Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.781 μηνύματα σε 12.386 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Ιουλ 2026, 12:24:35

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 23 Ιουλ 2026, 12:24:35

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    [Σήμερα στις 10:49]

από jean-zac
    [Σήμερα στις 07:23]

από Markhelis
    [Χθες στις 14:54]

από pq
    [Δευτέρα, 20 Ιουλ 2026, 22:47:44]

[Κυριακή, 19 Ιουλ 2026, 08:30:46]

από dominicm
    [Παρασκευή, 17 Ιουλ 2026, 18:43:56]

[Πέμπτη, 16 Ιουλ 2026, 18:22:36]

[Τετάρτη, 15 Ιουλ 2026, 18:55:59]

από carapis
    [Τρίτη, 14 Ιουλ 2026, 22:41:46]

από ΗΑWK 100
    [Τρίτη, 7 Ιουλ 2026, 00:24:58]

[Δευτέρα, 6 Ιουλ 2026, 08:22:45]

από AKISSSS
    [Κυριακή, 5 Ιουλ 2026, 13:15:28]

από spirost
    [Σάββατο, 4 Ιουλ 2026, 22:56:59]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 19:49:29]

[Παρασκευή, 3 Ιουλ 2026, 12:32:39]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309781
    Σύνολο θεμάτων: 12386
    Online σήμερα: 172
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 2
    Επισκέπτες: 96
    Συνολικά: 98
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: KATAΣΚΕΥΗ ΕΛΙΚΑΣ  (Αναγνώστηκε 22475 φορές)
    Spartan
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Τα όρια της γνώσης είναι τα όρια του κόσμου

« Απάντηση #15 στις: Τρίτη, 3 Ιουν 2008, 08:21:18 »

Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι γιατί τόσοι πολλοί πυροβολείτε τον Βασίλη ο οποίος είναι από τους παλαιότερους και εμπειρότερους αερομοντελιστές και τυγχάνει της εκτίμησης και της αναγνώρισης όλου του αεραθλητικού κόσμου της Σπάρτης. Στο aeromodelling υπάρχουν πλήθος άρθρα με διάφορες κατασκευές και μάλιστα με ιδιοκατασκευές ολόκληρων αεροσκαφών ή ανεμοπτέρων που θεωρητικά είναι πολύ πιο επικύνδινα από τις έλικες του Βασίλη. Εγώ τουλάχιστον που τον γνωρίζω προσωπικά και τον θεωρώ και δάσκαλο για εμάς τους Σπαρτιάτες, εκτός από τις έλικες του που ποτέ δεν έχουν παρουσιάσει πρόβλημα, έχω δει πολλά αεροπλάνα δικής του σχεδίασης και κατασκευής να είναι καλύτερα και από πλευράς εμφάνισης αλλά και πτητικής ικανότητας από τα έτοιμα. Θα συμφωνήσω λοιπόν με κάποιον φίλο πιο πάνω που έγραψε ότι όλες οι φωνές που έχουν κάτι νέο να πουν πρέπει να ακούγονται αν θέλουμε να μιλάμε για σωστή συζήτηση. Όσο για τα θέματα ασφαλείας ο Βασίλης είναι ο πρώτος που δίνει το καλό παράδειγμα στο αεροδρόμιο της Σπάρτης από όλους όσους πετάμε εκεί, δίνοντας σημασία ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια.....
    Καταγράφηκε

Αυτοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν - George Santayana (Life of Reason, 1905)
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"

« Απάντηση #16 στις: Τρίτη, 3 Ιουν 2008, 08:46:00 »

Οι ξύλινες έλικες για μοντέλα κατασκευάζονται βιομηχανικά με τον ίδιο τρόπο που είδαμε στις προηγηθείσες φωτογραφίες, για τα μεγάλα/υπερελαφρά αεροπλάνα, απλά το μηχάνημα μπορεί να κόψει από τον ομφαλό προς τα άκρα παράλληλα και όχι κάθετα στην επιφάνεια.

Το ότι ο modeller2 έφτιαξε μία έλικα χειροποίητη, ήταν αφορμή για μερικούς γνώστες του θέματος, να τον ενημερώσουν να μη το ξανακάνει, είτε γιατί δεν ξέρει τι έλικα φτιάχνει, είτε γιατί την φτιάχνει βαρειά (?), είτε γιατί δεν θα αντέξει τα φορτία.

Ο modeller2 ξέρει τι έλικα φτιάχνει.
    Η μορφοποίηση της επάνω επιφάνειας γίνεται με το χέρι και το μάτι, με τη βοήθεια οδηγών. Εστω και αν δεν βγεί 100% ίδια η αεροτομή και στα 3 πτερύγια, η ασυμμετρία θα είναι αδιάφορη, και θα εξακολουθεί να έχει καλή απόδοση ώστε να είναι εφαρμοστέα σε αποστολή του αεροπλάνου. 
    Και αυτό γιατί στις μοντελιστικές έλικες το επάνω μέρος της αεροτομής δεν είναι το πρώτο ζητούμενο για την απόδοση, το βασικό είναι η κάτω επιφάνεια, που στις περισσότερες εφαρμογές είναι επίπεδη και αποδίδει η έλικα πολύ καλά.
    Η ανάπτυξη του βήματος στην κάτω επιφάνεια από τον modeller2 γίνεται με τρόπο συμμετρικό. Δεν μπορεί να βγεί κάτι ασύμμετρο από το jig.

Οπως λέει και ο modeller2 ο ίδιος, φτιάχνει τέτοιες έλικες εδώ και πολλά χρόνια, και δεν έχει αστοχήσει καμμία. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος αστοχίας. Αλλά δεν μπορούν να είναι απόλυτοι οι απ' έξω όταν λένε ότι θα αστοχήσει όπου νάναι.

Οσο για το ότι η έλικες του modeller2 είναι βαρειές και δεν αποδίδουν, αυτό είναι τελείως άστοχη παρατήρηση, γιατί δεν ξέρουν ποιό είναι το βάρος της έλικας, και ποιά είναι τα βάρη των έτοιμων ελίκων του εμπορίου με τις ίδιες διαστάσεις. Αναλογιστείτε το περιθώριο βάρους που μπορεί να έχει η ΞΥΛΙΝΗ έλικα του Βασίλη, όταν κυκλοφορούν και ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ με ύφασμα άνθρακα και ρητίνη. Και σε τελευταία ανάλυση, το μεγαλύτερο βάρος ενοχλεί σε δύο σημεία: την επιτάχυνση - επιβράδυνση, και τις εκτροπές από το γυροσκοπικό φαινόμενο. Αν ο χειριστής τα δέχεται δικό του το θέμα.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Τρίτη, 3 Ιουν 2008, 09:56:05 »

Hταν αφορμή για μερικούς γνώστες του θέματος, ..
    Λόγω ότι μέσα σε αυτό το θέμα μεταφέρετε και η δικιά μου άποψη θέλω να τονίσω ΟΤΙ ο κύριος Βασίλης ΤΕΛΙΚΑ ξέρει τι κάνει και μπράβο του για το αποτέλεσμα και το μήνυμα μου θα έπρεπε να το αλλάξω όχι ως την κατασκευή του Βασίλη αλλα πρός τους μιμητές ΤΟΥ!!
    Όσο αφορά τους γνώστες που αναφέρεται το προηγούμενο μήνυμα δεν συγκαταλέγομαι ΕΓΩ απλά έκφερα την άποψη μου το οποίο είναι και δικαίωμα μου KAI επιμένω μιας και δεν το αναφέρει κανένας σας
    στο ότι εάν θελήσει ένας πιτσιρικάς 18,20,22  ετών που νομίζει ότι πιάνει το χέρι του και αντιγράψει την μεθοδολογία ώστε να την κατασκευάσει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, τι ολέθρια αποτελέσματα θα έχει βλέποντας μόνο και μόνο τις φωτογραφίες από την ιστοσελίδα, και
     γιατί απλά αυτές οι κατασκευές μπορούν εύκολα να μπουν στο κάθε σπίτι όταν έχει πρόσβαση κάποιος στο net

Γιώργος

ΥΓ: Στα θέματα κατασκευών Admin θα πρέπει να βγάζει εάν μήνυμα ότι ΕΑΝ δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία να μην το επιχειρεί    κάποιος μόνος του ή χωρίς επίβλεψη, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και σοβαρά και τους κινδύνους που απορρέουν από την εκάστοτε κατασκευή
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 3 Ιουν 2008, 14:04:02 από rcegaleo » Καταγράφηκε
    Spartan
    Aeromodeller Sr. Member

Τα όρια της γνώσης είναι τα όρια του κόσμου

« Απάντηση #18 στις: Τρίτη, 3 Ιουν 2008, 12:35:56 »

Αγαπητέ φίλε rcegaleo
    Με αυτή τη λογική της "λανθασμένης μίμησης" θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και τα μοντέλα που κυκλοφορούν σε μορφή ARF ή πολύ περισσότερο αυτά που είναι σε μορφή κιτ. Διότι ο καθένας μπορεί να αγοράσει ένα τέτοιο μοντέλο και ακολουθώντας τις φωτογρραφίες των οδηγιών του να κατασκευάσει ένα μοντέλο το οποίο, έχοντας κάποια υποτιθέμενη αστοχία από "λανθασμένη μίμηση" της εικόνας, να είναι πολύ πίο επικύνδινο από τις έλικες του Βασίλη. Κατά τη γνώμη μου ο μοντελισμός είναι και πειραματισμός, και πατέντες, και αξιοποίηση συμβουλών από τους εμπειρότερους, διαφορετικά όλοι μας έχοντας το φόβο της αποτυχίας, θα καθόμαστε και θα χαζεύαμε τα αεροπλάνα από μακρία....
    Καταγράφηκε

Αυτοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν - George Santayana (Life of Reason, 1905)
    γιαννης κουσουρλης
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #19 στις: Τρίτη, 3 Ιουν 2008, 13:51:58 »

εγω παντως παραγγειλα την προπελλα που θελω για το sukhoi μου και την mvvs 26 cc
    βεβαια ειμαι σε λιστα αναμονης αλλα που θα παει θα την παρω, τριφυλη, ξυλινη και του Βασιλη
    γιαννης κουσουρλης
    Καταγράφηκε
    pitstop
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #20 στις: Τρίτη, 3 Ιουν 2008, 14:00:45 »

Ο modeller2 ξέρει τι έλικα φτιάχνει.
    Η μορφοποίηση της επάνω επιφάνειας γίνεται με το χέρι και το μάτι, με τη βοήθεια οδηγών. Εστω και αν δεν βγεί 100% ίδια η αεροτομή και στα 3 πτερύγια, η ασυμμετρία θα είναι αδιάφορη, και θα εξακολουθεί να έχει καλή απόδοση ώστε να είναι εφαρμοστέα σε αποστολή του αεροπλάνου. 
    Και αυτό γιατί στις μοντελιστικές έλικες το επάνω μέρος της αεροτομής δεν είναι το πρώτο ζητούμενο για την απόδοση, το βασικό είναι η κάτω επιφάνεια, που στις περισσότερες εφαρμογές είναι επίπεδη και αποδίδει η έλικα πολύ καλά.
    Η ανάπτυξη του βήματος στην κάτω επιφάνεια από τον modeller2 γίνεται με τρόπο συμμετρικό. Δεν μπορεί να βγεί κάτι ασύμμετρο από το jig.

Νομίζω οτι η φωτογραφία δεν βοήθησε ώστε ο κόσμος να καταλάβει ακριβώς τι κάνει το jig και απο εκεί ξεκίνησαν οι αντιδράσεις, εγώ το κατάλαβα μισή ώρα αφού ποστάρατε εσείς,την φωτο την είχα περάσει στο ντούκου.
    Δεν ξέρω αν είναι συνηθισμένο εργαλείο στο χώρο του μοντελισμού,η της καταργασίας ξύλου  αλλά εγώ εντυπωσιάστικά μιας και πρώτη φορά το είδα.

Καταγράφηκε
    Geοrge
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Τρίτη, 3 Ιουν 2008, 14:19:28 »

Δεν μπορώ να το πώ πιό απλά  white flag

Γιώργος
    Καταγράφηκε
    Ατζολετάκης Αγαπητός
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #22 στις: Τρίτη, 3 Ιουν 2008, 22:34:43 »

Αγαπητοι φιλοι αεροπλανακηδες

Επειδη καθ' ενας βλεπει ενα κειμενο και το καταλαβαινει οπως νομιζει εχω να σας πω

τα παρακατω "

Διαβαζω ενα αρθρο οπου καποιος παρουσιαζει την προσπαθεια του να κατασκευασει

μια τριφυλη ελικα και  3 - 4  μοντελιστες να προσπαθουν  εμμεσα αλλα και αμεσα να του πουν

οτι μαλλον διαφωνουν με τον τροπο κατασκευης αλλα και την  ασφαλεια που μπορει να εχει

μια τετοια ελικα.

Κατα την διαρκεια παρουσιασης του αρθρου ο modeller2   ρωταει αν καποιος ξερει πως

κατασκευαζονται οι ελικες του εμποριου

τωρα ρωταω εγω, του εμποριου η ξυλινες τριφυλες
                                                       εχει δει κανενας σας πως ειναι φτιαγμενες??

δηλ. δειχνει στον αναγνωστη αυτου του αρθρου οτι δεν γνωριζει πως κατασκευαζονται και οτι

απλα προσπαθει και αυτος να κατασκευασει  ΜΙΑ   ελικα.

Στην συνεχεια αλλος αναγνωστης του παρουσιαζει σειρα φωτογραφιων και τροπο - μεθοδο

κατασκευης και αναπαραγωγης ελικων.

Κανεις δεν ειπε οτι ο καθ'ενας δεν μπορει να ασχοληθει και να κατασκευασει οτι του

αρεσει  και  με οτι τροπο θελει ομως ειδικα για την κατασκευη μιας ελικας απαιτουνται γνωσεις

που ισως να μην τις εχουν οι περισσοτεροι και δεν ειναι το ιδιο να κατασκευασεις ενα αερομοντελο

που εαν ειναι λαθος ισως σπασει και στην απογειωση απο μια ελικα που μπορει να διαλυσει και οποιον

παρει ο χαρος.

Οσο για αυτο που λεει ο Γιαννης ο Κωσταντακατος οτι δηλ. το βημα προσδιοριζεται απο την γωνια

της κατω επιφανειας , ειναι μεν σωστο αλλα δεν ειναι το μονο που προσδιοριζει ποση αντωση θα πα-

ραγει το καθε πτερυγιο αλλα και η καμπυλοτητα της επανω επιφανειας. Οι περισσοτερες ελικες που

κατασκευαζονται πλεον χρησιμοποιουν αεροτομες under camper για καλυτερη αποδοση κατι που δεν

κατορθωνεται με το zig  που δειχνει στην φωτογραφια ο modeller2  , διοτι αυτο ειναι ενας κυλινδρος  πανω

στον οποιο εχει κολλησει ενα γυαλοχαρτο και απ' οτι καταλαβα ειναι γενικης χρησης.

Εφ΄ οσον δε η ελικα ειναι χειροποιητη ειναι σιγουρο οτι κανενα πτερυγιο δεν ειναι ιδιο με το αλλο.

Τιποτα δεν θα ειχε γραφτει απ' ολα αυτα  και πιστευω οτι κανεις δεν θα απαντουσε αν ο modeller2  

ελεγε απο την αρχη οτι εχει κατασκευασει 10 - 20 ακομα τετοιες ελικες και αυτο που λεει ο    Spartan

΄΄ Αυτό που δεν καταλαβαίνω εγώ είναι γιατί τόσοι πολλοί πυροβολείτε τον Βασίλη ο οποίος είναι από τους παλαιότερους και εμπειρότερους αερομοντελιστές και τυγχάνει της εκτίμησης και της αναγνώρισης όλου του αεραθλητικού κόσμου της Σπάρτης.''

εγω δεν εχω την τιμη να τον γνωριζω , απλα ενα αρθρο διαβασα.....

Διαβασα επισης οτι  ...        Εδω και 2 χρονια τα μοντελα μου πετανε με δικες μου ελικες
                                                             ελικες που εχω κατασκευασει ΕΓΩ στα δυο αυτα χρονια καμια
                                                             ελικα δεν εχει σπασει και μαλιστα το ULTIMATE στην φωτο του
                                                             προφιλ εχει τραβηξει με δικη μου ελικα εξαμετρο ανεμοπτερο
                                                             βαρους 15 κιλων με 70 ccm κινητηρα.
                                                             Το τι λες εσυ με αφηνει αδιαφορο
                                         Ευγενικε φιλε modeller2    εχω να σου απαντησω οτι       χεστηκε  φοραδα στ' αλωνι

Τι να την κανεις την κατσικα που κανει δυο φορες ποιο πολυ γαλα απο τις αλλες και μετα κανει μια με το ποδι της και το χυνει.

Ευχαριστω πολυ
    Καταγράφηκε
    The machinist
    Aeromodeller Sr. Member

Λαμπράκης Πάνος

« Απάντηση #23 στις: Τρίτη, 3 Ιουν 2008, 23:36:05 »

Φιλε Daedalus μην αγχωνεσαι!Δυο ειναι οι τροποι παρασκευης ελικας.Στην περιπτωση των ξυλινων βλεπε βιντεο!Στην περιπτωση των composites ειναι η ιδια κατεργασια,απλα δημιουργειται καλουπι.Προσωπικα εγω δεν θα ημουν και τοσο σιγουρος με την κατασκευη χειροποιητης ελικας γιατι θα με ειχαν φαει οι αμφιβολιες...Δεν ειναι και το ευκολοτερο γεωμετρικα σχημα για να το κατασκευασεις στο χερι...
    « Τελευταία τροποποίηση: Τρίτη, 3 Ιουν 2008, 23:55:00 από The machinist » Καταγράφηκε

Αίεν Υψικρατείν
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #24 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 00:20:57 »

Καλησπέρα

Αρκετά χρόνια πρίν η εθνική ομάδα αερομοντελισμού της πρώην Σοβ.Εν κατέβαινε σε παγκόσμια προταθλήματα control line με χειροποίητους κινητήρες-αεροπλάνα και φυσικά προπέλες.
    Φανταστείτε λοιπόν ένα χειροποίητο pylon control line μοντέλο να πετά σάν δαιμονισμένο,και φυσικά να σαρώνει
    τις πρωτιές.
    Αυτοί οι άνθρωποι τότε με τα λιγοστά μέσα που διέθεταν είχαν την τόλμη-αρετή να δώσουν τα φώτα σε όλο το
    δυτικό κόσμο.
    Μήπως έχουμε χάσει πλέον το πραγματικό νόημα του αερομοντελισμού και αναλωνόμαστε σε ανούσιες παρατηρήσεις
    περί ασφάλειας κτλ;;.
    Καταγράφηκε
    Ατζολετάκης Αγαπητός
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #25 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 00:26:05 »

Φιλε machinist

Σ' ευχαριστω και σου απαντω στο e mail σου

γιατι το πολυ  Κυριε ελεησον και ο παπας το ξεβαριεται για να μην σου πω και οτι πλην λιγων εξαιρεσεων

στο Βασιλειο των τυφλων βασιλευει ο μονοφθαλμος

Α.Ατζολετακης
    Καταγράφηκε
    Ατζολετάκης Αγαπητός
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #26 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 00:33:24 »

dim sofos  γεια σου

Καποια μερα περνα  απο εκει που δουλευες .. και ρωτα να σου δειξουν που καρφωσανε

τα πτερυγια της ελικας που εσπασε .
    Καταγράφηκε
    dim sofos
    Aeromodeller Hero Member

..Καλύτερα να πετάς παρά να μιλάς.

« Απάντηση #27 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 00:42:01 »

Κύριε Αντζολετάκη γειά χαρά,

Το περιστατικό που αναφέρεται μου το έδειξαν οι πρώην συνάδελφοι μας.
    Αυτό πρέπει να έγινε 5-6 χρόνια πρίν; και το προιόν που δοκιμάζατε ήταν σε R&D.
    Παρά ταύτα πιστεύω πως άν κάποιος έχει την θέληση να πετύχει κάποιο project
    είναι θέμα χρόνου.

Χαιρετισμούς και καλές κατασκευές. Wink
    Καταγράφηκε
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #28 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 08:31:41 »

Αν κατάλαβα καλά ο κ. Αντζολετάκης είχε φτιάξει μία έλικα που έσπασε ;

Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Master contributor
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #29 στις: Τετάρτη, 4 Ιουν 2008, 08:39:05 »

Αρκετά χρόνια πρίν η εθνική ομάδα αερομοντελισμού της πρώην Σοβ.Εν κατέβαινε σε παγκόσμια προταθλήματα control line με χειροποίητους κινητήρες-αεροπλάνα και φυσικά προπέλες.
    Φανταστείτε λοιπόν ένα χειροποίητο pylon control line μοντέλο να πετά σάν δαιμονισμένο,και φυσικά να σαρώνει
    τις πρωτιές.
    Αυτοί οι άνθρωποι τότε με τα λιγοστά μέσα που διέθεταν είχαν την τόλμη-αρετή να δώσουν τα φώτα σε όλο το
    δυτικό κόσμο.
    Μήπως έχουμε χάσει πλέον το πραγματικό νόημα του αερομοντελισμού και αναλωνόμαστε σε ανούσιες παρατηρήσεις
    περί ασφάλειας κτλ;;.

Στους παγκόσμιους C/L στην Φιλανδία το 1972, οι Ιταλοί έπαιρναν τις έτοιμες ξύλινες έλικες για τα μοντέλα ταχύτητας, και τις λέπτυναν, ξύνοντάς τες εμπειρικά με ένα κομμάτι από σπασμένο γυάλινο μπουκάλι.
    Αντιλαμβάνεστε τι ισορροπία και αντοχή θέλει η έλικα που γυρίζει με 25.000-27.000 στροφές ανά λεπτό; (το ξέρω ότι μιλάω για δίφυλλη)

Στον αγαπητό ανηψιό Δημήτρη, θα πω ότι πράγματι οι περισσότεροι σήμερα δεν έχουν πιάσει (ή έχουν χάσει) το πραγματικό νόημα του αερομοντελισμού, αλλά θα μείνω υπέρμαχος οιασδήποτε αναφοράς σε ασφάλεια πτήσης, έστω και φαινομενικά υπερβολικής.
    Καταγράφηκε

Γιάννης Κωνσταντακάτος
    Πρόεδρος Ε.Α.Α.
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Το αερομοντελιστικό εργαστήρι  |  Υλικά, εργαλεία και τεχνικές (Συντονιστές: Γιάννης Παξιμαδάκης, DEPRON MANIAC)  |  Θέμα: KATAΣΚΕΥΗ ΕΛΙΚΑΣ
    Μεταπήδηση σε: