Aeromodelling GR
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide
306.610
μηνύματα σε
12.462
θέματα από
6.279
Μέλη
/ Τελευταίο μέλος:
Stathias
Καλώς όρισες,
Επισκέπτη
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
Χάσατε το
email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 11 Φεβ 2025, 14:38:46
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:
Στο θέμα
Στον πίνακα
Σε όλο το φόρουμ
στο Google
Σύνθετη αναζήτηση
Κώστας Κωστόπουλος - Ο δημιουργός του Aeromodelling GR
Αρχική
|
Forum
|
Album
|
Βοήθεια
|
Αναζήτηση
|
Ημερολόγιο
|
Σύνδεση
|
Καταστήματα
Κεντρική σελίδα
Αρθρα
Links
Σύλλογοι
Γιατί αυτή η σελίδα;
Στοιχεία χρήσης
Καλώς όρισες,
Επισκέπτη
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
Χάσατε το
email ενεργοποίησης;
Τρίτη, 11 Φεβ 2025, 14:38:46
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Πρόσφατα θέματα
Εντυπωσιακά βίντεο #6
από
Markhelis
[
Σήμερα
στις 14:19]
Extreme Aerobatics (ex EF Laser 200 EXP ...
από
3DJunk
[
Χθες
στις 07:51]
ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ - Δώστε εδώ την α...
από
fotis
[
Χθες
στις 00:24]
Futaba 14SG
από
spirost
[Κυριακή, 9 Φεβ 2025, 14:59:06]
ERCO Ercoupe 415-C (1946) σε κλίμακα 1/3
από
Γιώργος Κανδυλάκης
[Σάββατο, 8 Φεβ 2025, 16:42:03]
Boeing 777X
από
Dell Gatto Grande
[Παρασκευή, 7 Φεβ 2025, 17:06:40]
ΠΩΛΕΙΤΑΙ - ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ - Δώστε εδώ την αγγ...
από
Cessna 172 - SX-ACW
[Πέμπτη, 6 Φεβ 2025, 20:31:20]
ΕΑΘΘ - Πτήσεις Indoor 2024-25
από
_ΤΑΣΟΣ_
[Πέμπτη, 6 Φεβ 2025, 19:12:45]
Α1-Α3 άδειας χειριστή ΕASA.
από
Yiannis_S
[Πέμπτη, 6 Φεβ 2025, 14:58:34]
(VIDEO)Πως να Σεταρετε ενα CCPM ελικοπτε...
από
Bilaras
[Πέμπτη, 6 Φεβ 2025, 12:38:47]
Hangar Rat - άρθρο κατασκευής
από
Γιάννης Κωνσταντακάτος
[Πέμπτη, 6 Φεβ 2025, 06:59:58]
ZHTEITAI - Δώστε εδώ την αγγελία σας σαν...
από
AKISSSS
[Τετάρτη, 5 Φεβ 2025, 19:15:54]
ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ ΣΠΑΤΩΝ
από
giamous
[Κυριακή, 2 Φεβ 2025, 21:00:25]
Εκδήλωση F5J Fly in φέλλινα 2024!
από
G.Skargiotis
[Κυριακή, 2 Φεβ 2025, 17:05:18]
Pixhakk cude orange and long range tele...
από
pq
[Σάββατο, 1 Φεβ 2025, 21:52:52]
Google search
Aeromodelling GR
Στατιστικά
Μέλη
Σύνολο μελών: 6279
Τελευταίο:
Stathias
Στατιστικά
Σύνολο μηνυμάτων: 306610
Σύνολο θεμάτων: 12462
Online σήμερα: 27
Online έως τώρα: 959
(Κυριακή, 18 Οκτ 2020, 16:30:52)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 7
Επισκέπτες: 15
Συνολικά: 22
DSheli
panyaek
Γιαννης Κλειδαρας
sttpod
ArgyrisGiannetakis
Στυλ εμφάνισης
Aeromodelling GR - I
Babylon Theme
Classic YaBB SE Them
Delta TP
NetBiz TP
Omega TP
SMF Default Theme
Aeromodelling GR
|
Forum
|
Πτήσεις - Εκδηλώσεις - Ενημέρωση
|
Ανακοινώσεις
(Συντονιστές:
Γιώργος Κανδυλάκης
,
andreas
) | Θέμα:
Indoor Fly-in Ολυμπιακό Χωριό
Σελίδες: [
1
]
2
3
Όλοι
Κάτω
« προηγούμενο
επόμενο »
Αποστολέας
Θέμα: Indoor Fly-in Ολυμπιακό Χωριό (Αναγνώστηκε 2653 φορές)
spirost
Aeromodeller Sr. Member
Αποσυνδεδεμένος
Indoor Fly-in Ολυμπιακό Χωριό
«
στις:
Τρίτη, 3 Δεκ 2024, 19:36:18 »
Καλησπέρα σε όλους.
Σκεφτόμαστε να κάνουμε ένα indoor fly-in που θα αφορά Free flight ελαστιχοκίνητα καθώς και ακροβατικά F3P μοντέλα.
Οι πιθανές ημερομηνίες θα είναι Μάρτιο ή Απρίλιο του 2025.
Μέσα στο fly-in, Θα υπάρξει και αγώνας Hangar Rat, του οποίου τον κανονισμό θα κοινοποιήσουμε εγκαίρως. Παρόλα αυτά, το μοντέλο θα είναι το Hangar Rat όπως είναι στο σχέδιο.
Επειδή μαζεύουμε απο τώρα τις πιθανές συμμετοχές για το Fly-In, παρακαλώ στείλτε μέσω ΠΜ τη πιθανή συμμετοχή σας, ώστε να δούμε αν τελικά θα πραγματοποιηθεί ή όχι.
Καταγράφηκε
Τερζήμπασης Σπύρος. Πρόεδρος του εαυτού μου.
Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι. Βιβλίο του Δρ. Άγγελου Ραδαφήνου
Γιάννης Κωνσταντακάτος
Master contributor
Aeromodeller Hero Member
Αποσυνδεδεμένος
AKA "jkon" ή "θείος Γιάννης"
Απ: Indoor Fly-in Ολυμπιακό Χωριό
«
Απάντηση #1 στις:
Τετάρτη, 4 Δεκ 2024, 13:29:46 »
Αξιότιμε κύριε Τερζήμπαση
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία σας.
Υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά όμως είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε αν κάποιος τελικά θα συμμε-τάσχει.
Εν όψει της σύνταξης των κανονισμών, παρακαλώ να λάβετε υπ' όψη σας, ότι το Hangar Rat μπο-ρεί να κατασκευαστεί και με διαφοροποίηση των επι μέρους ξύλων, με διαφορετικό υλικό επικάλυ-ψης (χαρτί ή συνθετικό), αλλά και από depron ή isofloor, και προτείνουμε αυτά να είναι αποδεκτά, εφ' όσον διατηρούνται οι εξωτερικές διαστάσεις και περιγράμματα.
Προτείνουμε να οργανώσετε τον αγώνα με βάση την επίσημη κατηγορία F1-P25-GR, που υπάρχει στους κανονισμούς της ΕΛΑΟ, και μάλιστα με το άρθρο 8 που ορίζει ίδιο σχέδιο για όλους.
Επίσης παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν ο αγώνας αυτός θα περιληφθεί στο αγωνιστικό πρό-γραμμα της ΕΛΑΟ του έτους 2025, και αν οι συμμετοχές θα προσμετρήσουν στην αξιολόγηση των σωματείων.
Ευχαριστούμε
Καταγράφηκε
Γιάννης Κωνσταντακάτος
Πρόεδρος Ε.Α.Α.
spirost
Aeromodeller Sr. Member
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #2 στις:
Τετάρτη, 4 Δεκ 2024, 16:08:14 »
Όσον αφορά, το Hangar Rat, θα γίνει με το κλασσικό σχέδιο και με την κλασσική μέθοδο. Balsa & tissue. Δεν θα γίνει δεκτή καμία άλλη μέθοδος όπως depron κλπ.
Σχετικά με τον αγώνα, αυτός δεν είναι επίσημος, δεν θα είναι στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΛΑΟ και δεν θα προσμετρηθεί στην αξιολόγηση των σωματείων.
Ο κανονισμός του αγώνα θα είναι πανεύκολος και δεν θα έχει σχέση με κατηγορίες τύπου GR Κλπ.
Τώρα, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν ή πιθανολογούν να συμμετάσχουν μπορούν να δηλώσουν (μη δεσμευτικά), ώστε να ξέρουμε αν θα γίνει το fly-in.
Ήδη 12 άτομα έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Ευχαριστώ.
Καταγράφηκε
G.Skargiotis
Aeromodeller Hero Member
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #3 στις:
Τετάρτη, 4 Δεκ 2024, 16:20:32 »
Συγχαρητήρια για την πολύ ωραία πρωτοβουλία
Τα παιδιά μου σίγουρα θα λάβουν μέρος στον αγώνα και μπορείτε να υπολογίζετε εμένα για ότι βοήθεια χρειαστεί!!
Συγχαρητήρια πολλά !!!
Τελικά μπορεί και να μην πέθανε ο αερομοντελισμος ………!!!!!
Καταγράφηκε
Γιωργος Σκαργιωτης
Η αλήθεια πάντα λάμπει,
Η λάσπη του επιστρέφει!
Η δικαιοσύνη έρχεται !!!!!!!!
(Νεραιδοκυνηγός )
Γιάννης Κωνσταντακάτος
Master contributor
Aeromodeller Hero Member
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #4 στις:
Τετάρτη, 4 Δεκ 2024, 18:47:09 »
Ευχαριστούμε για την άμεση απάντησή σας.
Μετά από αυτή, σας παρακαλούμε να μας γνωρίσετε (τώρα ή μέσω του κανονισμού που εκπονείτε) τις κύριες διαστάστεις του Hangar Rat, ή και άλλες προδιαγραφές, γιατί αν ο καθένας κατεβάσει τα σχέδια από το διαδίκτυο, ίσως η τελικές διαστάσεις να είναι διαφοροποιημένες από ένα τυπωμένο επίσημο σχέδιο του σχεδιαστή.
Ευχαριστούμε
Καταγράφηκε
Γιάννης Κωνσταντακάτος
Πρόεδρος Ε.Α.Α.
G.Skargiotis
Aeromodeller Hero Member
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #5 στις:
Τετάρτη, 4 Δεκ 2024, 19:48:14 »
Θα πρέπει να έχουμε ένα συγκεκριμένο hangar rat???
Καταγράφηκε
Γιωργος Σκαργιωτης
Η αλήθεια πάντα λάμπει,
Η λάσπη του επιστρέφει!
Η δικαιοσύνη έρχεται !!!!!!!!
(Νεραιδοκυνηγός )
Γιάννης Κωνσταντακάτος
Master contributor
Aeromodeller Hero Member
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #6 στις:
Πέμπτη, 5 Δεκ 2024, 06:37:26 »
Παράθεση από: spirost στις Τετάρτη, 4 Δεκ 2024, 16:08:14
Όσον αφορά, το Hangar Rat, θα γίνει με το κλασσικό σχέδιο και με την κλασσική μέθοδο. Balsa & tissue. Δεν θα γίνει δεκτή καμία άλλη μέθοδος όπως depron κλπ.
Το χαρτί
tissue
είναι μία συγκεκειμένη ποιότητα χαρτιού, που χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια στον αερομοντελισμό. Συνήθως ως tissue εννοούμε το Japanese tissue.
Σας παρακαλούμε να μας υποδείξετε ποιά Ελληνικά καταστήματα μπορούν να προμηθεύσουν αυκθεντικό χαρτί tissue, και μάλιστα στο βάρος των 12 γραμμαρίων ανά τετραγωνικό μέτρο. Γιατί αυτό των 21γρ/τ.μ. είναι ακατάλληλο λόγω βάρους.
Γιατί αν εννοείτε ότι είναι αποδεκτό και οποιοδήποτε άλλο χαρτί επικάλυψης (condenser paper, μεταξόχαρτο, silkspan), καλό είναι να το ξέρουμε από τώρα.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, εφ' όσον πρόκειται για μιά άτυπυ συμμετοχή, χωρίς επίσημα αποτελεσματα, να αφήσετε περιθώρια ιδιοκατασκευών, για να προσελκήσετε περισσότεροους αερομοντελιστές. Αυτό είναι το ζητούμενο.
Καταγράφηκε
Γιάννης Κωνσταντακάτος
Πρόεδρος Ε.Α.Α.
spirost
Aeromodeller Sr. Member
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #7 στις:
Πέμπτη, 5 Δεκ 2024, 10:34:09 »
Το Hangar Rat είναι ένα, σχεδιασμένο από τον Harry. Barr.
Κατάλληλα σχέδια είναι:
το αρχικό του 1979 που είναι διαθέσιμο στο outerzone
https://outerzone.co.uk/plan_details.asp?ID=10107
Η επανέκδοση του στο Aeromodeller το 1998
https://www.ctie.monash.edu.au/hargrave/images/am_12_98_1000.jpg
https://www.ctie.monash.edu.au/hargrave/images/hangar_rat_starick_A4@30dpi.jpg
η προσαρμογή του στα ελληνικά, που βρίσκεται στην ασχική σελίδα του aeromodelling.gr
https://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?page=148
Το αρχικό σχέδιο προβλέπει μονοκόμματη κατασκευή, στο ελληνικό υπάρχει και η δυνατότητα να είναι λυόμενο το φτερό. Και τα δύο είναι αποδεκτά.
Σε ότι αφορά στις διαστάσεις, το άνοιγμα φτερών δίνεται ως 20 ίντσες (508 χιλιοστά). Επειδή εξαρτάται άμεσα από τη δίεδρο γωνία, μπορεί να υπάρχουν αποκλίσεις. Σε ότι αφορά στην εκτύπωση, η κάθε πτέρυγα ως οριζόντια επιφάνεια έχει διαστάσεις 250x99mm.
Για τυχόν λάθος εκτύπωσης επιτρέπεται απόκλιση +2 χιλιοστά ανά πτέρυγα (252mm).. Δεν υπάρχει περιορισμός για μικρότερο μέγεθος. Κατά αναλογία θα πρέπει και οι υπόλοιπες διαστάσεις να ακολουθούν το σχέδιο. Σε περίπτωση σοβαρών αποκλίσεων θα υπάρξει ακύρωση της συμμετοχής.
Εννοείται ότι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι το μοντέλο τους. Στηριζόμαστε στην ειλικρίνεια και τον σεβασμό προς τους υπόλοιπους. Άλλωστε πρόκειται για ένα ανεπίσημο αγώνα με κύριο στόχο τη διασκέδαση.
Η κατασκευή θα είναι η κλασική, δηλαδή μπάλσα με επικάλυψη χαρτιού (tissue). Δεν επιτρέπεται χρήση συνθετικού φιλμ για την επικάλυψη (mylar, condenser paper), carbon για τα δομικά στοιχεία κλπ ή άλλων "εξωτικών" υλικών. Ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται είναι να ακολουθήσει κανείς το σχέδιο.
Δεν υπάρχει περιορισμός ελάχιστου βάρους μοντέλου ή μέγιστου βάρους λάστιχου.
Η έλικα μπορεί να είναι από ξύλο ή και πλαστική του εμπορίου.
Σε ότι αφορά στις πτήσεις, θα υπάρξουν δύο δοκιμασίες. Η μία είναι η ατομική χρονομέτρηση. Κάθε μοντέλο θα εκτελέσει δύο πτήσεις με απογείωση. Θα μετρήσει η καλύτερη. Με βάση την πτήση θα προκύψει η σειρά των θέσεων (1η, 2η κλπ.)
Ο χρόνος ξεκινάει να μετράει με το που αφήνουμε το μοντέλο έως ότου ακουμπήσει στο έδαφος.
Η δεύτερη δοκιμασία θα είναι mass launch, όλα τα μοντέλα μαζί. Οι δύο πρώτοι που προσγειώνονται αποκλείονται από τον επόμενο γύρο, παίρνοντας την αντίστοιχη θέση (π.χ. ο πρώτος που θα προσγειωθεί θα είναι στην τελευταία θέση...) Μέχρι να μείνουν 3 ή 2 για τον τελικό γύρο.
Έτσι θα προκύψει μια δεύτερη βαθμολογία. Η τελική βαθμολογία θα προκύψει με πρόσθεση των δύο βαθμολογιών, με τη χαμηλότερη θέση (π.χ.1η και 1η = 2) να κερδίζει. Σε περίπτωση ισοβαθμίας υπερισχύει η πτητική βαθμολογία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας και στην πτητική βαθμολογία μετράει και η δεύτερη πτήση. Στην σπάνια περίπτωση να υπάρχει και εκεί ισοβαθμία θα υπάρξει flyoff...
Σε περίπτωση εναέριας σύγκρουσης δεν αλλάζει κάτι, όποιος κατέβει πρώτος ή δεύτερος αποκλείεται... Καλό είναι τα μοντέλα να πετάνε αριστερόστροφα για να έχουν όλα την ίδια φορά
«
Τελευταία τροποποίηση: Πέμπτη, 5 Δεκ 2024, 10:43:31 από Γιώργος Κανδυλάκης
»
Καταγράφηκε
Nikolas K
Aeromodeller Hero Member
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #8 στις:
Πέμπτη, 5 Δεκ 2024, 13:27:03 »
Αγαπητέ Σπύρο,
Δεκτά και κατανοητά τα όσα αναφέρεις παραπάνω. Γιά να μπορέσουμε όμως κι εμείς που είμαστε λιγότερο έμπειροι σε κατασκευές free flight τέτοιου τύπου να κατασκευάσουμε και να συμμετέχουμε, παρακαλούμε να μας υποδείξεις πηγές από ό,που μπορούμε να προμηθευτούμε το κατάλληλο χαρτί επικάλυψης, έλικα και λάστιχο.
Ακόμα καλύτερα θα ήταν αν αναλάμβανε κάποιος (εσύ; ) να παραγγείλει εκ μέρους όλων τα υλικά από τις πηγές αυτές γιά κάποιους (σαν κι εμένα) που δεν έχουν τον χρόνο να ασχοληθούν με το shopping. Με αυτόν τον τρόπο, με μία μαζική παραγγελία, τα μεταφορικά θα μειωθούν και θα επιτευχθούν και καλύτερες τιμές ενδεχομένως. Τα δε χρήματα γιά την παραγγελία, θα δωθούν εκ των προτέρων από αυτούς που ενδιαφέρονται, εννοείται.
Επομένως, έχοντας εξασφαλίσει τα υλικά αυτά που είναι δύσκολο να βρεθουν στην ελληνική αγορά, εγώ τουλάχιστον προτίθεμαι να κατασκευάσω και να συμμετέχω στο συγκεκριμένο fly in. Πιστεύω κι άλλοι το ίδιο σκέφτονται. Τί λες γι' αυτό;
Καταγράφηκε
Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!
Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
spirost
Aeromodeller Sr. Member
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #9 στις:
Πέμπτη, 5 Δεκ 2024, 13:37:06 »
Δεν θα αναφερθώ σε τίποτα άλλο, αλλα΄δεν έχεις το χρόνο να ασχοληθείς με το shopping;
Και αυτό το θέμα γιατί πρεπει να το μεταφέρεις σε άλλον; Ειλικρινά απορώ!!
Αν ψάξεις σε κάποια καταστήματα στην Ελλάδα, οι άνθρωποι έχουν φροντίσει να έχουν όλα τα υλικά! Και για τη συγκεκριμένη κατασκευή, χρειάζεσαι μια μπάλσα, ένα λάστιχο και την επικάλυψη!!
Λάβε υπόψη σου ότι και εγώ πιέζομαι υπερβολικά απο τη δουλειά μου αλλά δεν έχω σκοπό να το μεταφέρω σε άλλον. Είναι δικό μου θέμα.
Καταγράφηκε
Μιχάλης Λουκάκης
Aeromodeller Full Member
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #10 στις:
Πέμπτη, 5 Δεκ 2024, 14:34:24 »
Παράθεση από: spirost στις Πέμπτη, 5 Δεκ 2024, 10:34:09
Εννοείται ότι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι το μοντέλο τους. Στηριζόμαστε στην ειλικρίνεια και τον σεβασμό προς τους υπόλοιπους. Άλλωστε πρόκειται για ένα ανεπίσημο αγώνα με κύριο στόχο τη διασκέδαση.
Αυτό ισχύει/ίσχυε και στους επίσημους αγώνες free flight της FAI σε όλα τα επίπεδα... όμως όλοι ξέρουν τι συμβαίνει... γι αυτό και κάποια πράγματα αλλάζουν και στους επίσημους κανονισμούς....
Όσο για τα υλικά μπορεί να φτιαχτεί ένα αξιόλογο μοντέλο με υλικά αποκλειστικά από το βιβλιοπωλείο (και ένα πράγμα από κατάστημα μουσικών οργάνων!) Το κάνω συχνά εδώ που ζω.. Βέβαια με κοιτάνε περίεργα όταν με βλέπουν με τη ζυγαριά ακριβείας να διαλέγω 1 μόνο φύλλο ξύλου!!! Μπάλσα, μεταξόχαρτο ή tissue paper στα ελληνικά (των 20γρ είναι μια χαρά!), κόλλα UHU stick (τη μπλέ!!) για την επικάλυψη, σωληνάριο του 1γρ. CA (να τη βάζετε στην ένωση με καρφίτσα!) ή UHU Hart (με προσοχή) υπάρχουν σε καλά οργανωμένα βιβλιοχαρτοπωλεία. Λάστιχο έχω χρησιμοποιήσει πολλές φορές σκίζοντας ελαστικό χταπόδι και χρησιμοποιώντας τα ελαστικά νήματα. Α! και μια χοντρή ατσάλινη χορδή κιθάρας (plain όχι wound). Ίσως και ένα αλουμινένιο κουτάκι αναψυκτικού... Δεν θα κάνει παγκόσμιο ρεκόρ αλλά αν είναι το πρώτο έτσι και αλλιώς δεν θα συμβεί...
Για σας τους Αθηναίους είναι πολύ πιο εύκολο! Νομίζω ότι σχεδόν σε όποιο αερομοντελιστικό μαγαζί πάτε θα βρείτε ότι χρειάζεστε. Ακόμα και αν δεν τα έχουν ίσως κάποιοι να τα παραγγείλουν για εσάς. Ήδη γνωρίζω ότι το Diamond Models (θα πληρωθώ αργότερα για τη διαφήμιση!) έχει και ελαφρύ χαρτάκι και λαστιχάκι και προπελάκι πλαστικο (έχει πιο πολύ πλάκα να τη φτιάξετε ξύλινη!) Επίσης έχω ακούσει ότι εκεί στην πρωτεύουσα υπάρχουν και κάποιοι "συνάδελφοι" που έχουν τέτοια υλικά και δίνουν σε όποιον θέλει.
Εξαιρετική ιδέα Σπύρο! Για πολλούς λόγους..... οι ανεπίσημοι ΑΓΩΝΕΣ ίσως μπορέσουν να δώσουν την αναγκαία ΚΑΡΠΑ στον ξεθωριασμένο πλέον αερομοντελισμό.....αν και τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι το ποσοστό επιβίωσης μετά από ΚΑΡΠΑ δεν είναι και πολύ θεαματικό.... ο ΑΓΩΝΑΣ όμως (αυτός που γίνεται με αγάπη και όχι απλά για συμμετοχή και/ή άλλα) πρέπει να συνεχίζεται....
Φτιάξτε τον αρουραίο όσο πιο ελαφρύ μπορείτε... και μετά φτιάξτε έναν ακόμα πιο ελαφρύ!
Καλή διασκέδαση σε όλους όσους λάβουν μέρος!
Φυσικά αν μπορώ να βοηθήσω κάπου θα είναι χαρά μου!
Καταγράφηκε
Αν θέλεις να ακούσεις τραγούδια πουλιών μην βάλεις κλουβιά, φύτεψε δέντρα...
Nikolas K
Aeromodeller Hero Member
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #11 στις:
Πέμπτη, 5 Δεκ 2024, 14:37:35 »
Σπύρο το σκεπτικό είναι να διαγωνιστούμε στην κατασκευή και πτήση ενός αερομοντέλου κι όχι στο shopping των (ειδικών και δυσεύρετων) υλικών. Δεν βρίσκω κάτι το μεμπτό να βοηθήσει κάποιος που το γνωρίζει το θέμα.
Εκτός αυτού, πραγματικά δεν ξέρω πού βρίσκεις το χαρτί επικάλυψης και το λάστιχο που χρειάζεται. Μπορείς να μου υποδείξεις το ελληνικό μαγαζί το οποίο διαθέτει τέτοια γιά το Hangar Rat σε παρακαλώ; Έστω σε προσωπικό μήνυμα!
Καταγράφηκε
Το να φτιάξεις ένα αεροπλάνο είναι εύκολο. Το θέμα είναι να φτιάξεις το αεροπλάνο που ΘΕΛΕΙΣ!
Δεδομένων των συνθηκών, μία μόνο σχεδίαση πληρεί τις προδιαγραφές, ανεξάρτητοι δε σχεδιαστές θα συγκλίνουν σε αυτήν την σχεδίαση μετά από εξελικτική διαδικασία.
@Nikos@
Aeromodeller Sr. Member
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #12 στις:
Πέμπτη, 5 Δεκ 2024, 15:40:15 »
Ο κ. Τερζημπασης σκέφτεται να διοργανωση ένα event όπως είπε, με αυτά που διαβάζω από κάτω δεν ξέρω αν θα το ξανασκεφτεί......Σκεφτείτε να ήταν και κανονικός αγώνας τι θα γινόταν.......Ελπίζω να μην χαθεί η ουσία που είναι η προσέλκυση νέων μοντελιστων.Νικος
Καταγράφηκε
funtana x100, bossanova, spirit 3d, easy glider,prelude 2.50 m.
Γιάννης Κωνσταντακάτος
Master contributor
Aeromodeller Hero Member
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #13 στις:
Πέμπτη, 5 Δεκ 2024, 15:59:02 »
Παράθεση από: Nikolas K στις Πέμπτη, 5 Δεκ 2024, 13:27:03
Αγαπητέ Σπύρο,
Δεκτά και κατανοητά τα όσα αναφέρεις παραπάνω. Γιά να μπορέσουμε όμως κι εμείς που είμαστε λιγότερο έμπειροι σε κατασκευές free flight τέτοιου τύπου να κατασκευάσουμε και να συμμετέχουμε, παρακαλούμε να μας υποδείξεις πηγές από ό,που μπορούμε να προμηθευτούμε το κατάλληλο χαρτί επικάλυψης, έλικα και λάστιχο.
Ακόμα καλύτερα θα ήταν αν αναλάμβανε κάποιος (εσύ; ) να παραγγείλει εκ μέρους όλων τα υλικά από τις πηγές αυτές γιά κάποιους (σαν κι εμένα) που δεν έχουν τον χρόνο να ασχοληθούν με το shopping. Με αυτόν τον τρόπο, με μία μαζική παραγγελία, τα μεταφορικά θα μειωθούν και θα επιτευχθούν και καλύτερες τιμές ενδεχομένως. Τα δε χρήματα γιά την παραγγελία, θα δωθούν εκ των προτέρων από αυτούς που ενδιαφέρονται, εννοείται.
Επομένως, έχοντας εξασφαλίσει τα υλικά αυτά που είναι δύσκολο να βρεθουν στην ελληνική αγορά, εγώ τουλάχιστον προτίθεμαι να κατασκευάσω και να συμμετέχω στο συγκεκριμένο fly in. Πιστεύω κι άλλοι το ίδιο σκέφτονται. Τί λες γι' αυτό;
Χαιρετώ το μήνυμα του Nikolas K. Κάλυψε πλήρως και τις δικές μου ανησυχίες, απλά εγώ είχα πε-ριριστεί αρχικά μόνο στο θέμα της διάθεσης του χαρτιού επικάλυψης, ενώ έπρεπε να έχω περιλάβει εξ αρχής και τα υπόλοιπα υλικά.
Καταγράφηκε
Γιάννης Κωνσταντακάτος
Πρόεδρος Ε.Α.Α.
Γιάννης Κωνσταντακάτος
Master contributor
Aeromodeller Hero Member
Αποσυνδεδεμένος
«
Απάντηση #14 στις:
Πέμπτη, 5 Δεκ 2024, 16:02:20 »
Παράθεση από: @Nikos@ στις Πέμπτη, 5 Δεκ 2024, 15:40:15
Ο κ. Τερζημπασης σκέφτεται να διοργανωση ένα event όπως είπε, με αυτά που διαβάζω από κάτω δεν ξέρω αν θα το ξανασκεφτεί......Σκεφτείτε να ήταν και κανονικός αγώνας τι θα γινόταν.......Ελπίζω να μην χαθεί η ουσία που είναι η προσέλκυση νέων μοντελιστων.Νικος
Τι να γίνει κ. Νίκο, όποιος έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι, το κόβει στα μέτρα του.
Και εγώ φοβάμαι ότι θα έρθουν μόνο οι παλιοί που έχουν έτοιμο ή μπορούν να βρούν τα λυλικά και να φτιάξουν ένα τέτοιο λαστιχοκίνητο, και θα δούμε περιορισμένο αριθμό νέων, όχι μόνο λόγω έλλειψης υλικών, αλλά και γιατί όσο απλό και αν φαίνεται αυτό το μοντέλο χρειάζεται κάποια έστω μικρή εμπειρία κατασκευής.
Καταγράφηκε
Γιάννης Κωνσταντακάτος
Πρόεδρος Ε.Α.Α.
Σελίδες: [
1
]
2
3
Όλοι
Πάνω
Aeromodelling GR
|