Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 14:00:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 14:00:12

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 37
    Συνολικά: 38
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Υπεραρχάριος  (Αναγνώστηκε 9791 φορές)
    Nick1150
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

« Απάντηση #15 στις: Σάββατο, 26 Ιαν 2008, 09:50:57 »

Γεια σας 

αυτό είναι το πρώτο μου ποστ 

είμαι και εγώ ένας ΥΠΕΡαρχάριος που ψάχνεται για το πρώτο του ελικόπτερο.... χαζεύω με θαυμασμό τα θερμικά και τα βίντεο που υπάρχουν στο internet και ζηλεύω, όμως ξέρω ότι για να φτάσω εκεί, πρέπει να περάσω πρώτα από αλλού. Τελικά όμως διαβάζοντας για το θέμα αυτό σε διάφορα sites μπερδεύτηκα περισσότερο  Cheesy

Άλλοι προτείνουν ένα μικρό και φτηνό θερμικό για αρχή....

Άλλοι προτείνουν το lamaV3 ή κάτι αντίστοιχο και μετά θερμικό ή ηλεκτρικό εξωτερικού χώρου....

Άλλοι προτείνουν simulator πρώτα και μετά τα υπόλοιπα....

Tongue θα εκτιμούσα την βοήθεια σας  Thumbs up
    Καταγράφηκε

Esky Dauphin - Από το σαλόνι στην κουζίνα και τούμπαλιν!!!
    Hobbico NexSTAR - Πετάμε καλααα!!!
    Great Planes Siren - Έτοιμη!!! σε αναμονή για την πρώτη πτήση...
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #16 στις: Σάββατο, 26 Ιαν 2008, 10:22:08 »

Καλημέρα φίλε Nick1150. Δέν νομίζω ότι μπορούμε νά σού πούμε κάτι περισότερο από αυτά που έχεις διαβάσει.
    Τό βασικό είναι νά καταλήξεις τό τί θέλεις.
    Θερμικό ή ηλεκτρικό. Καί τά δύο έχουν τήν γλύκα τους ,αλλά είναι καθαρά προσωπικό γούστο.
    Προσωπικά είμαι θερμικός. Καί δέν τό αλλάζω.
    Τό lama επιβάλεται γιά αρχή, διότι θά μπορέσεις νά εξεικοιωθής μέ τίς κινήσεις τών στίκ.
    Από εκεί καί πέρα πήγαινε σέ κάποιο χώρο πού πετάνε, νά δείς από κοντά τί σού κάθεται καλύτερα. Wink

Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

ΚΥΡΝΙΚ
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #17 στις: Σάββατο, 26 Ιαν 2008, 10:23:57 »

Απευθείας με ένα καλής ποιότητας επώνυμο 50 θερμικό με καλά ηλεκτρονικά χωρίς εξομοιωτή στην αρχή.
    Όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα.
    Καταγράφηκε
    G.Hiotis
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #18 στις: Σάββατο, 26 Ιαν 2008, 10:28:20 »

Καλημερα και καλως ηρθες στο forum και στον υπεροχο κοσμο του αερομοντελισμου.
    ΜΟΝΟ ΕΑΝ κανεις αργα και σταθερα βηματα , δεν θα απαγοητευτεις και θα μεινεις...
    Οι απαντησεις που θα λαβεις θα ειναι απο προσωπικες εμπειριες και θα διαφερουν.
    Σε αυτο που θα συμφωνησουν οι περισσοτεροι ειναι οτι ο εξομειωτης θα σε βοηθησει να μαθεις τον προσανατολισμο και τισ βασικες κινησεις χωρις το κοστος των ζημιων που θα ειχες μαθαινοντας σε ενα πραγματικο ελικοπτερο...Αλλα και ο εξομειωτης παλι ......οσο καλυτερος , τοσο πιο κοντα στην πραγματικοτητα θα ειναι , αρα και  σε αυτη την επιλογη θα πρεπει να εισαι προσεκτικος.
    μεσα στην ημερα πιστευω θα λαβεις αρκετες , πιο ενδιαφερουσες απαντησεις.
    ΔΩΣΕ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ να αποφασισεις , και να μαθεις.
    Καταγράφηκε
    gerolikos
    Aeromodeller Sr. Member

« Απάντηση #19 στις: Σάββατο, 26 Ιαν 2008, 10:37:41 »

Γεια σας 

αυτό είναι το πρώτο μου ποστ 

είμαι και εγώ ένας ΥΠΕΡαρχάριος που ψάχνεται για το πρώτο του ελικόπτερο.... χαζεύω με θαυμασμό τα θερμικά και τα βίντεο που υπάρχουν στο internet και ζηλεύω, όμως ξέρω ότι για να φτάσω εκεί, πρέπει να περάσω πρώτα από αλλού. Τελικά όμως διαβάζοντας για το θέμα αυτό σε διάφορα sites μπερδεύτηκα περισσότερο  Cheesy

Άλλοι προτείνουν ένα μικρό και φτηνό θερμικό για αρχή....

Άλλοι προτείνουν το lamaV3 ή κάτι αντίστοιχο και μετά θερμικό ή ηλεκτρικό εξωτερικού χώρου....

Άλλοι προτείνουν simulator πρώτα και μετά τα υπόλοιπα....

Tongue θα εκτιμούσα την βοήθεια σας  Thumbs up

καταρχην καλωσηρθες,
    αυτη ειναι η δικη μου αποψη στο θεμα

α)Πρωτα simulation για να μαθεις να μην φευγουν ασκοπα λεφτα απο την τσεπη σου(ο πιλοτοι δεν ειναι χαζοι που τρωνε ωρες ατελειωτες στον εξωμειοτη...)

β) Εγω θα επαιρνα το lama v3 για αρχη γιατι κ φτηνο mono 93€  (σε περιπτωση που σπασεις κατι.....περνεις ολο τα lama v3 χωρις το 4-1 δεκτη και τα 2 servo με μονο 40 € και το κανεις και καινουργιο http://www.bizgreece.com/catalog/product_info.php?cPath=4_31&products_id=1405 ) και εχει  πολυ καλη πτηση-σταθερη.πεταει σχεδον μονο του....σχεδον για να μην παρεξηγηθω κιολας

γ) αφου λοιπον κουρεψες ολα τα λουλουδια μεσα στο σπιτι Thumbs up εσπασες κανα 4 ελικες και το εμαθες και εισαι σιγουρος οτι δεν θα κανεις καμια ζημια(γιατι το θερμικο δεν ειναι απλα παιχνιδι χτυπησε πανω μας και τι εγινε........αυτο κανει σοβαρη ζημια)γνωμη μου περνεις ενα ηλεκτρικο μονου στροφιου τυπου Esky Honey Bee CP2 και μολις το κατεχεις  περνεις κ ενα θερμικο και εισαι αρχοντας.

Εγω προσωπικα αυτο θα εκανα και αυτο κανω Thumbs up Thumbs up
    Καταγράφηκε

πεταξε ελευθερα στους ουρανους
    Quad copter Promitheas in my village
    MarD
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #20 στις: Σάββατο, 26 Ιαν 2008, 10:40:25 »

Γειά σου Φίλε και καλώς μας βρήκες.

Σχεδόν όλοι δίνουν την συμβούλη τους σύμφωνα με την εμπειρία που είχαν οι ίδιοι τους στα ελικόπτερα. Έτσι οι γνώμες διαφοροποιούνται κάπως. Το σίγουρο είναι όμως ότι όλοι συμφωνούν πως το ελικόπτερο δεν είναι απλό και χρειάζεται πολύ υπομονή και επιμονή. Εγώ με την σειρά μου θα σου αναφέρω το πως ξεκίνησα εγώ και ποια θεωρώ σωστή αρχή.

Ξεκίνησα λοιπόν με ένα λάμα και ταυτόχρονα εξάσκηση στο simulator. Το λαμα έπεφτε, έσπαγε, μαστόρευα και μέσα από όλη αυτήν την διαδικάσια απόκομισα πολύ σημαντικές γνώσεις. Αργότερα, όταν έφτασα να πετάω το λαμα σε ικανοποιητικό στάδιο, προχώρησα σε αγορά ηλεκτρικού μονού στροφείου. Πήρα το Esky Honey Bee CP2 το οποίο είναι 3D και επίσης είναι πολύ νευρικό και ασταθές ελικόπτερο. Με πολύ φτηνά ανταλλακτικά όμως. Επίσης το έσπασα πολλές φορές αλλά ήταν μεγάλος δάσκαλος και έτσι όταν πια πέταξα "σωστό" ελικόπτερο μου φάνηκε παιχνιδάκι (...η ομαλή πτήση). Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου είμαι κάτοχος ενός θερμικού. Του Raptor 50 Titan και μου φαίνεται πάρα πολύ εύκολο ελικόπτερο καθώς είναι πολύ σταθερό αλλά και συνάμα πολύ δύσκολο στις ρυθμίσεις και χρειάζεται πολλές γνώσεις.

Εγώ αυτό που θα σου προτείνω είναι να ξεκινήσεις κι εσύ με ένα μικρό ηλεκτρικό. Τώρα είτε λαμα, είτε μονού στροφείου... Δεν ξέρω, το λάμα θα σου μάθει τα πολύ  βασικά αλλά θα σου μείνει και για το σπίτι, δεν το μετανιώνεις δηλαδή αν το πάρεις. Μονού στροφείου φτηνό, είναι καλός δάσκαλος αλλά θα πάει στο ράφι κάποια στιγμή. Simulator σίγουρα, πολλές μα πολλές ώρες σε Simulator τύπου RealFlight G3.5 ή Phoenix ή Reflex.

Τώρα όσο για την επιλογή της επόμενης αγοράς ελικοπτέρου. Νομίζω πως δεν είσαι σε θέση από τώρα να εστιάσεις στο τι θέλεις, τι χρειάζεσαι ή σε τι θα σε βόλευε να συνεχίσεις. Αυτό θα το ξέρεις όταν πια θα είσαι έτοιμος γι'αυτό.

Πάντως η γνώμη μου για όσους μπαίνουν κατευθείαν στα "βαθειά" είναι πως αν δεν το αντέχει η τσέπη τότε είναι λάθος κίνηση γιατί απλά από φόβο και μόνο θα έχουν αργή πρόοδο.

Όλα αυτά φυσικά είναι προσωπική μου γνώμη και δεν αποτελεί τίποτα δεδομένο.
    Ελπίζω να σε βοήθησα...
    Καταγράφηκε

“The helicopter approaches closer than any other [vehicle] to fulfillment of mankind's ancient dreams of the flying horse and the magic carpet.”
    - Igor Sikorsky

http://www.coolmodels.gr
    itf68
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #21 στις: Σάββατο, 26 Ιαν 2008, 10:43:40 »

Εγώ πάλι θα έλεγα η ακριβή θερμική λύση θα σου κόψει τα φτερά αφού τώρα ξεκινάς!
    Πολλοί λένε οτι αφού θα τα δόσω σιγά σιγά γιατί να μην πάρω ένα και καλό, αλλά ίσως αυτό βγεί πολύ περισσότερο και ουσιαστικά θα είσαι σχεδόν πάντα στο μηδεν.
    Όλοι μαθαίνουν σε ένα μικρό και μετά πάνε σε κάτι μεγαλύτερο, αν δεν θέλεις να μπεις στην διαδικάσία του να ξεγελαστείς με ένα λάμα μπορείς να πάρεις ένα της e-sky που είναι προσητό σε τιμή ή σε κάποιο καλύτερο και ακρηβότερο του μεγέθους αυτού όπως walkera 60 ή mini titan, T-rex 450 να μάθεις  και μετά άνεις τις επιλογές σου ως προς το μέγεθος και του αν θα είναι ηλεκτρικό ή θερμικό! Thumbs up
    Καταγράφηκε

Τάσος  希腊
    T-Rex 250SE
    T-rex 450 pro
    Genius 500
    Vibe 500E FBL
    T-Rex 550E DFC V3
    T-Rex 600EFL PRO
    Vibe 50NEX FBL
    Logo 550SX
    2 Χ Logo 600SE
    Kasama Dune 600
    2 Χ Kasama Srimok 90
    Kasama Srimok 90E FAIFA
    Logo 800 xtreme
    και κανα δυό ανεμοπλάνα...!
    mickynoise
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #22 στις: Σάββατο, 26 Ιαν 2008, 11:23:06 »

Η δικια μου η γνωμη ειναι να παρεις ενα 30αρακι θερμικο οπωςς εναν ραπτορα.Αν ξεκινησεις με λαμα
    θα φτασεις σε ενα σημειο να εχεις δωσει πολλα για ανταλλακτικα οπως πιστευω ολοι μας και οταν πας
    να πεταξεις ενα κανονικο ε/π θα εισαι παλι στο μηδεν.Βεβαια θα εχεις παρει την αισθηση των στικ κυριως
    οσο αφορα το ραντερ αλλα παλι δεν θα εχει καμια σχεση.

Το ραπτορακι ειναι ενα φθηνο θερμικο ε/π και αρκετα σταθερα ιδιως για αρχαριους.Μπαλακια μελετη
    και υπομονη θα συνθεσουν την επιτυχια του πρωτου σου χοβερ και ενδεχομενως με μηδενικο κοστος.
    Αλλα πιστεψε με οτι τα ανταλλακτικα του δεν διαφερουν σε κοστος και πολυ απο τα μικροτερα.
    Για να σου δωσω ενα παραδειγμα θυμαμαι ενα landing skid για το λαμα εκανε περιπου 6 ευρω.
    2 μπουμες για το τρεξ νιτρο προ που εχω εχουν 10 ευρω.Οποτε καταλαβαινεις.

Επισης το ραπτορακι ειναι ενα ελικοπτερο που θα το χαρεις σε βαθος χρονου.Δεν ειναι το απολυτο
    ακροβατικο ε/π αλλα πιστευω ειναι το καλλιτερο για να ξεκινησεις.Και αν το ψαξεις μπορεις να βρεις
    ενα μεταχειρισμενο μιας και παιζουν πολλα σε πολυ καλο κοστος.

Αν ξεκινησεις με ενα λαμα , μετα πας π.χ. σε ενα τρεξ 450 η μινι τιταν το μονο σιγουρο ειναι αν σου αρεσει
    το σπορ οτι θα πας καποια στιγμη σε θερμικο.Ειναι μονοδρομος.

Μην κανεις το λαθος που εκανα και εγω και αλλοι. 1)λαμα 2)Μινι Τιταν 3)Τρεξ 600 ηλεκτρικο 4)Τρεξ 450 SE
    5)τρεξ 60 ΝΙΤΡΟ

Βεβαια απο ολα αυτα κρατησα μονο το θερμικο και το τρεξ 450. Ημουν βαθια ηλεκτρικος και ελεγα οτι δεν
    προκειται να παω σε θερμικο.Ελα ομως που οι χρονοι πτησης του ηλεκτρικου και η δυναμη δεν συγκρινονται με
    το θερμικο!!

Και επισης simulator.Και ολα θα πανε καλα!!Υπομονη, επιμονη και ενα ενα βημα τη φορα.οχι ολα μαζι
    Καταγράφηκε

TREX 600 Nitro Pro, OS 50 HYPER, V BLADES TST, V PADDLES, HATORI 522, 9252 (4), 401-9254 TAIL, Quick UK Header Tank
    TREX 450 SE, SCORPION 2221-6 MOTOR, RADIX BLADES, HS65HB Cyclic, 401 - 9257 TAIL - Full Chinese Batteries
    vtr
    Aeromodeller Hero Member

α........ ρε και να ειχα τα 3 ΧΧΧ...

« Απάντηση #23 στις: Σάββατο, 26 Ιαν 2008, 12:43:13 »

θα πας καποια στιγμη σε θερμικο.Ειναι μονοδρομος.

Βεβαια απο ολα αυτα κρατησα μονο το θερμικο και το τρεξ 450. Ημουν βαθια ηλεκτρικος και ελεγα οτι δεν
    προκειται να παω σε θερμικο.Ελα ομως που οι χρονοι πτησης του ηλεκτρικου και η δυναμη δεν συγκρινονται με
    το θερμικο!!

Φίλε Μιχάλη κάλυψες τά πάντα. Thumbs up
    Δέν ήθελα νά τό αναφέρω στό πόστ μου, μήπως μού τήν πέσουν οί ηλεκτρικοί. Grin Grin Grin
    Οποιος κατάλαβε κατάλαβε....
    Πάντως ένα trexάκι ή ένα beltάκι γιά τά ενδιάμεσα δέν είναι καθόλου άσχμημη ιδέα.
    Καταγράφηκε

Sponsored by: nemhobby.com 

kotsak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #24 στις: Σάββατο, 26 Ιαν 2008, 12:47:59 »

Mallon meta to uernmiko Prohghte
    Καταγράφηκε
    sfyris
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #25 στις: Σάββατο, 26 Ιαν 2008, 13:14:58 »

Σίγουρα οι γνώμες πολλές, αλλά θα ήθελα όταν ξεκινούσα να υπήρχε ένα λαμα. Θα είχα γλιτώσει αρκετές πιστωτικές. Όσον αφορά το παρόν έχω ένα λαμα και παρόλη την εμπειρία μου με τα θερμικά πίστεψέ με δεν το χορταίνω. Όταν βρίσκομαι στο σπίτι και θέλω να πιάσω στα γρήγορα ένα στικ, παίρνω και το πετάω μέσα στο σπίτι και ξεχαρμανιάζω. Το θερμικό θέλει ολόκληρη προετοιμασία και δεν υπάρχει τόση άνεση χρόνου πάντα. Οπότε αν πάρεις το λαμα, αργότερα δε νομίζω να το βάλεις στο ράφι.  Wink
    Καταγράφηκε

Έχεις σκεφτεί ποτέ οτι δεν προσέλαβα τον γιο, τον αδερφό, τον ξάδερφο, το φίλο σου στην επιχείρησή μου επειδή εσύ κάνεις πλούσιο το κάθε κινεζάκι;
    dragonsyr
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #26 στις: Σάββατο, 26 Ιαν 2008, 13:20:19 »

Απευθείας με ένα καλής ποιότητας επώνυμο 50 θερμικό με καλά ηλεκτρονικά χωρίς εξομοιωτή στην αρχή.
    Όλα τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα.

Και εγω αυτης της αποψης ειμαι .
    Το μικρο ηλεκτρικο ειναι ποιο δυσκολο απο ενα 50 θερμικο , ειναι το μονο σιγουρο.
    Με ενα σετ training gear και υπομονη δεν θα συναντησεις προβληματα
    Καταγράφηκε

SCEADU Evo 37(B) SWM(A)  *  OS MAX 37 SX-H  *  GY401  *  Spectrum dx7-AR7000
                                             ....Καλές Προσγειώσεις....
    kotsak
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #27 στις: Σάββατο, 26 Ιαν 2008, 19:20:55 »

Συμφωνω και εγω σαν τελειως αρχαριος πρωτα το λαμα 3 σιμουλειτορ και θερμικο ειναι ο καλυτερος δρομος Εμπλεξα και εγω με τα ηλεκρικα μικρα και .......τα ειδα ολα Αυτα νομιζω επονται των θερμικων
    Καταγράφηκε
    μανικιας
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #28 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2008, 19:49:56 »

ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΕΤΡΑΚΑΝΑΛΟ ΝΑ ΕΞΟΙΚΙΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΑΧΤΥΛΩΝ.ΟΤΑΝ ΜΑΘΕΙΣ ΑΝΕΤΑ ΧΟΒΕΡ Σ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΤΕ ΠΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΞΑΚΑΝΑΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΠΩΣ BELT CP,MINI TITAN,T-REX ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΕΞΩ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟ ΑΕΡΑ.ΜΕΤΑ ΠΑΣ ΣΕ ΘΕΡΜΙΚΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΝΑ ΑΠΛΟ,ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΟ ΤΕΤΡΑΚΑΝΑΛΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑΚΙ ΘΑ ΣΟΥ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ.ΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ Η' ΚΑΙ ΘΕΡΜΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑ ΡΑΦΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΩΣ ΕΝΘΥΜΙΟ.ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΣΩ ΟΤΙ ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 3d ΚΑΙ ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ.ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ ΠΑΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ.ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΡΜΙΚΟ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΟΤΕ ΑΣΤΑ..!ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΟΜΩΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΕΝΣΤΙΚΤΩΔΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΣΚΗΘΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΡΜΙΚΟ.ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΜΑΘΕΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΞΑΚΑΝΑΛΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΝΑ ΠΑΩ.ΟΛΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΒΗΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΔΕ ΣΟΥ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ.ΑΝ ΕΞΑΣΚΕΙΣΑΙ ΣΥΧΝΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΒΕΒΑΙΑ.ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΘΕΡΜΙΚΟ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΩΝ ΕΞΑΚΑΝΑΛΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ.ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΕ ΟΛΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗ.
    Καταγράφηκε
    Top Gun
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #29 στις: Κυριακή, 27 Ιαν 2008, 21:54:42 »

Εγω παντως μετα απο ενα lama 3 χωρις να εχω γινει exper ειπα να παρω ενα belt cp. Ειναι πολυ δυσκολο να το πεταξεις και να μην παθεις ζημια.Τουλαχιστον απο ελικες και αξονες λεφτα να εχεις να αλλαζεις, και αν κανεις και μια απροσεξια οπως εγω σημερα ( δεν ειχα τσεκαρει την θεση της μπαταριας - μαλλον αυτο εφταιγε- και δεν ηταν ζηγισμενο) εφυγε σφαιρα προς τα πισω ,τα ψιλοεχασα χτυπησε στο περβαζι και κοματιαστηκε. Αποτελεσμα εβγαλα τα ηλεκτρικα και τα εβαλα σε ενα καινουργιο κιτ.
    Τελικα το κοστος δεν ειναι η αγορα του, αλλα τα εξοδα επισκευης που θα ξεπερασουν κατα πολυ την αγορα του.
    Καταγράφηκε
    Σελίδες: 1 [2] 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Υπεραρχάριος
    Μεταπήδηση σε: