Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 15:16:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 15:16:00

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 5
    Επισκέπτες: 48
    Συνολικά: 53
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Μικρά - φθηνά ανεμόπτερα πλαγιάς για παραπεντίστες  (Αναγνώστηκε 16660 φορές)
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

AKA "agridoc"

« στις: Παρασκευή, 1 Απρ 2005, 00:05:04 »

Θέλω να φερω τους παραπεντίστες της λέσχης μου (Αερολέσχη Αγρινίου) και στον αερομοντελλισμό. Υπάρχει διάθεση από μέρους τους και οι ανάγκες και προτιμήσεις τους συγκλίνουν σε  ανεμόπτερα (ή ηλεκτροκίνητα) με τα εξής χαρακτηριστικά:

- Να είναι μικρά σε μέγεθος για εύκολη μεταφορά
    - Να είναι προσιτά σε τιμή
    - Να μην χρειάζονται πολύ χρόνο για κατασκευή
    - Να πετάνε ικανοποιητικά με πολύ αέρα

Θα παρακαλέσω αν κάποιος φίλος έχει γνώσει και εμπειρία να βοηθήσει με προτάσεις για επιλογή. Μπορεί ν' ανοίξουν και θέματα για συγκεκριμένο μοντέλο που έχει κάποιος και να συμπληρώνουν και άλλοι που το έχουν με τις εμπειρίες τους.

Μπορείτε να προσθέτετε και φωτογραφίες.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

Φέρε ΕΣΥ την αλλαγή που θά 'θελες να Δείς

« Απάντηση #1 στις: Παρασκευή, 1 Απρ 2005, 01:45:36 »

Καλησπέρα σας Κύριε Κώστα .
    Δεν θέλω βέβαια να φανεί σαν Διαφήμιση αλλά … καταλαβαίνετε τη θέση μου .
    Τί θα λέγατε για Πτερυγούλες ? laugh
    Για πλαγιές θέλουν μόνο Δύο απλά – standard servos και για το λιβάδι την μετατρέπει κανείς σε Ηλεκτρική …! smile
    Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #2 στις: Παρασκευή, 1 Απρ 2005, 03:17:44 »

Μετά από 35 χρόνια στον χώρο του αερομοντελλισμού και ενεργοποίηση σε πολλά επίπεδα (δεν παίρνω σύνταξη, μπήκα μικρός στο παιχνίδι) νομίζω ότι είμαι σε θέση να ξεχωρίσω την διαφήμιση από την ενημέρωση.

Καιρός είναι να μπούμε και να μιλήσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να καταλάβουμε ότι όλοι είναι απαραίτητοι.

Ναι βέβαια ξέρω τις πτέρυγες Απόστολε (ήδη έχω πάρει ήδη μία) αλλά δεν ξέρω λεπτομέρειες και υπάρχουν και άλλες σοβαρές προτάσεις.

Δώστε ελεύθερα την πρόταση σας και άφοβα και με καμάρι πείτε είναι δικό μας προϊόν, ελληνικό και έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, πετάει έτσι, προτείνεται αυτό και εκείνο. Μάλιστα θα πρότεινα να κάνετε και θέμα ειδικό για τις δικές σας πτέρυγες, όπως υπάρχει στα φόρουμ στο εξωτερικό. Οπου θα δώσετε οδηγίες, φωτογραφίες και θ' ακούσετε τα θετικά και τ' αρνητικά. Κάποιος θα προτείνει μετατροπή, βελτίωση στην κατασκευή, συνδυασμούς μοτέρ - έλικας - μπαταρίας και τις εμπειρίες του κ.α.

Το ίδιο βέβαια ισχύει και για άλλα προϊόντα και άλλους επαγγελματίες ή κατόχους μοντέλου που θέλουν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Αρκεί να κινούνται σε λογικά πλαίσια συμπεριφοράς και φρασεολογίας. Προσκαλούνται όλοι και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Δεν υπάρχει κανένας που μπορεί να θεωρηθεί ανεπιθύμητος.

Με το παλιό Aeromodelling Gr στο Yahoo! δεν μπορούσε να γίνει αυτό το άνοιγμα. Οποιος επέλεγε ενημέρωση με e-mail θα έπαιρνε όλα τα μηνύματα με τα συνημμένα τους, οπότε θα μπορούσε να θεωρηθεί διαφήμιση και spam. Τώρα το πρόβλημα ξεπεράστηκε. Ακόμα και όταν γίνει εφικτή η πλήρης επικοινωνία με e-mail θα μπορεί να γίνει επιλογή.

Στόχος δεν είναι τα πολλά μηνύματα αλλά τα σωστά μηνύματα. Ε, θα κάνουμε και το καλαμπούρι μας, Wink τελείως ανάλατο δεν γίνεται το φαΐ.

Περιμένω λοιπόν προτάσεις για τις πτέρυγες.

Για τιμές και τα λοιπά πιό συγκεκριμένα στον πίνακα των επαγγελματιών Ελληνικά καταστήματα - αντιπροσωπείες - βιοτεχνίες. Εχει και οδηγίες.

Υ.Γ. Παράκληση για όλους μην με αποκαλείτε Κύριε Κώστα ΄, αν σας ξεφεύγει δεν έγινε και τίποτα 
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 1 Απρ 2005, 03:31:16 από Κώστας Κωστόπουλος » Καταγράφηκε

Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Σάββατο, 2 Απρ 2005, 23:26:16 »

Τρελαίνομαι να ακούω για Οποιοδήποτε Αερο-σπόρ έχει σχέση με τα Βουνά .
    Πιστεύω πολύ στην Ιδέα της Ιπτάμενης Πτέρυγας . Παρακολουθώ την Ιστορία της και έχω μάθει να την εκτιμώ πάρα πολύ .
    Ετοιμάζω λοιπόν ένα νέο μοντέλο , ονόματι « Αετός » εκπετάσματος 1,45 μέτρων ! Είναι αυτή που κρατάω στο δεξί μου χέρι στη μικρή φωτό κάτω απο το όνομά μου Αριστερά (πώ ρε μπέρδεμα ...) .  Tongue
    Πτυσσόμενο παρακαλώ στη μέση για να μεταφέρεται ευκολότερα !
    Έχει ‘φυτεμένες’ 2 Σωλήνες Carbon των 8 χιλ. για ενίσχυση  . Σ’αυτές γλυστάμε 2 ατσαλάκια των 6 χιλ . τα οποία επιτυγχάνουν και την ένωση !
    Για την ακρίβεια έχω πετάξει την πρώτη και πάει Υπέροχα . Είναι σχετικά γρήγορη . Πρέπει δηλ. να τρέχει για να δουλεύει σωστά η αεροτομή και να ‘φορτώνει’ που λέμε .
    Μάλιστα της κόλλησα και μισό Τούβλο εκείνη τη μέρα  Cheesy γιατί είχε απίστευτο αέρα στα 1800 μέτρα ψηλά σε μία κορυφή .
    Θέλει Δύο απλά servos των 45 γραμ. , απλό αλλά κανονικής εμβελείας Δέκτη και μία μπαταρία 4 στοιχείων . Τί πιό Απλό ??
    Το σημαντικότερο βέβαια που θέλει είναι η σωστή κατεύθυνση του Αέρα στην πλαγιά που θα ανέβουμε ...
    Ο Παπαδόπουλος ο Κώστας ( ) την πέταξε και Ηλεκτρική . Με Δύο 400άρες Φάνες ...
    Έμοιαζε μου είπε σάν το Galactica το διαστημόπλοιο ...
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 2 Απρ 2005, 23:39:17 από Gadetsakis Apost. » Καταγράφηκε

Επιτυχία στη Ζωή= Πέφτω "ν" φορές, Ξανασηκώνομαι "ν+1" φορές. Βοήθα τους Έλληνες επαγγελματίες.
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Σάββατο, 2 Απρ 2005, 23:28:55 »

Όχι βέβαια πως δέν πετάει το Glarάκι ή το Kounoupάκι στην πλαγιά . Τα έχω πετάξει παντού ... Πώς ??  Huh
    Απλά . Τα έχω μονίμως Ηλεκτρικά και όταν έρθει η ώρα ... Ξεβιδώνω τον Έλικα ...  laugh
    « Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 2 Απρ 2005, 23:32:12 από Gadetsakis Apost. » Καταγράφηκε

orck
    Aeromodeller Hero Member

game over :|

« Απάντηση #5 στις: Παρασκευή, 10 Ιουν 2005, 16:28:30 »

καλως σας βρηκα,
    ειμαι πολυ νεος στο χωρο και ψαχνω πληροφοριες γενικοτερα για κατασκευη ανεμοπτερου
    και επειδη πεταω και με παραπεντε ειδα τον τιτλο και τσιμπησα

μου αρεσε παρα πολυ το βιντεακι που εστειλε ο Serafim εδω https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php/topic,56.msg161.html#msg161

θα ηθελα πολυ να ασχοληθω κυριως με την κατασκευη ενος ανεμοπτερου απο την αρχη
    αλλα εχω ενα γενικοτερο προβλημα να βρω κατανοητα σχεδια (δεν αναφερομαι μονο στα δωρεαν, ακομη και σε οσα ζητανε χρηματα)
    αν κανεις βρει κατι ενδιαφερον θα ηθελα να με ενημερωσετε
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Κυριακή, 12 Ιουν 2005, 08:18:24 »

Καλώς μας Ήρθες orck .
    Άν σ'σρέσουν τα βουνά , είσαι ο άνθρωπός μου .
    Τί ακριβώς ψάχνεις ? Χτιστό ολο ξύλινο ? Εποξική άτρακτο με Φελιζολένια με επικάλυψη φτερά ? Αλπό φελιζολένιο ?
    Τί Εκπέτασμα ?
    Ά , και κάτι άλλο . Είσαι σίγουρος πως θέλεις να φτιάξεις απο την αρχή ? Ξέρεις , σε μερικές περιπτώσεις η διαδικασία αυτή μπορεί να κρατήσει και ... 2 χρόνια !
    Καταγράφηκε

orck
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #7 στις: Κυριακή, 12 Ιουν 2005, 12:15:12 »

μου αρεσουν τα ανεμοπτερα και προτιμω να το κατασκευασω ΟΛΟ μονος μου με ξυλινο σκελετο και μονοκοτ (δεν με συγκινει καθολου να παρω ενα Ready to fly να βιδωσω δυο βιδες και να το πεταξω) για να πω την αληθεια αυτα που με ρωτας για φελιζολ, εποξικο κλπ δεν τα καταλαβαινω καθολου αλλα θα τα μαθω  Cheesy

οι γνωσεις μου ειναι εξαιρετικα περιορισμενες γιαυτο διαβαζω την εξαιρετικη δουλεια που εχει κανει ο κος Κωνσταντακατος

θα ηθελα να μου πεις αν εισαι απο Αθηνα και αν ασχολιεσαι με ανεμοπτερα που απογειωνονται απο πλαγια;

Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #8 στις: Κυριακή, 12 Ιουν 2005, 13:40:00 »

Μπράβο για τις προτιμήσεις σου Παναγιώτη .
    Φυσικά και ασχολούμαι με Πλαγιές . Είναι η ΛΑΤΡΕΙΑ μου ...  Tongue
    Εδώ έχω μερικές Φωτό :    http://www.greekwings.gr/PHOTOS/PhotosChoice.htm
    Είμαι απο τα Τρίκαλα Θεσσαλίας .
    Πολύ Καλή Πηγή στην Αθήνα για Ανεμόπτερα Πλαγιάς (ή Ρυμούλκησης)  είναι ο Παπαδόπουλος ο Κώστας (HMS) .
    Τηλ. :  210 8235405
    Δέν θα χάσεις άν τον πάρεις Τηλ. και περάσεις απ'το μαγαζί του ... Δέν θα χάσεις καθόλου ...
    « Τελευταία τροποποίηση: Τετάρτη, 15 Ιουν 2005, 00:15:41 από DeltaMan » Καταγράφηκε

orck
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #9 στις: Τετάρτη, 15 Ιουν 2005, 11:25:30 »

πηγα χθες στο κο Παπαδοπουλο αλλα δεν ειχε καποιο σχεδιο
    (ο κος Παπαδοπουλος ειναι εξαιρετικος επαγγελματιας και απο τα λιγα που καταλαβαινω ειναι οτι εχει ασχοληθει παρα πολυ με το αντικειμενο)

βρηκα στο inet αυτο εδω για σχεδια (scale ανεμοπτερο) και πιο συγκεκριμενα το Schweizer SGS 1-26D 1.8 Meter Plans
    ο ανθρωπος στην εταιρια δειχνει να ειναι αψογος, απαντησε αυθυμερων στο mail μου.
    μου αναφερε οτι κοστιζει τελικα λιγοτερο απο 10 $ το σχεδιο και 6,5 $ τα μεταφορικα ενω εχει και επιλογη laser cut me 75 $ και 25 $ τα μεταφορικα
    (EKANA MΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ 57 ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ 75 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ)

δεν ξερω τι να διαλεξω, το μονο που με ανησυχει ειναι το τελωνειο που θα με γδαρει...
    εχει αγορασει κανεις καποιο σχεδιο απο το συγκεκριμενο καταστημα;
    « Τελευταία τροποποίηση: Παρασκευή, 17 Ιουν 2005, 11:09:50 από orck » Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    DeltaMan
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Τετάρτη, 15 Ιουν 2005, 23:51:13 »

Αχά . Αμερική έέ ?
    Άν με τα Μεταφορικά μαζί είναι λιγότερο απο 50 Δολλάρια , μήν φοβάσαι ... Δέν το συζητάω βέβαια να πάρεις το ΚΙΤ .
    Γιατί Δέν κοιτάς και στην Ευρώπη ?
    Καταγράφηκε

Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 16 Ιουν 2005, 07:34:31 »

Καλωσόρισες στο Aeromodelling GR Παναγιώτη.

Τα έντυπα δεν έχουν τελωνείο, μόνο ΦΠΑ (3% νομίζω) που μπορεί και να μην μπει.

Είναι ευχάριστο να βλέπεις νέους στον χώρο να ενδιαφέρονται για κατασκευές. Νομίζω όμως ότι καλά είναι να ξεκινήσεις με κάτι πιο απλό και όχι με scale ανεμόπτερο.

Κατέβασε πρώτα μερικά ελεύθερα σχέδια και μελέτησε τα
    http://www.profili2.com/eng/default_plans.htm βάλε slope soarers.
    http://plans.rcmodell.hu/

Θα βρείς και άλλα links στα https://www.aeromodelling.gr/agrilinkPL.html

Το θέμα αυτό μπήκε μετά από συζήτηση με παραπεντίστες της Αερολέσχης Αγρινίου με συγκεκριμένες προφιαγραφές μοντέλου https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php/topic,61.msg179.html#msg179.

To Pibros που έχει δώσει σε link ο Απόστολος είναι πολύ καλό https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php/topic,188.msg780.html#msg780 αλλά πρέπει να δεις και πως θα μάθεις να πετάς.

Επειδή στην αρχή υπάρχουν πολλές ζημιές ή και καταστροφή μοντέλου(ων) μην ξεκινήσεις με πολύπλοκες κατασκευές.
    Καταγράφηκε

orck
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 16 Ιουν 2005, 09:57:12 »

σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας,
    απο την απαντηση του κου Κωστοπουλου ειδα αυτο

και αναρωτιεμαι αν αυτο πραγμα μπορει να πεταξει κανονικα...
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Γιάννης Παξιμαδάκης
    Global Moderator

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 16 Ιουν 2005, 10:46:14 »

σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας,
    απο την απαντηση του κου Κωστοπουλου ειδα αυτο

και αναρωτιεμαι αν αυτο πραγμα μπορει να πεταξει κανονικα...

Αυτό το  πράγμα  laugh   είναι το πασύγνωστο zagi (Αν και συνήθως είναι φτιαγμένα από foam) και είναι η παγκοσμια σταθερά για την είσοδο κάποιου στο δυναμικό πλαγιάς  χωρίς άγχος και ζημιές . Αν πετάνε??? δες αυτό http://plawner.org/video/zagi_and_mirage_2000_slope_flight.wmv
    Καταγράφηκε

Γιάννης Παξιμαδάκης
    http://woodenkayakgreece.blogspot.gr/
    orck
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Τρίτη, 21 Ιουν 2005, 13:41:39 »

μολις εκανα την παραγγελια για το Schweizer 1-26D Short Kit 
    (τελικα η διαδικασια με το PayPal δεν ειναι κατι πολυ δυσκολο)
    ζητησα στον ανθρωπο να μου τιμολογιο μεχρι 50$ και ειπε οκ, οτι θα φαινονται σαν comercial sample

θα ηθελα να ευχαριστησω ολους οσους διαβασαν τις ερωτησεις μου και βρηκαν λιγο χρονο να μου απαντησουν

σκεφτομαι μολις παραλαβω το πακετακι, να το βγαλω φωτογραφιες και να κανω εδω ενα λεπτομερεστατο review στο κιτ, τις οδηγιες και αν θελετε και σε ολη την πορεια της κατασκευης του, τι λετε;
    Καταγράφηκε

Παναγιωτης, Π.Φαληρο
    Οι αγγελιες μου
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ανεμόπτερα R/C  |  Ολα τα ανεμόπτερα R/C (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, _ΤΑΣΟΣ_)  |  Θέμα: Μικρά - φθηνά ανεμόπτερα πλαγιάς για παραπεντίστες
    Μεταπήδηση σε: