Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.909 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 11 Αυγ 2026, 18:33:28

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 11 Αυγ 2026, 18:33:28

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 23:48:11]

από TheLurker
    [Κυριακή, 9 Αυγ 2026, 12:27:54]

από Stargazer
    [Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 16:11:02]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309909
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 127
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 0
    Επισκέπτες: 67
    Συνολικά: 67
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΨΑΧΝΕΤΕ  (Αναγνώστηκε 6929 φορές)
    ΜΙΧΑΛΗΣ
    Aeromodeller Hero Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

ΠΕΤΩ ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΕΥΩ...ΜΑΣΤΟΡΕΥΩ ΚΑΙ ΠΕΤΩ!

« στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 13:24:57 »

ΝΑ ΠΑΡΩ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΘΕΛΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!
    Καταγράφηκε

Futaba 16sz & Spektrum DX7se
    T-rex 500 Black hawk
    Sab goblin 570 (yellow-red) + xnova 4025-560kv (24T motor pulley) + cc ice2 120hv + kst x20 2208 & 1035 (8,4 volt) + microbeast plus hd + gens ace 3300mah 45c x 2.  12s
    Revolectrix gt1200 + Icharger 106b
    Kipor 1000
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #1 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 13:36:03 »

οχι παντος αυτο που εβαλες στο ματι...   Cheesy

βασικα ειναι επιλογη του καθενος ,αλλα αν διαβασεις το forum , αλλα και να ζιτισεις γνωμες, ειμαι σιγουρος οτι σχεδον ολοι θα σου πουν να κοιταξεις για belt cp

θανασης

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    ΜΙΧΑΛΗΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #2 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 13:45:36 »

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΞΕΚΗΝΗΣΩ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΠΩΣ ΠΑΩ ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ;
    Καταγράφηκε

T-rex 500 Black hawk
    Sab goblin 570 (yellow-red) + xnova 4025-560kv (24T motor pulley) + cc ice2 120hv + kst x20 2208 & 1035 (8,4 volt) + microbeast plus hd + gens ace 3300mah 45c x 2.  12s
    Kipor 1000
    akritas
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #3 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 13:51:27 »

ΟΚ

τοτε παρε ενα lama  να μαθεις τα πρωτα βηματα ....

και μετα πας σε κατι μεγαλυτερο..

Καταγράφηκε

AVANT aurora
    ΜΙΧΑΛΗΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #4 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 13:59:42 »

ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ LAMA ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΥΤΩ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΜΑΛΟΝ ΝΑ ΞΕΚΗΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!
    Καταγράφηκε

T-rex 500 Black hawk
    Kipor 1000
    PaNt
    Aeromodeller Hero Member

Προσωπικη μου γνωμη,δεν επιβαλλω σε κανενα και τπτ

« Απάντηση #5 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 14:04:11 »

Λοιπον εγω αγορασα κατευθειαν ενα Trex 450 se v2 βεβαια ειχα την τυχη να μου  δωσει ενα λαμα ενας φιλος....
    Η καλυτερη επιλογη ειναι να απρεις ενα λαμα ωστε να πετας και με εξομοιωτη και μετα ενα trex 450se v2!
    Καταγράφηκε
    nicos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 15:20:00 »

Φιλε Μιχαλη,

Η αποψη η δικη μου αν και πολλοι θα διαφωνισουν με αυτο αλλα επειδη την εφαγα πολλες φορες και τραβιεμαι καμποσους μηνες τωρα με τα ε/π ειναι ενας καλος εξωμοιοτης και καποιος να σου πει ορισμενα πραγματα και να σου δειξει και οχι μικρο ε/π και κατι φτηνο (της πλακας).

Γιατι λεω αυτα, με μικρα ξεκινησα και εγω και οταν οι παλαιοτεροι μου ελεγαν δεν μαθαινεις με μικρο δεν τους πιστευα το αποτελεσμα ηταν στον εξωμοιοτη να κανω ακομα και 3d σχετικα ανετα αλλα στο πραγματικο περα απο ενα flip δεν μπορω να κανω τιποτα, γιατι ? πολυ απλα λιγο αερα να εχει το μικρο σε ζοριζει παρα πολυ και συναιχεια το μαζευεις μια ουρες μια φουσκωματα και ξεφουσκωματα αναλογα τον αερα με αποτελεσμα να μην μπορεις να κανεις ουτε hover, αν εχει καποιο κλειστο χωρο
    να πετα τοτε ενα belt cp η ενα mini titan (καλυτερο ακομα) ειναι οτι πρεπει για να μαθεις αλλα σε ανοιχτους χωρους ειναι προβλημα. Γενικα πιστευω οτι τα μικρα εξακαναλα ειναι για αυτους που ξερουν περισσοτερο και οχι για νεους, να το παιρνουν μαζι σε τιποτα διακοπες και εκδρομες που μεταφερετε ευκολα.

Μετα ειναι πολυ σημαντικο τα ηλεκτρονικα για παραδειγμα το belt rtf οπως το δεινει στο κουτι ειναι ανα πολυ φτηνο ε/π αλλα gyro τ/κ και λοιπα ειναι για πεταμα, ενας νεος θελει ενα καλο gyro και σερβο να μπορει να κραταει την ουρα οσο γινεται πιο σταθερα απο την στιγμη που δεν εχει συνηθησει ακομα τα χειριστηρια αρα θελει να τον βοηθαει να μην προσπαθει ταυτοχρονα να κανει πολλες διορθωσεις και τα χανει. Θελει και καλη τ/κ να μπορει να κανει τις απαραιτητες ρυθμησεις για το επιπεδο του, για παραδειγμα να βαλει λιγο expo να φτιαξει το epa ωστε να ειναι πιο μαλακο το ε/π
    στις κινησεις, τα ε/κ rtf οι τ/κ που δινουν δεν εχουν τετοια δυνατοτητα.

Ειναι και αρκετα ακομα που θα μπορουσα να σου πω, για τους λογους αυτους θα σου προτεινα οσο το δυνατον μεγαλο ενα harricane 550 ενα trex 500, 600 electrik 30αρια 50αρια θερμικα (καλυτερα 50αρι) να ειναι ποιο ε/π να στεκεται στον αερα και να σε βοηθαει και στην πτηση λιγο.

Παντα με καλα αξεσουαρ πανω.

Εγω μετα απο τοσο καιρο δεν σου κρυβω οτι με το μεγαλο πια μαθαινω και ειναι σαν να ξεκιναω απο την αρχη και ασ ειχα τοσο καιρο μικρα. Σε καμια περιπτωση δεν με βοηθησανε και πολυ στο να πεταω παρα μονο στο να τα φτιαχνω και να τα ρυθμιζω απο τις ζημιες.

Ξερω οτι πολλοι θα διαφωνισουν με αυτο και θα πουν ενα φτηνο να ξεκινησεις αλλα πιστευω απολυτα οτι για να μαθεις καλα θα πρεπει απο την αρχη να ξεκινησεις σωστα, οπως ασπαζωμαι την θεωρια η φτηνια τρωει τον παρα, πιστευω οτι ισχυει 100% και με ημημετρα δεν κανεις ποτε κατι καλα.

Αυτη ειναι η αποψη μου και πιστεψεμε μονο ε/κ πεταω εχω αρκετα και εχω περασει απο ολα τα σταδια
    και βαζοντας φτηνα πραγματα πανω (στο τελος τα πληρωσα 2πλα και 3διπλα λογο προβληματων) που στο τελος πηγα και εβαλα καλα πραγματα για να αρχισω να κανω κατι και να λυσω πολλα προβληματα που ειχα πριν.

Ελπιζω να σε βοηθεισα λιγο και οτι αλλη απορεια εχεις εδω ειμαστε.

Φιλικα
    Νικος
    Καταγράφηκε
    nicos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #7 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 15:41:25 »

Και κατι ακομα για μενα αρκετα συμαντικο για ολους τους νεους, τα ε/π δεν ειναι σαν τα αεροπλανα
    ειναι και πολυ πιο δυσκολα και μπορουν να γινουν και πολυ επικυνδινα, δεν δινουν συκωνουν λαθη και για μενα ουτε τσιγκουνιες γιατι σε ενα αεροπλανω και να σου καει το μοτερ η το σπιντ κοντρολ
    θα το κατεβασεις πλαναρει στο αερα ακομα και ενα σερβο να χαλασει κατι μπορεις να κανεις αλλα το ε/π θα σκασει με μια και μπορει να σκασει πανω σε κοσμπο αυτοκινητα ακομα και σε σενα το ιδιο με πολυ ασχημα αποτελεσματα.

Για τον λογο αυτο θελει και παντα καλα πραγματα επανω τουλαχιστον να σε προδωσουν πιο δυσκολα απο τα φτηνα αυτα της πλακας, στο αεροπλανο δεν τρεχει και τιποτα να βαλει και κατι πιο δευτερο ειναι αλλιως.

Γι αυτο παιδια και επειδη το hobby αυτο ειναι ακρυβο περισσοτερο δε στα ε/π αν καποιος δεν μπορει
    που και αυτο συμβαινει μην κανει συμβιβασμους με προχειροτητες καλυτερα να μην ασχοληθει με τα ε/π και ασ παει στα ε/π η αυτοκινητα λογου χαρη, γιατι καλο ειναι να λεμε για την τσεπη μας αλλα
    να σκεφτομαστε οτι αυτο μπορει να βλαψει τους αλλους που ειναι γυρο μας η ακομα και εμας.

Αυτο σαν φιλικη συμβουλη απο καποιον που ειναι στον μοντελισμο απο 85 και ενω παντα ηθελα να μπω στα ε/π απο παλια δεν το εκανα γιατι το 85 που ο μοντελισμος ηταν εντελος διαφορετικος δεν μπορουσα να ανταπεξελθω, τωρα που μπορω μπηκα.

Νικος
    Καταγράφηκε
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #8 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 16:01:50 »

Για μένα, πρώτα παίρνεις ένα λάμα, μαθαίνεις καλά να το πετάς με άνεση και όταν είσαι έτοιμος, πάς σε ε/π μονού κεντρικού στροφείου.

Τώρα Θερμικό ή ηλεκτρικό.... το καθένα έχει τα καλά και τα κακά του.... 
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    Peterpanta
    Aeromodeller Hero Member

www.aeromodelistis.gr Moderator

« Απάντηση #9 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 16:22:09 »

Και κατι ακομα για μενα αρκετα συμαντικο για ολους τους νεους, τα ε/π δεν ειναι σαν τα αεροπλανα
    ειναι και πολυ πιο δυσκολα και μπορουν να γινουν και πολυ επικυνδινα, δεν δινουν συκωνουν λαθη και για μενα ουτε τσιγκουνιες γιατι σε ενα αεροπλανω και να σου καει το μοτερ η το σπιντ κοντρολ
    θα το κατεβασεις πλαναρει στο αερα ακομα και ενα σερβο να χαλασει κατι μπορεις να κανεις αλλα το ε/π θα σκασει με μια και μπορει να σκασει πανω σε κοσμπο αυτοκινητα ακομα και σε σενα το ιδιο με πολυ ασχημα αποτελεσματα.

Για τον λογο αυτο θελει και παντα καλα πραγματα επανω τουλαχιστον να σε προδωσουν πιο δυσκολα απο τα φτηνα αυτα της πλακας, στο αεροπλανο δεν τρεχει και τιποτα να βαλει και κατι πιο δευτερο ειναι αλλιως.

Γι αυτο παιδια και επειδη το hobby αυτο ειναι ακρυβο περισσοτερο δε στα ε/π αν καποιος δεν μπορει
    που και αυτο συμβαινει μην κανει συμβιβασμους με προχειροτητες καλυτερα να μην ασχοληθει με τα ε/π και ασ παει στα ε/π η αυτοκινητα λογου χαρη, γιατι καλο ειναι να λεμε για την τσεπη μας αλλα
    να σκεφτομαστε οτι αυτο μπορει να βλαψει τους αλλους που ειναι γυρο μας η ακομα και εμας.

Αυτο σαν φιλικη συμβουλη απο καποιον που ειναι στον μοντελισμο απο 85 και ενω παντα ηθελα να μπω στα ε/π απο παλια δεν το εκανα γιατι το 85 που ο μοντελισμος ηταν εντελος διαφορετικος δεν μπορουσα να ανταπεξελθω, τωρα που μπορω μπηκα.

Νικος

100+  Thumbs up

ΠΡΟΣΟΧΗ ΦΙΛΟΙ !!!!

όπως είπε και ο Νίκος το αεροπλάνο εκτός του ότι είναι κατα πολύ ευκολότερο, εάν πάθει κάποια ζημιά στον αέρα, κάτι μπορείς να κάνεις να το προσγειώσεις,
    εάν πάθει ζημιά το ελικόπτερο δεν μπορείς να ξέρεις που θα καταλήξει.

Αφήστε που είναι Νο1 στα ατυχήματα.... η μεγάλη ως προς την άτρακτο του εκτεθημένη έλικα κόβει σαν βούτυρο ότι βρεθεί στην πορεία της.

Μεγάλη προσοχή και πάντοτε μέτρα ασφαλέιας !!!!

Δείτε εδώ για να καταλάβετε και να προσέχετε, ότι δείτε έχει προκληθεί απο ηλεκτρικά συνήθως μικρά ελικόπτερα μονού κεντρικού στροφείου.

http://www.helifreak.com/showthread.php?t=34727&page=2
    Καταγράφηκε

Lama V3 /Mini Titan E-325 /  Mini Titan E-325 SE / Copter-x 450SE / T-Rex 500 ESP / Cessna 172 / Spektrum DX-7 2.4GHz

www.aeromodelistis.gr/
    ΜΙΧΑΛΗΣ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #10 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 16:38:07 »

ΝΑ ΡΩΤΙΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΩΣ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΕΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΥΤΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΧΩ , ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΙΟΛΑΣ (ΚΛΑΨΕ ΜΕ ΜΑΝΑ ΚΛΑΨΕ ΜΕ)
    .
    Καταγράφηκε

T-rex 500 Black hawk
    Kipor 1000
    nicos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #11 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 16:41:57 »

Αστα φιλε, εγω την βλεπω να με χωριζει για τα ε/π, δραμα.

Ενταξη πλακα κανω αλλα μην φοβασε ετσι ειναι ολες μας βγαζουν λιγο την ψυχη, κοιτα εγω το παιζω τωρα αλλιως βγες εσυ με τις φιλες σου θα κρατησω εγω το μωρο και οπως εσυ βγαινεις καποια βραδυα εγω τα σ/κ παω στα ε/π, ετσι καπως τα εχουμε χωρισει και δεν εχω πια προβλημα.

Δινω για να παρω φιλε, τι να κανουμε.
    Καταγράφηκε
    NikosX.
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 16:45:14 »

Δεν τα βγαζουμε πέρα.  devil
    Αλλά από την άλλη και πριν τα ε/π τα βγάζαμε;

Τα ε/π φίλε μου θέλουν υπομονή από πολλές απόψεις...   laugh laugh laugh
    Καταγράφηκε

Belt-CP - Ηover και λίγο forward flight
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 16:56:36 »

ΝΑ ΡΩΤΙΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΩΣ ΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΠΕΡΑ ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΟΥΤΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΧΩ , ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΩ ΚΙΟΛΑΣ (ΚΛΑΨΕ ΜΕ ΜΑΝΑ ΚΛΑΨΕ ΜΕ)
    .

Μιά πρώτη γεύση παίρνεις από τά παρακάτω.............. Wink

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=3603.0

https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=1302.0
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

nicos
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 5 Ιουν 2008, 17:01:54 »

εγω αρχικα ειχα κανει το λαθος και της ειχα πει την τιμη που ειχα παρει το μινι τιταν και την αλλη μερα μου ξετιναξε τις καρτες στον αερα, ασε θελει μεγαλη προσοχη το αθλημα απο την μια μην σπασεις το ε/π και πως θα μαθεις να πετας και απο την αλλη μην πεσεις πανω της και παλι θα πληρωνεις, οποτε μια πτωση του ε/π την πληρωνεις διπλη.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: [1] 2  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Ελικόπτερα ηλεκτρικά (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: ΑΡΧΑΡΙΟΣ ΨΑΧΝΕΤΕ
    Μεταπήδηση σε: