Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.374 μηνύματα σε 12.374 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 22:46:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 21 Απρ 2026, 22:46:22

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 07:07]

από Markhelis
    [Σήμερα στις 02:55]

από vilisdev
    [Χθες στις 10:26]

από Loukis35
    [Κυριακή, 19 Απρ 2026, 15:46:42]

από ILIASDJ
    [Σάββατο, 18 Απρ 2026, 10:47:06]

[Παρασκευή, 17 Απρ 2026, 17:09:58]

από dominicm
    [Πέμπτη, 16 Απρ 2026, 12:17:38]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 15 Απρ 2026, 22:18:16]

από CMarkop
    [Τρίτη, 14 Απρ 2026, 20:34:15]

[Τρίτη, 7 Απρ 2026, 13:22:33]

από tsiou
    [Δευτέρα, 6 Απρ 2026, 16:08:45]

από Yiannis_S
    [Παρασκευή, 3 Απρ 2026, 21:34:33]

[Δευτέρα, 30 Μαρ 2026, 15:19:53]

από dominicm
    [Κυριακή, 29 Μαρ 2026, 16:16:51]

[Σάββατο, 28 Μαρ 2026, 23:22:09]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309374
    Σύνολο θεμάτων: 12374
    Online σήμερα: 71
    Online έως τώρα: 1194
    (Τετάρτη, 1 Απρ 2026, 04:29:41)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 54
    Συνολικά: 55
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Νεος για αεροπλανο κομπλε rtf  (Αναγνώστηκε 10469 φορές)
    Dimhack
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 16:41:26 »

WILGA ME KLISTA MATIA

kai einai eukolo stin troxodromisi se sxesei me to cessna pou exei enan troxo mprosta
    Καταγράφηκε
    Pilot Haris
    Aeromodeller Hero Member

http://www.facebook.com/pilot.haris.5

« Απάντηση #16 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 17:53:48 »

καλη η Wilga αλλα η πλωτηρες ειναι ποιο δυσκολη στην προσγειοση. ποσο αλλωστε για εναν αρχαριο. εγω παντος πηρα την Coota τις art-tech. την ετoιμαζω. το καλο ειναι οτι εχει 1 πλωτηρα και οχι 2. δεν ξεφευγει και το κεντρο βαρους οπως γινεται στα αεροπλανα με 2 πλωτηρες. πυστευω ειναι ποιο σταθερο. εχει και ροδες αν θες να πεταξη σαν κανονικο αεροπλανο. δειται και το video. πωλειται και  κομπλε ( μοτερ τριφασικο. δεκτη. πομπο. μπαταρια κλπ.) ετοιμο να πεταξη αλλα και αν θες την παιρνης σκετη. ατρακτο φτερρα. ροδες αυτοκολειτα. και πυστευω οτι ειναι και σε καλη τιμη. κομπλε κανει 210 - 220 euro. εγω την πηρα σκετη. σαν ανταλακτικα και μου στιχισε 40 ή 50 eyro  idiot2. χε χε . δεν θυμαμε.

Hobby Club Athens  - Νέα Ιωνία.
    Τάσος Αγγέλης
    Ελ Αλαμέϊν & Κρητης 47, Νεα Ιωνια  Τηλ. (+30)210-12718595, Fax: (+30)210-2710889

Nα και το video
    http://video.aol.com/video-detail/coota-rc-plane-flight-in-water/1945037276

Φιλικα Haris
    Καταγράφηκε

http://www.facebook.com/pilot.haris.5

Aurora-
    Raptor X50-
    Gemini Multiplex-
    Fun Jet Multiplex-
    Twin Jet Multiplxex-
    Minimoa ArtTech-
    Yak 54 Thunder Tiger-
    DogFighter Multiplex-
    Tucan  Multiplex-
    EasyStar II  Multiplex-
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #17 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 23:15:07 »

Μιλησα με τα παιδια στην heliland και μου προτειναν το ιδιο με τον φιλο peterpanda.
    Μιλαμε για αυτο εδω:
    http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=2_16&products_id=1049
    Βεβαια παιζει και αυτο...
    http://www.nemhobby.com/phoenix-2000rtf-p30851.html
    Θα ηθελα την γνωμη σας Thumbs up
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 10 Ιουν 2008, 00:00:55 από George2411 » Καταγράφηκε
    heliland
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #18 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2008, 00:18:26 »

καλη η Wilga αλλα η πλωτηρες ειναι ποιο δυσκολη στην προσγειοση. ποσο αλλωστε για εναν αρχαριο. εγω παντος πηρα την Coota τις art-tech. την ετoιμαζω. το καλο ειναι οτι εχει 1 πλωτηρα και οχι 2. δεν ξεφευγει και το κεντρο βαρους οπως γινεται στα αεροπλανα με 2 πλωτηρες. πυστευω ειναι ποιο σταθερο. εχει και ροδες αν θες να πεταξη σαν κανονικο αεροπλανο. δειται και το video. πωλειται και  κομπλε ( μοτερ τριφασικο. δεκτη. πομπο. μπαταρια κλπ.) ετοιμο να πεταξη αλλα και αν θες την παιρνης σκετη. ατρακτο φτερρα. ροδες αυτοκολειτα. και πυστευω οτι ειναι και σε καλη τιμη. κομπλε κανει 210 - 220 euro. εγω την πηρα σκετη. σαν ανταλακτικα και μου στιχισε 40 ή 50 eyro  idiot2. χε χε . δεν θυμαμε.

Hobby Club Athens  - Νέα Ιωνία.
    Τάσος Αγγέλης
    Ελ Αλαμέϊν & Κρητης 47, Νεα Ιωνια  Τηλ. (+30)210-12718595, Fax: (+30)210-2710889

Nα και το video
    http://video.aol.com/video-detail/coota-rc-plane-flight-in-water/1945037276

Φιλικα Haris

Καλό το Coota, το πετάω κι εγώ, όμως είναι λίγο δύσκολο για αρχάριο καθώς έχει το κέντρο βάρους ψηλά (λόγω του ότι έχει το μοτέρ απο πάνω) και αυτό το κάνει δύσκολο στην προσγείωση καθώς πρέπει να το κατεβάζεις με ταχύτητα (και όχι με σβηστό μοτέρ γιατι χάνει την στήριξή του και στολάρει εύκολα)

Οπότε ο φίλος καλό θα είναι να επιλέξει ένα καθαρόαιμο υψηλοπτέρυγο αεροπλάνο για αρχή...

Διαμαντής
    Καταγράφηκε

Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #19 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2008, 05:13:22 »

Εγώ ψηφίζω Heliland και Wilga, με ρόδες και αργότερα αφού μάθεις αγοράζεις και πλωτήρες.

Είναι φοβερό, εύκολο, κάνει πολύ ωραία Fly-by με μικρή ταχύτητα και λόγο μεγέθους μπορείς να
    το στείλεις και μακρυά γιατί φαίνεται καλά.

Η απόφαση δική σου.... εάν πρόκειτε για τα χρήματα, πάρε το καρβουνάτο αλλά στην πρώτη ευκαιρία
    αλλαγή σε brushless και ησύχασες.
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #20 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2008, 07:59:56 »

Peterpanda για το καταστημα εχω ηδη καταληξει στην heliland μονο και μονο λογω εξυπηρετησης, απλα αν θυμαμαι καλα Διαμαντη δεν φερνεις wilga ετοιμο αν θυμαμαι καλα λογω του καρβουνατου μοτερ?
    Καταγράφηκε
    Nick1150
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2008, 08:19:55 »

Πάντως για να σε χαλαρώσω λίγο, όποιο εκπαιδευτικό μοντέλο απο αυτά που είπες και να διαλέξεις, δεν μπορείς να πας λάθος. Την δουλειά τους θα την κάνουν καλά, άλλο καλύτερα, άλλο χειρότερα, αλλά θα την κάνουν. Έτσι και αλλιώς σε λίγες εβδομάδες θα ζητάς γνώμες για το επόμενο α/π σου  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Esky Dauphin - Από το σαλόνι στην κουζίνα και τούμπαλιν!!!
    Hobbico NexSTAR - Πετάμε καλααα!!!
    Great Planes Siren - Έτοιμη!!! σε αναμονή για την πρώτη πτήση...
    heliland
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2008, 13:21:19 »

Peterpanda για το καταστημα εχω ηδη καταληξει στην heliland μονο και μονο λογω εξυπηρετησης, απλα αν θυμαμαι καλα Διαμαντη δεν φερνεις wilga ετοιμο αν θυμαμαι καλα λογω του καρβουνατου μοτερ?

Ναι Γιώργο, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις αεροπλάνο με καρβουνάτο μοτέρ καθώς μετά απο λίγες πτήσεις θα αναγκαστείς να το "αναβαθμίσεις" σε τριφασικό (brushless),οπότε θα χρειαστείς όχι μόνο το μοτέρ αλλα και το ESC και την LiPo (+ τον φορτιστή της)
    Καταγράφηκε

TOLIS
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2008, 14:45:58 »

wilga με κλειστα ματια.
    το μοντελακι ειναι καταπληκτικο, με 1.17 εκπετασμα, πεταει με πολυ χαμηλες ταχυτητες, ειναι πολυ προβλεψιμο και ειναι και φελιζολ.
    ηταν το πρωτο μου μοντελο και το πεταξα στη ν θαλασσα για πρωτη φορα με πλωτηρες, σαν να πετουσα 5 χρονια.
    το εχω ξεσκισει στις πτωσεις, μεχρι και πανω σε δεντρο το καρφωσα (δυο φορες) Grin Grin Grin Grin και με λιγο εποξικη ξανα στον αερα σε 10 λεπτα.
    μπορει να κανει και διαφορα μικροακροβατικα αλλααααα...... αυτο που θα κανεις ειναι να συνδεσεις το μεσον καθε φτερου με την ατρακτο με μια ντιζα carbon , γιατι στο δευτερο loop απλα θα σου σπασει το φτερο οπως εμενα. Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
    Καταγράφηκε

cogito ergo sum....
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #24 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2008, 14:46:32 »

Ναι Γιώργο, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις αεροπλάνο με καρβουνάτο μοτέρ καθώς μετά απο λίγες πτήσεις θα αναγκαστείς να το "αναβαθμίσεις" σε τριφασικό (brushless),οπότε θα χρειαστείς όχι μόνο το μοτέρ αλλα και το ESC και την LiPo (+ τον φορτιστή της)
    Ok. Δεν θα ασχοληθω με τιποτα αλλο εκτος απο αεροπλανο με brushless μια και καλη για να μην τα αλλαζουμε αργοτερα.Εξαλλου η διαφορα του κοστους δεν ειναι μεγαλη.
    Καταληγουμε λοιπον σε αεροπλανο με brushless lipo 4καναλο με ψηλοπτερυγο.Οτι λιγοτερο αργοτερα θα αναβαθμιστει οποτε πιστευω οτι δεν αξιζει τον κοπο.Μολις μαθω θα παω κατευθειαν σε αλλο μοντελο.
    Μετα απο το μεγαλο πρηξιμο που σας εκανα  ...
    Ειμαι λοιπον αναμεσα στο wilga χωρις πλωτηρες για αρχη, και στο cessna 206t, η σε καποιο αλλο σε παρομοια χαρακτηριστικα...Ακουω προτασεις!  Wink
    (τουλαχιστον βγαλαμε ακρη σε τι τυπο θα καταληξω)
    Και παλι ευχαριστω για την βοηθεια ολων σας
    Καταγράφηκε
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #25 στις: Τρίτη, 10 Ιουν 2008, 14:52:32 »

Aν και βλεπω οτι οι περισσοτεροι προτεινουν wilga..(το κακο ειναι οτι δεν το εχω βρεi με brushless)
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Σάββατο, 28 Ιουν 2008, 22:29:22 »

παιδια μιασ και εγω ειμαι αναμεσα σε wilga και cessna 182 θα ηθελα να ρωτησω πιο ειναι πιο γρηγορο (brushless εκδοση) και ποιο μπορει να κανει πιο ευκολα καποια μικρα ακροβατικα...
    ευχαριστω
    Καταγράφηκε
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #27 στις: Σάββατο, 19 Ιουλ 2008, 15:02:16 »

παιδια μιασ και εγω ειμαι αναμεσα σε wilga και cessna 182 θα ηθελα να ρωτησω πιο ειναι πιο γρηγορο (brushless εκδοση) και ποιο μπορει να κανει πιο ευκολα καποια μικρα ακροβατικα...
    ευχαριστω

Εγω εντελλει πηρα το cessna 182 με brushless και Lipo 1100mah 11.1v της skyartec.Εχει απιστευτη δυναμη πετας για πλακα πολυ γρηγορα με το 1 εκτο του γκαζιου.Αν διανοηθεις να το πας στην μεση πρεπει να εχεις χερια για να το κρατησεις.Εγω μια δοση του εδωσα πανω απο την μεση το γκαζι και εχει την προδιαθεση για αγριες καταστασεις...Απλα βοηθαει πολυ το μοτερ στον αερα σε σχεση με το καρβουνατο.
    Π.χ. στην πρωτη μου πτηση ξαγνικα το χανω απο τα ματια μου (ενα τεραστιο δεντρο μπροστα) και ξαφνικα το βλεπω και πεταγεται μπροστα μου με τα μουτρα κατω σαν στουκας, πηγαινε για αυτοκτονια...Ενστικτωδως του δινω τερμα γκαζι και up to elevator και σηκωθηκε για πλακα μολις ενα μετρο απο το εδαφος!!! Αν δεν ειχα το brushless σιγουρα θα το εκλαιγα τωρα (στο λεω γιατι το εχω πεταξει και με brushed+nimh battery). Απλα καμια σχεση...
    Τωρα το wilga απο την αλλη δεν το ξερω αλλα πιστευω οτι το wilga ειναι πιο αργο και σταθερο.Το επομενο μου μοντελο θα ειναι ενα wilga παντως...
    Καταγράφηκε
    AlexVag
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Σάββατο, 19 Ιουλ 2008, 16:26:59 »

και εγω πηρα το wilga δεν βγαινει σε brushless εκδοση αλλα τρεχει με lipo... εχει δυναμη αλλα οχι τπτ τρελο...stock κανει loops και inverted flight ευκολα...ειναι μεγαλο και φαινεται...μου ειπαν οτι το cessna ειναι δυσκολο για πρωτο αεροπλανο...
    Καταγράφηκε
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #29 στις: Κυριακή, 20 Ιουλ 2008, 18:42:43 »

και εγω πηρα το wilga δεν βγαινει σε brushless εκδοση αλλα τρεχει με lipo... εχει δυναμη αλλα οχι τπτ τρελο...stock κανει loops και inverted flight ευκολα...ειναι μεγαλο και φαινεται...μου ειπαν οτι το cessna ειναι δυσκολο για πρωτο αεροπλανο...
    Kαλα στα ειπαν γιατι το cessna αν και ψυλοπτερυγο ειναι πιο δυσκολο απο το wilga.
    πολυ καλη επιλογη το wilga  Thumbs up
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Εκπαιδευτικά - Trainers  |  Θέμα: Νεος για αεροπλανο κομπλε rtf
    Μεταπήδηση σε: