Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.676 μηνύματα σε 12.381 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 01:41:53

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 01:41:53

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Σήμερα στις 00:17]

από spirost
    [Χθες στις 12:57]

[Χθες στις 12:35]

από AKISSSS
    [Χθες στις 09:25]

[Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 22:36:48]

από SV 1 BTA
    [Τρίτη, 30 Ιουν 2026, 14:24:54]

από spirost
    [Κυριακή, 28 Ιουν 2026, 20:23:34]

[Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02]

από Yiannis_S
    [Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 19:58:57]

από TheLurker
    [Τετάρτη, 17 Ιουν 2026, 22:24:37]

[Τετάρτη, 10 Ιουν 2026, 09:01:54]

από carapis
    [Δευτέρα, 8 Ιουν 2026, 21:40:03]

από Yiannis_S
    [Τρίτη, 2 Ιουν 2026, 18:13:27]

από TheLurker
    [Σάββατο, 30 Μαΐ 2026, 23:30:04]

[Τετάρτη, 27 Μαΐ 2026, 22:19:47]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309676
    Σύνολο θεμάτων: 12381
    Online σήμερα: 126
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 88
    Συνολικά: 89
    Στυλ εμφάνισης

Μην ανοίγετε εδώ θέματα που δεν έχουν καμμία σχέση με αερομοντελισμό. Το πιθανότερο είναι οτι θα διαγραφούν γιατί είναι εκτός αντικειμένου του Aeromodelling GR.

Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης;  (Αναγνώστηκε 2258 φορές)
    Bocian
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Σάββατο, 20 Ιουν 2026, 13:21:22 »

Η αλήθειαι είναι ότι μερικοί προύχοντες πρέπει να καρατομηθούν

Και γιατί δεν ξεκινάς, απ' τον εαυτό σου, Αθλητές δεν έχεις, η ΕΑΑ είναι ανύπαρκτη, το μόνο που κάνεις είναι να ''ξύνεσαι στην γκλίτσα του F5J''....

Αν ήσουν έξυπνος θα ακολουθούσες τις προτροπές του  Καβάφη, και θα εγκατέλειπες  την ''Αλεξάνδρεια'' με αξιοπρέπεια όσο είναι καιρός........ ο GRELE, με το ποίημα
    του Καβάφη  στο πρότεινε με πλάγιο τρόπο, μάλλον δεν θέλει το καλό σου, αλλιώς θα στο έλεγε ευθέως, θέλει να γράφεις εδώ και να εκτίθεσαι.....
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #16 στις: Σάββατο, 20 Ιουν 2026, 14:29:19 »

Αξιότιμε κύριε Μπαγλατζή. ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας.

Μας λείψατε.
    Χαίρομαι που μπήκατε στην συζήτηση, αν και απ’ ότι φαίνεται είναι εκτός του δυναμικού σας..

Και αυτό το τεκμαίρω, από το γεγονός ότι κατ’ επανάληψη κάνετε κριτική στην ΕΑΑ, στα μέλη της, στην αθλητική της δραστηριότητά, και στα άτομα της διοίκησής της, χωρίς να νομιμοποιείστε για αυτό.

Το μόνο που αποδεικνύετε είναι το γεγονός ότι στρέφετε τα πυρά σας κατά του σωματείου που κάποτε είσασταν μέλος και αθλητής και από το οποίο αποχωρήσατε οικειοθελώς.

Δεν ξέρω πως οδηγηθήκατε σε αυτές τις κρίσεις, ίσως δεν σας ικανοποιεί το ότι τώρα είσαστε μέλος σε άλλο σωματείο χωρίς μεγάλη ιστορία και προσπαθείτε να γεφυρώσετε το κενό με τον τρόπο που σας έχουν συμβουλέψει κάποιοι χειριστικοί που σας περιτριγυρίζουν.

Όμως όλοι έχουν καταλάβει ότι θέλετε να φανείτε ότι πολεμάτε από τις επάλξεις, χωρίς να έχετε αποδείξει τις διοικητικές σας αξίες, χωρίς να έχετε να επιδείξετε ισχυρή ιαεραθλητική προϊστορία.

Τα πυρομαχικά σας είναι άσφαιρα.

Η κατηγορία F5J ήταν μαζί με την F5J-GR οι πολυπληθέστερες όλων. Το ότι έχουν συρρικνωθεί σε επίπεδο κάτω του βιώσιμου οφείλεται σε γνωστές συγκυρίες, δύσκολο να απαλειφθούν σε μία μέρα, ιδίως όταν μεσολαβούν οι προύχοντες. Ψάξτε λίγο στο δικό σας σωματείο και στα πλησιέστερα γεωγραφικά σωματεία να βρειτε απαντήσεις στις ανησυχίες σας.

Και το ότι πιστεύετε ότι ο αγαπητός φίλος μου Βασίλης ανέφερε στίχους Καβάφη για να μου δώσει μήνυμα να αποχωρήσω, είναι απόδειξη του πλήρους αποπροσανατολισμού σας προς τις διαπροσωπικές σχέσεις και τα τεκταινόμενα στον χώρο μας.

Αλλά αφού έχετε την έφεση να ερμηνεύτε Καβάφη, σας προτρέπω να επικεντρωθείτε και στους στίχους του Διονυσίου Σολωμού τους οποίους παραθέτω σε επανάληψη:

«Ταπεινότατή σου γέρνει
    Η τρισάθλια κεφαλή
    Σαν φτωχού που θυροδέρνει
    Και είναι βάρος του η ζωή».    
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Bocian
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Σάββατο, 20 Ιουν 2026, 17:46:21 »

χωρίς να νομιμοποιείστε για αυτό.

Εσύ, από που νομιμοποιείσαι, να κρίνεις τους πάντες και τα πάντα ? Για πες μας.....

τώρα είσαστε μέλος σε άλλο σωματείο χωρίς μεγάλη ιστορία ................. 

Το σωματείο που ανήκω τώρα, Αερολέσχη Λάρισας  (άκου για να μαθαίνεις, αν και ο χρόνος είναι εναντίον σου) έχει 50 χρόνια Ιστορίας, δεν τα λες και λίγα,
    έχει φτιάξει 2 μοντελοδρόμια, έχει αδειοδοτημένο πεδίο Υπερελαφρών Αεροσκαφών, έχει εκπαιδεύσει δεκάδες πιλότους σε αυτά.

Τα τελευταία 10 χρόνια στις εκδηλώσεις - αγώνες τον επισκέπτονται και λαμβάνουν μέρος Παγκόσμιοι και Πανευρωπαϊκοί Πρωταθλητές και
    πάρα πολλοί <<απλοί>> αθλητές από κάθε γωνιά του πλανήτη !!!! Οχι της Ελλάδος, του Πλανήτη!!!!!  Αμερική, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία κλπ κλπ.     

Επλήγη από  την κακοκαιρία Daniel, Σεπτέμβριο μήνα, κάποιος φίλος, είχε βάλει φωτογραφία εδώ, αν ενθυμήστε, χαρήκατε για λίγο με την ζημιά,
    αλλά τον Οκτώβριο, το πεδίο είχε αποκατασταθεί και  διεξήχθη Πανευρωπαϊκός αγώνας!!!

Επί σειρά ετών, διεξήγαγε, με απόλυτη επιτυχία το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Scale.

Αυτά για το σωματείο μου, για πρώτη δόση, γιατί αν γράψω και άλλα, φοβάμαι πως θα σου ανέβη το Σάκχαρο στα ύψη....... μιας που ούτε στον ύπνο σου δεν τα έχεις δει
    αυτά, όχι να τα οργανώσεις.

κάποτε είσασταν μέλος και αθλητής και από το οποίο αποχωρήσατε οικειοθελώς.

Αθλητής δεν ύπήρξα ΠΟΤΕ,  και ναί αποχώρησα οικειοθελώς,  επιλογή που με δικαίωσε, έχω να σου πω, γιατί μετά από εμένα, ακολούθησαν ουκ ολίγοι,
    που αν αρχίσουμε να γράφουμε ονόματα, δεν μας φτάνει ο χώρος που έχει το Aeromodelling στον server...

Επί Προεδρίας σου, ΠΟΣΟΙ  ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Α.Α. ??    Δεν υπάρχει προηγούμενο σε όποιο σωματείο και αν κοιτάξουμε, Έχασες το δικαίωμα Ψήφου, στην Γ.Σ της ΕΛΑΟ!!!.

στίχους του Διονυσίου Σολωμού

Δεν μας εξιστορείς καλύτερα τι έλεγε ο αείμνηστος πρόεδρος της ΕΑΑ, κ. Γεώργιος Σεβαστός, σε έναν νέο τότε αερομοντελιστή;

Αν θυμάμαι σωστά, του απευθυνόταν με τη φράση «Σκάσε Μπόμπο». Το περιστατικό αυτό είναι γνωστό σε αρκετούς από τους παλαιότερους και
    ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Καταγράφηκε
    Γιάννης Κουρμπάνης
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #18 στις: Σάββατο, 20 Ιουν 2026, 20:19:53 »

"Και αυτό το τεκμαίρω, από το γεγονός ότι κατ’ επανάληψη κάνετε κριτική στην ΕΑΑ, στα μέλη της, στην αθλητική της δραστηριότητά, και στα άτομα της διοίκησής της, χωρίς να νομιμοποιείστε για αυτό."

Κύριε πρόεδρε,

Με όλον τον σεβασμο..Αναφερετε τη φράση τα άτομα της διοίκησης..
    Μα απ' όσο ξέρω όσο ήμουν εκεί στην ΕΑΑ,αλλά κι όταν αποφάσισα κι εγώ μόνος να αποχωρήσω..

Ενας ξέρω πως διοικουσε,διοικεί και ΘΑ Διοικεί!

Ακα Jkour
    Καταγράφηκε

If flying were the language of man, then soaring would be it's poetry!
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #19 στις: Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 07:16:06 »

Ενας ξέρω πως διοικουσε,διοικεί και ΘΑ Διοικεί!
    Αξιότιμε κύριε Γιάννη Κουρμπάνη,

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, αν και υποψιάζομαι ότι δεν είναι 100% δικά σας, αλλά αποτελούν ατάκες σενάριου που σας πρότεινε ένας χειριστικός σκηνοθέτης, και εσείς συμπλεύσατε λόγω επαγγέλματος.

Είσστε έξυπνος άνθρωπος οπότε θα έχετε αντιληφθεί ότι τα άτομα που στρέφονται εδώ ενάντια της ΕΑΑ και της διοίκησής της, ήταν κάποτε εντεταγμένα στην δύναμή της; Όχι μόνο δεν ενοχλείστε, αλλά το θεωρείτε φυσιολογικό, και σπεύσατε να πάρετε και εσείς λίγο μερίδιο από την πίτα.

Το πως το Δ.Σ. διοικεί την Ε.Α.Α. αφορά σύμφωνα με το καταστατικό και τον νόμο, μόνο τα μέλη της. Ολες οι κριτικές τρίτων είναι μη σύννομες και άκομψες, και υπονοούν εμπάθεια. Ουτε καν η Ομοσπονδία μορεί να ελέγξει τα σωματεία της σε αυτό τον τομέα.
    Για του λόγου το αληθές παραθέτω απόσπασμα από το καταστατικό της Ο-μοσπονδίας, που στο εδάφιο 1.5 λέει: «Δεν επιτρέπεται στην Ελληνική Αερα-θλητική Ομοσπονδία η επέμβαση με οποιονδήποτε τρόπο στη διοικητική και οικονομική αυτονομία των Σωματείωv - μελών της.»
    Αλλά ακόμα και αν είχατε το δικαίωμα να κάνετε κριτική στην ΕΑΑ αυτή θα επρεπε να βασίζεται στην εμπειρία σας επί χρόνια σε διοικητική θέση και όχι "απ' εξω απο τον χορό πολλά τραγούδια ξέρουν".

Αν θυμάστε καλά, φεύγοντας από το σπίτι μου, αφού μου δώσατε την αίτηση αποχώρησής σας, μου είπατε: «κάποια μέρα μπορεί να κάνω αίτηση να έρθω ξανά στην ΕΑΑ». Θυμάστε τι σας απήντησα;

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 07:19:35 »

Αξιότιμε κύριε Μπαγλατζή ΚΑΛΗΜΕΡΑ σας

Νόμιζα ότι είσαστε μέλος σε άλλο σωματείο. Τρέφω εκτίμηση προς την Αερολέσχη Λάρισας, πράγματι έχει έντονη και σοβαρή δραστηριότητα, και έχω καλές σχέσεις με αυτήν. Υπάρχει επιστολή από την Αερολέσχη προς το άτομό μου, με τις ευχαριστίες της για την βοήθεια που της έχω προσφέρει στο πρόσφατο παρελθόν.

Αν προσέχατε λίγο τα στατιστικά στοιχεία που σας ενημέρωσα προσφάτως, θα είχατε πλέον την γνώση ότι η απαίτηση του νόμου για το δικαίωμα ψήφου στις Γ.Σ. όλων των Ομοσπονδιών είναι επιζήμια τουλάχιστον για την δομή της ΕΛΑΟ. Η απόδειξη είναι ότι από τα 76 σωματεία που εμφανίζονται στους πίνακες της ΕΛΑΟ δικαίωμα ψήφου έχουν αυτή την περίοδο μόνο τα 20 (δηλαδή μόνον το ένα τέταρτο από αυτά). Αυτή δεν είναι ορθή εκπροσώπηση του σώματος, και δεν συμβαδίζει με το συνταγματικό δικαίωμα του «συνεταιρίζεσθαι». Είναι φανερό ότι κάτι δεν είναι σωστά δομημένο.

Ειδικότερα, από τα σωματεία που καλλιεργούν αποκλειστικά τον αερομοντελισμό αυτά που έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Οι αιτίες είναι πλέον γνωστές. Είναι πολλές, είναι σοβαρές και επηρεάζουν όλο και περισσότερα σωματεία.
    Πρέπει να καταλάβετε ότι πλέον ότι οι αερομοντελιστές χάνουν το ενδιαφέρον τους για τον αθλητικό αερομοντελισμό ή την ψήφο στην Ομοσπονδία. Το άθλημα είναι το κερασάκι στην τούρτα, που κοστίζει περισσότερο από την τούρτα και σε χρήμα και σε ψυχική φθορά. Δεν μπορούμε να κρίνουμε τις σημερινές αλλαγές, με τα κριτήρια άλλων εποχών. Οι αερομοντελιστές επιστρέφουν στις ρίζες. Στο Χομπυ.

Το γεγονός ότι αρκετά άτομα απεχώρησαν από την ΕΑΑ οικειοθελώς, όχι μόνον δεν μας ενόχλησε, στις περισσότερες περιπτώσεις βοήθησε και η δική μας παραίνεση και αισθανθήκαμε ανακούφιση. Αποβολές υπήρξαν για καθυστέρηση καταβολής συνδρομών πολύ πέρα του χρονικού ορίζοντα που αναφέρει το καταστατικό, αλλά αυτό δεν στοιχειοθετεί πειθαρχική τιμωρία. Γι’ αυτό και ουδείς εξ αυτών διαμαρτυρήθηκε.

Επαναλαμβάνεται η γνωστή διαπίστωση, ότι όταν αρχίζουν οι προσωπικές επιθέσεις, σημαίνει απουσία πραγματικών επιχειρημάτων.
    Εσείς διαλέξατε άκομψη προσωπική επίθεση, εμπλέκοντας χωρίς αιδώ το όνομα του Γιώργου Σεβαστού, η συμβολή του οποίου στην ανάπτυξη του αερομοντελισμού θα παραμείνει στην ιστορία με έντονη γραφή.
    Με τον Γιώργο γνωριστήκαμε στο τέλος της δεκαετίας  του 1960. Εως και το τέλος της ζωής του, τις μισές μέρες της εβδομάδας ήμουν στο εργαστήριό του, και τα ΣΚ, αλλά και μεσοβδόμαδα  πηγαίναμε μαζί για πτήσεις. Πορευτήκαμε μαζί στα Δ.Σ. της Ε.Α.Α. αλλά και της Ε.Ο.ΑΜ. Κάναμε μαζί ταξίδια στην Ευρώπη και την Αμερική. Πηγαίναμε διακοπές στην Ελλάδα οικογενειακώς. Σε κάθε ευκαιρία τρώγαμε τις μπριζόλες μας επίσης οικογενειακώς.
    Δεν το κρύβαμε από κανέναν, ότι διαφωνούσαμε σχεδόν για τα πάντα.
    Και μας άρεσε αυτή η σχέση.
    Ηταν ο καλύτερος φίλος που είχα στον αερομοντελισμό. Και ήταν τιμή μου που και αυτός με θεωρούσε φίλο του.
    ΝΑΙ ο αείμνηστος Γ. Σεβαστός είχε το ελεύθερο από εμένα να με αποκαλεί όπως αυτός ήθελε. Και μην ξεχνάτε ότι αναφέρεστε στην περίοδο πριν 60-50 χρόνια.

Ταπεινότατή σου γέρνει
    Η τρισάθλια κεφαλή
    Σαν φτωχού που θυροδέρνει
    Κι’ είναι βάρος του η ζωή

Διονύσιος Σολωμός
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιάννης Κουρμπάνης
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #21 στις: Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 10:34:20 »

Αν θυμάστε καλά, φεύγοντας από το σπίτι μου, αφού μου δώσατε την αίτηση αποχώρησής σας, μου είπατε: «κάποια μέρα μπορεί να κάνω αίτηση να έρθω ξανά στην ΕΑΑ». Θυμάστε τι σας απήντησα;

Κύριε πρόεδρε,
    Θυμάμαι πάρα πολύ καλά εκείνη τη μέρα..κι ακριβώς τι είπα ..θυμάμαι το πρόσωπο σας μαυρισμένο απ' το κακό του όταν σας έφερα γεμάτος χαρά και λύτρωση την αίτηση αποδέσμευσης απ' τον σύλλογο της ΕΑΑ.
    Μην ψευδευστε και δημοσίως μάλιστα,είναι ντροπή στην ηλικία σας.Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο.Μαλιστα θυμάμαι πως ήρθα και δεύτερη φορά ..τότε ήταν Νοέμβρης ο μήνα που γίνεται η μεταγραφη..το Σκ που που είχε περάσει είχα κερδίσει έναν αγώνα..τον τελευταίο ως αθλητής της ΕΑΑ.
    Μου είπατε θέλουμε να μείνεις εμείς σε θέλουμε κι απάντησα τώρα ότι έγινε έγινε και τελείωσε..εγώ δε θέλω να είμαι εδω!τα υπόλοιπα είναι ιστορία πια..

Καλή Κυριακή,την οποία θα ήθελα να περάσω μοντελιστικα έστω κατά το μισό της στον πάγκο εργασίας μου και δεν σκοπεύω να χάσω άλλο χρόνο..στον ιστοχώρο αυτόν τον ιστορικό του κυρίου Κωστοπουλου θα επανέλθω μόνο για να βάλω φωτό κατασκευών.

Ακα Jkour
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #22 στις: Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 10:51:18 »

Μην ψευδευστε και δημοσίως μάλιστα,είναι ντροπή στην ηλικία σας.Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο.Μαλιστα θυμάμαι πως ήρθα και δεύτερη φορά ..τότε ήταν Νοέμβρης ο μήνα που γίνεται η μεταγραφη..το Σκ που που είχε περάσει είχα κερδίσει έναν αγώνα..τον τελευταίο ως αθλητής της ΕΑΑ.

Ο Νοέμβριος είναι πράγματι η περίοδος των μεταγραφών. Αλλά μεταγραφή νοείται κίνηση αποκλειστικά απο τον ενδιαφερόμενο αθλητή, δεν υπεισέρχεται το σωματείο από το οποίο θέλει να αποχωρήσει.
    Αλλά, αφού σας είχαμε αποδεσμεύσει, δεν χρειαζότανε να περιμένετε έως τον Νοέμβριο. Η αποδέσμευση είναι κίνηση εκτός της μεταγραφής. Κάνεις αίτηση στο νέο σωματείο και αυτό σε δέχεται την ίδια ημέρα εκτός περιόδου μεταγραφών.

Και το περίεργο είναι .... αφού είχατε αποχωρήσει πως λάβατε μέρος σε αγώνα με τα χρώματα της ΕΑΑ; Ο τελευταίος σας αγώνας ήταν εκείνος που ακυρωθηκε από το ΑΣΕΑΔ. Για τον οποίο δεν θέλατε να πείτε τι ακριβώς συνέβη (τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι), και αποφασίσατε να ζητήσετε την αποδέσμευσή σας.

Μάλλον έχετε μπερδέψει τις φάσεις.

Εγώ πάντως σας συμβουλεύω να είσαστε πιό φειδωλός σε κατηγορίες με το ρήμα "ψεύδομαι".

"Αλλος σου έκλαψε εις τα στήθια
    Αλλ ανάσασιν καμιά
    Αλλος σου έταξε βοήθεια
    Και σε γέλασε φρικτά"
    Διονύσιος Σολωμός
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 11:35:43 από Γιάννης Κωνσταντακάτος » Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιάννης Κουρμπάνης
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #23 στις: Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 13:11:48 »

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,

τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,

αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,

αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

Στεγνώνουν γρήγορα τα φερα με τη ζεστη..Πάω για δεύτερο χέρι dope

Ακα Jkour
    Καταγράφηκε

GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #24 στις: Κυριακή, 21 Ιουν 2026, 18:27:51 »

Όλα τα αγωνιστικά αθλήματα έχουν και τις αλάνες τους από πίσω...
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 06:12:29 »

Όλα τα αγωνιστικά αθλήματα έχουν και τις αλάνες τους από πίσω...

Καλημέρα
    Υπάρχουν τέτοιες αλάνες στην Αττική ; Που να συμβαδίζουν με τους κανόνες ασφάλειας που αναφέρει ο νόμος; Και που να είναι τεχνικά κατάλληλες για όλες τις κατηγορίες;
    ευχαριστώ
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    GiannisX
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #26 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 08:53:58 »

Οι αλάνες δεν είναι επίσημοι αγωνιστικοί χώροι για να έχουν τους ιδιους κανονισμούς με το αγωνιστικό κομμάτι του αθλήματος.
    Είναι αυτοοργανομένοι χώροι που δημιουργούν επαφή του νέου με την δραστηριότητα και κατά συνέπεια εισαγωγή στο άθλημα.

Από το σκάκι μέχρι το ποδόσφαιρο, σε πάρκα και αλάνες άνθρωποι  δραστηριοποιούνται, χωρίς να απαιτούνται επαγγελματικά
    χρονόμετρα , επικαλαμίδες και παπούτσια αγωνιστικά, όπως απαιτούν "οι κανονισμοί". Πολλοί απο αυτούς θα πάνε και στο επόμενο επίπεδο.
    Μπορείς να ξεκινήσεις από ένα Τηλέμαχο σε ένα πάρκο και να καταλήξεις πρωταθλητής Ευρώπης και σαν χιονοστιβάδα να σε ακολουθήσουν χιλιάδες νέοι.
    Δεν χρειάζετε πολύ σκέψη.. νομίζω.

Αλάνες υπήρχαν και στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και στην Βέροια και στο Βόλο και στη Σύμη. Μάλιστα τροφοδότησαν και τα σωματεία.(αυτές τις εποχές ψάχνεται; )
    Αγαπημένη αλάνα ήταν και εδώ επίσης. Αλλά έμειναν οι ολίγοι και τώρα αναζητούν να δουν τι πήγε στραβά και στραβώνουν αναμεταξύ τους  Grin

Αυτή είναι η ταπεινή άποψη μου κ Γιάννη
    Καταγράφηκε

Aeolus-Rc
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #27 στις: Δευτέρα, 22 Ιουν 2026, 11:19:02 »

Καλημέρα

Δεν ταύτισα τις αλάνες με αθλητικούς χώρους που μπορούν να γίνουν αγώνες. Ο κανονισμός που διέπει τις πτήσεις αερομοντέλων στην Ελλαδα αφορά κάθε αερομοντέλο, είτε πετάει για αναψυχή είτε σε αγώνα.

Αρα επανέρχομαι στα αρχικά ερωτήματά μου, αν υπάρχουν ασφαλείς χώροι πτήσεων στην Αττική, και αν υπάρχουν ποιές κατηγορίες μοντέλων μπορούν να εξυπηρετήσουν.

Ας μην ξεχνάμε και την νομοθεσία που υποχρεώνει να ασφαλιστούμε για αστική ευθύνη. Αν πετάει κάποιος δίπλα σε σπίτια κ.λ.π. δεν ισχυέι το ασφαλιστήριο συμβόλαιο που θα έχει ενταχθεί.

Αν και το θέμα της ασφάλισης είναι πιό σοβαρό, γιατί σίγουρα οι περισσότεροι που πετάνε απο εδώ και από εκεί, δεν είναι ασφαλισμένοι. Ούτε γνωρίζουν τις προϋποθέσεις ασφάλειας, ούτε γνωρίζουν περι ασφάλισης για αστική ευθύνη.

Αν προσθέσουμε και τοςυ επαγγελματίες που ααγοράζουν ένα drone και το πετάνε πάνω από κόσμο, κάποια στιγμή θα γίνουν αιτία να μην μπορούμε να απογειώσουμε ούτε ένα λαστιχοκίνητο σε εσωτερικό χώρο.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Σελίδες: 1 [2]  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Αερομοντελλισμός στο Aeromodelling GR  |  Aeromodelling GR - γενικές συζητήσεις (Συντονιστής: ArgyrisGiannetakis)  |  Θέμα: Υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης;
    Μεταπήδηση σε: