' ευχαριστώ - αυτά δεν καταλάβαινα!!! 

Έχω το φορτιστή 2 εβδομάδες και φοβάμαι να τον δουλέψω  laugh
    Καταγράφηκε

Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Τρίτη, 1 Ιουλ 2008, 13:35:03 »

Λυπάμαι που είδα το μήνυμα αυτό λίγο αργά. Πρέπει να εξηγήσω ότι την χρονολογία που έγραφα τις γραμμές αυτές, δεν υπήρχε κάποιο αξιόλογο balancer στην αγορά, ούτε ήξεραν όλοι τι χρειαζόμαστε.
    Σίγουρα το κομμάτι αυτό πρέπει να ξαναγραφεί με τα νέα δεδομένα.

Και μια που θα γίνει η αναπροσαρμογή καλό  θα ήταν να συμπεριληφθούν και τα νέα στοιχεία μπαταριών LiFePO4  ή Α123  Wink
    Καταγράφηκε
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #8 στις: Σάββατο, 19 Ιουλ 2008, 13:05:16 »

Αγαπητε φιλε manos_skg
    Νομιζω οτι περιπου σωστα εχεις καταλαβει μερικα απο οσα αναφερεις.
    Επειδη σε μερικες περιπτωσεις η ανιχνευση του delta peak αποτυγχανει τοτε σαν παραγοντας ασφαλειας λειτουργει το χρονικο οριο φορτισης η το μαξιμουμ σε mAh που θετεις σαν οριο.

.......

Φιλικα
    Βασιλης Παπαδοπουλος

Βασίλη πώς όμως μπορώ να γνωρίζω το χρονικό όριο αφού κάθε φορά που φορτίζω η μπαταρία θα έχει μέσα διαφορετικό φορτίο και κατά συνέπεια ο χρόνος θα διαφέρει για την κάθε φόρτιση??? Undecided  Αυτό θα είχε πρακτικό όφελος σε άδειες μόνο μπαταρίες που γνωρίζω ότι με 1c έχω 1 ώρα φόρτισης - άρα θα του ζητούσα σε 1 ώρα να κάνει cut το κύκλωμα - χμμ σωστά;;;

Επίσης όταν ορίζω τα max amp μιλάω για τα συνολικά max amp που μπορεί να δεχθεί η μπαταρία (δηλ 1300 mah) ή για τα max amp που θα του ζητήσω να ρίξει στη μπαταρία κατά τη φόρτιση;;  Γιατί αν ισχύει το δεύτερο εγώ πως θα ξέρω πόσο άδειο χώρο έχει το pack για να ορίσω τα max amp χωρίς να υπερβώ τη χωρητικότητα;;

Μάνος
    Καταγράφηκε

STRATOS77
    Aeromodeller Hero Member

Λυμπερης Ευστρατιος.

« Απάντηση #9 στις: Σάββατο, 19 Ιουλ 2008, 14:05:20 »

παιδια εαν ηταν να ξερουμε τοοοσα πραγματα για να φορτισουμε τις  μπαταριες μας,δεν θα περναμε ηλεκτρονικους φορτιστες,αλλα 2 απλα καλωδια εναν απλο φορτιστη και θα κοιμομασταν απο πανω απο τις μπαταριες γι αυτο το λογο...αν ειναι δυνατον...για αυτο υπαρχουν  αυτοι οι φορτιστες,που αναλαμβανουν να κανουν ολα αυτα που λετε και τα κανετε τα ευκολα δυσκολα...δηλαδη,ο β6 η ο β8 εχουν προγραμμα balance..βαζεις την μπαταρια σε αυτο το προγραμμα βαζεις την χωριτικοτητα της μπαταριας και αυτο απο μονο του σου μπαλανσαρει την μπαταρια στα στοιχεια που εχεις βαλει και κοβει αναλογα το ρευμα οταν καταλαβει οτι η χωριτικοτητα των στοιχειων εχει ερθει στο οριο...τοσο απλα!!!και στο τελος ακους ενα σφυριγμα του τελους φορτισης...ουτε cut off ουτε τιποτα..εγω προσωπικα δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα σε καμμια μπαταρια εδω και ενα χρονο..παντα με πολυ ρευμα παντα κρυες(πολυ βασικο)και παντα μετα το παιχνιδι δεν φορτιζω αμεσως..μετα απο μιση ωρα οταν η μπαταρια εχει συνελθει απο το σοκ των αμβερ...αυτα...φιλικα παντα στρατος Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
    manos_skg
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #10 στις: Σάββατο, 19 Ιουλ 2008, 14:26:33 »

Στράτο  Thumbs up  ΕΤΣΙ θέλω και εγώ να κάνω αλλά να που είτε μέσα στο manual είτε στο forum ΟΛΟΙ αναφέρουν τι πρέπει να προσέχουμε για να μην βάλουμε φωτιά στο σπίτι ή το αυτοκίνητό μας, να μην κάψουμε τις μπαταρίες μας κοκ

Και σαν πρωτάρης που είμαι στο ρεύμα απλά δεν θέλω να τα κάνω μαντάρα.  Βέβαια τώρα που ξεψάρωσα λίγο και εγώ απλά επιλέγω πρόγραμμα, amps και cells enter & thats it!  Παρ' όλα αυτά δεν είναι κακό αφού υπάρχει η δυνατότητα στο φορτιστή του χρόνου και του μέγιστου ρεύματος να μάθουμε και 5 πράγματα από αυτούς που ξέρουν!
    Καταγράφηκε

STRATOS77
    Aeromodeller Hero Member

Λυμπερης Ευστρατιος.

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 21 Ιουλ 2008, 01:56:38 »

φυσικα και πρεπει να ρωταμε,αλλλιως δεν θα μαθουμε,αλλα μην πανικοβαλεσαι,δεν ειναι τοσο επικινδυνα τα πραγματα με τις λιπο οταν κανουμε καποια σωστα πραγματα..προσεχουμε για να εχουμε

1.οταν φορτιζουμε λιπο πρεπει να ειμαστε σπιτι και να μην την αφηνουμε και φευγουμε...δεν ξερεις τι μπορει να συμβει(και στα καλυτερα σπιτια)
    2.δεν αποφορτιζουμε τις λιπο με τον φορτιστη...νομος ρητος.καλυτερα βαλε φορτιο εαν θελεις να την ξεφορτισεις
    3.εαν εχεις φορτιστη με προγραμμα balance,τοτε να την φορτιζεις με αυτο το προγραμμα(ταυτοχρονα φορτιζει και μπαλανσαρει τα στοιχεια)
    4.παντα την ωρα της φορτισης θα κοιτας εαν η μπαταρια ειναι κρυα...οποιαδηποτε αλλη θερμοκρασια κοψε κατευθειαν την φορτιση και ρωτα καποιον που ξερει τι θα κανεις
    5.οταν τελειωσεις το την πτηση σου ασε την μπαταρια σε μερος με σκια(οχι κοντα σε θερμοκρασια οσο μπορεις)και ασε να περασει το σοκ που σου ειπα και στο προηγουμενο ποστ(οταν κρυωσει βαλε παλι για φορτηση)
    6.οτι και να σου πουν ποτε μα ποτε δεν θα φορτιζεις λιπο πανω απο 1c(την ονομαστικη της αξια σε mah...πχ.λιπο1800mah,φορτιση 1.8 αμβερ κλπ)συνηθως θα το ακουσεις οταν καποιον βιαζεται να πεταξει,για ποιο γρηγορα...καλυτερα να αγορασεις αλλη μια παραπανω..
    7.ποτε μα ποτε δεν θα αγοραζεις μπαταριες που ειναι ποιο κατω απο τα μβερ που λεει ο κατασκευαστης του μοντελου σου(δηλαδη..χπ το βελτ εχει η μαμα μπαταρια 1800 20c...δεν μπορεις να βαλεια μπαταρια 1800 15c, ο λογος ειναι οτι εαν χρειαστει να τραβηξει ρευμα παραπανω το μοτερ,η μπαταρια δεν θα μπορει να δωσει το απαιτουμενο με αποτελεσμα να φουσκωσεις την λιπο,η οποια μετα ειναι για πεταμα
    8.μην χρησιμοποιησεις ποτε φουσκωμενες λιπο για πτηση...
    εαν τυρησεις τα παραπανω δεν θα εχεις κανενα προβλημα ποτε

χρησιμοποιω λιπο εδω και ενα χρονο  και δεν εχω το παραμικρο προβλημα ουτε απο φορτισεις ουτε απο φουσκωματα ουτε απο τιποτα...και ρευμα??αφθονο!!!
    να εισαι καλα και καλες πτησεις... Thumbs up
    Καταγράφηκε

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ MATRIX ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΩΝ
    IPTAMENOS
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #12 στις: Τρίτη, 22 Ιουλ 2008, 10:38:02 »

Η εντύπωση που έχω είναι :
       Την λειτουργία "LIPO CHARAGE" την χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να φορτίσουμε ένα στοιχείο.
       Την λειτουργία "LIPO BALANCE CHARGE" την χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να φορτίσουμε απο δύο και πάνω στοιχεία.

ΣΩΣΤΟ Η ΛΑΘΟΣ ?
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #13 στις: Τρίτη, 22 Ιουλ 2008, 10:45:18 »

Σωστό αλλα οχι απόλυτο .

Μπορουμε να φορτισουμε και με την πρωτη επιλογή μεχρι και 6 στοιχεια ,
    Βεβαια καλυτερα ειναι να χρησιμοποιούμε και τον ενσωματωμένο balancer , στις φορτίσεις lipo.

Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    IPTAMENOS
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 29 Ιουλ 2008, 19:19:30 »

Καλησπέρα σε όλους!

Επανέρχομαι στο θέμα του φορτιστή γιατί έκανα μια διαπίστωση και θα ήθελα να μου πείτε αν είναι φυσιολογικό.
     Όταν κάνω φόρτιση μιάς Li-po 2200 mah στο πρόγραμμα "LIPO  CHARGE" η μπαταρία δεν παίρνει ποτέ πάνω απο 2200 mah.
     Όταν κάνω φόρτιση της ίδιας μπαταρίας στο πρόγραμμα "LIPO BALANCE CHARGE" τότε η μπαταρία , πάντα παίρνει παραπάνω απο 2200 Πάει 2300 - 2350 mah.
     Έχω κάποιο πρόβλημα ή όλα είναι φυσιολογικά ? 

Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2 3 4     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Κινητήρες - Ρυθμιστές - Μπαταρίες  |  Θέμα: IMAX B6
    Μεταπήδηση σε: