Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.701 μηνύματα σε 12.383 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 16:37:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Κυριακή, 12 Ιουλ 2026, 16:37:23

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 14:54]

[Παρασκευή, 10 Ιουλ 2026, 09:50:49]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]

από AKISSSS
    [Πέμπτη, 2 Ιουλ 2026, 09:25:10]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309701
    Σύνολο θεμάτων: 12383
    Online σήμερα: 146
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 58
    Συνολικά: 58
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Νεος για αεροπλανο κομπλε rtf  (Αναγνώστηκε 10629 φορές)
    George2411
    Aeromodeller Full Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« στις: Κυριακή, 8 Ιουν 2008, 21:01:01 »

Καλησπερα και παλι στο αγαπητο φορουμ.
    Να με συγχωρησετε που ανοιγω παλι νεο topic απο την στιγμη που υπαρχουν πολλα παρομοια με αυτο που θα ρωτησω αλλα δεν μπορεσα να βρω ακρη σε αυτο που ψαχνω...
    Ειμαι εντελως νεος στον χωρο (πιστευω οτι εχω καλα χερια ομως) και εκανα την πρωτη μου κινηση με το honeybee cp2 (λαθος μου για αρχαριος το ξερω) οπου και θα το αφησω μαλλον προς το παρον και θα ασχοληθω με το αεροπλανο.
    Ψαχνω λοιπον ενα ευκολο αλλα οχι και παναργο αεροπλανο αλλα να ειναι rtf. Ειδα ολους να λετε για το e-starter αλλα δεν εχω ιδεα απο esc κτλ που θα χρειαστει για να πεταξει.
    Ψαχνω λοιπον κατι που να ειναι out of the box εστω και με μια συναρμολογηση, κομπλε με τα παντα ετοιμο να πεταξει.Θα προτιμουσα να ειναι 4καναλο αλλα δεν μπορω να πω οτι σκαω κιολας.
    Επειδη οικονομικα ειμαι λιγο στριμωγμενος (και με την προσφατη αγορα του cp2), βρηκα αυτα τα 2 και θελω την γνωμη σας:

http://www.giatrakos.gr/airplanes.html 

"  Σας παρουσιάζουμε το P51 Mustang mini της Art-Tech. Ένα έτοιμο για πτήση ηλεκτρικό μαχητικό αεροπλάνο. Είναι πανέμορφο scale μοντέλο, περιέχει τα πάντα και σε μοναδική τιμή !!! μόνο με 85 euro, έτοιμο για πτήση  με τηλεκατεύθυνση και μπαταρία. 
       Motor: 370  Channel: 3 Lenght: 610 mm
       Whingspan: 750 mm "

H αυτο  http://www.modelone.gr/english/index.htm

Manufacturer: skyartec
    Code: BM12620
    User Level: Novice
    Wing Span: 930mm
    Weight: 580gr
    New trainer RTF with radio +motor 
    Price: 100€

Βεβαια δεν ξερω αν ειναι rtf και τα 2...Και εννοειται οτι δεχομαι και αλλες εναλλακτικες..
    Οπως καταλαβατε δεν μπορω να ξεφυγω πανω απο 100-120 euro δυστυχως για την ωρα...Απλα θελω να μαθω αλλα οχι με κανα παιχνιδι σαν τις βλακειες που πουλαει το jumbo..
    Θα εκτιμουσα ειλικρινα την βοηθεια σας

Σας ευχαριστω
    Γιωργος

Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Κυριακή, 8 Ιουν 2008, 22:21:23 »

Καλησπέρα σε όλους.

Τυγχάνει να έχω και τα δύο και αφού είναι το πρώτο σου πάμε στο δεύτερο χωρίς συζήτηση. Το μάσταγκ είναι για αργότερα αφού πρώτα μάθεις καλά το τσεσνάκι.

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #2 στις: Κυριακή, 8 Ιουν 2008, 22:57:40 »

Φιλε blade,
    ειναι καλο το cessna? Επειδη βλεπω οτι υπαρχουν διαφορες εκδοσεις εσυ ποια εχεις? Την ιδια με αυτην που εχω ποσταρει? Στο λινκ που εχω δωσει δεν αναφερει παντως και πολλα πραγματα, απλα σε αλλα μαγαζια εξωτερικου online το εχω βρει με brushless μοτερ κ.τ.λ. αλλα δεν ξερω αν ειναι η ιδια.
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Κυριακή, 8 Ιουν 2008, 23:46:24 »

Το δικό μου είναι η τετρακάναλη έκδοση με ΝΙΜΗ μπαταρία και καρβουνάτο μοτέρ. Βγαίνει και τρικάναλη έκδοση αλλά δεν αξίζει. Αυτό το αεροπλάνο δεν έχει αρκετή δίεδρο στα φτερά για να μπορεί να στρίβει σωστά μόνο με rudder όταν φυσάει. Επίσης εγώ δεν το έχω δουλέψει ποτέ με τη μαμίσια ΝΙΜΗ αλλά το δουλεύω με τρίσελη lipo. Το έχω δει να πετάει και με ΝΙΜΗ όμως στην Ανάβυσσο.
       Αν μπορείς όμως να δώσεις κάτι παραπάνω και να το πάρεις με μπαταρία λιθίου και μοτέρ χωρίς κάρβουνα αξίζει τον κόπο. Γιατί στην τιμή που το δίνουν μάλλον θα είναι το απλό με τη ΝΙΜΗ.
       Πάντως είναι εύκολο αεροπλανάκι και συγχωρεί αρκετά λάθη. Δες κι ένα βιντεάκι από το δικό μου.
    http://www.youtube.com/watch?v=JLDjzhMcU5s 

Φιλικά Κώστας.
    Καταγράφηκε
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #4 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 00:38:16 »

Mια χαρα το βλεπω φιλε Κωστα...Η ταχυτητα και το υψος που το πηγες με καλυπτει αρκετα...(σαν θερμικο ακουγεται στην καμερα.. Grin )
    Οκ απορριπτουμε το mustang λογω χαμηλοπτερυγου και πιο δυσκολου σε χειρισμο.
    Θα κοιταξω αυριο στο καταστημα να δω τι ειναι και θα σου πω.Οποτε η μια επιλογη ειναι το cessna.
    Εσυ ποσο το πηρες? Ειναι ετοιμο για πτηση η χρειαζεται καποιο παρελκομενο?
    Καταγράφηκε
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 01:16:50 »

Ειδα και αυτα τι λετε??

http://www.nemhobby.com/predator-rq-1l-p29861.html

http://www.nemhobby.com/wilga2000-p30469.html

Αν και να σας πω την αληθεια πιο πολυ γουσταρω το wilga 2000 γιατι γινεται και υδροπλανο με τους πλωτηρες...
    Καταγράφηκε
    bladekiller
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 08:39:53 »

Mια χαρα το βλεπω φιλε Κωστα...Η ταχυτητα και το υψος που το πηγες με καλυπτει αρκετα...(σαν θερμικο ακουγεται στην καμερα.. Grin )
    Οκ απορριπτουμε το mustang λογω χαμηλοπτερυγου και πιο δυσκολου σε χειρισμο.
    Θα κοιταξω αυριο στο καταστημα να δω τι ειναι και θα σου πω.Οποτε η μια επιλογη ειναι το cessna.
    Εσυ ποσο το πηρες? Ειναι ετοιμο για πτηση η χρειαζεται καποιο παρελκομενο?

Το αεροπλάνο έρχεται κομπλέ. Το μόνο που χρειάζεσαι ,είναι οκτώ αλκαλικές μπαταριες για τον πομπό. Στην έκδοση με ΝΙΜΗ το βρίσκεις στα ελληνικά μαγαζιά με 150 ευρώ.
      Πάντως και το wilga είναι πολύ καλό. Δεν το έχω αλλά το έχω πετάξει μια φορά στην ανάβυσσο προς βοήθεια άλλου συμοντελιστή. Ηταν με μοτέρ χωρίς κάρβουνα και μπαταρία λιθίου. Πολύ σούπερ.
       Οι πλωτήρες που αναφέρεις είναι βέβαια για αργότερα γιατί η προσθαλάσσωση δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Φιλικά κώστας.
    Καταγράφηκε
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 11:04:04 »

Να ρωτησω κατι:Μπορει να ταιριαξω κατι απο το honeybee cp2 π.χ.  τ/κ της esky και η μπαταρια lipo σε καποιο αεροπλανο που δεν εχει τ/κ?
    Ρωταω γιατι υπαρχει το cessna κομπλε στα 100euro και του λειπει μονο η μπαταρια. Με την μπαταρια+φορτιστη παει στα 150.
    Αλλιως υπαρχουν και αλλα μοντελα που δεν εχουν τ/κ γιαυτο ρωταω.
    Φιλε Κωστα ποιο βρισκεις δυνατοτερο και πιο ευκολο στην πτηση? Το cessna η το wilga?
    (εννοειται οτι για πλωτηρες που μου ειπες θα ασχοληθω πολυ αργοτερα)
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #8 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 11:30:39 »

Να ρωτησω κατι:Μπορει να ταιριαξω κατι απο το honeybee cp2 π.χ.  τ/κ της esky και η μπαταρια lipo σε καποιο αεροπλανο που δεν εχει τ/κ?
    Ρωταω γιατι υπαρχει το cessna κομπλε στα 100euro και του λειπει μονο η μπαταρια. Με την μπαταρια+φορτιστη παει στα 150.
    Αλλιως υπαρχουν και αλλα μοντελα που δεν εχουν τ/κ γιαυτο ρωταω.
    Φιλε Κωστα ποιο βρισκεις δυνατοτερο και πιο ευκολο στην πτηση? Το cessna η το wilga?
    (εννοειται οτι για πλωτηρες που μου ειπες θα ασχοληθω πολυ αργοτερα)

To Cessna είναι πολύ καλό... με το Wilga καλύτερο λόγο μεγέθους. Είναι Slow fly και πολύ μα πολύ προβλέψιμο.
    Εγώ χωρίς να έχω καμία σχέση με αεροπλάνα, μετά απο λίγη προπόνηση στις πσροσγειώσεις στον εξομειωτή το πέταξα
    πρώτη φορά (αφού το είχε ελέγξει και ρυθμίσει έμεπειρος) μόνος μου !!! και μάλιστα προσγειώθηκα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Το έχω απο τα Χριστούγεννα και ακόμα δόξα το θεό ούτε μια έλικα δεν έχω σπάσει.

Ότι διαλέξεις απο τα δυο είναι μια χαρά, και να ξέρεις το αεροπλάνο είναι πολύ πιο εύκολο στο χειρισμό απο το ελικόπτερο.

Υ.Γ,

Η μπαταρία του CP2 πετάει το Wilga 10 λεπτά άνετα
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #9 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 11:51:43 »

Φιλε peter ειμαι στο εξης διλλημα:

Η παιρνω το cessna με το καρβουνατο μοτερ 4καναλο κομπλε με τα παντα χωρις μπαταρια και χρησιμοποιω την μπαταρια του cp2 στα 100euro,

Η παιρνω το Wilga στα 150 κομπλε με brushless (δες το παραπανω link). (ποιο ειναι δυνατοτερο?)
    Λογω οικονομικης φυσεως θα προτιμουσα το cessna αλλα αμα ειναι για 50 euro να παρω κατι καλυτερο δεν το συζηταμε.

H Aυτο       http://www.nemhobby.com/focus-ep-400-p29958.html στα 150 παλι.
    « Τελευταία τροποποίηση: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 12:12:07 από George2411 » Καταγράφηκε
    nikosd
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #10 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 12:22:36 »

Ρίξε μια ματιά εδώ

http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6331
    Καταγράφηκε
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 13:41:09 »

Μια χαρα τιμη ειναι απλα θα ηθελα να το παρω απο Ελλαδα και συγκεκριμενα απο μαγαζι.Εχω την εντυπωση οτι το τελευταιο link που εβαλα με το falcon ep 400 ειναι πιο δυνατο η κανω λαθος?
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #12 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 14:33:01 »

Μην πάρεις χαμηλοπτέρυγο, θα δυσκιλευτείς....

Το Wilga με brushless για μένα είναι η καλύτερη περίπτωση.

Υπάρχει άλλο ένα δοκιμασμένο και καλό : http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=2_16&products_id=1049

ή αυτό... http://www.heliland.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=2_16&products_id=526

και αυτό απο το hobbycity  είναι επίσης καλό.
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    Κώστας Κωστόπουλος
    Aeromodeller Hero Member

AKA "agridoc"

« Απάντηση #13 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 14:45:36 »

Το Wilga είναι εντάξει με ή χωρίς brushless. To Focus έχει το πλεονέκτημα του brushless, με μείωση των κινήσεων κάτι γίνεται, δεν έχει όμως την σταθερότητα του Wilga. Είχα πετάξει ένα δύο φορές, στην αρχή είχε πολύ απότομες κινήσεις σε ailerons και, νομίζω elevator, όπως ήταν δεν ήταν με τίποτα για αρχάριο. Με μείωση των κινήσεων έγινε εντάξει και έκανε και βασική ακροβασία, πλάκα είχε, σήκωνε και άλλο μείωση για αρχάριο, ο οποίος όμως πιστεύω οτι δεν θα έχει την άνεση που θα έχει με το Wilga ή άλλο υψηλοπτέρυγο εκπαιδευτικό.
    Καταγράφηκε

Πριν κάνετε ερώτηση: Ψάξατε στο Aeromodelling GR ή στο Βιβλίο του jkon;
    Μην κάνετε χαρακτηρισμούς και άσχημα σχόλια, αν μη τι άλλο, συγκρατηθείτε για το καλό του χόμπυ μας.
    George2411
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #14 στις: Δευτέρα, 9 Ιουν 2008, 16:24:11 »

Καταρχας να σας ευχαριστησω που ασχολειστε και πραγματικα με βοηθατε πολυ.Πηρα τηλεφωνο και μιλησα με την ΝΕΜ και μου ειπαν οτι το focus (οπως πολυ σωστα προειπες Κωστα) δεν κανει για αρχαριο.Μου προτεινε αυτο
    http://www.nemhobby.com/phoenix-2000rtf-p30851.html   (αλλα ειμαι λιγο διστακτικος ειδικα στην τιμη)

Οποτε το falcon το ξεχναμε και μας μενουν η το wilga η το cessna 182 arf.
    Φιλε peterpanda σε ευχαριστω για τα link απλα δεν μπορω να ξεφυγω οικονομικα πανω απο τα 150 euro...Τουλαχιστον οχι προς το παρον.
    Μετα απο ολα αυτα τι θα μου προτεινατε?

Cessna 182 κομπλε χωρις μπαταρια (εχω την lipo του cp2) με καρβουνατο μοτερ στα 100 euro? (μπαινει αργοτερα brushless?)

Η wilga στα 150 κομπλε ? (δεν ειναι τελικα απο οτι ειδα brushless αλλα brushed το μοτερ)  http://www.nemhobby.com/wilga2000-p30469.html

η καποιο αλλο προτιμισης σας...
    Sorry για την ζαλουρα αλλα δεν θελω να την ξαναπατησω γιαυτο ζηταω την βοηθεια σας...
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αεροπλάνα R/C - Ηλεκτρικά  |  Εκπαιδευτικά - Trainers  |  Θέμα: Νεος για αεροπλανο κομπλε rtf
    Μεταπήδηση σε: