Aeromodelling GR  
For Greek Aeromodellers and our friends worldwide E-mail E-mail
309.900 μηνύματα σε 12.394 θέματα από 6.318 Μέλη / Τελευταίο μέλος: Clubdim
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 12:22:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Ελληνικά English en Français in Deutch in Italiano
Καλώς όρισες, Επισκέπτη. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;
Πέμπτη, 6 Αυγ 2026, 12:22:25

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
    Πρόσφατα θέματα
    από Markhelis
    [Τρίτη, 4 Αυγ 2026, 16:24:10]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 22:09:24]

[Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 18:59:42]

από dominicm
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 17:14:50]

από Stargazer
    [Δευτέρα, 3 Αυγ 2026, 11:39:19]

από UH-1H
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 19:09:57]

από Stargazer
    [Κυριακή, 2 Αυγ 2026, 14:58:46]

από dominicm
    [Πέμπτη, 30 Ιουλ 2026, 19:33:58]

από topg
    [Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 23:44:11]

[Τρίτη, 28 Ιουλ 2026, 13:05:46]

[Δευτέρα, 27 Ιουλ 2026, 00:40:02]

από CMarkop
    [Κυριακή, 26 Ιουλ 2026, 19:35:11]

από dominicm
    [Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 18:55:09]

[Σάββατο, 25 Ιουλ 2026, 12:40:03]

[Παρασκευή, 24 Ιουλ 2026, 03:41:03]
    Google search

Aeromodelling GR
    Μέλη
    Σύνολο μελών: 6318
    Τελευταίο: Clubdim
    Στατιστικά
    Σύνολο μηνυμάτων: 309900
    Σύνολο θεμάτων: 12394
    Online σήμερα: 112
    Online έως τώρα: 1547
    (Πέμπτη, 25 Ιουν 2026, 09:39:30)
    Συνδεδεμένοι χρήστες
    Μέλη: 1
    Επισκέπτες: 42
    Συνολικά: 43
    Στυλ εμφάνισης

Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Κάτω
    Εκτύπωση
    Αποστολέας Θέμα: Υπεραρχάριος  (Αναγνώστηκε 9786 φορές)
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member
    Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μωραΐτης Γιώργος

« στις: Τρίτη, 28 Φεβ 2006, 19:17:40 »

Καλησπέρα σε όλους τους ελικοπτεράδες. Λόγο χρόνιας κάψας με τα ελικόπτερα και λόγο μη οικονομικής, τόσο χρόνων, δυνατότητας(λόγο ηλικίας) αποφάσισα πλέον πως έπρεπε να αποκτήσω το πρώτο μου ελικόπτερο. Είδα μια προσφορά της Kyosho για το epcaliber M24(προσιτή τιμή). Μετά από πολλές προσπάθειες και πτώσεις(λόγο ασχετοσύνης) και εκπεδευση στο Aerofly Pro Deluxe πλέων θεωρώ πως το ελικοπτεράκι είναι άψογο και πετάει οπουδήποτε αρκεί να μην φυσάει(μέχρι ελαφρό αεράκι).Το μόνο που του λείπει είναι η δύναμη. Έτσι λέω να το ρίξω στα θερμικά.
    Κάποια ιδέα μήπως για κάποιο σχετικά φτηνό και αξιόπιστο μοντέλο?
    Επίσης θα ήθελα να ξέρω που και πότε μαζεύεστε για τις πτήσεις σας μήπως και πάρω καμία live ιδέα.
    Πολλές ερωτήσεις εεε?

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και κάθε βοήθεια πολύτιμη.
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    e-starter
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #1 στις: Τετάρτη, 1 Μαρ 2006, 21:18:35 »

Δεν ξερω να απαντησω στην απορια σου!!!!!Αλλα μηπω ξερεις την απαντηση στην δικη μου?HuhHuhΨαχνω ενα μικρο ελικοπτερακι για κλειστο χωρο!!!!!!!Σχετικα φτηνο!!!!!!!Να ειναι ευκολο και σταθερο!!!!!!!!!Φανταζομαι δεν ζηταω πολλα!!!!!!!
    Καταγράφηκε
    george737
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #2 στις: Τετάρτη, 1 Μαρ 2006, 22:25:59 »

Δεν ξερω να απαντησω στην απορια σου!!!!!Αλλα μηπω ξερεις την απαντηση στην δικη μου?HuhHuhΨαχνω ενα μικρο ελικοπτερακι για κλειστο χωρο!!!!!!!Σχετικα φτηνο!!!!!!!Να ειναι ευκολο και σταθερο!!!!!!!!!Φανταζομαι δεν ζηταω πολλα!!!!!!!
    Για ρίξε μια ματιά εδώ  http://www.greekrotors.gr/
    Καταγράφηκε
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #3 στις: Παρασκευή, 3 Μαρ 2006, 02:14:53 »

Κοιτά. Και εγώ δεν είμαι ο καταλληλότερος να σου πω ποιο να διαλέξεις γιατί το μόνο ελικόπτερο που έχει περάσει από τα χέρια μου είναι το Kyosho που αναφέρω πιο πάνω. Είναι γύρο στα 380€ έτοιμο για πέταγμα. Είναι λίγο νευρικό αλλά με σταθερές και απαλές κινήσεις είναι ότι πρέπει.Δεν είναι 3D. Τώρα τι άλλο να πω ... μην σε κάψω κι'όλας
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #4 στις: Κυριακή, 2 Απρ 2006, 23:30:35 »

e-starter Σε όποιον πελάτη στο μαγαζί μου έδωσα το λαμα (Greekrotors-Giatrakos) με το διπλό ροτορα το κατάφερε αιώρηση σε 2 με 3 ώρες μέσα στο μαγαζί μου. Επίσης το κάνει αιώρηση και η γυναίκα μου. Τι άλλο να σου πω... cu19x μήπως να κοίταζες και το 50αρι το ραπτορα (Greekrotors) ή το HIROBO SCEAUDU (Koutsos) (κάτι που συστήνει και ο πολύς Πασχαλούδης)?
    « Τελευταία τροποποίηση: Κυριακή, 2 Απρ 2006, 23:38:33 από sfyris » Καταγράφηκε
    DINOS
    Aeromodeller Jr. member
    **

« Απάντηση #5 στις: Δευτέρα, 3 Απρ 2006, 10:49:17 »

Εγώ e-starter εχω το EKIH-004 της E-Sky το οποίο είναι ένα indoor πάρα πολύ αξιόπιστο και το έχω στο "Πωλείται" του foroum γιατί θέλω να ανέβω κατηγορία. Αν σε ενδειαφέρει πες μου είναι τελείως καινούριο. 
    Καταγράφηκε

Πάντα ψηλά κι' όλο ψηλότερα!
    VAG
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #6 στις: Δευτέρα, 3 Απρ 2006, 11:10:06 »

καλησπέρα σε όλους,

Ας μου επιτραπεί φίλοι να είμαι λίγο απόλυτος σε αυτό που θα πω.
    Ξεκίνησα με TwisterCP, έχω Lama, έχω TRexXL αλλά έμαθα να πετάω σωστά με Raptor39TT (αυτόν που πουλάω).
    Με τα ηλεκτρικά δεν μαθαίνεις σωστά, είναι ασταθή και μπορεί να απογοητευτείς εύκολα. Ξεκίνα φίλε μου με Raptor30 ή το Caliber30 που ανέφερε και ο συνάδελφος.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
    Βαγγέλης

Καταγράφηκε

Θα σταματήσει επιτέλους να φυσάει???
    cu19x
    Aeromodeller Sr. Member

Μωραΐτης Γιώργος

« Απάντηση #7 στις: Δευτέρα, 3 Απρ 2006, 21:15:26 »

Βασικά μετά από πολλές συζητήσεις κατάλαβα πως αν δεν πάρεις το γνωστό και μη εξαιρετέο σε όλους lama με τον διπλό ρότορα για μια πρώτη προσέγγιση και βασική εκπαίδευση δεν αξίζει να ασχοληθείς με τα ηλεκτρικά για πρώτο ελικόπτερο. Παίρνεις μετά για δεύτερο πχ ώστε να πετάς και indoor όποτε θες. Γιατί αν είναι να αγοράσεις ένα πολύ καλό ηλεκτρικό που θα σου κάνει τα κέφια θα φτάσεις στα ίδια χρήματα με ένα θερμικό το οποίο είναι ‘παντός καιρού’. Εγώ πάντως  πάω full για θερμικό που δεν περιορίζεσαι πουθενά (εκτός μεγέθους βέβαια που είναι μεγάλο και πιο δύσκολο στην μεταφορά του). Μην αγοράσεις κάτι φθηνό που μπορεί να σε ξενερώσει και να σε απομακρύνει από τον αερομοντελισμό. Ίσως να είμαι και λάθος αλλά κατά κοινή ομολογία τα πράγματα έχουν κάπως έτσι

Φιλικά Γιώργος
    Καταγράφηκε

Trex 600NSP
    HDX 450 V3
    Walkera 36
    Kyosho EP Caliber M24
    klyr
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #8 στις: Τρίτη, 4 Απρ 2006, 00:55:39 »

Το ηλεκτρικο απο τα σπασιματα θα σου παει ο κουκος α'ι'δονι μεχρι να μαθεις και θα το βαρεθεις γρηγορα οπως εγω το LAMA.Το lama ειναι μονο για να κανεις τι πλακα σου.Τιποτε αλλω το καταλαβα καλα οταν ειδα και χειριστικα θερμικο ελικοπτερο και αυτα που λενε μερικοι οτι θα μαθεις  μετα ηλεκτρικα ειναι μουφες.Δεν ειμαι κανενας ειδικος αλλα επειδη επαθα και εμαθα καλητερα κανε υπομονη και παρε ενα θερμικο. Thumbs up
    Καταγράφηκε
    kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #9 στις: Τρίτη, 4 Απρ 2006, 01:15:48 »

Κοίτα μπροστα στο 1 και βάλε χιλιάρικο που θα σου ζητήσει το θερμικό συνολικά, δωσε 150 με 170 ευρώ που πουλιέται το λαμα και διαπιστώνεις μονος σου την αλήθεια. Έτσι δε θα χάσεις πολλά.
    Καταγράφηκε
    Giatrakos
    Aeromodeller Hero Member

follow us: facebook.com/GiatrakosModelShop

« Απάντηση #10 στις: Τρίτη, 4 Απρ 2006, 09:14:07 »

Κοίτα μπροστα στο 1 και βάλε χιλιάρικο που θα σου ζητήσει το θερμικό συνολικά, δωσε 150 με 170 ευρώ που πουλιέται το λαμα και διαπιστώνεις μονος σου την αλήθεια. Έτσι δε θα χάσεις πολλά.

Φίλε Κοσμά, είσαι βλέπω τσακάλι στους υπολογισμούς  Grin

Η άποψη μου είναι ότι για τα λεφτά του, το lama είναι τέλεια επιλογή, και πάντα θα το έχεις για να κάνεις την πλάκα σου ή να  δείχνεις τις ικανότητες σου στην παρέα, ή αν θες να κολλήσεις κάποιον φίλο σου στον μοντελλισμό βάλτον να το οδηγήσει  Wink

Φυσικά δεν μαθαίνεις να πετάς 6κάναλο, αλλά είναι πολύ καλό στο να εκπαιδευτείς στις ανάποδες κινήσεις χωρίς "παρατράγουδα" και να το έχεις για να "ξεδίνεις" λίγο, μέχρι να γίνει το φαγητό, για ανεμιστηράκι το καλοκαίρι που είσαι ξάπλα και βλέπεις TV, να στεγνώνεις άμεσα το πάτωμα μετά το σφουγγάρισμα και τόσα άλλα που θα δεις ότι αξίζει τα λεφτά του.  beer
    Πάντως πέρα από την πλάκα, είναι το πιο σταθερό ελικοπτερο, καλό για αρχή... χωρίς να σου σπάει τα νεύρα με τις κινήσεις. Άλλο πράμα όμως τα θερμικά 
    Καταγράφηκε

kosmasleiletzoglou
    Επισκέπτη
    « Απάντηση #11 στις: Τρίτη, 4 Απρ 2006, 21:33:18 »

Thumbs up on target Χρήστο
    Καταγράφηκε
    Θάνος
    Aeromodeller
    *

« Απάντηση #12 στις: Πέμπτη, 11 Ιαν 2007, 19:35:55 »

Καλησπέρα...σκέφτομαι διαβάζοντας όλα τα παραπάνω και προσπαθώντας να καταλάβω ορισμένα βασικά,
    μιας και αδαείς ακόμη απο το αντικείμενο,
    αν θα ήταν σκόπιμο εμείς οι αρχάριοι να εκπαιδευτούμε για αρχή μόνο με εξομειωτή πτήσης βλεμε FMS και με R/C μονο συνδεμένο στον υπολογιστή μας.
    Ειδα κάτι παρόμοιο στην εταιρια Ε-SKY...

Καταγράφηκε
    Κωστής Νικολάου
    Aeromodeller Full Member

« Απάντηση #13 στις: Πέμπτη, 11 Ιαν 2007, 21:21:21 »

Ένα simulator θα σε βοηθήσει και στην αρχή και στην συνέχεια. Η δική μου άποψη είναι αν δεν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, να πάρεις ένα ελικόπτερο αλλά παράλληλα να κάνεις εξάσκηση και στο sim. Έτσι δεν θα βαρεθείς από το sim και συγχρόνως θα γλυτώσεις και ζημιές στο heli! Thumbs up smitten
    Ασχολείσου στο sim όποτε έχεις ώρα και όταν μπορείς να πας για πτήση, βούτα το heli και όρμα...  Wink
    Καταγράφηκε

Αερομοντελλισμός είναι να πετάς μακριά απ'τα προβλήματα!
    mastoras
    Aeromodeller Hero Member

« Απάντηση #14 στις: Πέμπτη, 11 Ιαν 2007, 23:18:28 »

Μικρο ηλεκτρικο και μετα "βουρ" στο θερμικο .

Η καλυτερη λυση για αποφυγη ταλαιπωριας , δεν υπαρχουν και πολλες επιλογες .

mastoras
    Καταγράφηκε

Οταν θέλεις να πας κάπου γρήγορα πήγαινε μόνος σου, όταν θέλεις να πας κάπου μακρυά πήγαινε με άλλους
    Σελίδες: [1] 2 3  Όλοι     Πάνω
    Εκτύπωση
    Aeromodelling GR  |  Forum  |  Ελικόπτερα R/C  |  Μικρά ηλεκτρικά εκπαιδευτικά ΕΠ - Το πρώτο ξεκίνημα (Συντονιστής: Γκούσκος Διονύσιος)  |  Θέμα: Υπεραρχάριος
    Μεταπήδηση σε: